Totalul afișărilor de pagină

joi, 29 septembrie 2011

Un subiect fierbinte?-BUNASTAREA

Ca ORICE, si bunastarea incepe CU sau este... UN SENTIMENT.
Stiam azi ca trebuie sa scriu acest subiect si, cand ma uit la numele de pe mes al Mihaelei...vad un citat, tangent exact la aceasta idee. Este un articol postat de - drag inimii mele-  psihologul Adrian Nuta si este aici:
Adrian Nuta
SENTIMENTELE sunt, intotdeauna, nu efecte ale unor contexte/conjuncturi/experiente, cum prea ades din neatentie, ni se pare, ci EVIDENT, cauze!!!
Buna-starea mie mi se pare ca e un termen care se defineste singur: A FI INTR-O STARE BUNA!!! Mie nu imi pare ca subiectul acelei stari poate fi considerat nici mediul, nici contextul si nici conjuncturile exterioare, ci TU, starea fiind A TA! Mai exact...responsabilitatea ta de Creator a propriei tale vieti!!! Atat fata de tine, cat si fata de contextele si conjuncturile pe care le creezi, chemandu-le in experienta ta!!! CARE experienta, evident, atinge pe toti cei care iti sunt aproape. Deci o... radiezi !!!
Sentimentul de buna-stare va chema, pe simpla rezonanta, contexte si conjuncturi consonante cu ea, evident. Stiu sigur -din experienta proprie- ca exista finte pe care le poti ruga, atentiona, implora ani de zile sa fie ATENTE cu starea lor, cea in care adorm ca si modul de a se trezi...cu fata la cearceaf, si tot degeaba.
Intr-o postare de zilele trecute, cand vorbeam de multele programari aflate in subconstient si introduse acolo uneori cu de-a sila, -de cele mai multe ori, de fapt- explicam cum a mai fost saracita populatia acestei tari, prin introducerea in subconstient a programarii -foarte profesional executata- ca banul trebuie chivernisit, economisit.
Cand ai introdus in subconstientul unei intregi generatii, cum s-a procedat atunci, ideea/sentimentul nevoii/lipsei, despre o energie care TREBUIE LASATA SA CURGA, cum este energia bani, rezultatul in experinta va fi -in mod obligatoriu- crearea de contexte/conjuncturi menite sa reflecte manifestarea acestui sentiment. Ceea ce si vedem acum...S-a creat o...karma colectiva prin asta. De care se scapa doar...individual, prin TREZREA LA ADEVAR. Ceea ce incerc aici sa va infatisez.
Buna stare este deci un sentiment pe care este util sa il plasam CONSTIENT in viata noastra, in fiecare dimineata, de cum deschidem ochii. Cine sa o faca, daca nu noi? Este cererea noastra, EXPRESA, de fiinte constient-creatoare catre univers, care are DATORIA sa ni-l reflecte, in experienta zilei respective sau a urmatoarelor, prin contexte/conjuncturi favorabile, aflate in rezonanta cu ceea ce noi...am emis. Daca dormim si ne permitem alt gen de sentiment/senzatie, si aceea se va manifesta, conform cu "solicitarea" noastra...adormita. Daca experienta va...durea, e chiar PERFECT, poate maine dimineata vom fi mai treji cand ne facem...solicitarile. Si asa...invatam!
Din hipnoza mentala suntem tentati sa "credem" ca noi avem dreptul la stari/senzatii/sentimente ca urmare a ceea ce traim. Asta e modul clasic in care mintea ne minte, punand efectul drept cauza. Nu trebuie sa lasam contextele (efecte) sa treaca drept cauza, aici este baza hipnozei maya. Nu am auzit in nici o intelepciune spunandu-ni-se ca am fi fiinte constatatoare, ci dimpotriva ca suntem constiinte creatoare, facute dupa chipul si asemanarea Creatorului nostru. Nici despre El nu se zice ca ar fi constatator...ma gandesc!
De cele mai multe ori eu sunt fascinat de cat de obtuza ne este atitudinea, in propria noastra viata. Cat de iresponsabil alegem sa ne manifestam, indiferent cat de EVIDENT aberam...Privesc ades la gelozia intre parteneri si stau si ma intreb ca prostul, oare cand vor intelege acesti "gelosi" ca solicita universului exact ce pretind ca nu vor: ca partenerul sa LE CONFIRME EXPERIENTIAL ca universul chiar lucreaza si pentru solicitarea lor...aberanta! Pur si simplu isi violeaza partenerii cu cererea lor de a "li se demonstra" ca...au dreptate! Declar ca...imi sta mintea in loc! Prin cine ar putea primi aceasta nenorocita confirmare...daca doar un partener au?...oare nu e limpede ca suntem...nebuni?
Vorbind de responsabilitatea de a fi generatori de buna-stare si "constatand" ca mereu ne trezim a fi efect al diverselor pretinse nemultumiri, senzatii si nevoi experientiale, inteleptii au indicat ca si metoda de a scapa de aceste psihoze, re-definirea nevoilor, prin realocare de alte etichete mentale. Majoritatea pretinselor nevoi sunt de fapt preferinte ridicate in "rang". Desigur si mai simplu s-a formulat prin a fi "modest". Unora asta le "suna" a saracie, desi este de fapt doar o trimitere la ADEVAR. Asa numita societate de consum si-a bazat evolutia exact pe creearea de PRETINSE NEVOI, facand din om o fiinta auto haituita, prin reclame, tot felul de tertipuri si presiuni psihologice. Dar asta nu este decat un fals, din care putem alege sa ne trezim. 
Exista si multa trimitere la o atitudine mentala de RECUNOSTIINTA. Chiar se considera ca ea are calitatea de a aduce in experienta mult mai usor bucurii decat starea de IUBIRE. Ba chiar exista o miscare spirituala planetara bazata pe acest concept, cu foarte multi adepti si este suficient sa cautati pe net "Go Gratitude"...Dar nici asta nu este o "descoperire" noua, o veti gasi peste tot, mai putin in ...constienta voastra.
