Totalul afișărilor de pagină

vineri, 23 septembrie 2011

V-ar putea fi foarte util...DACA ALEGETI !

Desi nu sunt in totalitate in acord cu forma si pe alocuri cu continutul acestui material, l-am primit ieri de la cineva caruia ii cer iertare ca nu imi amintesc identitatea -sper sa mi-o aminteasca el si revin- consider insa ca poate raspunde nevoilor de intelegere pe care inca multi nu au "realizat-o" corect. Aici veti regasi mare parte din raspunsurile la intrebarea firesca: de ce pare ca in viata mea adevarurile pe care le recunosc din filmul "The Secret" nu "functioneste"...
Am descoperit ca linkurile din josul paginii duc la acest site, care are si varianta in limba romana:



Introducere:
Mare parte din procesul de integrare spirituală a Sine-lor noastre superioare,  de lărgire a conştiinţei noastre implică "re-programarea" modului în care gândim. Gândurile sunt cele care ne creează realitatea şi experienţa de viaţă pe care o trăim atât în interiorul cât şi în exteriorul nostru. Atunci când vom integra şi vom trăi cu adevăr atitudinile şi responsabilităţile pe care le vom comenta în cele ce urmează, ne vor ajuta să ne schimbăm tiparele de gândire, pe care altfel le credem a fi implicit valabile deoarece fac parte din programul nostru prezent. Modificarea acestor tipare de gândire va schimba de fapt programul scuturilor noastre personale.

 

Douăsprezece atitudini şi responsabilităţi Dansul iubirii 2002*

1.  IUBIREA — (inseamna)Recunoaşterea ADEVĂRULUI CELUI UNIC

2.
MILA DIVINĂ — (înseamnă) să permiţi UNU-lui să fie CEEA CE ESTE, indiferent dacă îţi convine sau nu, să trăieşti şi să simţi perpetuă iertare.

3. RECUNOŞTINŢĂ — (înseamnă) să preţuieşti  UNU-l, să ştii ce înseamnă să fii viu.

4. RESPECT— să recunoşti si să dăruieşti UNU-lui.

5. RESPONSABIITATE — să co-creezi servind şi să poţi răspunde receptiv UNU-lui

6. ÎNCREDEREA – să (re)cunoşti Puterea şi Iubirea UNU-lui

7. ASUMAREA RĂSPUNDERII PENTRU PROPRIILE FAPTE –înseamnă să te afli într-o stare de ADEVĂR cu UNU-l

8. IMPECABILITATEA (PERFECŢIUNEA) a fi impecabil, fără cusur, înseamnă să aperi şi să protejezi UNU-l

9. CONŞTIENTIZAREA – GRIJA - să iubeşti, să îngrijeşti, să hrăneşti şi să fii atent să fi asemeni UNU-lui (as adauga ca aspectele sunt ENERGETICE, respectiv sa oferi, sa fii armonios si atent)

10. NEÎNFRICAREA (CURAJUL) – însemnă să recunoşti natura infinită şi eternă, precum şi iubirea necondiţionată a UNU- lui

11. DETAŞAREA ANGAJATĂ: înseamnă să permiţi UNU-lui să FIE (caci El e in orice se manifesta), fără să critici, să  condamni sau să emiţi judecăţi de valoare, să înţelegi fiinţarea SA şi să o confirmi, s-o validezi.

12. BUCURIA –să îţi placă (sa te bucure, stiind ca nu e intamplare) să fii UNU-l întru(chi)pat


 


 Douăsprezece atitudini şi responsabilităţi de măiestrie Dansul Iubirii 2002
 
Studiind cele douăsprezece responsabilităţi de măiestrie le preschimbi din afirmaţie în meditaţie, dacă vei încerca să le transformi într-un mod de viaţă.
  1. AUTO-REALIZAREA: (înseamnă) să te eliberezi/ descătuşezi din jocul victimă-călău, în care ori te consideri o victimă, ori îi învinuieşti pe ceilalţi că te victimizează, şi să vrei să fii responsabil (sa accepti ca esti) pentru toate manifestările perceptibile ca fiind proiecţii directe ale învăţării intenţionate (cu scop), din conştiinţa personală a tiparului standard al ADN-ului tău.

2. AUTO-SUVERANITATEA: eliberarea de nevoia de a fi aprobat, sau de a te revolta  împotriva oricărei forme de autoritate externă (din afară) prin înţelegerea faptului tu, ca manifestarea a Spiritului divin, ai capacitatea/ puterea de a-ţi crea libertatea personală  fără să încalci drepturile spirituale ale celorlalţi, şi fără să permiţi celorlalţi să îţi încalce    dreptul spiritual de a fi, de a fiinţa.

3.  AUTO-CONŢINEREA  (ÎNFRÂNAREA)  - să îţi asumi propria responsabilitate şi să realizezi întotdeauna că tu eşti cel responsabil pentru cum ÎŢI DIRECŢIONEZI ŞI  GESTIONEZI ENERGIILE PERSONALE. Nu există cineva sau ceva care te supără, şi care să justifice sau să confirme modul greşit în care reacţionezi, ideile, intenţiile sau faptele tale greşite. TU eşti cel/cea care îţi provoci suferinţă permiţând corpului tău  emoţional să urmeze percepţiile false ale corpului metal care îţi spune că puterea ta se află în afara ta. În orice moment tu eşti cel care alegi ce cuvinte, asocieri sau idei vei folosi drept filtre prin care vei interpreta un eveniment. SUPĂRAT, FURIOS, LEZAT SAU oricare altă categorisire (conştient sau inconştient) sunt toate FILTRE ALE CORPULUI MENTAL CARE ÎŢI DIRIJEAZĂ FUNCŢIILE EMOŢIONALE ŞI FIZICE ALE CORPULUI TĂU. Un individ echilibrat recunoaşte/ ştie că permanent există libertatea de a interpreta, astfel că o experienţă negativă şi energiile disarmonice şi sentimentele de deprimare pe care i le asociem, pot exista doar ca o interpretare personală a acelor evenimente. Să accepţi că eşti mai puţin responsabil pentru felul în care au fost canalizate energiile tale personale, te plasează direct într-un  joc de tipul VICTIMĂ- CĂLĂU, care poate avea loc doar între oameni care îşi plasează puterea personală şi responsabilitatea de a manifesta în surse exterioare lor. Doar tu deţii putinţa de a te  deprima”. Indiferent ce spun sau fac ceilalţi tu eşti pe deplin îndrituit să dai propria ta interpretare. Nimeni şi nimic nu  are puterea de a te deprima dacă nu le acorzi această putere chiar tu.  Auto-echilibrul se instalează atunci când recunoşti că direcţia pe care o iau energiile personale, fie ele fizice, emoţionale, mentale (idei, credinţe, etichete, interpretări) conştiente sau inconştiente reprezintă un nivel al perfecţiunii pe care poţi să-l atingi şi care există ca o responsabilitate implicită care vine odată cu darul şi harul  liberului arbitru, Cu cât devii mai responsabil cu atât va  fi mai mare libertatea şi puterea  personală pe care o vei cunoaşte.

