Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 14 septembrie 2011

PARCA NU L-AS CONTRAZICE PE OSHO...

      Am facut aceasta postare -in ciuda faptului ca circula peste tot zilele astea-deoarece nu face decat sa re-trimita la durerea de baza A INTREGII UMANITATI: faptul ca suntem, mereu, produsul inconstientei celor care ne-au (de)format. Nu a existat iluminat care sa nu vada ca -practic- nu ne oferim nici o sansa de a deveni MAI BUNI decat am fost conditionati si conditionam la randul nostru.
     Toti cei constienti cu adevarat, stiu deja bine ca mintea subconstienta reprezinta 95% din ceea ce noi suntem. Si stiu la fel de bine ca acolo este depozitul de clisee, care se constituie in partea cu adevarat creativa a vietii, in sensul ca de la acel nivel subconstient ne cream "realitatile experientiale".
     Subconstientul se "scrie" cu ajutorul emotiilor, in marea lui majoritate, in primii ani de viata. Pentru a reusi sa scoti apoi de acolo ceea ce a fost "programat", necesita foarte mult efort constient, iar sansele ca sa dezinstalezi totul sunt atat de mici incat chiar devii un Iisus daca ai si reusit sa o faci. De altfel, asta a spus el cand zicea " Eu si cu Tatal Una suntem": reusise sa scoata totul din subconstient si constientza sa era singura care opera prin el. Este si motivul pentru care a putut face asa numitele "miracole", deoarece ceea ce isi propunea sa aduca in manifestare era adus instantaneu, nemaiavand ce instanta sa se opuna acestui proces. Cand insa cu 5 % creezi, iar 95% saboteaza propria ta intentie, sansa de a si aduce in manifestare acea intentie este...proportionala cu acest raport.
     Ori, cei 95% sunt reprezentati de programarile facute in primii ani de viata, la care se mai adauga pe parcurs si propriile conditionari, culese din emotii perceptuale proprii si evident eronate. Sunt multi specializati acum pe scrierea in subconstient de "clisee", toate menite sa "slujeasca" interesului meschin al unor entitati care chiar detin cunoastere.
     Tin minte ca in copilarie, ca elev de ciclu primar, am fost cu totii conditionati sa "economisim la CEC". Tuturor ni se dadusera "librete de economii" si eram stimulati ca periodic acolo sa depunem ceva. Daca acum in tara asta ne confruntam cu un nivel de saracie "materiala", va trebui sa multumim celor care au operat atunci in constiintza noastra. De ce? Pentru ca in subconstientul TUTUROR celor care au crescut in acea perioada a fost scris -odata pentru totdeauna- ca banul trebuie chivernisit. Ori energia bani circula DOAR DACA STII SA TE BUCURI DE EA, si nu circula exact cand ai o astfel de viziune limitativa despre ea. Desigur cei care au acest program in subconstient, au facut TOTUL ca sa il predea mai departe, copiilor lor. Prin acea decizie administrativa a mai fost inca odata saracit un intreg popor.
     Acum "consiliul Europei", de cativa ani, are "grija de sanatatea noastra". Ca atare a obligat toti producatorii de tigarete sa scrie pe toate pachetele mesaje "de avertizare-chipurile-, privind nocivitatea fumatului". Pentru ca scopul meschin sa fie adus in aplicare, mesajele au fost dublate si cu poze care preseaza pe emotional. Astfel subconstientul primeste acea emotie si...o aduce in manifestare. 
      Exact acelasi lucru si cu controalele peridice pt depistarea cancerului mamar, dupa o anumita varsta. Si nu numai. Acelasi rol au si imaginile TV care induc frica, ca si cele care ating emotionalul sub forma "tu nu ai inca, nu esti suficient de bun"... Iar noi...acceptam, ca masa de manevra, toate aceste operatiuni, desi se scriu AUTOMAT in subconstientul nostru.
     Revenind insa la "nespecialistii" scrierii de clisee deformatoare, statutul de parinte mie imi pare DEZASTRUOS. L-am studiat din toate pozitiile. Ce spune aici Osho este doar o schita de principiu, in cateva cuvinte. Daca insa este sa analizam procesul, este de-a dreptul infernal si foarte dificil de ocolit. Daca nu ma insel-desi e foarte posibil- Krisnamurti a invederat foarte corect ca NU AVEM DASCALI pentru a putea schimba ceva.