Energia, oricare ar fi ea, se caracterizeaza de fapt doar prin ...CURGERE. Marii magnati ai lumii, indiferent care le-a fost numele, au stiut bine acest lucru. Daca credeti ca Rockfeller sau Sorosh au facut fundatii caritabile ca sa va impresioneze pe voi, chiar dormiti. Totii marii magnati ai lumii s-au intrecut in opere caritabile, si NU DE DRAGUL VOSTRU ci din CUNOASTERE. Si culmea, ca sa functioneze, chiar cu drag si convingere le-au facut. Doar ca...tot din cunoastere, a ce inseamna curgerea energiei bani. Niciodata un astfel de magnat nu ar putea asigura, prin consum propriu, o curgere care sa permita recircularea capitalului la nivelul la care e el interesat; nu are nici el decat 24 de ore, o gura, o familie...Nici investitiile proprii nu ii sunt suficiente. De aceea e obligat de constientza constiintei sale de om de afaceri sa faca donatii. Doar asa banii i se vor intoarce in ritmul viu de care el are nevoie. Si Haanel incearca sa explice acest mecanism. Ne-o si auzi careva? Si aici fac trimitere chiar si la intelepciunea populara, care STIA ca trebuie sa iti faci partas la bucuriile realizarilor tale si pe...fratele tau. Ca s-a numit "saftea", ca s-a spus "sa uzi" sau "sa faci cinste", formele sunt foarte diverse, esenta este aceeasi: IMPARTASETE CU APROAPELE TAU tot ceea ce te bucura, ca sa asiguri o curgre fireasca. Toate astea s-au "uitat", trecute cu superficialitate la "vechituri". Evreii au in traditie o anume zeciuiala, pe care o respecta cu sfintenie, din exact acelasi motiv.
Nu stiu daca ati observat dinamica oricarei "afaceri". Toate au o evolutie spectaculoasa -un timp- apoi intra intr-o faza de plafon si apoi in declin. Declinul corespunde momentului cand bucuria creativitatii scade in favoarea dorintei de castig. De acolo sfarsitul este GATA!
Pur si simplu m-am saturat sa tot explic ca e TOTAL FALIMENTAR sa tot ceri extrasul de cont sau sa iti numeri obsesiv banii. Prin asta AI PUS UN DOP curgerii acestei energii. Pentru ca sentimentul care iti cere sa faci asta este cel de LIPSA. Sau cel de GRIJA. Adica FRICA !
Nuta, in articolul de mai sus, elogiaza un om si o atitudine, care chipurile ar fi o "mare descoperire"... conceptul de flow (stare de flux)
Dar toata literatura asa zis spirituala din toate timpurile exact asta recomanda...sa curgi cu viata, sa nu te tot opui si opintesti. 
Toate recomandarile sunt sa fii creativ si nu rotita dintr-un mecanism, de dragul pretinsei securitati, care de fapt este dorinta mintii de a controla ea "viata"...
In urma cu ceva ani circula pe net o "glumita" cu aspect statistic, care chiar...te trimitea la a reflecta. Un "hatru" sugera acolo ca, din totalul populatiei, un anume procent erau asistatii social, ca din cei ramasi, nu stiu ce procent erau studentii, elevi, etc...concluzionand ca, de fapt doar el muncea, asta daca nu pune la socoteala faptul ca, de fapt scria la acea...glumita. Daca trecem insa de aspectul amuzant si chiar observam, vom constata fara prea multe dubii ca, de fapt, in pretinsele noastre activitati "productive", in "munca" noastra cea de toate zilele, marea majoritate chiar nu a produs vreodata ceva...Cand eu mi-am pus cu seriozitate aceasta problema si am adus-o in lumina maxima a constientei, m-am trezit ca trebuie sa recunosc ca NU EXISTA PREOCUPARE care, in Lege, sa nu aiba macar un aspect aberant. Ca  avocatul "minte" te va minti INTOTDEAUNA cat de important si necesar esti tu-asta e limpede. Doar ca...mai uitati-va odata! Cati dintre voi nu ati plimbat hartii o viata intreaga, cati dintre voi doar ati semnat hartii, plini de "importanta", cati dintre voi ati infestat mintile tinerilor cu programari aiurea sau cati ati sadit in constiinte cate o "boala"...Cati folositi toata ziua tastaturile cate unui calculator, menit doar sa gestioneze diverse...inutilitati, statistici, etc. Si cati "creati" in continuare visul acestei "lumi", prin reclame, promotii, etc.
In articolul mai sus mentionat, Nuta atrage atentia asupra unui segment foarte ingust de individualitati, care creaza/respira pasionant viata. Care chiar stiu ce inseamna sa simti sa faci ceea ce stii ca CHIAR ESTI. Aia insemnand sa fii aliniat cu tine insuti, sa fi avut taria necesara ca sa te vezi, sa te re-cunosti, sa stii care este BUCURIA INIMII care TU ESTI. Si atunci, da, simti si stii cu certitudine ca ESTI. Ca esti aliniat cu intreaga Creatie si ca ea va raspunde permanent tuturor viselor tale.
Capacanele sunt multe. Vocea sinelui tau este firava iar mintea bate toba despre ce SE CADE, SE POATE, ITI TREBUIE...De cele mai multe ori "talentele", acele capacitati care TE DEFINESC DOAR PE TINE, care sunt DARUL PE CARE DOAR TU il poti aduce acestei "lumi" par atat de banale, mai ales TIE, care te-ai "trezit" ca le ai atat de firesc...Poate ca tie nu iti pare deosebit talentul tau, ba eu chiar sunt convins ca nu il re-cunosti, dar incearca sa fi receptiv la ce iti sugereaza uneori o oglindire de-a ta, care "te-a vazut". Am cunoscut cateva fiinte inzestrate deosebit, dar slab constiente de harul lor. In timp ce talentul lor se iroseste, altii incearca sa "faca", cu lipsa totala de daruire, exact menirea lor. In acest fel, cu totii suntem mai saraci, intr-o lume mai ciudata si mai anosta.