4 AUTO DISCIPLINA este acceptarea responsabilităţii pentru direcţionarea energiilor  personale către, şi nu în direcţie opusă rezultatelor pe care doreşti să le obţii, să le experimentezi. Corpurile fizic, mental şi emoţional au fost multă vreme dirijate de forţe   subconştiente ale ”umbrei” ascunse care produc în noi impulsuri, imbolduri, reacţii, gânduri, percepţii şi sentimente care deseori sunt contrare creaţiei vieţii pe care dorim să le manifestăm. O parte din măiestria spirituală presupune să învăţăm să ne dăm
silinţa în mod conştient şi să ne observăm propria minte, propriile emoţii şi limbajul  corpului fizic, astfel încât să putem folosi redirecţionarea energiilor umbră conştiente sau  subconştiente care funcţionează pe pilot automat. Dacă învăţăm să ne dăm seama când   circulă prin noi tipare de gândire sau emoţionale negative, pentru ca putem folosi momentul în care conştientizăm asta, pentru a îndrepta energia rătăcită, şi să folosim conştient puterea de a avea o atitudine pozitivă , să alegem cuvântul care repară, şi să  redirecţionăm energia spre a canaliza energiile opuse Eului întru realizare unor creaţii  constructive aşa cum ne-am dorit, mature din punct de vedere spiritual. Este nevoie de  auto disciplină pentru a îmblânzi leul care este mintea noastră  sub-conştientă, care nu o dată rage asemeni leului, dar noi avem puterea intrinsecă de a ne ajuta umbra inconştientă de a evolua printr-o redirecţionare, iubitoare dar fermă în a deveni o pisică blândă ce toarce, bucuroasă  să ni se alăture atunci când co-creăm constructiv. Auto disciplina survine atunci când ne reamintim permanent să folosim gândul, fapta sau atitudinea ”corecte din punct de vedere spiritual” chiar dacă nu avem de loc chef s-o facem, atunci când umbra se furişează la suprafaţă . Părţile umbră ale Sinelui ies la suprafaţă astfel că le putem vedea venind în mintea conştientă pentru a se vindeca. Prin acest proces, mintea   conştientă însăşi poate învăţa cele mai importante atribute ale măiestriei

5 IUBIREA DE SINE este propria noastră responsabilitate de a ne iubi şi de a avea grijă de noi, prin darul nemărginit al spiritului divin care circulă în fiece moment. Dragostea autentică, adevărată trebuie să vină din străfunduri şi poate fi obţinută prin conectarea autentică a spiritului la însuşi Dumnezeul veşnic şi inerenta sa legătură cu întreaga creaţie. Dacă vom căuta iubirea în afara noastră, pentru a ne ostoi singurătatea sau golul interior, vom intra în relaţii cu ceilalţi ca vampiri energetici. Făcând aceasta vom căuta un substitut pentru legătura noastră cu Dumnezeul Sursă folosindu-ne, valorificând tot mai profitabil Dumnezeul Sursă întruchipat în alţi oameni, în alte fiinţe. Aceasta nu este IUBIRE ci NECESITATE. Aceasta presupune LIPSA a ceva esenţial, care la rându-i implică conectarea fără limite la conştiinţa Universală a Dumnezeului Sursă. O astfel de lipsă nu poate fi suplinită cu iubire din afară, din exterior, ci doar prin recunoaşterea   Dumnezeului din tine, anume să recunoşti că eşti întruchiparea vie a iubirii absolute. Odată recunoscut acest lucru vei dobândi iubire absolută faţă de tot şi toate, adică Iubirea   lui Dumnezeu. Şi din această stare de Putere Divină poţi intra în lume pentru a căuta pe cei cărora să le dăruieşti această iubire, în loc să îi cauţi pe cei de la care poţi să iei   iubire. Când iubirea este abordată prin Iubirea de Sine, motivaţia este să trăieşti în  voioşie, ştiind că orice ai avea nevoie poate deveni manifest prin Iubirea activă a Dumnezeului Sursă pe care o porţi în lăuntrul tău. Iubirea de sine este o responsabilitate a maturităţi spiritule.

