Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 6 august 2011

vom accede la experinta punctului zero...exact cand o VOM ALEGE!

     Azi am sa ating o asa numita problematica "spinoasa" - GELOZIA ! Si voi incepe cu un citat aproximativ din Sf. Augustin, care spunea ca "nu poti vindeca DECAT ceea ce strangi in brate"
De asemeni am sa supun atentie voastre un citat dintr-o carte foarte documentata, Ochiul Sinelui:
     Cata vreme experientza ne-a fost sau inca ne este dominata de pretinsele valori ale mintii, a fi geloziti se constituia intr-un soi de "compliment" stupid, deoarece se insinua ca doar cel ce nu iubeste nu este gelos, altfel spus, gelozia ar fi o marturisire a iubirii. Cu cat are loc o trezire din visele stupide ale mintii, cu atat mai clar incepe sa ne fie ce inseamna de fapt aceasta absurda "traire".
     Deci, in primul rand un gelos ESTE IN TOTALA/PARTIALA INCONSTIENTZA....(oare mai conteaza ca e partiala daca tot e?), el identificandu-se cu un anumit... "ROL", masca. Apoi  gelozia are in spate o imensa frica, venita din teama ca daca partenerul/partenera se deschide, va observa ca -chipurile- tu nu mai esti asa de bun. Deci o lipsa de incredere in sine, singurul "pacat" posibil in Creatie. Cream constient realitatea negarii de sine?
     Pe un alt nivel gelozia este, de fapt, o manifestare a iluziei posesiunii. Oricum nu poti poseda nici un atom aici, totul e al Mamei Pamant, chiar si corpuletzul "tau" e imprumutat de la ea, atom cu atom... Dar vrei sa posezi pe un altul, care mai este si divinitate...ca si tine...! Succes!
     Dragilor, absolut nimeni in experienta de aici nu ne poate face absolut nimic, daca noi insine nu ne-o facem. Ce ne facem este subliniat in citatul din "ochiul sinelui". Daca alegem in continuare hipnoza vechii paradigme de gandire, desigur experintza nu are cum sa valideze ceva ce NOI NU AM ALES sa schimbam in constientza.
      Interesant insa este faptul ca cel ce este gelos se afla IN FRECVENTA MINTII. Desigur, mintea il minte pe el ca ea iubeste-mintea- pentru ca, matematic, daca te afli in frecventa care contine GELOZIA, in mod obligatoriu nu esti IN CEA A INIMII, care e muuult mai sus. Daca a reusit sa te minta pe tine, desigur vei minti la randul tau, PRETINZAND APOI CA IUBESTI!  Sper sa va fie limpede acest aspect. CAT TIMP GELOZESTI , esti doar prost sa te iluzionezi ca acolo e ceva ce se poate numi IUBIRE! NU are cum sa fie! TU nu esti acea iubire ci...esti...gelozia mintii tale. Deci despre ce ne jucam ca vorbim?
      Si mai haios este cand "este gelozit" un Iluminat. Asta nu mai este PERSOANA! El doar manifesta IUBIREA SURSEI! Nu mai este nimic in el care sa poata fi "posedat",cu ata mai putin care sa "posede"...El te tine in brate cu toata IUBIREA, ...care, macar el e constient ca nu e "A LUI". El stie ca ASA CEVA NU EXISTA decat in jocurile mintii. Si mai stie BINE ca, doar daca te tine in brate te ajuta...sa te vindeci. De ce sa te vindeci? De jocurile mintii, infinite...uneori de-a boala, alteori de alte pretentii la suferinte fara substantza. El traieste acel ho'oponopono...permanent. El nu are ce sa doreasaca de la tine si stie ca nici el nu iti poate da absolut nimic...Intr-o Lume lipsita de materialitate, in Maya, ce altceva sa existe decat un joc de infoenergii? Nimeni nu saraceste jucandu-se,
decat daca isi viseaza visul mintii lui, dar si asa tot joc este, doar ca hipnoza nu-l lasa sa vada. Inca! Un "blestem" de sfarsit ar fi ...sa va iluminati!
NAMASTE!
       De obicei eu nu fac copy/paste cand am ceva de spus dar acum fac o exceptie, deoarece stiu ca nu mereu linkurile sunt urmarite, din sfanta lene. Ceea ce vreau sa inserez aici se gasete pe site-ul romanesc Aimee si le multumesc .