     Pentru ca este limpede ca o civilizatie noua poate aparea DACA, si numai daca copiii nu vor mai fi amprentati. Iar ca acest proces sa poata fi stopat, precursorii lor ar fi util sa nu mai fie aceeasi generatori de programe plantate inconstient in subconstientul copiilor. Si ne aflam iar intr-un cerc aparent vicios, in care , desigur, lucrarea va incepe  mereu...cu TINE.
     La acest "tine" am tot incercat si eu sa contribui, de multi ani. Prin a schimba perceptiile voastre, colectiv si/sau individual. Din pacate sunt cazuri in care a fost inteles intreg mecansimul Creatiei, in care starea de iluminare a fost chiar tangenta evolutiei, dar de cliseele din jurul intelegerii rolului de parinte nu s-a putut scapa. Se pare ca este zona cel ma dificil de luminat, in ADEVAR. 
      Si cum o singura valoare din frecventa mintii daca o pastrezi, automat le reiei pe toate, cel care a ratat intelegerea si acceptarea ADEVARULUI aici, a reluat statutul de om, desigur nu la fel de inconstient dar...tot de om limitat. Ce pot eu face decat sa repun in fata atentiei voastre ADEVARUL? Ceea ce iar ma straduiesc.
      In urma cu ceva ani postam pe net un site numit "Jocul vietii si cum sa-l joci", dupa numele cartii in care FLORENCE SCOVEL SHINN incerca sa desluseasca, inca la jumatatea secolului trecut, tainele Creatiei, pentru cei ce aveau urechi de auzit. Acolo ea spunea ca este fericita acea mama care A INTELES sa incredinteze soarta "copilului sau" lui Dumnezeu. Voia sa spuna ca doar acea mama are consteintza necesara sa inteleaga sa nu se mai interpuna ea, cu parerile ei, intre Creator si Fiinta Creata de El, sub pretextul obraznic ca ea -ca parinte- se pricepe ma bine sa aibe grija de cel care acum juca rolul de copil al sau.
      Din pacate hipnoza care ii atinge pe toti cei ce au intrat in aceste roluri este cvasitotala. Conceptual te inteleg dar...nu schimba nimic...Tatal meu avea un principiu, pe care acum il inteleg: "Copilul pupa-l doar in somn"! De ce asta? Pentru ca atunci si poate doar atunci jocul dintre el si tine nu se constituie in prilej de atasament emotional. 
      Daca privest atent, toti parintii fac eforturi deosebite exact pentru a crea atasamente emotionale si dependente. "Copilul" este servit ca nimeni altul, indiferent ce varsta are, e cocolosit fara nici un pic de atentie si responsabilitate reala privind deformarea lui, ca perceptie. Va crede usor ca lui i se cuvine totul si va considera lumea ca pe un loc incomod, pentru ca nu se straduieste sa ii creeze lui facilitatile cu care a fost conditionat. Practic, deja o victima a propriilor perceptii, filtre active intre el si "lume".
     Apoi exista ideea absurda ca copilul are multe "nevoi". Ca atare parintii uita de ei insisi si de armonia cuplului, facand ca pana la urma atmosfera din pretinsul camin sa fie rece, sintetica, cu scremeri de buna cuvinta si respect de convenienta. Intre ei nimic viu nu pulseaza, iar entitatea venita prin ei sa experimenteze "viata" este saracita de o infinitate de infoenergii ale vietii. Devine la randul lui sintetic si obtuz, fara nici o sansa de a cunoaste o bucurie reala, doar mimari de circumstantza.
     Se crede ca hrana este nevoia de baza a copilului si aproape nimeni nu are atentia sa vada DACA CHIAR ASA ESTE. Marea majoritate a copiilor, daca ii privesti atent si asta inainte de a fi fost deja deformati, manifesta un dezinteres "cronic" fata de alimentatie. In plus, sugarii-daca aveti curajul sa experimentati- nu agreeaza lichidele caldicele, cele analizate de voi cu "cotul". Dimpotriva, le prefera reci de la frigider, in cap cu laptele din biberon. Si nu patesc nimic, nici gatul nu se inroseste si nici colici nu fac.