6. ÎNCREDEREA – înseamnă să cunoşti Puterea şi Iubirea UNU-lui

INTEGRITATEA SPIRITUALĂ – este responsabilitatea ce ne revine absoluta nouă, să alegem să acţionăm, tot mereu cu integritate (intelegere) spirituală. Nu avem nici o scuză dacă încălcăm cu bună ştiinţă drepturile spirituale ale celorlalţi, indiferent cât de puţină rezistenţă ne-ar opune, pentru a ne opri. Integritatea spirituală ne cere să începem să VEDEM ce facem CU ADEVĂRAT prin modul în care ne ducem viaţa. Dacă obiceiurile noastre alimentare,  cum şi cu ce ne hrănim, sunt potrivnice planelor, animalelor, Pământului. Felul în care ne alegem cuvintele şi cum acţionăm respectă pe ceilalţi oameni şi celelalte forme de viaţă? Jucăm jocul supravieţuirii celui mai adaptat la ”jocul lipsei” pentru a ne oferi o scuză pentru comportamentul lipsit de etică, în probleme legate de bani, cum ar fi de pildă  protestul nostru tacit faţă de guvern, când ne eschivăm de la plata impozitelor sau când la serviciu ne comportăm ca şi cum noi am fii cei mai merituoşi şi cei mai îndreptăţiţi să obţinem gratificaţii. Obişnuieşti să spui celorlalţi doar ceea ce îşi doresc să audă, şi asta pentru a le câştiga bunăvoinţa şi sprijinul, chiar dacă de fapt nu le spuneţi adevărul în faţă, iar un astfel de comportament nu reflectă nici nevoile şi nici sentimentele tale. Încerci să-i determini pe ceilalţi să facă şi partea de muncă ce îţi revine? Foloseşti scuze false de tipul rasă, sex, religie, statut economic sau educaţional pentru aţi justifica lipsa de respect, sau faptul că  îi exploatezi sau îi tratezi pe ceilalţi cu răutate. Integritatea spirituală îţi cere să te uiţi deseori cât de bine ne  purtăm pentru a face faţă unor zone de activitate în care suntem mai puţin  potriviţi, congruenţi, din punct de vedere spiritual şi să folosim implicarea şi disciplina activă pentru a aduce aceste zone ale vieţii noaste în  acord cu integritatea spirituală. Nimeni nu va intra pe poarta Raiului (sau nu va ajunge unde doreşte) dacă se foloseşte de scuze pentru a nu se purta cum trebuie, autentic, fără să se prefacă că este integru spiritual. Cultivarea integrităţii spirituale este o responsabilitate majoră pe drumul către desăvârşirea spirituală, şi felul în care funcţionează universul, nu puteţi pleca de-acasă fără asta. Ceea ce înseamnă că există o realitate biologică a integrităţii spirituale care se manifestă chimic în ADN, ca rezultat al acestei stări şi al   centrării pe conştiinţă. Dacă nu ai suficientă integritate spirituală în conştiinţa ta, atunci   nu va fi destulă nici în tiparul standard al ADN-ului tău. Şi deşi vei putea să-îi înşeli pe ceilalţi, propria ta biologie va fi în cele din urmă vizată. Ca să treci prin orice poartă stelară ai nevoie de o cantitate suficientă de integritate spirituală chimic encodată  în conştiinţa ta.  (fundamental corect !!)

ONOREAZĂ-ŢI ÎNTREAGA FIINŢĂ-  Acordă atenţie semnalelor pe care ţi le transmit corpul, mintea şi emoţiile tale  privind cât de bine stăpâneşti spiritului copilului  şi adolescentului  tău interior, onorează  nevoile tuturor acestor părţi din tine, în mod echilibrat. Află de ce ai nevoie cu ADEVĂRAT şi dă celorlalţi ceea ce te face să te simţi  fericit când dăruieşti dezinteresat şi generos. Ce am nevoie CU ADEVĂRAT, acum?  Dăruiesc dezinteresat sau dăruiesc pentru a primi ceva în schimb? Cum îmi pot satisface   propriile-mi nevoi.


7.  ASUMAREA RĂSPUNDERII PENTRU PROPRIILE FAPTE –înseamnă să te afli  într-o relaţie autentică cu UNUL

APRECIEREA-   Societatea de azi ne învaţă continuu să ”vrem mai mult”, să avem nevoie de mai mult, să fim mai mult, să facem mai mult, etc. Suntem permanent   influenţaţi să percepem doar lipsa, pentru a ne motiva să cumpărăm mai mult, să muncim mai mult, să plătim tot mai multe impozite şi să fim „oiţa blândă care consumă.”   Foarte rar ne gândim la tot ceea ce avem, începând cu darul vieţii şi libertatea de a alege, de care  mintea noastră dispune. Prin acest filtru dezorientat al percepţiilor putem produce o mutaţie în conştiinţă. Această conştiinţă mutant începe să creadă că ”cineva" (DIVINITATEA, Universul, părinţii, soţul sau soţia, copii, patronul, guvernul, etc…) NE SUNT DATORI. Odată ce am căzut în această capcană a gândului, că cineva ne datorează ceva, ne vom seta pentru a crea auto-frustrare, deoarece avem aşteptări nerealiste şi neadevărate, de la viaţă, de la ceilalţi, de la noi înşine. Aşa că deseori vom deveni foarte mânioşi sau ne vom simţi lezaţi când vom vedea că Universul nu se conformează ”imaginilor” închipuite de noi. NIMENI nu ne DATOREAZĂ nimic. Dacă simţim că ni se datorează ceva, vom întreţine LIPSA din CONŞTIINŢĂ, şi vom vedea cât de gol ne este Sinele. Dacă dăruim celorlalţi pentru a primi ceva în schimb (aşa cum fac băncile, şi deseori părinţii, consoarta, iubitul sau iubita), când ceilalţi nu ne dau ceea ce aşteptam ne vom simţi înşelaţi, păcăliţi, sau că ne-au rămas datori. De fapt astfel de situaţii de viaţă deseori survin sub formă de lecţii care ne învaţă că trebuie să dăruim doar pentru a DÂRUI şi nu pentru a primi ceva în schimb. Dacă dăruim ceea ce dorim să dăruim pentru bucuria de a dărui, nu ne simţim ca şi cum cineva ne-ar rămâne dator. Dacă trăim pentru bucuria de a trăi, fără a fi sub presiunea cerinţelor şi aşteptărilor nu ne vom simţi ca şi cum viaţa ne-a schimbat!. Nu contează ce averi are vecinul, fiindcă dacă ne comparăm unii cu alţii sau ne măsurăm cu ceilalţi suntem permanent distraşi şi nu vedem şi nu ne folosim de binecuvântările ce ne-au fost date. Dacă putem cultiva capacitatea - abilitatea de a APRECIA - PREŢUI şi cel mai neînsemnat dar, cea mai mică binecuvântare sau cel mai mic gest, atunci vom începe să ne creăm o viaţă ce este cel puţin pe „jumătate plină”, în loc de una „pe jumătate goală.” În termenii fizicii universale, lucrul pe care îţi concentrezi atenţia se va amplifica - extinde, lucrul, problema căreia îi opui rezistenţă va persista, şi celui căruia ii vei da energia aprecierii, preţuirii, se va de-manifesta, în cele din urmă, chiar din propria noastră experienţă. Când abordăm lumea prin filtrul ales al dăruirii autentice, devenim de fapt un transmiţător, un  conductor electric ce trimite energie către lumea ce ne înconjoară. Când degajăm energie electrică în acest mod, devenim mai „magnetici”, deoarece transmiterea de energie creează vortex-uri magnetice în structura diodică a anatomiei noastre Kathara. Apoi, punctele diodice „magnetizate” atrag o mai mare rezervă de energie universală, cu o frecvenţă şi de o calitate mult mai înalte decât energia exprimată pentru a re-umple golul energetic pe care îl creăm atunci când dăruim.” Când abordăm lumea prin atitudinea de a „primi”, acest proces fizic firesc devine opusul. Cu cât încercăm să „atragem” mai multă energie din lumea exterioară, cu atât energia ni se va bloca sub formă de „miasme” în structura noastră diodică. Treptat, miasmele reduc cantitatea şi scad frecvenţa energiilor naturale pe care reuşim să le atragem în noi, din rezerva universului. Dăruind apreciere, preţuind, chiar şi în forma cea mai simplă, menţinem fluxul energiei naturale în mişcare. Indiferent ce dai în afară ţi se va întoarce înmiit. Dar şi invers, afişând în exterior un ego rău, aroganţă sau „gunoi”, vei avea parte de aceleaşi lucruri. Preţuieşte ceea ce ai, IUBEŞTE ceea ce ai, găseşte modalităţi prin care să-ţi exprimi bucuria pentru ceea ce ai, şi învaţă că prin însăşi aprecierea autentică, veritabilă, vei descătuşa puterea de a manifesta tot mai mult din ceea ce îţi doreşti şi tot mai puţin din iluzia lipsei. Capcana gândului că „Universul Îmi este Dator” este unul dintre cele mai puternice jocuri prin care ne auto-sabotăm. Înlocuieşte-l, preţuind (recunostiinta/gratitudine) cu consecvenţă, iar lume ta se va lărgi progresiv, conţinând realitatea lucrurilor pe care ţi-le doreşti cel mai mult. Dacă te simţi nedreptăţit pentru că se aşteaptă prea mult de la tine, sau eşti plin de amărăciune fiindcă dorinţele îţi rămân neîmplinite,  ATUNCI ÎŢI EŞTI DATOR CEVA, îţi eşti dator să înţelegi mai bine natura creaţiei şi să îţi foloseşti mai bine propriile puteri, în jocul creaţiei vieţii. MULŢUMEŞTE-I mai des DUMNEZEULUI SURSĂ…  că te ajută să-ţi reaminteşti ce lucruri trebuie să preţuieşti, şi multe asemenea îţi va trimite. Când eşti iritat, vezi ce ai de făcut, RESPIRĂ, găseşte-ţi nemărginirea în tine şi blând roagă-ţi sufletul să-ţi dea soluţia, înfrânează-te să te plângi celorlalţi sau să aştepţi ca ei să-ţi rezolve problemele. Ai în tine puterea să îţi risipeşti supărarea-iritarea, să îţi readuci bucuria, fără să încalci graniţele celorlalţi. Fii ferm dar receptiv faţă de ceilalţi şi roagă-i să nu îşi verse problemele în capul tău, reamintindu-le că au puterea de a crea bucurie. Îmi vărs năduful chiar acum în capul celorlalţi. Permit celorlalţi să mă vlăguiască turnând-mi în cap problemele şi necazurile lor_ Care este de fapt adevărata  problemă -(semne de întrebare).      

