Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 4 februarie 2012

co-Creatori constienti vs. inconstienti

Poate ca ar fi cazul/util sa felicit romanii pentru un nivel de constienta destul de bun. Am sa explic si de ce.
Cei care sunt obisnuiti sa "conduca turma", prin intermediul presei desigur, au incercat sa verifice -cred- zilele acestea cat de dificil a devenit pentru ei sa o faca. Si cred ca tare dezamagiti sunt de rezultate. Cand au vazut ca "vremea" da semne de iarna ceva mai adevarate, au inceput sa agite ideea/"vestea" ca urmeaza diferite nivele de "coduri" de vreme rea. Ca sa exceleze, Evenimentul Zilei publica zilele trecute o avertizare cu iz de drama si aventura, scotand din arhive poza unui tramvai din iarna lui 1954, inconjurat de nameti mai inalti decat el...
Desigur se incerca sa fim determinati sa cuplam emotional cu aceasta "stire/previziune" meteorologica, pentru a o si aduce in manifestare. La americani inteleg ca chiar s-a si reusit...
vremea azi, pe ev zilei
Numai ca romanul pare ca a fost mai intelept, in acea majoritate care chiar conteaza -desigur unii au luat totusi market-urile cu asalt, sa isi faca provizii- majoritatea multumindu-se insa cu o atitudine ponderata si cu minimizarea drumurilor interjudetene. O atitudine de genul..."vedem, ne vom descurca"! Armonioasa atitudinea si...iata ca in acest sfarsit de saptamana "catastrofal" temperaturile si precipitatiile de exceptie nu par sa fi aparut.


Am gandit sa folosesc acest aspect pentru a reveni la ideea de a fi doar creatori constienti si nu masa de manevra. 
Desigur se cunoaste bine rolul creator al emotiei, mai ales de catre cei profesionisti in manipulare, si este si motivul pentru care pachetele de tigari sunt atat de "creativ" impodobite, atat cu mesaje text cat si cu poze grotesti, privind "pericolul fumatului", intr-un univers mental si absolut lipsit de obiectivitate sau materialitate, unde "boala" este doar o "creatie" a mintii...
Exact la fel stau lucrurile in orice domeniu. Este foarte util si chiar pasionant sa incercati sa surprindeti fiecare si toate aspectele vietii unde se incearaca presarea pe emotia individuala sau colectiva, pentru a se obtine "anume rezultate". In mod cert fiecare dintre voi le-ati vazut, fie ca este vorba de scenarii de film, fie de stiri sau de reclame. Incercati doar sa va amuzati de modul stupid in care a fost "construita" lumea perceptiilor voastre, si asta in baza unei paradigme de gandire special pusa la punct, de timp foarte indelungat.
AICI intervine schimbarea. Unii deja au gasit mijloace de a inversa presiunea fricilor, dinspre vechii 'beneficiari" catre cei care pana acum au "facut jocurile".
Una din modalitatile interesante este aceea de a se desfinta depozitele din bancile mari in favoarea unor fonduri locale, mici...Dar este previzibil ca sa se ajunga la imposibilitatea de plata, deoarece sumele nu au acoperire in nimic.
Oricum, este deosebit de interesant sa nu va mai lasati hipnotizati pe inducerea de teama. Bafta!
Adaug aici un link,la un site deja vechiutz:
http://ultimul-adevar.webs.com/

joi, 2 februarie 2012

EDUCATIE...catre o noua paradigma

Dragilor, privesc cu mult interes la diferitele transformari care contribuie la schimbarea modului de intelegere/perceptie a vietii.
Apar in diferite zone de interes, dar cele cu adevarat semnificative mie mi se par acelea care au loc in educatie/invatamant, acolo unde chiar se pun bazele unei noi intelegeri.
Sunt si incercari de cosmetizare, care in mod rizibil se vor a fi initiative "revolutionare", dar sunt si multe preocupari serioase.
Prietenul Cristian Muresanu, de cativa ani, a gasit modalitati interesante de a "insinua", a introduce adica cu tact si rabdare in mediile academice, anumite concepte, probate de el si apoi de altii, si care se regasesc in diferitele traditii ale umanitatii, dar nu si-au gasit cale de acceptare in vechea paradigma de gandire, in special occidentala.
El face parte, dupa perceptia mea, din categoria oamenilor din mass media care au acum menirea de a se gasi in primele randuri in ceea ce priveste SCHIMBAREA. 