     Este si logic sa fie asa, si iata de ce. Apa, pana in jurul temperaturii de 40 grade este un lichid al vietii, semnalul sau radiestezic este levogir. Dupa aceasta temperatura semnalul devine dextrogir, ca tot ce este produsul mintii limitate. Entitatea numita acum copil, INCA NU A UITAT acest ADEVAR. 
     Desigur exista acum "mamici" gata sa imi ia gatul. Ele deja si-au facut "datoria" de a deforma perceptiile celor numiti copii "ai lor" si nu se mai verifica in experienta lor ca copiii ar fi dezinteresati de mancare. Doar ca le rog sa priveasca ATENT in urma, la momentele in care faceau eforturi reale sa le creeze aceasta iluzie perceptuala. Si-eventual-sa aiba si curajul de a vedea ce anume le motiva sa faca acest tip de presiuni. Ori vor descoperi o frica cum ca nu ar fi "mame ok", ori chiar mai grav, prin aceasta "activitate sustinuta" incercau sa escamoteze "adevaruri" ale experientei lor si mai putin "comode".
     Aceasta jumatate de santaj-parintesc- se va completa ulterior cu celalata jumatate, in care "eu am investit atat de mult in tine, iar tu ma dezamagesti". Drept pentru care ALEGERILE care ar fi fost util sa-i fi apartinut nu mai sunt chiar ale sale...Si asa ne trezim ca avem...meserii la care nu numai ca nu avem nici o chemare dar poate chiar ne repugna. Cine o fi avand aici de castigat ceva?
     Dar toata aceasta "investitie" presupune ca apoi se va si intoarce cumva. Ca atare parintele, in mod explicit sau...macar implicit solicita ...ajutor la batranete. Din tot acest joc, daca aveti atentia sa priviti, nu se obtine decat un sir interminabil de vieti/incarnari irosite total. Iar "jocul" inconstienteti asteia tine...de cand suntem in Kaly yuga. Oare vom avea inteligenta vreodata sa-l vedem si sa-l si absolvim, ca sa putem trece, maturi, mai departe? Succes!
      Si, pentru ca mereu ma auziti nemultumit, vreau totusi sa marturisesc ca exista si bucurii in viata unui maestru. Unele sunt mai apropiate, altele mai indepartate, pe unii ii stiu bine si de ani, pe altii putin si de putin timp...Azi am avut o conversatie cu o fata draga, plecata din moldova noastra prin straini, fara mari pretentii dar deosebita din mai toate punctele de vedere. Postez aici, cu acordul ei, discutia. Poate totusi avem si o sansa?

brambu_rika(09/15/2011 2:33:10 PM) : oktav
brambu_rika(09/15/2011 2:33:14 PM) : esti?
o_tiganus(09/15/2011 2:33:24 PM) : dap
brambu_rika(09/15/2011 2:33:34 PM) : sa iti zik
brambu_rika(09/15/2011 2:34:10 PM) : daka am inteles ceva din mekanika kauntika inseamna ka io nu sint doar asta kare krted io ka sint
brambu_rika(09/15/2011 2:34:17 PM) : sint de fapt toata realitatea mea
o_tiganus(09/15/2011 2:34:31 PM) : oricum esti toata realitatea ta
brambu_rika(09/15/2011 2:34:54 PM) : cea ce io vad e de fapt vibratia mea
brambu_rika(09/15/2011 2:35:07 PM) : imaginea mea in exterior
o_tiganus(09/15/2011 2:35:10 PM) : da, proiectata spre exterior

brambu_rika(09/15/2011 2:35:13 PM) : reflektia
o_tiganus(09/15/2011 2:35:18 PM) : exact
brambu_rika(09/15/2011 2:36:53 PM) : mi-am kumparat niste karti din tara aku kind am fost
brambu_rika(09/15/2011 2:37:02 PM) : dintre toate asta ma atras cel mai tare
brambu_rika(09/15/2011 2:37:09 PM) : o citesk aku
brambu_rika(09/15/2011 2:37:17 PM) : si ma ajuta
o_tiganus(09/15/2011 2:37:17 PM) : care anume
brambu_rika(09/15/2011 2:37:24 PM) : mekanika kauntika
brambu_rika(09/15/2011 2:37:33 PM) : kaci
o_tiganus(09/15/2011 2:37:36 PM) : aha,scrisa de un indian?