8. IMPECABILITATEA (PERFECŢIUNEA) – a fi impecabil, fără cusur înseamnă să aperi şi să protejezi pe UNU-l
  
RĂBDAREA -  Dumnezeul Sursă are propriul său plan!
 Noi putem fie să recunoaştem această realitate intrinsecă a manifestării şi să alegem să  cooperăm, în ea, cu Dumnezeu Sursa, având încredere că împreună tu şi universul veţi  crea Timpul perfect hărăzit de Divinitate (şi dacă aceasta nu este clipa de ACUM, atunci există un motiv bine întemeiat, să fie aşa), fie poţi lăsa ego-ul  să încerce să îşi impună propria voinţă asupra naturii intrinseci a timpului. Dacă timpul nu cooperează  conform aşteptărilor tale, atunci poţi să accepţi că e OK aşa şi să ai încredere în rânduiala  divină, sau poţi devenii tot mai frustrat, agăţându-te de  timpul artificial pe care îl arată  ceasul,  şi să crezi că nu poţi avea ceea ce îţi doreşti din simplu motiv că acel lucru nu se  întâmplă, sau nu apare atunci când ceri tu. Dacă vei învăţa să te relaxezi şi să înveţi să  conlucrezi creativ cu conştiinţa timpului, atunci deseori vei descoperi că, treptat, viaţa ta se conformează tot mai bine dorinţelor tale. Mai ales atunci când cerem frumos, în loc să  pretindem, că ni se cuvine, şi când avem încredere că Dumnezeul Sursă îşi îndeplineşte rolul co-creând cu noi. Răbdarea este o virtute ce oglindeşte cât de bine am înţeles natura  Ordinii Universale.

RESPECTAREA GRANIŢELOR - Stabileşte şi respectă graniţe personale sănătoase şi aminteşte celorlalţi, amabil dar ferm, că aceste graniţe nu vor fi încălcate. Respectă graniţele celorlalţi şi abţine-te să îi jigneşti bârfindu-i, dându-le sfaturi când nu ţi le-au cerut, criticându-i sau judecându-i, făcând supoziţii, băgându-te unde nu e treaba ta, încercând direct sau indirect să îi le controlezi acţiunile, atitudinile sau emoţiile. Respectă dreptul oamenilor de a fi ei înşişi, şi respectă-ţi dreptul de a avea şi de a-ţi trasa graniţe personale. Respect eu cu adevărat graniţele celorlalţi? Voi permite să mi se încalce graniţele?  Dacă da, ce trebuie să fac pentru a schimba lucrurile? 

9. CONŞTIENTIZAREA – GRIJA - Să iubeşti, să îngrijeşti, să hrăneşti şi să fii atent să fi asemeni UNU-lui

BUNĂTATEA – Ca şi respectul (Dansul Vieţii. cele 12 Atitudini), bunătatea este un drept prin naştere, dar pe care foarte des îl ignorăm sau îl înţelegem greşit. Când abordăm lumea cu autentică bunătate, când trimitem iubire şi respect întregii creaţii, în cinstea Forţei Divine ce trăieşte în toate lucrurile, transmitem din nou electricitate de înaltă  frecvenţă care va respecta legile mecanicii universale şi va trimite spre noi tot mai multă bunătate, prin fluxul universal. Bunătatea este un dar pe care trebuie mai întâi să ni-l facem nouă înşine, pentru a avea să dăruim celorlalţi. Bunătatea implică să fii atent şi grijuliu atât cu nevoile, sentimentele şi dorinţele proprii cât şi cu ale celorlalţi, şi trebuie să o exprimi prin faptele tale, atitudinea şi grija ta. Dacă îţi vei dărui bunătate prin tot ceea ce faci, necondiţionat, atunci vei transmite bunătate tuturor celor ce îţi vor ieşi în cale. Încearcă să fii bun şi cu vecinul meschin şi ranchiunos şi astfel îl vei ajuta să îşi redescopere puterea de a zâmbi. Tratează toate lucrurile cu bunătate şi vei demonstra că le recunoşti valoarea intrinsecă ca manifestări ale Forţei divine. Vei constata că foarte des forţa divină îţi va întoarce cu iubire, faptele bune.

