Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 23 februarie 2013

"Excelenta umana" incepe...in ochii privitorului!

De cele mai multe ori, daca ar fi sa ALEG, eu as prefera termenul de "excelenta umana" oricarui alt cuvant care vrea sa desemneze o fiinta absolut constienta.
Nu ca ma indoiesc de faptul ca noi fiecare, aici, suntem doar o particica din aceeasi Constiinta Universala, dar faptul ca ne aflam in aceasta iluzorie experienta consider ca are sensul si farmecul ei, pe care eu asa as alege sa il onorez.
Se spune ca "frumusetea sta in ochii privitorului", si mare adevar este acesta. Pentru ca da, noi suntem cei care GENERAM MANIFESTAREA, din starile noastre, iar ochii doar o constata. "Creatia" chiar este un minunat "loc de joaca", in care variantele de joc sunt infinite, tocmai deoarece ne asigura fiecaruia, in mod ABSOLUT INDIVIDUAL, cadrul exact in care noi sa o putem experimenta, asa cum noi alegem. La latitudinea ta si nu a altuia, este sa alegi sa te incante/ingrozeasca. Potentialitatea te asteapta sa decizi, pe tine, in "viata ta". Nimeni nu o poate face in locul tau!
Daca cumva  (inca) esti adormit, ciclul e simplu si...imuabil: intai te amagesti ca ai ales sa te incante, pentru ca apoi sa experimentezi, invariabil, dez-amagirea ta proprie, cand experimentezi fricile produse de aceeasi persoana/context/conjunctura. Ce vreau sa subliniez este ca ne putem insela ca am facut alegerea corecta, daca ne aflam in banda de frecventa joasa, a experientei INCONSTIENTE, in stare de somn. Aici TOTUL este supus perceptiei duale, si are valoare doar de "material didactic", menita ca prin suferinta sa ne impinga in alta banda de frecevente, a constiintei treze sau maturitatii.
Pentru ca important NU ESTE ce anume "faci", ci din ce pozitie de constienta. Doar ASTA FACE DIFERENTA.
In starea de hipnoza in care doar joci roluri, rand pe rand de-a lungul unei zile, despre ce "excelenta" am putea vorbi?
Iti versi TOATA energia atentiei tale in segmentele de roluri jucate si la sfarsitul fiecarei zile, daca ai timp sa te mai privesti, esti mai "stors" decat in ziua precedenta. Mintea insa, te va asigura ea, ca tu ai "trait din plin"...iluzia. Daca o intrebi pe ea, iti va spune ca toata ziua ti-ai inchinat-o tie, ca ai facut tot ce se putea mai bine...pentru rolurile...ei! Pentru ca TU nu esti ea! Ea ar fi trebuit sa fie "a ta", sa te serveasca pe tine, ca o unealta ascultatoare, nu tu cu toata fiinta care esti, programele si jocurile ei. Fragmentele de personalitate si ego pe care ea te pune sa le interpretezi, in neatentia TA!
Deci contextele si conjuncturile si semenii tai sunt doar oportunitati experientiale, material didactic daca preferi, menit sa iti serveasca la a "vedea" propriul tau nivel. Altfel spus...oglindiri! Ele nu se pot modifica cata vreme tu ramai acelasi, deoarece...au datoria sa iti serveasca.
Asa ca revin, "frumusetea" va fi sub ochii tai, exact atunci cand TU O VEI PROIECTA, asumandu-ti propria ta frumusete, inspre inafara! Pana atunci, doar accepta oglindirile, ia nota de punctul tau si...urca mai sus, spre constientza! Succes!
Prietenul Lary, cu delicatetea lui obisnuita, mi-a strecurat pe mesenger acest clip, in acord cu urarea mea finala:

Si un link, exact pe aceeasi tema, cu alte cuvinte desigur, primit ulterior:
http://drumuricatretine.wordpress.com/2013/02/23/lumea-vi-se-va-revela-exact-asa-cum-o-priviti/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu