Totalul afișărilor de pagină

luni, 4 martie 2013

"trebuie"...constientza?

De ani de zile, coexist cu "ilogica" unor formulari, pe care am sa ma straduiesc sa le limpezesc. Acum si aici!
Aspectul la care fac referire este acest "trebuie", care pe multi i-a cam dus in eroare. Desigur, NU INTAMPLATOR, prin scoatere din contexte si interpretari, netul acum e plin de discutii ilogice pe acest subiect. Acest "trebuie" controversat, se regaseste in doua circumstante distincte. Prima face referire la ideea daca "trebuie" sa "iti doresti" constientza.
In primul rand nu iti poti dori ceva despre care nu ai stii ca exista. Ca atare cel care DEJA STIE ca mai exista si ALTCEVA decat hipnoza larg raspandita, deja se poate spune ca are drept la o alegere constienta, ca "si-a dat voie" la asta. E deja un nivel de "constientza" a constiintei care EL ESTE.
Pentru a intelege acest prim subiect, am sa apelez iar la comparatii. Eu ACUM as putea presupune ca pot face aceasta postare de pe doua "dispozitive", si desigur teoretic/conceptual asa si este. Am un telefon Galaxy cu "android" pe el si netul accesibil wirless, dar o pot scrie mult mai comod de pe laptop. Acum, eu stiu ca "trebuie" sa nu ma prostesc scriind-o de pe "android", chiar daca are toate facilitatile de editare, laptopul e mult mai "confortabil" pentru ceea ce eu am ca intentie. Desigur, pot da un SMS si de pe laptop, am program pentru asta, doar ca e mult mai lesne sa o fac de pe Galaxy, nu "trebuie" nici macar sa fiu in casa, pot fuma o tigare in timp ce scriu...
Pot spune deci ca am doua "unelte", cu doua nivele de "inteligenta" pe ele, dar FIECARE are caracteristici proprii. Discernamantul este unealta mea proprie, care ma va indruma pe care "trebuie/e armonios" sa o utilizez in intentia mea creatoare. Prin discernamant eu POT FACE DIFERENTA, daca aleg sa o fac!
"OM"-ul este un complex de foarte multe nivele de inteligenta. Ele se diferentiaza, cum e si firesc in Creatie, prin vibratie. In mare insa, aceste nivele apartin fie de frecventa experimentatorului, aflat ca constienta la nivelul de vibratie al primilor trei centri energetici si deci "vede" doar planul efectelor, pe care cauta sa le managerieze dupa propria sa inteligenta limitata, cauzele fiind mereu ascunse vederii lui. Ca atare e "fortat" sa se iluzioneze ca "controleaza" imaginare cicluri cauza/efect, construite de propriile lui "credinte". 
Si desigur are la dispozitie si frecventa centrilor energetici superiori, cea a "TATALUI", in care beneficiaza de clarviziune, "vede" si adevaratele cauze, aflate in frecvente superioare si actioneaza in baza unor alegeri, de acum, constiente. 
Cata vreme se afla doar in frecventele "de supravietuire", el actioneaza ca un drogat, in baza chimismelor declansate de propriile lui stari mental/emotionale, dar nu este deloc constient ca...asa stau lucrurile. 
Si pentru ca eu chiar nu am experimentat niciodata drogurile, nici cel mai "bland" posibil, dar multi din cei relativ apropiati mie au facut-o, sunt convins ca rolul lor "inspaimantator" este exact unul de "trezire", oarecum fortata. Si, cum cei ce conduc lumea, nu au nicidecum acest interes, mai simplu le-a fost sa le interzica, chiar pierzand plante tehnice importante, cum ar fi canepa. Nu este subiectul postarii, nu am sa insist pe el, desigur si ele pot fi folosite dar poate fi loc si de abuz, cert este ca are loc sub incidenta lor un proces de "a-ti vedea mintea"... Daca iti plac jocurile pe calculator, usor faci dependenta, cred!