RECIPROCITATE: Concurenţa, să judeci, să te iei la întrecere cu ceilalţi sunt jocuri ale ego-ului care te orbesc şi nu mai distingi conştiinţa de sine şi puterea ta intrinsecă. Dacă însă abordezi  problemele din perspectiva reciproc avantajoasă (win-win) a reciprocităţii şi vei  avea o viziune înaltă asupra a tot ceea ce cauţi, vei găsi o multitudine de soluţii  fericite. Care este viziunea, abordare reciproc avantajoasă (win-win) în acest moment? Cum putem obţine amândoi tot ceea ce avem nevoie?  Vă respectaţi reciproc graniţele?   Cum voi vindeca sau voi dezactiva relaţiile, raporturile non-mutuale, lipsite de reciprocitate?

10. NEÎNFRICAREA (CURAJUL) – însemnă să re-cunoşti natura infinită şi eternă, precum şi iubirea necondiţionată a UNU- lui

PĂSTRAREA – (conservarea) este o formă de respect şi apreciere pentru energia Dumnezeului Sursă sub toate formele sale de exprimare, începând cu păstrarea şi protejarea resurselor noastre naturale, continuând cu a fi atent şi receptiv la nevoile trupului nostru, cu utilizarea energiilor cuvintelor şi faptelor noastre, cu modul lor subtil de a păstra (conserva) prin care folosim fără restricţii tot ceea ce avem nevoie, dar nimic  în plus. Dumnezeu Sursa îşi reciclează continuu energiile pentru a da naştere la noi forme de exprimare a acesteia. Totul ne este oferit gratis, dar nici un lucru nu este lipsit de valoare sau risipit. Păstrarea demonstrează că respectăm darul de energie creatoare pe care ni-l face Dumnezeul Sursă. Pe măsură  ce vom învăţa cum să folosim această energie, în toate formele sale, cu respect şi intenţii curate, treptat ne vom armoniza, (vom acorda la frecvenţă) capacitatea de a crea ceea ce dorim, şi astfel vom ajuta şi toate celelalte fiinţe să facă la fel. Există mult adevăr în vechea zicală ”Nu Risipi şi Nimic nu-ţi va lipsi”. Dacă vom înţelege tot ceea ce percepem în holograma vieţii noastre ca fiind manifestări ale Dumnezeului Sursă, am putea să le acordăm ceva mai mult respect şi preţuire şi le vom păstra pentru a le folosi, pentru a le aplica în cazul energiilor divine.

FII EFICIENT – să ai dreptate implică să crezi că ceilalţi nu au dreptate şi deci să creezi   premisele unui conflict. Este mai important să ai dreptate decât să obţii rezultatele dorite? A fi EFICIENT înseamnă să găseşti soluţii win-win, avantajoase pentru toţi, să respecţi  drepturile tuturor, să fii exact ca ei şi să te simţi exact cum se simt ei, (să te pui în pielea lor), chiar dacă nu eşti de acord cu ei. Dacă nu respecţi graniţele celorlalţi şi nu te limitezi să deţii doar ceea ce este al tău, nu vei putea crea reciprocitate sau soluţii eficiente. Dacă ceilalţi simt nevoia să declare că nu ai dreptate, recunoaşte în asta jocul egou-lui şi înfrânează-te, abţine-te să intervii. Nu trebuie să-ţi justifici existenţa în faţa celorlalţi,
cum nici ei nu au de ce să-şi justifice existenţa lor în faţa ta. Încerc să spun că cineva nu are dreptate, că se înşeală?  Încearcă cineva să declare că eu nu am dreptate, că mă înşel?  Vă respectaţi reciproc graniţele? Pentru a avea amândoi dreptate, pentru ca fiecare să aibă dreptatea sa? Pot să îmbin şi să aplic asta cu o acţiune eficientă?

11. DETAŞAREA ANGAJATĂ: înseamnă să permiţi UNU-lui să FIE, fără să critici, să  condamni sau să emiţi judecăţi de valoare, să înţelegi fiinţarea SA şi să o confirmi, s-o validezi.

COOPERAREA/DIPLOMAŢIA: Existenţa este şi va fi întotdeauna o strădanie co-creativă. Trebuie să vrem să permitem celorlalte fiinţe să îşi satisfacă trebuinţele şi să-şi îndeplinească dorinţele, dacă sperăm ca şi noi să avem parte să ni le îndeplinim pe ale  noastre. Să creăm situaţii reciproc avantajoase din care toată lumea are de câştigat, să creăm cu intenţia de a DĂRUI cu adevărat, sunt moduri fireşti de fiinţare, de a fi. Nu trebuie să fim întotdeauna de acord cu creaţiile intenţionate de ceilalţi şi cu toţii avem dreptul la opinie. Diplomaţia poate fi o punte între forţe opuse, prin care se poate ajunge la fapte şi decizii eficiente, care să sprijine reciproc perspectivele părţilor. Putem învăţa să nu fim de acord cu ceva dar să respectăm acel ceva şi astfel Arta spirituală a co-creării cooperante poate evolua progresiv către nivele superiore de expresie.

 RESPONSABILITATEA: Dacă ne asumăm responsabilitatea vorbelor, faptelor, motivelor şi experienţelor noastre, nu-i vom mai învinui pe ceilalţi pentru problemele pe care le avem şi astfel vom putea să le rezolvăm. Auto-conştientizarea vine prin a ne critica blând pe noi înşine şi astfel  vom putea să ne dăm seama unde  acţiunile/faptele noastre impietează asupra celorlalţi, sau dacă sunt ineficiente. Înlocuiţi vina şi învinuirea cu compasiunea şi umilinţa, cu acţiunea eficientă, pentru a vă recăpăta puterea de a crea  bucurie. Acţionez responsabil sau dau vina pe ceilalţi? Permit eu celorlalţi să mă  învinuiască  pentru a mă controla sau manipula? Cum pot acţiona responsabil atunci când mă ocup de prolemele mele?