\Se contureaza de cativa ani o astfel de categorie in randul oamenilor din presa.
Zilele trecute am primit un mass mesaj de la el si vreau sa vi-l supun atentiei:

Cristian Muresanu: Incepind de miine voi lucra la traducerea si prelucrarea capitolelor 3 si 4 din cartea mea Biotransformari sub Influenta Psihicului pentru a fi publicate mai intii intr-o alta carte, pe care o va scrie dl profesor de la Universitatea Houston iar eu voi fi co-autor la acel capitol si va face aplicatia de grant pentru studierea stiintifica a fenomenului biotransformarilor si intre timp asteptam si decizia universitatii legata de publicarea cartii mele ca manual pentru studenti si restul se va tipari pe banii de grant asa ca nu va fi nevoie de o investitie aprobata de rector... dar e posibil sa se si aprobe...
Deja calea catre schimbarea sistemului de educatie si invatamint a inceput... dialogul meu din aceasta seara cu profesorul de la Houston a pecetluit acest fapt....vom schimba manualele scolare de peste tot din lume la biologie si medicina...tinerii generatiei viitoare vor practica bioalchimia

 Pentru prima data in istoria stiintei,  un fenomen de sorginte orientala, cunoscut sub numele de "ascensiunea" sau "trezirea" lui kundalini, este adus intr-o cercetare acreditata de catre un profesor de biologie moleculara.


Cercetarea sa va porni de la ideile si teoriile biotransformarilor prezentate in cartea mea.

In aceste zile asteptam aprobarea conducerii universitatii de a publica cartea, intii o versiune condensata de aproximativ 140 pagini, pe urma integral cele 400 pagini dar inaintea de aceasta, mi s-a propus ca intre timp sa lucrez la un capitol mai extins al unei alte carti si anume “Interacţiuni ale produselor (alimentare-n.t.) naturale asupra genomului în contextul vindecării neconvenţionale”. care va apare la CRC Press 2013 a Universitatii Houston, iar eu am fost ales ca si co-autor, alaturi de profesorul de la Universitate, pentru capitolul special rezervat prezentarii in premiera a fenomenului biotransformarilor, pentru prima data in lume, la o editura din topul celor mai bune, apartinind unei universitati, deasemenea din topul celor mai bune pe plan international.

       Incepind cu saptamina viitoare vom stabili un plan editorial adecvat, un demers stiintific pentru aplicatia de grant, numele temei de cercetare si speram sa facem fata cerintelor severe de inscriere a acestei teme neobisnuite pina la data limita a depunerii proiectelor care este undeva in jurul lui 1 martie, asadar mai e putin timp.
       Intre timp, articolul meu publicat in International Journal of Emerging Sciences este studiat la nivel academic de catre expertii de la Houston in vederea pregatirii unui viitor (de ce nu ?) manual pentru studentii de la Facultatile de Medicina si Biologie.

       Pe masura ce se va derula cercetarea stiintifica si pe masura ce vom reusi sa prezentam dovezi ale existentei fenomenului de biotransformare, manualele mele vor fi ulterior difuzate in tot teritoriul Statului Texas si apoi vom publica la Nature pentru a acredita aceste rezultate si a initia astfel o noua viziune supra vietii, stiintelor vietii, educatiei si a o face accesibila peste tot in lumea vorbitoare de limba engleza.
        Pasii urmatori, care se intrezaresc de aici incolo constau in schimbarea manualelor scolare sau adaugarea unui capitol special de prezentare a biotransformarilor educate, astfel incit orice tinar sa fie in stare sa isi foloseasca la modul practic resursele sale biologice speciale.
       Este ceamai directa cale de a actiona asupra sistemului de educatie in mod sistematic si profund.

      Acestea sunt intentiile noastre, le prezint aici ca pure intentii si nu profetii ale unui viitor gata setat. Speram sa fim in stare sa le solutionam in timp util.

       Sincere multumiri tuturor celor care m-ati incurajat si ajutat sa promovez aceste informatii.

Introducerea de schimbari in modul de a gandi el le opereaza in principal prin emisiunile al caror redactor de televiziune este:

In curind la TVR Cluj

la Stiinta si Cunoastere, va participa un invitat special:
Prin legatura videoskype la distanta, din Tenino, Washington ~ SUA

Miceal Ledwith, L.Ph., L.D., D.D., LL.D.

Vom discuta subiecte in premiera, niciodata abordate public pina acum care vor include printre altele, in masura in care si domnia sa va fi de acord cu propunerile mele si anume:

-Vindecarea distrofiei transversale de care a suferit in urma cu 10 ani,
-Rolul biotransformarilor in mentinerea starii de sanatate
-Dezvaluiri din perioada celor 17 ani in care a avut acces la Biblioteca Vaticanului, in calitate de consilier al Papei Ioan Paul al 2-lea
-Stiinta si Constiinta ~ Un subiect fascinant care l-a implicat si pe Dalai Lama din Tibet si cei mai importanti neurologi pe plan mondial
-Influenta constiintei asupra materiei ~ cautarea dovezilor stiintifice

I-am propus sa facem doua interviuri a cite o ora fiecare, ce vor fi difuzate atit integral cit si in episoade reluate alaturi de comentarii suplimentare din partea celor mai distinsi invitati care vor participa la Stiinta si Cunoastere