Potrivit vechilor hawaieni, greselile sunt cauzate de ganduri care sunt declansate de amintiri dureroase din trecut. Aceasta metoda dezvaluie o cale de a ne elibera de energia acestor ganduri sau greseli dureroase care cauzeaza boli sau dezechilibre.

Metoda a fost create de Morrnah, care i-a transmis metoda sa doctorului Ihaleakala Hew Len, psihologul care a reusit sa vindece un pavilion intreg de bolnavi mintali foarte periculosi, fara sa consulte pe vreunul dintre ei. Principiile dupa care s-a ghidat in acest proces au fost:
  • universul fizic este o actualizare a gandurilor mele
  • daca gandurile mele sunt infestate de cancer, vor 
  • genera o realitate exterioara canceroasa
  • daca gandurile mele sunt perfecte, vor crea o 
  • realitate fizica plina de dragoste
  • sunt 100 % responsabil pentru crearea universului 
  • fizic asa cum este el
  • sunt 100% responsabil pentru vindecarea
  •  gandurilor bolnave care genereaza o realitate
  •  infestata
  • nu exista exterioritate. Totul exista sub forma gandurilor din mintea mea.
In ce consta concret aceasta metoda? Exista patru expresii care trebuie repetate, adresandu-le Divinitatii: 
  • “Te iubesc.”
  • “Imi pare rau.”
  • “Te rog sa ma ierti.”
  • “Multumesc.”
Asadar, aceasta metoda expune un principiu pe care nu multi dintre noi (chiar si cei preocupati de spiritualitate si evolutie spirituala) sunt pregatiti sa-l accepte:  a fi total responsabil pentru viata mea inseamna ca totul in viata, pur si simplu pentru ca face parte din viata mea, este responsabilitatea mea. Trebuie sa-mi asum responsabilitatea atat pentru mine, cat si pentru toti oamenii care fac parte din viata mea.

“Acesta este codul care deschide seiful vindecarii. Dar trebuie folosit asupra dumneavoastra, nu asupra altora. Problema lor este problema dumneavoastra. Nu ei au nevoie de vindecare, ci dumneavoastra. Trebuie sa va vindecati. Dumneavoastra sunteti sursa tuturor experientelor.

Ho’oponopono vede fiecare problema nu ca pe un dezastru, ci ca pe o oportunitate.  Problemele sunt doar amintiri recurente ale trecutului, care apar pentru a ne mai da o sansa de a vedea cu ochii dragostei si de a actiona bazandu-ne pe inspiratie. 


“Acum stiu ca sursa fericirii nu e incercarea de a controla viata, ci acceptarea ei asa cum vine. 

Prea multi oameni, inclusiv eu, cauta sa manipuleze lumea prin vizualizare si afirmare. Acum 

stiu ca nu e nevoie sa fac asta. E mai bine sa ma las purtat de val in timp ce ma purific 

constant pentru tot ce intampin.”

Mesajul principal al acestei filosofii este: “cand renunti la eul tau si la dorintele eului, ii 

permiti unei puteri mai mari sa te indrume, Divinitatii.” Asa cum ne indeamna Joe Vitale, sa 

ne incepem fiecare zi spunand: “Astazi, intentia mea personala este de a ma supune 

intentiei divine.”

joi, 4 august 2011

...nu sunt... cu minte!