12.  BUNUL SIMŢ  înseamnă să reuşeşti să  identifici  şi sa aplici  adecvat atât  bunul  simţ căt şi  ne+bunul  simţ al cunoaşterii  spirituale, ceea ce ne va permie  să stabilim cel mai  mare echilibru in exprimarea energiei în toate aspectele vieţilor noaste. (armonie)

| Home | Product =ist | Introd=ction Info | More Info =
Copyright =A92010 A & A Deane, Toate drepturile rezervate;
aparţin
MCEO Freedom Teachings® =eries
siteul a fost creat de
Tammy Hollenbaugh
*Nu este destinat pentru diagnosticare, tratarea sau vindecare bolilor sau afecţiunilor şi nici nu   a fost prezentat sau conceput ca substitut al tratamentului medical, chirurgical sau psihiatric
 

joi, 22 septembrie 2011

Multumesc editurii FOR YOU

deoarece consider aceasta initiativa, de a populariza acest mesaj, foarte importanta, ma alatur cu drag celor care l-au adus in manifestare.


 
APEL MONDIAL URGENT
Pentru toti cei care au dorinta si intentia suprema de a face sa domneasca, in permanenta si definitiv,
IUBIREA, PACEA si BUCURIA
Pentru a ajuta planeta noastră si toti locuitorii sai la nasterea noii lumi, noi facem apel la toti Lucratorii intru Lumina, care simt, ca si noi, nevoia sa se angajeze sa vibreze, in permanenta, la intensitate maxima.
Acest lucru este urgent, pentru a crea saltul cuantic necesar, de care noi toti avem nevoie pentru renasterea noastra.
Pentru  manifestarea angajamentului, este suficient sa spuneti cu voce tare:
EU HOTARASC, AICI SI ACUM, SA FAC SA DOMNEASCA, IN PERMANENTA, IUBIREA, PACEA SI BUCURIA, IN MINE SI IN JURUL MEU, PENTRU BINELE MEU CEL MAI INALT SI AL TUTUROR
Apoi, trebuie sa simtiti emotia de a dori din inima ceea  ce vreti sa obtineti, de a mentine aceasta frecventa, de o maniera aproape obsesiva si, bineinteles, de a initia actiuni in consecinta.
Va rugam sa va faceti angajamentul pentru o perioada de minim 21 de zile pentru a crea si a activa circuitele neuronale si energetice necesare.
In plus, in timpul celor 21 de zile, veti repeta: EU SUNT IUBIRE, PACE, BUCURIE,resimtind emotiile respective, apoi veti crea toate acestea, in voi si in jurul vostru.
Rezultatele vor fi colosale
Un individ care traieste si vibreaza in acord cu energia optimismului si dorinta de a nu judeca pe ceilalti va contrabalansa negativitatea a 90.000 de persoane aflate la cel mai jos nivel de energie.
Un individ care traieste si vibreaza in acord cu energia iubirii si respectului pentru tot ceea ce este viu va contrabalansa negativitatea a 750.000 de persoane aflate la cel mai jos nivel de energie.
Un individ care traieste si vibreaza in acord cu energia iluminarii, fericirii, pacii infinite va contrabalansa negativitatea a zece milioane de persoane aflate la cel mai jos nivel de energie. Dr. Wayne W. Dyers
INTREAGA CREATIE VA MULTUMESTE, IN AVANS,
PENTRU DARUL VOSTRU,
CARE VA VA FI RETURNAT INSUTIT!

luni, 19 septembrie 2011

eu...SIMT !

Dupa cum bine veti vedea, eu chiar mi-o caut cu lumanarea!
Pentru ca, desigur, putini vor fi cei DE ACORD CU MINE. Si chiar si aceia vor fi din categoria experimentatorilor, a celor care ajunsi in anumite puncte de constiinta, ma intreba: Octave, e ceva in neregula cu mine, eu chiar nu mai "simt" nimic...?
De fapt ar fi indicat experientei noastre sa intelegem ca, aici in corp "fizic", noi putem fi asimilati cu ideea de biocomputer. Si asta mie imi pare foarte lesne de inteles. Avem la baza "componente discrete" cum au si calculatoarele, la ele cipuri, la noi celule, avem compartimente cu functii bine definite, la noi numite organe si la el etaje sau placi, avem interfete de asamblare, ambii. Si la noi ca si le ele informatia purtata de energie, circula pe anumite trasee, transmitand semnale exact unde ele sunt apoi procesate. Si ele au un procesor central cum si noi avem un creier si ele au o frecventa a procesorului cum si noi avem o frecventa a creieruleui, iar paralelele pot fi continuate.
Azidimineata prietenul despre care am mai pomenit, Cristian Muresan, vazand postarea aceasta, mi-a trimis un tabel comparativ facut de el insusi cu ceva ani in urma, exact intre om si coputer. Am sa il inserez aici, cu prezentarea care-l precede:



 SINTEZĂ COMPARATIVĂ COMPUTER-CORP FIZIC

Am considerat utilă această comparaţie între un calculator şi (eu-l său fiind „user-ul”) respectiv fiinţa umană privită în integralitatea sa. Se poate observa că modul în care a fost creat calculatorul este cel inspirat de propriul său „design” deoarece legea lui A FI acţionează peste tot. Ceea ce este în noi se află pretutindeni, iar universul e în noi. Suntem interconectaţi precum milioanele de calculatoare la reţeua mondială. Noi nu putem crea ceva care să fie în opoziţie cu starea noastră de a ne manifesta, de a exista şi în esenţă, aceea de A FI. Toate problemele de funcţionare ale calculatoarelor din prezent reflectă, metaforic vorbind, majoritatea problemelor noastre existenţiale. Unii ştiu să le folosească, alţii ştiu să le upgradeze, unii pot porni resursele proprii, alţii nu pot face aproape nimic,… etc.
D E S C R I E R E
D E S C R I E R E
HARDWARE
CORPUL FIZIC VIZIBIL SI PERCEPTIBIL
Calculatorul Cu Toate Componentele Sale
Corpul Fizic Integral
Hard Disc-Ul
Creierul
Memoria Ram
Memoria activă
Sursa De Alimentare + Energie Din Exterior
Substanta Seminala + Surse Externe
Placa De Captura Video
Receptorii Vizuali
Placa De Sunet Stereo + Sistemul De Redare Exterior
Receptorii Acustici + Vorbirea
Placa De Baza (Fara Componentele Principale)
Corpul Fizic (Fara Organele Principale)
Procesorul
Inima
Generatorul De Tact
Sistemul: Respiratie-Puls-Relaxare
Alte Controlere Si Procesoare Secundare
Restul Organelor
SOFTWARE
ELEMENTE SUBTILE INVIZIBILE
Bios-ul
Inteligenta
Soft-Ul Principal Windows
Sufletul Manifestat Prin Corpul Fizic
Soft-Ul Placii De Captura
Sistemul De Interpretare A Imaginilor
Soft-Ul Placii De Sunet
Sistemul De Interpretare Si Redare A Sunetelor
Utilitare Care Se Instaleaza Odata Cu Windows-Ul
Sistemul Subconstient De Reglare A Respiratiei Si Batailor Inimii
Utilitare - Imbunatatirea Performantelor
Dobindirea De Cunostinte, Deprinderi Si Performante
COMENZI ACCEPTATE
COMENZI ACCEPTATE O SINGURA DATA
Start Computer
Nasterea In Corp Fizic
Shut-Down
Moartea In Corp Fizic
Restart Computer
Re-Nastere Alchimica Fara Parasirea Corpului
Start Computer With Command Prompt
Refacerea Unor Elemente-Operatii In Caz De Boala
IMBUNATATIRI ACCEPTATE
IMBUNATATIRI ACCEPTATE
Marirea tactului procesorului permite prelucrarea mai multor date si realizarea mai multor actiuni
Marind intensitatea iubirii, inima va functiona mai bine si va imbunatati starea tuturor celorlalte organe si capacitatea creierului de a prelucra informatii
Upgrade la bios
Marirea inteligentei de baza permite o invatare mai usoara a tot ceea ce este nou
Upgrade de la Windows mai vechi la Windows mai nou
Permite intensificarea manifestarii sufletului in corp, o mai buna constientizare a acestuia
Upgrade la placa de captura video
Focalizarea mai buna asupra vointei si centrului corespunzator
Upgrade la placa de sunet
Focalizarea mai buna asupra vorbirii si centrului corespunzator
Upgrade la utilitare care se instaleaza odata cu windows-ul
Reglarea constienta a respiratiei si bioritmurilor
Upgrade la celelalte utilitare
Pregatirea si acumularea continua de informatii, cunostinte, metode, practici
TELUL SUPREM
TELUL SUPREM
De a prelucra totul, oricit de multe date, in timp cit mai scurt, durata de viata cit mai mare
De a intelege Totul, Adevarul Ultim, in timp cit mai scurt, durata de viata infinita
METODE DE ATINGERE A TELULUI SUPREM
METODE DE ATINGERE A TELULUI SUPREM
Upgrade-ul total de windows, tact procesor, si restul de programe urmat de restart-ul intr-o completa si noua configuratie si continuarea functionarii de la acest nou nivel de performanta
Realizarea alchimiei interioare definitive si ireversibile, purificarea corpului fizic si a mintii si continuarea evolutiei de la acest nou nivel de manifestare
NECESAR DE MATERIALE
NECESAR DE MATERIALE
Achizitionarea unui disc special de instalare, si plata licentei
Cumpararea de carti, cursuri, muzica, filme… din categoria destinata acestui scop
Citirea manualului inainte de instalare (help-ul)
Asimilarea si intelegerea cunostintelor inainte de practica
Introducerea discului in unitatea de citire
Inceperea practicii
PROBLEME CARE APAR LA INSTALARE
PROBLEME LA INCEPUT DE DRUM
Unitatea de citire nu vede discul si il da afara
Discipolul nu stie ce are de facut si pleaca
Unitatea de citire vede discul dar nu porneste instalarea
Discipolul stie ce are de facut, dar nu face
Discul e in unitate si se citeste mesajul de eroare "setup cannot continue without upgrade first"
Discipolul incepe sa aplice unele invataturi dar acestea nu ii permit saltul evolutiv
Utilizatorul apasa nervos pe butonul de eject si pe tastatura
Discipolul da vina pe invataturi sau pe invatatori, e stresat si dezamagit
Se trimite mesaj la producator cum ca nu merge discul
Se poarta discutii pe diverse teme teoretizindu-se care invataturi ar fi mai bune
Utilizatorul raspunde "clean disc before using"
Invatatorul spune ajustati-va cele invatate pentru propria voastra fiinta
Se introduce din nou discul in unitate si apare acelasi mesaj de eroare "setup cannot continue without upgrade first"
Discipolul re-aplica invataturile dar la fel de prost ca mai inainte
PROBLEME CARE APAR IN TIMPUL INSTALARII
PROBLEME ULTERIOARE
Discul e recunoscut, dar nu se vede fisierul executabil de setup
Invatatatura e asimilata corect dar ea nu produce efecte perceptibile
Se pornesc alte executabile care nu sunt active decit dupa finalizarea instalarii si nu inainte de aceasta
Se abordeaza idei secundare care nu sunt active decit dupa realizarea alchimica si nu inainte de aceasta
Utilizatorul vede fisierul de setup dar ii da cancel dupa primul pas
Discipolul face primele incercari dar se sperie
Se fac incercari repetate dar apar mesaje la care nu se cunoaste raspunsul
Discipolul nu se mai sperie, dar nu stie cum sa continue mai departe
Cita vreme nu s-a depasit un anumit nivel al instalarii, programul revine automat la inceput - prin instructiunea back
Daca nu s-a realizat un proces alchimic complet, se recade in starea initiala, dar cu mult mai multa experienta dobindita
S-a realizat implementarea tuturor setarilor si conditiilor de instalare dar programul nu ruleaza
S-a dobindit maiestria in domeniul alchimic dar reactia finala de alchimizare la masa critica nu se produce
Se scoate implicit afara discul si se porneste o re-instalare peste instalarea precedenta
Se experimenteaza ani de zile si nu apar rezultatele, decit rarirea intervalelor de devitalizare
Aparitia virusilor si imbatrinirea componentelor pun in pericol intregul calculator
Aparitia bolilor si imbatrinirea pun in pericol intregul corp fizic
Se mai fac ultimele incercari, la limita disperarii, a frustrarii si cu ultimele resurse ale procesorului
Se mai fac ultimele incercari, la limita disperarii, a frustrarii si cu ultimele resurse ale mintii si corpului atacat de boli
EVENIMENTE DUPA INSTALARE
MANIFESTARI PRECURSOARE REACTIEI ALCHIMICE TOTALE
Calculatorul sesizeaza instalarea unui nou soft si intra automat in modul restart pentru a-si finaliza toate setarile
Corpul fizic sufera o a doua re-nastere, intr-o alchimie completa cu deschiderea noilor resurse energetice
Calculatorul e ca si nou, reintinerit, cu frecventa de tact superioara, programe optimizate si performante net superioare, e complet devirusat si e pregatit de lucru
Corpul fizic se simte reintinerit, revitalizat, isi elimina impuritatile, are o mai buna constiinta de sine, iubirea e mult mai intensa
ACUM INCEPE LUCRUL
ACUM S-A TERMINAT JOACA DE-A INVATATURA SI INCEPE ADEVARATA INVATATURA
   