brambu_rika(09/15/2011 2:38:19 PM) : bruce rosenblum si fred kuttmer
brambu_rika(09/15/2011 2:38:47 PM) : intelegind kum funktioneaza mekanika kauntika reusesk mai usor sa ma detasez
o_tiganus(09/15/2011 2:38:51 PM) : eu am alta deci
brambu_rika(09/15/2011 2:39:34 PM) : un exemplu ar fi kriza ekonomika
brambu_rika(09/15/2011 2:39:43 PM) : kare e o realitate komuna la ora aktuala
brambu_rika(09/15/2011 2:39:57 PM) : a turmei
brambu_rika(09/15/2011 2:40:05 PM) : io nu prea stiu nimik de kriza
o_tiganus(09/15/2011 2:40:05 PM) : corect-indusa
brambu_rika(09/15/2011 2:40:16 PM) : nu ma afekteaza delok
brambu_rika(09/15/2011 2:40:23 PM) : dar
brambu_rika(09/15/2011 2:40:38 PM) : am doi ani si ceva de kind nu ma mai uit la televizor\
brambu_rika(09/15/2011 2:40:55 PM) : nu akcept iluzia krizei
o_tiganus(09/15/2011 2:41:06 PM) : e ok asa
brambu_rika(09/15/2011 2:41:30 PM) : adka nu ii dau importanta
brambu_rika(09/15/2011 2:41:40 PM) : am auzit de ea
brambu_rika(09/15/2011 2:41:44 PM) : dar e doar un fapt
brambu_rika(09/15/2011 2:41:53 PM) : nu ma speriat
o_tiganus(09/15/2011 2:42:54 PM) : da, prin emotii cocreezi
brambu_rika(09/15/2011 2:43:02 PM) : vibratiile ei nu au patruns in realitatea mea
brambu_rika(09/15/2011 2:43:11 PM) : daka ma exprim korekt
o_tiganus(09/15/2011 2:43:11 PM) : logic
o_tiganus(09/15/2011 2:43:17 PM) : corect
brambu_rika(09/15/2011 2:44:14 PM) : de aia zice
brambu_rika(09/15/2011 2:44:27 PM) : iubeste-ti aproapele ka pe tine insuti
o_tiganus(09/15/2011 2:44:35 PM) : dap
brambu_rika(09/15/2011 2:44:37 PM) : kaci aproapele meu sint tot io
o_tiganus(09/15/2011 2:44:51 PM) : asa e
brambu_rika(09/15/2011 2:54:17 PM) : tu kind ai fost unlima data bolnav?
o_tiganus(09/15/2011 2:57:23 PM) : dracu mai stie
brambu_rika(09/15/2011 2:57:33 PM) : kred ka a fost tare de mult daka iti ia atita timp sa raspunzi....:))
brambu_rika(09/15/2011 2:58:09 PM) : e foarte usor pt mine aku sa observ ka oamenii kare sint mai deskisi la minte sint mai sanatosi
brambu_rika(09/15/2011 2:58:26 PM) : cei ku gindire limitata au frigideru plin de pastile
o_tiganus(09/15/2011 2:58:26 PM) : normal
brambu_rika(09/15/2011 2:59:02 PM) : poti sa iti dai seama kum gindeste un om deskizind frigideru:))
o_tiganus(09/15/2011 2:59:04 PM) : capul plin de ele
brambu_rika(09/15/2011 3:01:25 PM) : kind am fost aku in tara o doamna in fata mea in autokar bolnava si ea si sotul ei jumate paralizat incerka sa imi explice ka am sa muncesk o viata sa imi fak o kasa si kind am sa o termin am sa fiu asa bolnava ka ea si nu am sa ma mia bukur de ea
brambu_rika(09/15/2011 3:01:51 PM) : si un tip de pe skaunu de alaturi ma invata sa iau exemplu de la ea ka e mai in virsta si stie
brambu_rika(09/15/2011 3:02:10 PM) : sa iau exemplu kum sa ajung batrina si bolnava nu vreau
brambu_rika(09/15/2011 3:02:15 PM) : mersi
o_tiganus(09/15/2011 3:02:20 PM) : nebunii naibii...