 De ce credeti ca este de preferat ca o fiinta cu o daruire de exceptie in a face un masaj sexual plin de traire, sa stea sa plimbe hartii o viata intreaga, in timp ce altele fac acelasi lucru doar ca sa castige bani. Masajul acela are o MENIRE DE VIATA, si este mereu solicitat de cineva care NU MAI STIE cum sa isi ridice singur energia vitala din el. Chiar este un ajutor oferit cuiva aflat intr-o suferinta pe care macar are bunul simt sa si-o recunoasca, sa nu vrea sa...moara. Nu este CHIAR NIMIC aici de judecat. Cand este insa facuta doar cu motivatia "bani", energia care acolo  chiar se circula este minimala. Pare insa o "activitate" insuficient de "demna". Daca in schimb chiar tu mori plimband hartoage, pare demn...Mie mi se pare ilariant, pe masura ciudatelor calificari ale mintii umane, mereu la conducere. La fel de aiurea mi se pare sa vad cum, o fata tanara manuieste un aparat fotografic atat de "calificat", incat doar chior sa fii sa nu intelegi ca prin fiecare declansare ea vrea si chiar stie sa iti povesteasca ceva. Subiectul este banal, dar poza...vorbeste. Si totusi ea nu intelege cat de speciala este si, la fel, plimba hartii...Banuiesc cu temei ca absolut fiecare din voi ARE CEVA VIU SI VALOROS -numai al lui, de adus ca "dar" experientei umane. De ce nu alegeti sa o si faceti si sa traiti "in stare de flux", eu unul chiar nu inteleg...Tin minte ca am cunoscut un mare profesor universitar care, de fapt, traia din bucuria de a face...radiestezie. Venea la cursuri si toata lume il astepta in aula...cu plicuri continand poze si...bani. Nu mai prididea...
Revenind la curgerea energiei, acum multi au devenit "terapeuti energetici". Sunt multe tehnicile dar foarte putini terapeutii care chiar le-au inteles si ar avea si calitatea de a le practica. In primul rand ar fi util de inteles ca, in orice relatie/interactiune, unul din cei doi trage energie, fiind in "senzatia de lipsa". Asta daca nu cumva ambii sunt "cersetori". Din pacate cel mai ades asa se si intampla. Si nu arareori terapeutul isi vampirizeaza pacientul. Sunt terapeuti care, inainte de fiecare pacient, mediteaza sau isi fac anumite rugaciuni si aceia macar incearca sa nu faca rau. Majoritatea insa au inlocuit ocupatiile pe care le aveau, cu unele ceva mai...degajate. Motivatia fiind iarasi propria lui sustinere materiala. Un om care este insa cu adevarat RESPONSABIL si are dorinta de a-si ajuta cu adevarat semenii, va face intai ordine absoluta in el insusi. Va indrazni sa aduca in fata lui pe cineva care are nevoie de "ajutor info-energetic" abia atunci cand el insusi este permanent racordat la energia universala, deci neexistand riscul de a cere el energie si nici acela de a deveni el insusi depozitar de programele/infoenergii facute cadou lui de cel pe care il ajuta. Faptul ca ai primit o diploma care atesta ca ai urmat un curs oarecare, nu reprezinta exact nimic.
Imi amintesc din propria mea experienta cum, undeva la inceput, am vizitat o pacienta suferind de poliartrita reumatoida severa. Chiar lucram cu ea de ceva vreme, apeland la infoenergiile piramidei pe atunci si ma bucurau rezultatele pe care le inregistram. Desigur eram foarte deschis empatic si...cand sa plec, a trebuit sa constat ca nu ma mai ajutau picioarele sa ma deplasez. Statusem la aceeasi masa cu ea timp de cca o ora, iar infoenergiile s-au transferat atat de rapid incat o saptamana a fost necesara ca sa pot scapa eu complet de ele.
Desigur, era o experienta necesara mie pe atunci si care chiar mi-a servit la intelegerea PRACTICA a faptului ca, mai intai TU trebuie sa ai temele pe deplin facute, pentru a putea ajuta pe un altul.
Am vrut sa aduc si acest aspect al "curgerii energiei" in discutie, tocmai pentru a vedea ca -indiferent la ce facem referire- energia are doar aceasta calitate, de a curge. Daca undeva circulatia ei este stopata, si evident doar noi o putem stopa mental sau emotional, atunci acel proces, PENTRU NOI, se opreste. Nu ca energie nu ar fi din belsug, dar cat noi nu avem calitatea de a-i deschide total curgerea, indiferent ca o stopam la iesire sau la intrare, ea tot oprita va fi. Un terapeut, cat timp el se vede ca fiind un rezervor de energie limitat, va tot avea nevoie sa reumple acel rezervor imaginar si...la el chiar asa va functiona. In ceea ce priveste energia bani lucrurile stau  exact la fel. Bani vor fi suficienti intotdeauna, pozitia si atitudinea noastra mentala le va face drum prin viata noastra sau pe alaturi, daca noi inchidem calea lor prin noi. Ei sunt doar materializarea unei curgeri energetice, un flux, de noi depinzand daca tubul care suntem fata de ea are pus pe el un robinet, indiferent ca il botezam "economie", "nevoie", "rationalizare", "bucurie".
Apoi, nu trebuie in nici un caz sa identificam buna starea noastra, care se refera la o infinitate de aspecte si tine in special de modul in care vizualizam noi cerintele noastre catre univers, in fiecare ACUM, cu capacitatea -tot a noastra- de a ne aduce experienta curgerii energiei bani in experienta. Poate am avut mai multa pricepere si am inteles mai bine cum sa ne pozitionam experientele fata de alte aspecte ale oportunitatii de a fi in corp fizic, iar aceasta lectie abia acum o avem de facut...succes!
Un link armonios, potrivit, pentru care iti multumesc, Laura:

SINCRONICITATE 



MEDITATIA...