      Cand ai de spus lucruri "grele", uneori e intelept sa...dai vina pe altii. Ceea ce am si eu de gand, din simplul motiv ca, in infinitul "tablou" al programelor din subconstient, cele doua aspecte tratate de osho s-au dovedit de-a dreptul...dezastruoase, in evolutia catre constientza deplina. Ele sunt atat de adanc inradacinate in subconstient incat constientza de cele mai multe ori...refuza sa le priveasca cu atentie! Nu dau nume! sic...
       Partea cu adevarat "parsiva" in aceste aspecte este ca aduce dupa ele trairea in frecventa specifica inconstientei lor, adica iar si iar in minte...Ma plec in fata curajului abrupt a lui osho in tratarea acestor subiecte si multumesc Melindei-Ingerasul Iubirii, care mi l-a "ridicat la fileu".


Osho – Casatoria si copiii
  
I: Ai fost vreodata aproape de a te casatori?
O: Nu, niciodata.
Eu sunt impotriva casatoriei de la inceput, pentru ca asta inseamna  sa iti tai legatura cu libertatea. Te atasezi legal de o femeie sau de un barbat, nu, Libertatea pentru mine este valoarea fundamentala, nu este nimic mai inalt ca libertatea. A fost dificil, pentru ca m-am luptat de la inceput.
Parintii mei au fost in dificultate, familia mea a fost in dificultate, dar le-am spus in deplina claritate
Ca nu ma voi casatori.
Ei ar fi fost perfect fericiti daca as fi devenit un calugar celibatar. Am spus, NU,
Eu nu o sa fiu nici macar un calugar celibatar.
Asta a fost problema lor: daca as fi fost un calugar celibatar ei ar fi fost fericiti. De fapt, ei s-ar fi simtit mandri pentru ca fiul lor a devenit un calugar mare
Am spus: Nu, ambele duc in sant.
 Ma voi duce exact pe calea de mijloc, pe muchie. Si m-am bucurat teribil de plimbare.
I: Deci, ce ai spune acum la toti omenii din lume care sunt casatoriti? Ar trebui cu totii sa divorteze?
O: Toti ar trebui sa divorteze,fara exceptii. Oamenii se vor intalni si iubi fiecare, ocazional, cand oportunitatea apare.
Acolo nu ar fi stari urate, cand o sotie va face dragoste cu un barbat pe care nici nu il mai iubeste, dar ea trebuie sa isi ideplineasca datoria.
Barbatul isi indeplineste datoria: cand face dragoste cu o femeie poate se gandeste la alta femeie, ea s- ar gandi la alt barbat.
Ce fel de societate nevrotica ati creat voi?
Daca nu va iubiti intre voi, ar fi bine sa fiti oameni si sa spuneti cinstit ca a fost frumos impreuna,dar acum s-a terminat. Spune la revedere.
As vrea sa dispara casatoria complet din lume, si impreuna cu casatoria si divortul va disparea. Odata cu casatoria, prostitutia va disparea.
Odata cu casatoria, va disparea majoritatea muncii de preot.
Odata cu casatoria aproape 99%  din munca de psihanalisti, terapeuti, psihiatri va disparea. Casatoria este cea care creaza tot felul de perversiuni psihologice, reprimari,vina.
Este pur si simplu uman cand vezi o femeie frumoasa si ai vrea sa-ti petreci ceva timp cu ea.
Nu este nevoie de aprobarea lui Dumnezeu pentru asta, chiar si Dumnezeul tau a  comis violul cu fecioara Maria, fara acordul ei.
I: Crezi aceea poveste?
O: Cred in aceasta poveste deorece dovedeste ca Dumnezeul tau este un violator. Altfel nu as crede aceasta poveste.
Isus trebuie sa fie un bastard, este clar ca nu era fiul lui Iosif, si aceasta minunata poveste a fost inventata ca sa ascunda toata treaba .
