Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 23 februarie 2013

"Excelenta umana" incepe...in ochii privitorului!

De cele mai multe ori, daca ar fi sa ALEG, eu as prefera termenul de "excelenta umana" oricarui alt cuvant care vrea sa desemneze o fiinta absolut constienta.
Nu ca ma indoiesc de faptul ca noi fiecare, aici, suntem doar o particica din aceeasi Constiinta Universala, dar faptul ca ne aflam in aceasta iluzorie experienta consider ca are sensul si farmecul ei, pe care eu asa as alege sa il onorez.
Se spune ca "frumusetea sta in ochii privitorului", si mare adevar este acesta. Pentru ca da, noi suntem cei care GENERAM MANIFESTAREA, din starile noastre, iar ochii doar o constata. "Creatia" chiar este un minunat "loc de joaca", in care variantele de joc sunt infinite, tocmai deoarece ne asigura fiecaruia, in mod ABSOLUT INDIVIDUAL, cadrul exact in care noi sa o putem experimenta, asa cum noi alegem. La latitudinea ta si nu a altuia, este sa alegi sa te incante/ingrozeasca. Potentialitatea te asteapta sa decizi, pe tine, in "viata ta". Nimeni nu o poate face in locul tau!
Daca cumva  (inca) esti adormit, ciclul e simplu si...imuabil: intai te amagesti ca ai ales sa te incante, pentru ca apoi sa experimentezi, invariabil, dez-amagirea ta proprie, cand experimentezi fricile produse de aceeasi persoana/context/conjunctura. Ce vreau sa subliniez este ca ne putem insela ca am facut alegerea corecta, daca ne aflam in banda de frecventa joasa, a experientei INCONSTIENTE, in stare de somn. Aici TOTUL este supus perceptiei duale, si are valoare doar de "material didactic", menita ca prin suferinta sa ne impinga in alta banda de frecevente, a constiintei treze sau maturitatii.
Pentru ca important NU ESTE ce anume "faci", ci din ce pozitie de constienta. Doar ASTA FACE DIFERENTA.
In starea de hipnoza in care doar joci roluri, rand pe rand de-a lungul unei zile, despre ce "excelenta" am putea vorbi?
Iti versi TOATA energia atentiei tale in segmentele de roluri jucate si la sfarsitul fiecarei zile, daca ai timp sa te mai privesti, esti mai "stors" decat in ziua precedenta. Mintea insa, te va asigura ea, ca tu ai "trait din plin"...iluzia. Daca o intrebi pe ea, iti va spune ca toata ziua ti-ai inchinat-o tie, ca ai facut tot ce se putea mai bine...pentru rolurile...ei! Pentru ca TU nu esti ea! Ea ar fi trebuit sa fie "a ta", sa te serveasca pe tine, ca o unealta ascultatoare, nu tu cu toata fiinta care esti, programele si jocurile ei. Fragmentele de personalitate si ego pe care ea te pune sa le interpretezi, in neatentia TA!
Deci contextele si conjuncturile si semenii tai sunt doar oportunitati experientiale, material didactic daca preferi, menit sa iti serveasca la a "vedea" propriul tau nivel. Altfel spus...oglindiri! Ele nu se pot modifica cata vreme tu ramai acelasi, deoarece...au datoria sa iti serveasca.
Asa ca revin, "frumusetea" va fi sub ochii tai, exact atunci cand TU O VEI PROIECTA, asumandu-ti propria ta frumusete, inspre inafara! Pana atunci, doar accepta oglindirile, ia nota de punctul tau si...urca mai sus, spre constientza! Succes!
Prietenul Lary, cu delicatetea lui obisnuita, mi-a strecurat pe mesenger acest clip, in acord cu urarea mea finala:

Si un link, exact pe aceeasi tema, cu alte cuvinte desigur, primit ulterior:
http://drumuricatretine.wordpress.com/2013/02/23/lumea-vi-se-va-revela-exact-asa-cum-o-priviti/

joi, 21 februarie 2013

un CITAT inspirator...