Voi fi iertat ca am ales niste imagini de pe net, al caror autor nu sunt, doar ca eu am renuntat la mitul "dreptului de autor", ca la toate celelalte. Sunt desene moderne, dar care fac trimitere/referire la ceea ce DINTOTDEAUNA s-a stiut:
GLANDA PINEALA.
Nu am cum sa vorbesc despre meditatie, in mod calificat, fara sa va trimit la intelegera rolului complex al acesteia in "viata voastra".
Prin meditatie iarasi se pot intelege destul de multe "activitati" sau "atitudini" sau "stari". 
De la atitudinea meditativa a fumatorului, care priveste  pasiv sau extatic sau contemplativ doar la desenele fumului in aer, trecand prin intentia psihologului de a detensiona mentalul pretinsului pacient stresat si ajungand la cei care si-au inchinat viata propriilor reglari vibrationale prin meditatii lungi si intense, traind permanent stari meditativ/contemplativ/extatice, toti pot folosi acest cuvant.
Si totusi...ce ar putea fii, in ADEVAR , meditatia.
Desigur toate aceste forme sunt si duc incet tot catre ultima expresie, starea meditativ/contemplativa-constienta. Spun asta dupa foarte multi ani de practica, in multe forme, a ceea ce poate fi abordat ca meditatie. In practica mea, un loc insemnat a ocupat meditatia sub infoenergiile Piramidei, care s-a constituit de altfel si in unicul meu Maestru in acest plan. Dar asta nu este relevant pentru experienta nici unuia dintre voi, doar a mea...
Indiferent forma meditatiei insa, indiferent la ce frecventa vibreaza intregul "echipament" care TU ESTI, atat ca si corp "fizic" cat si toate celelalte structuri subtile, meditatia nu va face ALTCEVA decat sa modifice si sa "maturizeze" permanent aceasta "glanda" pineala, in special prin ridicarea permanenta a frecventei la care ea recepteaza/emite, deci "rezoneaza". Traditiile toate o denumesc "cel de-al treile ochi" mai peste tot fiind infatisata ca o ghinda.  Mereu m-au intrigat diversele "scoli" care declara cu infatuare ca "ele au tehnici" menite sa "deschida" acest "al treilea ochi". 
In ADEVAR, ca orice punct energetic care va alcatuieste structurile, el este "inchis" de mintea limitata si nu se va "deschide" decat in anumite conditii "eliberatoare". Una din cele principale desigur eu consider a fi CONSTIENTIZAREA. Este si motivul pentru care scriu aceasta postare. Pentru ca, degeaba ESTI sau AI IN DOTARE ceva, daca nu stii, nu esti constient de faptul ca il ai la dispozitie sau nu stii sa-l "utilizezi".
Cand privesti un om in ochi, (fereastra a sufletului,nu?) de fapt percepi pineala. Daca acolo pare "gol", de fapt tu sesizezi o slaba activitate a acestui centru energetic. Si, intuitiv, stii ca nu prea ai cui vorbi. De asemeni daca empatizezi puternic cu cineva, tot pinealele intra in rezonanta vibratorie. De altfel multa "fenomenologie" se datoreaza exclusiv acestui centru. Daca acum ne pregatim pentru o perioada in care vorbele vor diminua din importanta, se va datora tocmai maturizarii generale a pinealei. Iar asa numita "cernere" tot in baza acestei maturizari va avea loc. 
Cand sexualitatea tantrica INSISTA pe "sublimarea" energiei sexuale, exact asta urmareste-directionarea a cat mai multa energie si a unei frecvente din ce in ce mai inalte tot catre acest centru energetic.
Si iata de ce este atat de importanta aceasta maturizare si ridicare continua a frecventei si energiei ei. Ei i se datoreaza perceptiile noastre si functie de ele ea elibereaza  hormoni destinati reglarii celorlalti centri/glande de comanda ale structurilor, prin semnale chimice in special. Astfel creaza "legitatile chimice" care guverneaza functionarea intregului "corp fizic". Apoi, functie de ce e capabila sa "perceapa" prin rezonanta/vibrator, ea e cea cu ajutorul careia noi vizualizam lumea, adica ne cream constient/inconstient experientele "viitoare". Tot la ea se refera, indirect, si autorul "Vietii Impersonale" cand spune ca trebuie sa fii "pregatit sa primesti acea informatie", sau Iisus cand spunea ca vorbeste doar pentru cei ce au urechi de auzit si ochi de vazut.
Ca in orice, doar o fiinta "vindecata" poate sa lucreze asupra pinealei, in mod constient si armonios. Este si motivul pentru care eu am introdus meditatia cu ochii deschisi, ochi in ochi. Este o meditatie de comuniune, bazata pe constientizarea faptului ca UNA SUNTEM. Desigur eu emit constient infoenergii ale Creatiei in momentul cand meditez cu unul din voi, adaptate fiecaruia in parte, fapt care desigur "scrie" acea informatie in zonele subconstiente ale mintii voastre. In prima parte a interactiunii ma informez din pineala voastra care va este "pozitia si necesitatile", in a doua parte incep sa va completez/modific programelele derulate subconstient. Este si motivul pentru care va simtiti schimbati dupa o astfel de meditatie. 
In plus, pineala fata de ceilalti centrii energetici nu cunoaste drum inapoi. Odata deschisa si atingand un anumit nivel de maturitate/vibratie, ea nu mai da inapoi. De aceea se spune, pe drept cuvant, ca odata intrat pe o cale constienta, drum inapoi nu exista. Poti sa il lungesti, nemailucrand la devoltarea ei si la cresterea frecventei, dar oadata atins un punct, el nu mai poate fi "pierdut". 
Creatia este un univers/multivers cu infinite "dimensiuni", evident vaibrationale. Noi suntem fiinte multidimensionale. Meditatiile sunt oportunitatea pe care o avem de a deveni constienti de multidimensionalitatea noastra ca si Constiinte Omniprezente, conform cu structura holografica a Creatiei. Este prima veriga care ne va duce catre "realizarea" omniscientei si omnipotentei consecutive acestei prezente extinse. Adevaratele noastre atribute, cele ale Sinelui. 