I: L-a avut pe Dumnezeu sa-i faca treaba!
O: Ei spun ca Dumnezeu este o trinitate: Dumnezeu, Sfantul Duh si Fiul. Duhul Sfant a facut-o, dar este o parte din Dumnezeu.
Este exact ca mana mea este o parte din mine,si organele genitale sunt parte din tine. Duhul Sfant este o parte din Dumnezeu, poate este organele lui genitale.
Altfel, cum a reusit  sa faca o fata virgina gravida?
I:  Ce spui despre responsabilitatiile in familie, responsabilitatile partenerilor casatoriti fata de copii lor?
O: Copii ar fi resposabilitatea comunitatii,nu a familiei. Familia este cea care creaza groaznice probleme  in mintile copiilor. Le dau  toate bolile lor, toate superstitiile lor, toate ideiile lor stupide, teologii, religii, partide politice. Constrang copilul.
Copilul trebuie sa fie eliberat de familie. Daca vrei un om nou, familia este cea mai urata institutie, timpul ei s-a terminat.
Ar trebui inlocuita de comunitate, si apoi va fi foarte usor-comunitatea va avea grija de toti copiii. Acolo va  fi tata, mama, se pot intalni cu copilul, copilul se poate intalni cu ei.
Dar fundamental este responsabiltatea comunitatii sa aibe grija de copii.
Copiii vor avea multi unchi si multe matusi, si vor avea mai multe oportunitati pentru  contactul uman cu diferite tipuri de oameni. Vor fi imens de dotati. Copiii nostrii sunt foarte impovarati; ei cunosc doar un singur barbat, o singura femeie, si ei cunosc constant discutiile dintre cei doi.
Femeia  este cicalitoare cu barbatul, sotul bate femeia. Si asta este  ceea ce ii pregatesti tu sa fie: Baiatul tau te va copia, el va fi copia ta de carbon,   vrei - nu vrei. Fiica  ta o va copia pe sotia ta, fie ca vrei fie ca nu.
De aceea nici un baiat nu ar trebui sa isi ierte tatal, si nici o fiica sa isi ierte mama.Ei le distrug viata.
Este absolut psihologic, un fenomen dovedit. Dar daca comunitatea are grija de ei, apoi ei vor avea experienta mai multor oameni diferiti.
Este experienta mea ca fiecare om este atat de unic!
Cu cat ai mai multe contacte, intimitati, relatii de iubire, cu atat mai imbogatit vei fi.
filmul aici
      Inainte de a incepe orice discutie, am sa va rog sa NU UITATI ce este Osho si cum anume functioneaza un Iluminat in cadrul Creatiei. La fel ca Buddha sau Iisus si ca toti cei care au ajuns constiintze pe deplin constiente si Osho a avut simultan mai multe modalitati de a (se) Manifesta.      Cea vizibila pentru toata lumea a fost discursul sau, numeroasele consemnari si realizarea ashramelor. 
       Dar mult mai important a fost ce nu are materialitate aparenta, anume faptul ca a amprentat puternic  subconstientul colectiv cat si faptul ca tot ce el A AVUT MENIREA SA ADUCA in acest plan, a fost DEFINITIV "SCRIS" IN FIECARE ATOM SI CELULA DIN NOI TOTI. El,ca orice constiintza pe deplin constienta, chiar stia ca Creatia este HOLOGRAFICA si desigur a fi constient de ceva inseamna ca chiar aduci acea realitate in manifestare.
       Am facut aceasta introducere deoarece nu m-ar bucura prea mult polemici zadarnice si filozofice facute in frecvente ale mintii, despre ceva CE NU ESTE DISCUTABIL. Asa arata Creatia iar DACA CUMVA NU VA PLACE, faceti o reclamatie Creatorului. E simplu!