o_tiganus(09/15/2011 3:02:41 PM) : desigur, mama, ca la asa ceva NICI SA PRIVESTI NU E UTIL
o_tiganus(09/15/2011 3:02:47 PM) : SE IA CA GRIPA
brambu_rika(09/15/2011 3:03:05 PM) : n u se ia de fiekare data
brambu_rika(09/15/2011 3:03:09 PM) : depinde kum privesti
o_tiganus(09/15/2011 3:03:14 PM) : DESIGUR
brambu_rika(09/15/2011 3:03:26 PM) : io am inteles ka aia era realitatea ei
o_tiganus(09/15/2011 3:03:40 PM) : CONSTRUITA...CU SARG
brambu_rika(09/15/2011 3:03:44 PM) : si ka karma ei nu o lasa sa inteleaga nimik mai mult
brambu_rika(09/15/2011 3:03:59 PM) : ea asa trebui sa fie
brambu_rika(09/15/2011 3:04:06 PM) : si io nu pot skimba asta
o_tiganus(09/15/2011 3:04:10 PM) : nu e karma, e pura prostie
brambu_rika(09/15/2011 3:04:41 PM) : aku vad lukrurile altfel
o_tiganus(09/15/2011 3:05:22 PM) : se vede
brambu_rika(09/15/2011 3:05:23 PM) : reusesk sa inteleg de multe ori intr-o diskutie ku cineva ce se askunde dinkolo de cea ce acel cineva vrea sa imi prezinte
brambu_rika(09/15/2011 3:06:14 PM) : cea ce imi prezenta doamna respektiva era realitatea ei
brambu_rika(09/15/2011 3:06:20 PM) : ea era sigura ka asa e viata
brambu_rika(09/15/2011 3:06:29 PM) : pt ea nu exista bine
o_tiganus(09/15/2011 3:06:31 PM) : da,din pacate
o_tiganus(09/15/2011 3:06:51 PM) : daca insa ai fi fost bleaga, de fapt te programa
brambu_rika(09/15/2011 3:07:00 PM) : si fiind sigura ka nu exista nu avea kum sa il gaseaska
o_tiganus(09/15/2011 3:07:13 PM) : corect
brambu_rika(09/15/2011 3:07:26 PM) : e ka si kum as kauta io platina la mine in kasa fiind sigura de la inceput ka nu am
o_tiganus(09/15/2011 3:11:16 PM) : da,scumpo,vezi f f bine totul
brambu_rika(09/15/2011 3:11:58 PM) : hai nu ma mai lauda atita
brambu_rika(09/15/2011 3:12:06 PM) : si tu esti skumpel
brambu_rika(09/15/2011 3:12:15 PM)
o_tiganus(09/15/2011 3:12:29 PM) : eu...am tras cu piciorul, cum se zice
o_tiganus(09/15/2011 3:12:35 PM) : adica am creat o...urma
o_tiganus(09/15/2011 3:12:57 PM) : tu vii, puternica, pe acea urma
brambu_rika(09/15/2011 3:14:06 PM) : vei fi mindru de urmele tale
brambu_rika(09/15/2011 3:14:11 PM) : iti promit
o_tiganus(09/15/2011 3:14:24 PM) : deja simt si stiu,mama
brambu_rika(09/15/2011 3:15:45 PM) : pus in balanta sint mai mult anormala dekit normala si asta e marele meu avantaj
o_tiganus(09/15/2011 3:16:21 PM) : de fapt cu tine incepe ADEVARATA NORMALITATE
brambu_rika(09/15/2011 3:16:21 PM) : multi m-ar klasifika ka fiind nepasatoare si norokoasa
o_tiganus(09/15/2011 3:16:38 PM) : ce se traieste aici e conditionarea maxima-anormala
brambu_rika(09/15/2011 3:16:45 PM) : asa o fi
brambu_rika(09/15/2011 3:16:57 PM) : vorba aia pr ost sa fi norok sa ai