Multi inca sunt cei care considera ca meditatia este o oportunitate de a "evada" din aceasta dimensiune, explorand universul mental al Astralului. Este o joaca de copii care chiar nu au inteles rolul meditatiei. Astralul este o frecventa putin superioara -inca- nivelului vibrator al "planului experientei 3D", cata vreme civilizatia nu trece in dimensiunea superioara, 5D. El ne este "familiar" deoarece la acea frecventa asteptam intre incarnari. Acolo nu exista fenomenologie si din acest motiv nici evolutie. Ceea ce noua ne apare ca fiind acolo situat, ca entitati de lumina, sunt doar reflectii ale acelor entitati. Cand cineva spune cu convingere ca l-a "vazut" pe Iisus, nu pot decat zambi cu compasiune pentru lipsa lui de cunoastere si intelegere. Iisus, ca si orice alta fiinta realizata, are o prezenta infoenergetica universala, este ominprezent, chiar si in fiecare atom care va alcatuieste vehiculul "fizic" sau molecula de apa. 
Faptul ca la acea frecventa MINTEA traieste senzatii de decorporalizare, ca putem avea experiente legate de omniprezenta sau fascinatia ca nu exista timp si multe alte aparente fenomene imaginare care decurg nu presupune evolutia noastra reala. Desigur ne ofera o alta perspectiva asupra lumii si vietii, si este intrucatva eliberator, dar iar ajungem la nivelul psihologicului si...nu despre el este vorba. Din pacate mintea va face foarte repede o dependenta de acea frecventa, unde ea se lasa fascinata cu usurinta de aparentele infinite "posibilitati"...care evident nu duc nicaieri. In schimb va limita capacitatea voastra de a explora frecventele cu adevarat inalte. Asta ca sa nu mai pomenesc de "bucurii experientiale" colaterale, in sensul ca puteti sa va incarcati cu tot felul de infoenergii, de care chiar e dificil apoi sa scapati. Unele se pot manifesta apoi foarte incomod, ca experienta. Dar important este cu adevarat faptul ca acea frecventa este doar o alta iluzie si ca ea NU ASIGURA NICI UN FEL DE EVOLUTIE, ci doar niste experimente iluzorii ceva mai extinse decat cele din 3D.
Ca sa inchei, trebuie sa amintesc ca meditatia este unicul instrument de evolutie recunoscut nu numai de toate civilizatiile terestre, dar mai nou si de cercetarea asa zis stiintifica, si in plus starea Alpha in care ea poate ave loc este si cea care reface un anume nivel al armoniei/starii de sanatate din organe/tesuturi si evident este foarte odihnitoare.

marți, 27 septembrie 2011

"LIBERUL ARBITRU"

Deoarece se leaga bine de subiectul Karma
dar si datorita vizitei de ieri a unei frumoase perechi, azi m-am decis sa tratez acest "infernal subiect", generator de mari confuzii.
Odata in plus si datorita faptului ca este iarasi unul din subiectele muuult discutate si la fel de mult...neintelese. 
Libertatea, ca multe notiuni, are o infinitate de perceptii POSIBILE, datorita nivelului de la care o "privim", desigur nivel vibratoriu sau al constientei constiintei. RAPORTAT LA MINTE, libertatea are atat de multe perceptii cate entitati intrupate sunt, inmultit cu numarul de "masti/roluri" pe care fiecare dintre ele le joaca. Vorbim deci de cateva sute de miliarde de acceptiuni. Ca sa putem totusi sa ne intelegem si deoarece acest blog se defineste ca loc unde incercam sa VEDEM ce anume NE DESPARTE DE PUNCTUL ZERO, din propria noastra experienta, va trebui sa ne limitam la a VEDEA doar LIBERTATEA IN ADEVAR. Majoritatea celor ce citesc aceste postari, cel putin PRETIND ca doar ADEVARUL CEL MAI INALT ii intereseaza. Cum se vad, in ADEVAR, aceste pretentii, prefer sa ma abtin sa va mai spun...
O imagine destul de aproape de adevar, dar din pozitia de constiintza semiconstienta, sugereaza autoarea cartii "jocul vietii si cum sa-l joci", carte scrisa pe la jumatatea secolului trecut. Eu am postat-o in urma cu ceva vreme pe un site dedicat cunoasterii, tocmai deoarece sugereaza entitatii AFLATE IN EXPERIEMNTUL VIATA, o viziune mai corecta privind posibilitatea reala de a face optiuni in viata.
Linkul este acesta si sfatuiesc pe cei care nu au parcurs-o inca sa o faca:
jocul vietii si cum sa-l joci
Desigur, pentru a o accepta, nivelul de constienza trebuie deja sa fie destul de ridicat. Si desigur nu ma refer aici ca nu ar putea fi inteleasa din cei 5% minte constienta, dar stiu deja foarte multi care o cunosc bine si totusi subconstientul face total abstractie de ea, semn ca "lectia nu a fost cu adevarat inteleasa". Proba va fi intotdeauna facuta de "lectiile de viata" pe care inca le parcurgem fiecare.
Filozofand putin asupra termenului, el vine ca si sentiment/senzatie desigur din structura Sinelui, doar ca este preluat de minte, ca si alte notiuni, iubirea spre exemplu, si coborat intr-o "armonica" aflata la indemana interpretarilor ei. Ce se obtine de aici veti sesiza cu usurinta la...oglindirile voastre in ceilalti. Numai la voi, desigur NU. Si asta deoarece sunteti implicati in acea experimentare a "libertatilor voastre".