       Deci, acum dupa ce m-am asigurat ca stiti bine ca nu intru in polemici despre acest subiect, pot sa mai adaug si alte detalii. La fel ca si Iisus si Osho a venit IN TIMPUL SAU, si a avut un discurs potrivit cu contextul/conjunctura in care a vorbit. Esenta celor afirmate ramane valabila si NU EMANA DE LA EL ci...PRIN EL! Detaliile tin de public, locatie, timp pe alocuri...Ideile pe care el le spune nu ii apartin, desi le-a invelit intr-o forma personala ca sa fie mai vii, si toti Iluminatii au fost obligati sa recunoasca exact aceste adevaruri. De altfel in anumite comunitati de-a lungul vremii s-a si practicat si se practica exact aceste viziuni. Exemplu desigur comunitatea Esenienilor, din care provenea Iisus si a carei continuatori se vor Mormonii de astazi.
       Nimeni nu trebuie sa fie socat de modul in care vorbeste despre Dumnezeu - se refera la acel dumnezeu personificat si la legendele bisericii, care desigur nu au cum sa aiba relevantza in constiinta Constienta.
     Discursul sau adresandu-se nivelului de masa, este firesc sa intelegem bine acest fapt. El NU AFIRMA ca ceea ce spune ESTE LEGE COMPORTAMENTALA MAXIMA in experimentarea vietii. Nici nu obliga pe nimeni la nimic. Doar afirma cum ar arata o anume vindecare in constiinta subconstienta, unde aceste pretinse valori sunt derulate ca sabloane mentale.
     Cum viata se desfasoara doar IN ACUM, este absolut firesc sa vezi ca orice contract -fie el si marital- nu poate fi decat ...un vis al mintii, despre un viitor despre care evident nu poti stii absolut nimic, deci este invalid apriori. Acest gen de trezire este cel pe care se bazeaza discursul sau. Asta neinsemnand -evident- ca poate exista experientza mai inalta sau mai DE DORIT, decat aceea in care partenerii unei relatii se revalideaza reciproc in fiecare ACUM, prin toate valentele posibile unei relationari constiente. Dar pana simtim parteneriatele sau copiii ca pe o limitare, cum am putea visa macar sa vorbim de Iubire? Desigur vazute contractual, sunt doar motiv de  frustrari si deci de psihoze.
       Oricum nu trebuie uitat ca "templele relatiilor", cum bine le-a denumit Greg Braden, sunt OPORTUNITATEA  experientiala de a ne tot oglindi.  Ca atare ne vom dori oglinzi cat mai limpezi si cei care se vaita ca nu se afla in parteneriatul dorit vor trebui sa constientizeze bine ca ei nu isi acorda accesul la un astfel de parteneriat, nimeni altul. Ori nu sunt si ca atare nici nu pot cere oglindiri limpezi, ori NU LE-A FOST COMOD sa fie limpede oglinditi.
       In astfel de cazuri ori ne vaitam la infinit, ori alegem o cale caldicica, in care incercam sa ne multumim atat personalitatea cat si sinele, pacalindu-ne inca odata. Oricum aceste variante neducand la ceea ce Iisus a incercat sa sugereze prin "cand doi in numele meu-IUBIRE- se vor aduna", va trebui iar sa constatam candva ca negocierile sunt ale mintii si ca povestea cu Saraha si fauritoarea de sageti este TOT CE AR FI FOST UTIL SA EXPERIMENTAM-desigur in varianta proprie.
        Din proprie experientza eu va asigur ca toate impotrivirile mintii nu sunt menite sa duca la nici un alt rezultat decat la concluzia ca fundamental ai fost prost si doar te-ai irosit. Si chiar nu mi-as permite sa vorbesc decat foarte serios despre acest subiect...pentru cei care au urechi de auzit!!!