brambu_rika(09/15/2011 3:17:03 PM) : sau varianta remixata
brambu_rika(09/15/2011 3:17:13 PM) : prost sa fi norok ka esti
o_tiganus(09/15/2011 3:17:16 PM) : taci ca te mananc ca spui prostii acum
o_tiganus(09/15/2011 3:17:33 PM) : remix-ule
brambu_rika(09/15/2011 3:20:42 PM) : ex
brambu_rika(09/15/2011 3:21:03 PM) : kalkulatoru din fata mea e de fapt un gind
brambu_rika(09/15/2011 3:21:21 PM) : kindva ma gindeam la el si el a devenit realitate
brambu_rika(09/15/2011 3:21:30 PM) : e iluzie de fapt si el
brambu_rika(09/15/2011 3:22:17 PM) : gindinduma kum am kreat lukruri marunte in trekut ma poate ajuta sa kreez din ce in ce mai mult
brambu_rika(09/15/2011 3:22:39 PM) : si matematika kind iunveti incepi ku operati simple, nu?
brambu_rika(09/15/2011 3:22:53 PM) : i
brambu_rika(09/15/2011 3:23:25 PM) : realitatea mea
brambu_rika(09/15/2011 3:23:29 PM) : viata pe kare o am aku
brambu_rika(09/15/2011 3:23:40 PM) : aku 10 ani imi parea imposibila
brambu_rika(09/15/2011 3:24:02 PM) : deci
brambu_rika(09/15/2011 3:24:29 PM) : ii grezit sa kred ka un trai si mai bun ar fi imposibil
brambu_rika(09/15/2011 3:24:49 PM) : daka a fost posibil kindva e si aku
brambu_rika(09/15/2011 3:27:41 PM) : daka io ma gindesk aku ka am masina e si asta o realitate
brambu_rika(09/15/2011 3:27:54 PM) : si e numa un singur pas pina sa devina realitate fizika
o_tiganus(09/15/2011 3:28:34 PM) : absolut corect,matematic, TOT CE ZICI
brambu_rika(09/15/2011 3:29:07 PM) : cel mai important e vibratia gindului meu
o_tiganus(09/15/2011 3:29:19 PM) : da, si consecventza ta
brambu_rika(09/15/2011 3:29:28 PM) : ku kit io is mai luminata ku atit gindul meu va fi de vibratie mai inalta
o_tiganus(09/15/2011 3:29:41 PM) : corect
brambu_rika(09/15/2011 3:30:03 PM) : gindul meu va avea mai multi fotoni
brambu_rika(09/15/2011 3:30:09 PM) : va fi auzit mai repede
o_tiganus(09/15/2011 3:30:38 PM) : de fapt va atrage-pe rezonanta-mai mult din ceea ce tu ai vizualizat
o_tiganus(09/15/2011 3:32:11 PM) : ai avea ceva impotriva daca discutaia sta de pe mesenger as posta-o public pe blog?
brambu_rika(09/15/2011 3:32:26 PM) : nu
brambu_rika(09/15/2011 3:32:32 PM)
o_tiganus(09/15/2011 3:32:34 PM) : stiam,tenx
o_tiganus(09/15/2011 3:32:41 PM) : vad eu cum si unde
brambu_rika(09/15/2011 3:33:01 PM) : kiar te rog
brambu_rika(09/15/2011 3:33:04 PM) : si na
brambu_rika(09/15/2011 3:33:28 PM) : ka sa stie toata lumea daka tot publici
brambu_rika(09/15/2011 3:33:37 PM) : te iubesk de mor
brambu_rika(09/15/2011 3:33:41 PM) : esti un skump
o_tiganus(09/15/2011 3:33:43 PM) : scumpo
o_tiganus(09/15/2011 3:34:00 PM) : namaste
brambu_rika(09/15/2011 3:34:04 PM) : namaste