Oricum, extrapoland putin, nu putem sa nu vedem unde ne-a dus iluzia liberului arbitru: am crezut ca avem dreptul sa schingiuim natura, sa chinuim animalele si oamenii care ne pareau mai slabi competitori decat noi ne defineam a fi, am tot facut "scenarii" despre cum "ar trebui sa fie" lumea si viata, facand abstractie totala de faptul ca noi aici jucam un joc ale carui reguli NU POT FI EVITATE, daca avem pretentia de a nu tot fi...looser-i. Pentru simplul motiv ca...nu noi am creat jocul ! 
Orice obiect nou achizitionam, prima "responsabilitate" pe care ne-o asumam este sa citim, sa luam la cunostiinta despre "modul de intrebuintare", nu? Cel putin "producatorul" se ingrijeste sa ne avertizeze de rigorile pe care ni le asumam DACA NU TINEM CONT de ceea ce el, ca producator, ne-a pus la dispozitie. S-ar presupune ca Creatia nu are "mod de intrebuintare" care sa ne asigure "buna functionare"? Sau s-ar putea presupune ca "cel mai complex echipament din Creatie" este si cel mai...arbitrar de utilizat?
Mai la obiect as putea spune ca "liberul arbitru" este instrumentul pus noua la dispozitie...pentru a putea..."gresi". Si cum "greseala" nu exista, inseamna ca rolul ei este acela de a face posibila experienta. Cum?
Desigur prin a ne indeparta de ADEVAR. Daca insa ne-am maturizat si de acum consideram cA experienta ne-a fost de ajuns, este cazul sa ne re-apropiem de ADEVARUL care noi SUNTem, tocmai alegand mereu...ALEGEREA. Pentru ca daca ai calitatea/calificarea/ATENTIA/vibratia sa observi, va trebui sa recunosti ca in fiece moment viu este LIMPEDE CARE ESTE ALEGEREA DE FACUT.
Revenind la frumoasa pereche de ieri, nu se putea sa nu observ un cliseu des intalnit si aflat in "karma colectiva": fata se afla aparent intre doua "iubiri". Prima, desigur, dateaza de la varsta frageda si in ea se regaseste aspectul psihologic "tata" sau "protector", acela care pare ca asigura securitatea si certitudinile vietii, "adapostul", "caminul", -varianta mult privita de mine de-a lungul a multi ani de zile...acel "acasa"...El pare ca este sprijinul la greu, persoana "inteleapta si ingaduitoare", care a vazut si inteles si acceptat multe...
Nici nu mai conteaza ca relatia nu are un ACUM viu, ca acolo nu se mai traieste nimic altceva decat un respect, o anume consideratie pentru un "trecut" oricum mort, privit din pretentia de "inima" a mintii acolo este iubire...Si sa ma ierte inimioara care a fost ieri aici, daca crede cumva ca vorbesc exact despre ea. De fapt eu ma refer la un cliseu aflat in subconstientul colectiv si pe care l-am regasit intr-o varietate mare de manifestari cu aspect "personal", unde fiecare putea sa jure ca este "drama vietii lui/ei". Va dezamagesc, nu traiti nici macar ceva "personal" ci o reflectie a unui sablon din subconstientul colectiv, in care va gasiti "prinsi" din propria neatentie, din perceptia hipnotica pe care va mai permiteti inca sa o aveti. Si acum in mine sa gasesc urme adinci lasate cam de o astfel de perceptie, al carei "beneficiar indirect" am fost.
Pentru toti cei aflati intr-o aparent astfel de dilema, va asigur eu si orice minte luminata vreodata, ca IUBIREA se caracterizeaza prin a fi VIE, in exact momentul viu, ACUM. Orice pretentie de iubire care are argumentele in trecut sau in viitor e doar vis al mintii, si inca unul pe care eu il definesc a fi cosmar.
IUBIREA parteneriala este rezulatatul si nu motivul interactiunii intre feminin si masculin, care interactiune DACA NU MAI ESTE, iubirea a fost o iluzie a mintii si a fost consumata.
Care e legatura cu "liberul arbitru"? Pai este evident ca acea pretentie de iubire a mintii nu pemite manifestarea unei iubiri a inimii si aici putem "vedea" doar si alege din limpezime sau chiar din temperatura relatiei barbat/femeie, care demonstreaza viul in acum. Sau ne putem ascunde in spatele "libertatii de a alege" si sa optam pentru non-viata, cum ades se petrece. De ce?
Din simplul motiv ca, pentru minte siguranta aceea iluzorie capatata prevaleaza in fata oricarei alte valori. Pentru a ne ascunde noua insine ADEVARUL, le denumim pe ambele "iubiri" si apoi spunem ca "simtim noi" cum ca una este riscata, -adica nu a fost validata de timp- in timp ce cealalat are valoarea statorniciei...chiar de e moarta. Uneori, ca lucrurile sa fie si mai puternic ascunse, dam vina pe existenta unuia sau mai multor copii, fara sa acceptam ca moartea ii va amprenta si pe ei cu non viata dintre partenerii presupusi. Si aici sunt foarte multe exemple de exercitii de viata ...partiale.
Am sa va mai exemplific cu un fapt din viata mea. In urma cu cca. zece ani m-a atras foarte mult ideea de a deveni bretarian. Stiam ca nu trebuie sa fac aceasta alegere din minte. Ceea ce nu eram atat de convins, pe cat aveam sa devin, era faptul ca emotionalul nu avea sa imi permita experimentul pana la capat. Asa ca degeaba ajunsesem sa imi rezum hrana la cinci boabe de strugure pe zi, cu o bucurie imensa ca experienta, pentru ca apropiindu-se Craciunul aveam sa aflu cat de 'importante" erau ...sarmalele in viata mea. Au trecut anii si mi-am mai propus bretarianismul cand energetica fiintei, bazata pe o sexualitate inalta si sustinuta, mi-ar fi permis accesul la aceasta realizare. Dar iar nu avea sa se realizeze, deoarece parteneriatul meu de atunci nu era suficient de constant, ca prezenta. Si cum toata Creatia este doar o alcatuire energetica si vibrationala, eu tot crescand in vibratie, acum ma aflu iar intr-o situatie imposibila. De cateva luni am o minunata partenera, si prezenta si deosebit de constienta si deschisa unei sexualitati inalte. Ca atare nivelul meu vibrational nu numai ca este foarte inalt, dar in mod constant creste. 