marți, 2 august 2011

azi ne jucam...IMPORTANT!

        In urma cu multi ani, la inceputul cautarilor mele, tin minte ca am citit ca maestrii au o altfel de vedere. Mi-au trebuit multi ani sa inteleg ce a vrut ala sa spuna acolo...Criptica scrierilor spirituale,deh!
      Flood it este numele unui joc. De o simplitate dezarmanta ca viata, este posibil insa sa fie trait si cu toata parsivenia pe care pretindem uneori ca viata ar avea-o! Cu ajutorul lui am sa va fac sa intelegeti repede ce a vrut ala sa spuna prin "maestrii vad altfel"...
     Este un joculet minunat, pe care eu ma amuz sa il joc din cand in cand, deoarece se preteaza f bine cu starile meditative. Cu o singura conditie insa, sa nu uiti ca cele 25 de clicuri nu reprezinta de fapt nimic mai mult decat 25 de clicuri. Si viata e la fel.
     Dar sa vi-l prezint: incepe prin a va oferi o configuratie aleatorie. Fiecare nou joc- o alta configuratie. La fel ca viata, indiferent la ce aspect ai face referire!
     Mergi la gradinita, o configuratie iti e prezentata. La facultate, contextul doar se schimba. Intri intr-o relatie, o alta configuratie. Ai un copil sau mai multi, doar contextele/configuratiile se schimba...Tu doar dai clicuri.
      Jocul iti propune o configuratie ca cea de sus. Poate fi o alta. Tu doar poti alege sa dai un clic, pe oricare din patratelele vecine cu cea din stnga sus. Poti fi mai atent sau mai putin, mai inspirat sau mai putin. Cu fiecare clic obtii o configuratie noua. Exact ca in viata!

      Eu am ales asa, dar putea fi oricum altfel, nu difera decat ce clic dai. Desigur configuratiile obtinute vor fi altele apoi. Exact ca in viata...In orice clipa ai un buton, pe el scrie "new game", adica poti renunta la acea configuratie care iti pare riscata si sa te bagi intr-o alata configuratie...Exact ca in viata! 
        Ce reprezinta clicul tau? Evident DOAR O ALEGERE! Nu te infatua ca ar fi nevoie sa fii destept sau instruit ca sa o faci...Nici ca daca vei juca jocul de 1000 de ori vei deveni EXPERT. Te pacalesti singur! El doar iti ofera conjunturi/configuratii, la fel ca viata! La care desigur si tu cocreezi-la fel ca in viata!
      Pe masura ce consumi cele 25 de clicuri, obtii campuri diferit colorate. Parca ar fi aspecte de viata...Dar tu doar ai dat cateva clicuri, nu uita!
       Cu cat ai deschis mai mult campul, cu atat ai mai multe optiuni ce ti se propun pentru a continua jocul. Si tot atatea variante cu diferite potentiale de...sfarsit. Deci...se insinueaza limpede ca... sfarsitul ar putea fi...un scop.(?)....Exact ca'n viata?
     Lasand gluma la o parte, ca doar tratam despre un joc serios, cumva tot se termina cele...25 de clicuri la dispozitie...Acum vine incarcatura de dramatism: 

SAU...
...exact ca in viata???

     Daca "pui botul" te-ai ars! Taman ti s-a insinuat ca, de fapt jocul nu e joc caci...are miza! Te obliga sa te raportezi la el, halind un calificativ: castigator cu aplauze (proprii) sau un imbecil de "loser"...
     Poti alege sa fii atent si atunci te vei raporta corect iar imaginea va fi LIMPEDE: te-ai asezat la un joc de 25 de clicuri, ai ales sa bagi energia atentiei tale timp de cateva minute in el, si ORICE AI FACE, la un anumit nivel tot ai pierdut timp si energie, iar la un altul oricum ai castigat, deoarece notiunea "timp" e a mintii si e falsa, iar energia nu este "a ta" ci infinita iar castigul, daca poate fi folosit acest cuvant stupid, este doar experiential: ai jucat un joc!...La fel si in viata?
     Dar daca jocul ar fi fost INFINIT, ai mai fi putut primi vreun calificativ? Desigur nu! Ti-ar fi generat la infinit clicuri potentiale. Deci, ca tu sa poti primi un calificativ, e limpede ca trebuie creat un ceva finit. O iluzie a limitei. La fel si in viata?
    Tot ce e limitat e produsul mintii, ca acest joc! Tot ce produce mintea TREBUIE sa aiba o miza! Oare dece spun inteleptii: NU DATI SCOP VIETII, CACI VIATA INSASI E SCOP? Tot ce traiti CU SCOP va indeparteaza de voi insiva si e menit sa va fure viata. Voi sunteti aici sa dati clicuri intr-o secventa de joc INFINIT! Ca atare nu are miza! Nu e nimic de castigat sau de pierdut! Asa este Maya!
     Si pentru ca tot vorbeam de clicuri si jocuri, aseara din clic in clic am ajus sa vorbesc cu o minunata entitate de cer 10 de la Mioveni/Arges. Un baietel de 9 anisori, deosebit se pare, Alin Daniel Gabriel Mihalcea, mi-a vazut poza de la avatar cand vorbeam cu matusa luiCe a rezultat din asta veti vedea singuri acum.
Ce pot spera, decat ca ne-am jucat frumos astazi? Din clic in clic, "castigand" Flood it !  Asa "vede un maestru"! Va iubesc.