Am gasit acest citat, care pentru mine cel putin, este foarte semnificativ...si inspirational.
Consider ca, plecand de la el si de la o infinitate de observatii, as vrea sa vi-l propun ca "subiect de meditatie".
A "simti" presupune ca ceva te motiveaza a-ti duce atentia in RECEPTIE. Nu mai poti fi "iubire" cand treci pe receptie, deoarece a fi iubire PRESUPUNE stare de emisie, daruirea, un sens opus celui de a primi...chiar si informatii. Ca si "echipamente", noi putem sa fim in stare de emisie (iubire) sau receptie (efect). O alta stare, din acest punct de vedere, nu este posibila. 
Motivatia pentru a trece in stare de receptie poate fi ori frica (sa preintampini prin informare, presupus "corecta", o amenintare oarecare) ori curiozitatea. Dar indiferent care e motivatia, ea tot in stare de efect te pozitioneaza: nu te-ai informat degeaba, ci ca sa...reactionezi cumva!
Problema este ca simti...cu "organele specializate" si care organe sunt doar traductori ai unor "semnale" de un anumit gen sau complexe. Numai ca traductorii transforma totul in semnal electric si il trimit spre analiza...creierului, care il decodeaza in baza unor "clisee informatice", formate in baza unei "cunoasteri anterioare", rezultata din conditionarea teortica sau experienta de viata. Daca nu gaseste un cliseu potrivit, aproximeaza cu ceva preexistent, ca sa poate "rezolva problema".
Numai ca "reala problema" este ca se face referire la...clisee preexistente, iar noi traim...ACUM-ul. Inca nu suntem familiarizati cu totala lipsa de relevanta a "experientei" in prelucrarea datelor din ACUM. Inca avem in constiinte credinta ca cel cu experienta de viata e mai apt sa prelucreze "viata" decat unul lipsit de experienta. A fost o iluzie intotdeauna, dar acum chiar va fi vizibil nefunctional. Cliseele vor fi, dimpotriva, adevarate frane in a putea prelucra eficient ACUM-ul. Viteza manifestarii creste mereu si a prelucra clisee incetineste mult procesul, dand si rezultate eronate.
Multi acum fac referire la "un al saselea simt" sau un simt subtil. Eu nu neg existenta lui si inca a multor altora, inclusiv caile de transmitere telepatica sau empatica, dimpotriva stiu bine ca exista. Doar ca si in cazul lor...au o aceeasi motivatie. Si un acelasi efect: te transforma in...EFECT a ceea ce ai receptionat!!!
Dece ai vrea sa devii efect a ceva exterior tie?
Multi ma intreaba chiar pe mesenger, daca eu ii receptionez, ca stare...nu, eu NU ALEG sa ma transform din emitator in receptor, decat in cazuri foarte rarisime si pentru un foarte scurt interval de timp: asta in cazul in care chiar intentionez sa cunosc starea cuiva, pentru a sti ce ajutor sa-i pot oferi.
Acolo unde iti duci ENERGIA ATENTIEI TALE, ACOLO ESTI! Nu te poti informa fara sa scapi de aceasta Lege. Este o acordare frecventionala responsabila, la o anumita frecventa emisa. Daca e iresponsabila, cu atat mai..."rau".

luni, 18 februarie 2013

"NUMITORUL COMUN"

Privesc Creatia, privesc Iluzia/Maya...ambele FASCINANTE!
Noi TOTI, intrega Creatie, avem un singur "numitor comun", asa numita Legea Lui UNU, adica suntem una, generati/sustinuti de acelasi nivel de constiinta, Sursa sau Dumnezeu, sau cum o vrea fiecare sa denumeasca...Asa cum o proiectie pe ecran nu poate exista fara un film/cliseu, dar cu atat mai putin fara bec/Sursa Luminii.
A fi "in filmul mintii tale" inseamna ca tu te constitui, pe ecranul proiectiei, intr-unul din punctele proiectate, neavand habar nici de catre CINE, nici de modul CUM ai devenit acel punct. Este echivalent cu rolul inconstient al experimentatorului, mereu fascinat doar de "ce face el in experienta lui-numita viata". 
Dar fascinant este si faptul ca, chiar si pentru cei aflati pe un drum catre constientza, ei "realizeaza" sau cu ei este usor de facut aparente "numitoare comune" de catre cei aflati complet in visul mintii lor.
Pe multe "valente/emotii" comune, celui inconstient ii este foarte usor de a scurtcircuita constienta celui aflat pe un drum catre constientza, si a-l readuce la "valentele comune" exersate in timp...si ca atare la nivel de...inconstientza comun. Remarcabil este ca cel cu nivelul mai ridicat crede ca se acordeaza la o singura "valenta", cea cu care este "intampinat la acel moment", doar ca AUTOMAT se racordeaza la intregul spectru grij/nevoi/necaz/durere, iar cand deja se afla in el, uita valorile constientzei. Puterea de a face aceasta scurtcircuitare a constientzei care tu esti, este cu atat mai mare cu cat cel care face aceasta opareatiune se afla introdus in constiinta care tu esti, ca "apartinator".
Am facut si un desen, poate sugerand si grafic ce intentionez aici sa explic.

Desigur ca, in dorinta FIREASCA de comunicare/convietuire, hipnoza acelor "adevaruri comune" devine puternica, si desigur ca doar cel FOARTE ATENT si MOTIVAT din Sinele sau catre Lumina va putea rezista "ispitei". Daca nu o va face, de fiecare data va reveni la un punct de constientza scazut, care sa faca posibila comunicarea cu...cei din jur.
Martorul, ca instanta Inteligenta, si starea de ATENTIE sunt singurele instrumente apte sa vegheze la sustinerea consecventa a "cuceririlor" vibrationale si de constientza pe care fiecare le-a dobandit. Altfel sinusoida constient/inconstient se va lungi foarte mult, dupa pricipiul "cine face si desface, toata viata are ce face". Succes!
Recomand iar filmul:
Marea tranzitie-un nou inceput, tot despre constientza.

2012 : Marea Tranzitie - Un nou inceput from Paul Marian on Vimeo.