Ea a parcurs cu o determinare uimitoare etapele de la semiconstienta la constienta, a reusit sa minimizeze atat valoarea subconstientului cat si a corpului emotional in experienta ei si a ales sa treaca la...bretarianism. Din punct de vedere vibrational, pentru punctul in care ea se gasea, a fost o experienta atat utila cat si fezabila. Ca atare acum eu ma aflu langa o partenera care de mai bine de o luna a devenit bretarian in timp ce eu, chiar daca timp de zece ani mi-am dorit aceasta experienta, acum NU MI-O MAI POT PERMITE. Degeaba as invoca eu liberul arbitru si in baza lui as alege sa nu ma mai hransec dens, aportul de vibratie adus de parasirea hranei la nivelul la care eu  vibrez ar corespunde parasirii vehiculului fizic, care nu ar rezista ACUM la asa o crestere brusca. Pentru ca bretarianismul este o CALE DURA de ridicare a frecventei.
Ce am vrut sa explic prin asta este faptul ca DA, alegerile ne stau la dispozitie PERMANENT. Dar daca nu avem limpezimea sa vedem si consecintele acelor alegeri, uneori pentru experimentator urmeaza efecte care distrug oportunitatea pentru care am venit. Si nu ca destruparea noastra ar fi o catastrofa in Creatie, dar insist sa nu uitam ca NU DEGEABA SUNTEM AICI, si ca nu am venit doar ca sa avem...de unde pleca. 
Chiar ne amuzam aseara, facand masuratori radiestezice, cat de perfect suntem inlantuiti, in Creatie, fara a fi si constienti de asta mereu. Pentru ca eu sa pot reaborda, fara "risc", hranirea cu prana ar mai fi necesar ca in planul acesta sa mai existe minim patru entitati care sa vibreze pe minim frecventa mea si sa aiba minim acelasi punct de constienta. Cam asa arata Legile Creatiei, acelea care de cele mai multe ori nici nu banuim cat de mult ne fac viata.
Dar pentru cel care chiar vrea un exemplu de carte care sa-l lamureasca cum e cu "liberul arbitru" in Creatie, ii sta la dispozitie o carte scrisa la inceputul secolului trecut, de un autor ramas anonim, dupa stiinta mea. Cartea se numeste "Viata Impersonala" si ma voi stradui sa va dau un link pentru downloadare.
viata impersonala

mult discutata,disputata Karma

Uneori cate cineva explica atat de bine un subiect, incat doar sa ii multumesti iti mai ramane. Cu recunostiinta pentru talent si interes. Si deoarece subiectul tratat aici mi se pare foarte NEINTELES, iar ii multumesc Monicai Visan pentru acesta scrisoare oferita noua, cat si lui Tolle.
Ekhart despre Karma
Intrebare: Tu vorbesti despre Puterea Prezentului si ce inseamna A Trai in Prezent, considerandu-le calea de a te bucura de forma umana, de a crea circumstante pozitive sau de a imbunatati circumstantele existente. Cum se regaseste karma, in toate acestea?
Echart Tolle: Fiecare om se naste intr-un anumit mediu exteriorDe asemeneafiecare dintre noi se naste cu anumite predispozitii – care pot fi partial de naturgenetica sau pot fi de alta natura. Cu alte cuvinte, fiecare om se naste cu anumite tipare. Nu este nevoie sa analizam de unde vin acestea, dar adevarul este ca o fiinta umana se naste intr-un anumit mediu. Acesta poate fi violent sau poate fi relativ linistit. Ne nastem cu tipare launtrice pe care le mostenim. Chiar si corpul-durere este, partial, mostenit.
Exista o intreaga serie de conditionari, care se manifesta atunci cand patrunzi intr-un anumit mediu. Conditionarile create de mediu, pe care le manifesti – si aici nu este vorba de posibilitatea de a alege –  sunt doar influente. Te trezesti in aceasta lume cu anumite tipare inconstiente, care devin conditionarile tale. Karma, asa cum o vad eu, reprezinta conditionarea inconstienta care iti conduce viata. Karma este partial colectiva si partial personala. Karma nu poate fi considerata un subiect abstract, exterior fiintei noastre; ea poate fi inteleasa doar atunci cand ne observam pe noi insine – iar atunci vom putea intelege multe alte lucruri. Daca vrei sa intelegi karma, trebuie ste observi pe tine insuti.
Am inceput sa inteleg ce este karma, cand s-a intamplat ceva care nu avea nicio legatura cu ea. Aici se afla cheia – trezirea constiintei sau Puterea Prezentului ori trezirea spirituala nu face parte din karma. Este vorba de o alta dimensiune, care intrcu forta pe taramul karmei. Nu te trezesti in urma acumularii de karma pozitiva”, cum se spune uneori in lumea orientala. La acest nivel, e in regula, poti face ca peretii sau mobilierul inchisorii tale sa fie putin mai confortabile, dar trezirea este ceva cu totul diferit de karma – ceva care poate intra in viata ta, in orice moment.
Re-nasterea face parte, desigur, din karma. Intelesul mai profund al re-nasterii este identificarea cu forma. Nu trebuie sa credeti in metempsihoza sau in alte lucruri. E suficient sa observati re-nasterea din propria voastra viata. De fiecare data cand va identificati cu un gand care apare si care capata forma, voi va nasteti in acel gand. Identitatea voastra, simtul vostru de sine se afla in acel gand. Aceasta este karma. Karma voastra este identificarea inconstienta cu aceste tipare pe care le-ati mostenit – conditionarile. Este identificarea totala a constiintei, cu tiparele conditionarilor. Constiinta este visare – ar putea spune unii. De aceea, in multe traditii spirituale noi folosim cuvantul trezire. Constiinta inseamna trezire; atunci cand te identifici cu tiparele inconstiente, constiinta se afla intr-o stare asemanatoare visarii. De multe ori pe zi, noi re-nastem intr-o reactie emotionala sau mentala, in gandurile care apar.