luni, 1 august 2011

EXCELENTZA UMANA...singura solutie

      Toti cei care s-au preocupat de intelegerea si "rezolvarile posibile" ale pretinsei drame umane au fost obligati sa inteleaga si sa spuna, desigur, cam aceleasi lucruri. Un mare numitor comun observat de majoritatea este acela ca...nimeni nu stie cu adevarat ce isi doreste. Poti intreba orice om ce nu isi doreste si iti va insira un pomelnic intreg, dar cand il intrebi, OK, dar de dorit cam ce ti-ai dori tu sa fii/sa faci, de-a ce te-ar face fericit sa te joci, raspunsul este unul singur: NU STIU, nu m-am gandit sau variante ale unei indecizii depline. Cand privesti la acel om simti ca te afli intr-o gara intens circulata de potentialitati de itinerarii, iar acea fiinta sta si asteapta ca ceva, un tren eventual, sa il ia si sa il poarte spre o destinatie eventual SIGURA SI MINUNATA, dar el nu se va sui niciodata din proprie initiativa in vreunul...
       DACA, lucrand cu el, reusesti sa il constientizezi ca o astfel de viata este firesc sa fie la voia valurilor, vanturilor, ca daca el nu isi creeaza viata singur un altul o va face pentru el, vei reusi sa mobilizezi cei 5% minte constienta. Desigur cand te referi la "un altul", tu stii ca de fapt va derula din subconstient programarile facute prin conditionare de catre cei care i-au amprentat existenta: parintii, dascalii, contextele si conjuncturile care l-au facut sa creada ca stie si ca poate...Nu este constient de infinitele capcane experientiale care se deruleaza din acel "loc" si nu arareori le gaseste ca fiind firesti, ca ii definesc "lumea lui".
       Cel mai delicat este ca acea "lume a lui" este alcatuita din sentimente si ganduri cu caracter de "fundal", deci care par a nu avea nici consistentza si nici virulentza. Este ca un "gust" de fundal pe care il ai pe limba in permanentza, si indiferent ce mai bagi in gura, el este...o prezentza permanenta. Prin aceasta aparent nonvirulenta prezenta permanenta, se asigura o mereu aceeasi "solicitare" experientiala catre Mintea Universala de a-ti tot aduce mereu si mereu aceleasi lectii limitative, care merg pana la a te innebuni. Acest fundal de sentimente este alctuit in general de programe luate in prima copilarie si se refera la incompetentza, mic si slab, nu poti niciodata, inadecvare...s.m.m.a.
       Deci, DACA a fost depasita faza de prima constientizare si se incepe reprogramarea constienta, apare in mod cert inconsecventa, lipsa capacitatii de a focusa mintea pe un obiectiv, fara interventia gandurilor aleatorii. Cei care ajung in acest punct sunt si cei care considera repede ca "the secret" nu functioneaza...
       La acest punct nu pot sa nu fac o substantiala digresiune, deoarece se constituie in trista capcana pentru multi. Cand privesti "oferta" asa ziselor "cai spirituale" si a asa ziselor doctrine, vei observa ca par valide doua, care apar a se bate cap in cap. Una dintre ele subliniaza ca drumul catre TINE este un drum al DISCIPLINEI, al rigorilor de tot felul, al atentiei, discernamantului consecutiv, etc.
       Un aparent altul, care de fapt a plecat dintr-o metoda, se refera la a obtine pacea prin autoacceptare si acceptare a lucrurilor, asa cum sunt. Aceasta "alunecare" insa mie nu mi se pare intamplatoare , si am toate motivele sa cred ca promotorii acestei pretinse cai nu au avut intentiile cele mai cinstite. Spun asta din proprie experientza, pe drumul meu, si o spun si din experientza obtinuta interactionand cu cei care incearca sa se regaseasca.