Un alt nivel al lui "trebuie" apare ca disciplina, pe calea de trezire. Pentru ca DA, putem deveni "dastepti" in minte limitata, si AFLA CA SUNTEM PERFECTI, ca nici nu am putea fi altfel -ca dotari, facuti "dupa chipul si asemanarea"- numai ca astea TOATE se refera la noi CA SI POTENTIALITATI, nu ca ceea ce noi am ales (inconstient) sa si aducem in traire/manifestare. Este cazul cel mai ades intalnit, plin facebook-ul si netul de site-uri si bloguri create/emanate de la astfel de individualitati. Posibil este un prim pas, cel de a cunoaste, numai ca...
Desigur am fost "dotati" cu absolut tot ce ne trebuie pentru a "ascensiona" in condita OM-ului constient, functia "tatalui" ne este disponibila, dar nimeni nu poate crede ca e suficient sa ai in curte o nacela, niste funii, un balon si un recipient cu heliu pentru ca sa te si "aventurezi" sa te inalti. In primul rand trebuie sa fi devenit constient care le este utilitatea acolo, apoi sa vrei/stii/poti sa le atasezi unele de altele si nu in ultimul rand sa ai disciplina de a nu le folosi...la orice altceva! Daca funiile le vei taia si vei insira rufe la uscat pe ele, daca energia (vietii/kundalini) din recipientul cu heliu o vei dedica prajitului de cartofi (ia foc) sau spoirii de tingiri (ma numesc Tiganus!), atunci e foarte probabil ca nu te vei inalta niciodata, din banalul motiv ca nu vei mai avea cu ce! La fel de bine nacela o poti considera un loc bun de crescut gaini, daca o pozitionezi convenabil. Chiar poti! Toate iti stau la dispozitie, din pozitia de "fiu risipitor", daca asta vei vrea/intentiona sa ramai. Sunt mii de vieti in care cam asta am tot facut, dece nu si in asta?
Acum, sunt multi care nu mediteaza si o declara cu nonsalanta. Altfel spus, ei declara ca au nacela, au si funiile, au tot ce le trebuie, dece ar mai si zbura? Pot fi de acord si cu asta, desigur, risipitorul are "dreptul" la orice inconstientza, doar e nivelul specific lui! Haios este insa cand ...se declara constient! Cel mult, poate, constient de inconstienta lui! Vorba unui vechi si uzitat proverb romanesc, din care voi eluda calificativul: "...,pana nu-i fudul..."
Acum, exista multi "temerari" care incearca fel de fel de escapade: ba suie in nacela tot 3D-ul, ba altii au "folosit" unul din echipamente cam ca mai sus dar cred ei ca, daca sunt doi/un cuplu, o nacela va satisface pe ambii.
Tuturor acestor "amatori" de ascensionare, ma vad obligat sa le spun ca...nu functioneaza "inginerisme" de nici un fel. Ca TREBUIE chiar exista, asa cum "trebuie" sa pui un foc sub o oala, ca sa faci o ciorba! 
De cand exista preocupari pentru constientza pe planeta, indiferent ce drum/cale/scoala, toate au avut la baza disciplina. Este si firesc sa fie asa, cand "soarta ta" poate fi tutelata de doua nivele de inteligenta atat de diferite, dintre care una atat de puternic hipnotica. Fara disceranamant, stare de atentie, instanta martor activa, fara unelte de ridicare a frecventei si a energiei vietii/kundalini catre centrii energetici superiori, poti emite cate pretentii si cate intelectualisme vrei, nu poti trece in constienta deplina. Ca atare nu e cazul sa ne mintim ca suntem intr-o "stare meditativa continua", pentru ca si cei care chiar o au, macar din cand in cand tot mediteaza. Nu cunosc exceptii, nu am auzit nici un Maestru negand/contestand utilitatea acestui instrument de centrare si transcedenta a mintii limitate. Evident si eu meditez.
Dar, desigur, sunt de acord daca vreti ca "trebuie" poate sa nu existe. Pentru ca chiar nu "trebuie" nimic, totul este perfect exact asa cum este, dar...abia dupa ce ai revelat Sinele. Daca veti scoate din context, va rezulta desigur ca eu am spus ca "trebuie" nu exista! 
Spor la...discernamant, celor care inca au "nevoie" de nesuferitul "trebuie"...