     Multumesc, Cristiane, ca m-ai completat si spor in ce intreprinzi!

Desigur exista si mari diferente. Daca la el repeti o comanda, in mod normal primesti acelasi raspuns. Daca nu, consideri ca ceva nu e in regula cu el. La noi lucrurile se complica infinit si aproape este imposibil ca la acelasi stimul sa primesti doua reactii similare. Tot felul de parametrii aleatori fac ca repetabilitatea raspunsului sa nu mai fie posibila. Apoi la el traseele energetice sunt limpezi si invariabile, pe cand la noi ele isi schimba mai tot timpul capacitatea de a transmite corect si 100% un semnal. Apar multe "rezistivitati" pe parcursul semnalului, care fac ca el sa diminueze mult si...mai si suprancalzesc traseele.
 Ceea ce in mod sigur nu veti observa la un calculator este sa "simta" ceva. Nici de amuzament nu cred ca v-ar place niste taste care sa tipe sau sa se vaite cand apasati pe ele. La fel nu ne-ar distra prea mult preferintele lui, si tot restul care face "farmecul" omului.
Omul are "perceptii" si reactioneaza in functie de ele la eventualii stimuli. Si daca pot admite ca exista stimuli la care ar fi greu sa nu reactionezi, si ma refer aici in special la impactele dure fizice, in schimb sunt o infinitate de presupusi factori care au ca si cauzalitate, un "ceva" simtit.
Nu as fi scris acest subiect niciodata daca densitatea argumentarilor de genul "eu asa simt" sau "eu nu simt asta" nu ar fi deja alarmant de mare. Cred ca cuvantul asta are ceva hipnotic suplimentar, poate tocmai datorita faptului ca toti stim ca -de fapt-  el nu inseamna exact nimic, dar pare un mod legitim si "elegant" de a evita subiectele, rezolvarile, asumarile care nu ne convin.
Mai exact, am reflectat si mai mult la el cand, zilele astea, o fetita de 25 de ani imi spunea ca ea nu a mai facut dragoste de doi ani...Fiind la prima discutie, nu aveam cum sa ii explic ce isi face prin asemenea abordare a vietii, ce haos produce in procesele ce se desfasoara in fiecare celula, si se potrivea contextului sa-i spun doar ca este o cale de evolutie spirituala naturala si valida, la care raspunsul a fost ca mai exista si alte cai si ca ea nu "simte" asa.
Apoi majoritatea "simt" energii, care circula prin corp. Desigur ele chiar circula si desigur le detectam cu atat mai mult cu cat, pe traseele energetice, noi si nu altul am asezat "rezistivitati" crescute, care fac ca energia sa nu curga fluid si sa apara "incalziri" sau tensiuni perceptuale. In terapii se cheama crize de vindecare.
Mai exista si astfel de "simtiri", parca menite sa sminteasca omul si mai mult, inspirate din diverse texte insuficient intelese si apoi regasite in "trairi" la fel de hipnotice.
Nu stiu ca in lungi ani de meditatie sa fi descoperit o esenta, "a mea", proprie. Citatul din acel vechi poet face clar trimitere la primordialitatea fizicalitatii inaintea altor nivele, facand abstractie de faptul ca "accident " nu exista. A fi integrat in tine insuti este un nonsens deoarece nu pot sa inteleg la ce se refera, la a fi constient ca esti spirit in corp poate...Drumul poate fi extraordinar, dar e exact prin cunoastere si intelegere, nu dincolo de ele, iar Satori este o stare de liniste si impacare profunda si nu "sa stapanesti"-ca parte- Sinele, care numai "propriu" nu este...
Daca un calculator si-ar propune extazul, privind la "el insusi", acum am plange cu totii langa taste. El chiar ar visa si ne-ar cere intelegere pentru starile "inalte" pe care le...traieste.
S-a pedalat prea mult pe starile extatice si s-a pierdut din vedere matematica Creatiei. S-a uitat ca suntem Constiinte multidimensionale si ca  -oricum- marii iluminati au sintetizat Kibalionul si nu metafore...
Integrarea nu in noi insine este "de realizat" ci intelegerea profunda tocmai a non separarii, a faptului ca exista un singur Sine, care se manifesta prin fiecare...Deci e corecta formularea "integrarea in absolut".
"Simtitul" este unul din cuvintele pe care eu le-as scoate din dictionar din simplul motiv ca face din constiintele constiente, EFECTE. Si nu orice fel de efecte, ci efecte ale mintii. Cu alte cuvinte, Sinele coborat in corp fizic devine efect al perceptiilor senzoriale ale corpului in care este gazduit si care senzori nu fac altceva decat sa "interpreteze" pretinse semnale "obiective", traduse dintr-un univers nonmaterial si deci nonobiectiv. Daca biologia lui Lipton nu v-a facut sa intelegeti cat de subiective sunt perceptiile si nici propriile experiente, atunci desigur va trebui sa "priviti" mai atent. Desigur nu cu ochii.
Dintre toate "simturile" unul singur nu este discutabil si acesta este exact al saselea simt, respectiv intuitia. Cu singura specificatie ca va trebui sa fiti foarte atenti sa decelati intre adevarata intuitie si povestile mintii.
Celelalte cinci, ca periferice ale procesorului nostru, preiau semnale, le traduc -cum vor- ,apoi le suprapun clisee preexistente pentru a le putea intelege si le predau ca "realitati" mai departe, ele constituindu-se in stimuli ai reactiilor complexului minte/corp. Iar noi, prea ades ne confundam cu acest complex inca.