La exterior, karma creeaza, confirmand ca actioneaza in mod corect. Asadar, daca veti crede ca lumea este plina de rele, veti intalni multi oameni rai – cu alte cuvinte, oameni inconstienti. Chiar si in cazul oamenilor pe jumatate constienti, credinta voastra ii va face inconstienti. Karma este lipsa totala a Prezentului constient. Ea actioneaza in mod automat si se perimeaza singura.
Timpul nu te elibereaza de karma. Credinta ca, odata cu trecerea timpului, va eliberati de karma este o interpretare gresita. Karma se reinnoieste si se repeta de la sine putere. Singurul lucru care va poate elibera de karma este aparitia Prezentei sinelui vostru autentic, care poate aparea in oricare punct al rotii karmice. Acest lucru i se poate intampla unui criminal aflat in inchisoare sau unui condamnat la moarte. I se poate intampla cuiva care nu a auzit in viata lui, nimic legat de spiritualitate. I se poate intampla cuiva care mediteaza de treizeci de ani.
Prezenta va elibereaza de karma. Nu in intregime si nici dintr-o data. Karma are o inertie enorma – tiparele-gand, tiparele emotionale, tiparele de reactie. Pe masura ce apare Prezenta, karma se diminueaza treptat, iar voi veti trai experienta iesirii din acele tipare. Nu numai ca ele nu mai au aceeasi consistenta, dar, odata ce traiti in prezent, acele tipare-gand mai pot aparea, dar ele nu mai reprezinta, in niciun fel, o problema. Ele nu mai creeaza suferinta pe care o generau inainte, fiindca ele sunt percepute in lumina constientizarii. In lumina constiintei, tiparele nu va mai domina viata.
Corpul-durere face parte din karma, iar el poate fi mai slab sau mai puternic, in functie de fiecare persoana. Pe masura ce Prezenta sinelui autentic apare, voi va eliberati de karma. Apoi, in viata voastra intervine un factor diferit. De exemplu, pentru ca o persoana sa se elibereze de karma colectiva, Prezenta trebuie sa fie foarte consistenta. In acest caz, ea fie va va transforma in plan launtric, fie va va muta intr-un alt loc.
Pentru o persoana nascuta intr-o karma colectiva puternica, este nevoie de o Prezenta considerabila, pentru a nu fi atrasa in aceasta karma. Cand H a ajuns la putere, au fost putini cei capabili sa se elibereze de puterea karmei colective. Ei au putut vedea ce se intampla in contextul respectiv si au fost suficient de puternici, incat sa nu se identifice cu acea karma colectiva. Pentru a te smulge din karma colectiva, este nevoie de o Prezenta de sine considerabila – iar unii oameni au avut-o. Este destinul nostru smergem dincolo de karma si sa fim receptori ai Prezentei sinelui nostru autentic.
Orice om care se trezeste va descoperi, mai curand sau mai tarziu, ca a devenit un fel de indrumator pentru ceilalti. Ceea ce face un indrumator spiritual este sa atraga atentia asupra posibilitatii de trezire, de iesire din identificarea cu tiparele inconstiente. Indrumatorul spiritual te invata cum sa pasesti dincolo de karma. Aceasta este misiunea voastra, iar ea va fi tot mai pregnanta, astfel incat veti deveni, oficial sau nu, un adevarat profesor.
Trezirea spirituala si eliberarea de karma reprezinta unul si acelasi lucru. Multi oameni se vor simti atrasi de voi. Orice om care trece prin procesul de trezire este deja un indrumator pe calea spiritualitatii. A-i calauzi pe altii – care va vorbesc, va adreseaza o intrebare sau va povestesc despre problemele lor – inseamna sa simtiti ca ascultati din profunzimea intinderii vaste. Veti putea descoperi ca raspunsul vine din acea Liniste in care ascultati. In momentul respectiv, nu veti avea senzatia ca urmeaza sa-i invatati ceva pe altii. Veti observa ca acea cunoastere pe care le-o transmiteti este spontana. Ii veti ajuta sa paseasca dincolo de identificarea cu tiparele inconstiente – adica dincolo de karma. Acest lucru este valabil pentru toti cei care se trezesc.
Pe masura ce ii invatati pe altii, Constiinta se aliniaza cu mintea voastra. Mintea voastreste capabila sa se acordeze la o Constiinta mai inalta si poate fi folosita ca un instrument. Apoi, cuvintele vin de la sine. In cele din urma, exista o singura calauza – Constiinta trezita. Ea le poate transmite cunoasterea, numai acelora care sunt treji intr-o oarecare masura. Cunoasterea trebuie sa fie primita. Daca nu exista decat densitatea mintii, cunoasterea nu va putea fi receptionata.
Veti fi uimiti cand veti vedea ca oamenii sunt atrasi de voi – cei care sunt pregatiti – si va veti trezi spunand lucruri pe care nici voi insiva nu le stiati. Constiinta raspunde abia in momentul in care v-a fost pusa intrebarea. Pe masura ce-i inveti pe altii, invetsi tu. A-i invata pe altii si a invata tu insuti este unul si acelasi proces. Totul capata inteles. Pe masura ce ii inveti pe altii, patrunzi in noi profunzimi. Voi va aflati aici pentru a-i invata pe oameni sa se elibereze de karma.
Ceea ce este important de stiut este faptul ca timpul nu va elibereaza de karma. Mintea egotica spune: Am nevoie de mai mult timp ca sa ma eliberez. Singurul motiv pentru care oamenii pot avea nevoie de mai mult timp, este pentru a intelege ca nu au nevoie de timp. Pot urma inca douazeci de ani de suferinta, inainte ca ei sa inteleaga ca nu de timp au nevoie. Poate ca mai trebuie sa sufere putin, inainte de a intelege puterea eternitatii.