      Deci as vrea sa subliniez limpede: drumul catre tine este un drum DIFICIL, el trebuie tratat cu toata seriozitatea pentru ca ai la dispozitie un raport dramatic de 5% versus 95% care te lucreaza permanent, inclusiv si mai ales in somn, dificultatea este corect subliniata de toti maestrii citati de filmul "lo sfidante" pe care vi-l recomand sa il vedeti de cel putin cateva ori si il gasiti pe acest link:
"lo sfidante"
      Ca orice, trebuie corect intelese toate: desigur este util sa faci pace in interiorul tau, sa nu mentii focare de tensiune deoarece ele ar consuma tot energia vietii tale. De buna seama trebuie sa te accepti, sa te cunosti bine si abia apoi stii de unde trebuie sa PLECI, nu sa zici ok, asta sunt si e totul cum este. Este foarte util sa fii vigilent deoarece interesul mintii subconstiente este ca TU SA NU SCHIMBI NIMIC, altfel ea va trebui sa simta disconfort in manevrarea cliseelor cu care ea percepe lumea. Din pacate multi se impotmolesc atunci cand gasesc indicatii asa zis spirituale si care se pliaza perfect interpretarii facile a mintii. Sunt multe adevaruri spuse in anumite contexte si care apoi sunt scoase si plasate la un alt nivel, dand nastere, din neintelegere proprie sau din interes, la confuzii. Pot enumera cu sutele astfel de exemple. 
      Este si motiovul pentru care, ACUM, cand nivelul de constientza ar trebui sa duca la concluzia de viatza experimentata ca UNA SUNTEM, separarea a atins cote absolut incredibile. Este de fapt maxima, cred ca mai mult nici nu ne putem inchide fara a iesi din "viata"...Acest fals interpretat "imi sunt suficient",  nu a fost luat ca necesitatea intregirii noastra interioare pentru a putea relationa centrati unii cu altii ci dimpotriva, ca argument pentru insingurare, solitudine, confort al...mortii. Ca urmare toti ne vaitam ca nu avem parteneri sau spatiu de viata si fiecare incearca sa se izoleze in spatii "proprii", apte de fapt sa asigure viata si adapost confortabil pentru mai multi. Pentru a le obtine suntem in stare de orice, iar de "profitat" de toata aceasta zapaceala nu poate profita decat, eventual, vechiul sistem acum agonic. 
       Cel pornit pe un drum REAL al regasirii de sine va trebui sa nu accepte in nici un caz preocuparea pentru confort psihologic deoarece ...este in dezinteresul sau. Dimpotriva, va trebui sa constentizeze ca daca confortul a aparut, el este pe cale de a se pierde.
       La confort este firesc sa ajungi, dar el va apare doar ca urmare a intelegerii pe deplin a mecanismelor Creatiei, a modului in care relationezi cu Totul si in special cand exercitiul de viata confirma ca TU AI DEVENIT ACEA INTELEGERE. A te lasa pacalit, pentru ca tensiunile s-au diminuat deoarece anumite concepte logice te fac sa nu mai traiesti stresul, ca ai inteles ca o gandire pozitiva este preferabila uneia negative in limita celor 5%, aia se constituie doar intr-o prima faza si nu are a face cu recuperarea valorilor Sinelui. 
       Atributele sinelui, respectiv omniscienta, omnipotenta si omniprezenta au in vedere nivele de vibratie, energie, pace si armonie foarte profunde, care rezulta dintr-o calatorie constienta si nu facila, prin renuntarea la toate mastile propuse de subconstient.


......voi continua cu o postare-UN JOC !