Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 11 august 2012

ATENTIE:...Sens giratoriu!

Discutam aseara cu un bun prieten, relativ la faptul ca, de cateva zile, nu ii mai "ies" meditatiile. Intrebarea pe care si-o punea era, evident, DE CE?
Privind la momentul sau, mi-a devenit limpede o "imagine": un mare sens giratoriu. Cred ca este foarte sugestiv sa ne imaginam un imens sens giratoriu, in care de fapt se gaseste ACUM intreaga "civilizatie umana". Din el se "iese" pe doar doua directii posibile, una aflata inainte si pe care indicatorul "rutier" are inscriptionat "TATAL" sau "ACASA" sau "ATRIBUTELE SINELUI"  si evident cea de-a doua, aia pe unde de fapt am intrat in sensul giratoriu, si pe care scrie "FIUL" sau "EXPERIENTA 3D", dar indicatorul il poti citi abia cand drumul iti pare a fi...in fata ta!
Ca in orice sens giratoriu, daca esti INDECIS asupra Caii de rulare, te poti incadra gresit si evident sa "tragi" catre axul drumului, constatand ca, vrei/nu vrei, acum trebuie sa faci stanga si desigur sa te gasesti pe drumul...inapoi, dar poti sa realizezi pozitionarea gresita si sa refaci alegerea. 
Mai poti si sa te sperii cand citesti, sub tablita indicand spre "TATAL" sau "LUMINA", care sunt "conditiile de trafic" pe care trebuie sa le respecti, si aici ar fi cea de a doua coloana a tabelului publicat acum cateva postari. Atunci nici macar nu mai vezi cand ai tras de volan catre axa drumului! 
Evident "spaima" emana din "teme nefacute" sau insuficient aprofundate, cat inca hipnoza mintii iti mai sugereaza ca "acolo", in valorile mintii este siguranta, ca doar acolo stii tu "regulile" si deci iti pare "familiar" sau "prietenos", chiar daca stii bine, evident conceptual, ca este o pacaleala.
Oricum, privind detasat la ce traiesc ACUM majoritatea individualitatilor la "scoala pamant", destul de putine "se risca" sa o ia hoatarat spre inainte, pozitionandu-se corect pe benzile de rulare in acest mare sens giratoriu. Marea majoritate se invarte indecisa in el, aglomerandu-l la maxim si dand nastere doar la o imensa confuzie in...trafic.
Declarativ desigur majoritatea celor "treji" sustin cu tarie ca sunt "pe drumul spre LUMINA", numai ca nu au atentia/calificarea SA SI CONDUCA CORECT.
Stim binisor ca acolo unde iti duci atentia...ACOLO ESTI! Ca ATENTIA este cea care aduce MANIFESTAREA in experienta ta, ca nu are rost sa te tot minti crezand ca sentimentele/gandurile/ mijloacele tale/ energia vietii tale poate fi trimise inapoi iar tu sa sustii ca mergi...inainte! Nu, dragilor, ACOLO UNDE cotizati cu sentimentele, agatamentele voastre emotionale, cu mijloacele voastre si cu energia atentiei voastre, spre ACOLO va indreptati cu adevarat! Cata vreme "valorile" din prima coloana a tabelului sus amintit sunt cele care corespund CREDINTELOR voastre INDIVIDUALE, voi doar va incadrati INCORECT in acest punct de trafic si va veti invarti in el pana va veti lamuri ca...asa stau lucrurile.
Nu exista alegere "gresita" sau "corecta", ci alegerea care corespunde pe deplin nivelului de constientza/vibratie la care voi v-ati acordat accesul. Doar aceea vi se potriveste! Nu are rost sa te rotesti intr-un sens giratoriu la nesfarsit, mi se pare mai armonios sa il degajezi responsabil, recunoscand ca iti mai este necesar un ciclu pentru maturizare/trezire spirituala. Parerea mea!!!
Cat inca va invartiti, orice va poate ajuta sa va faceti alegerile mai corect, ca atare vedeti si linkul:
http://trezireazeilor.blogspot.ro/2012/05/femeia-si-barbatuldubla-flacara.html

luni, 6 august 2012

Actul Creatiei, fizica cuantica, jocul de carti...

Aceasta postare face parte din cele cateva care mi-au fost "turnate in cap" parca, eu vazandu-ma cumva "obligat" sa-l aduc in manifestare...
Probabil ca se simte nevoia de a se mai revedea odata, de a se intelege ma profund, mai viu, mai ADEVARAT, ce anume este viata, manifestarea...
Mai toti "stim" cam ce este un joc de carti: 54 de bucatele de carton standardizate ca format, cu un aspect grafic oarecare, cu anumite simboluri inscriptionate pe ele...Pentru un copil mic, simplu, niste bucatele de carton mai lucios sau mai putin ingrijit...Poate face casute din ele...Toate par ...la fel. Si, fundamental, chiar sunt: aceeasi fabrica le-a produs, din absolut acelasi material, au exact acelasi format, ba chiar si grafica de pe verso este identica, sunt toate "UNA"...Unele s-ar putea "mandri" cu culori mai vii sau mai "calde", daca chiar se vor "speciale"...
Daca insa le priveste unul "avizat", ele chiar nu seamana. Se diferentiaza prin...potential. Nu ca nu ar fi exact ceea ce ele sunt, desigur asta se vede limpede, dar IN JOC acest aspect NU ESTE IMPORTANT
Cand te-ai asezat la masa de joc, ceva in tine spera ca vei primi o configuratie de carti cu un anume POTENTIAL. Desigur, daca CUNOSTI atat regulile jocului cat si diferenta de potential pe care cartile o au. Daca una din cele doua nu le stii, nu esti constient de ele, oricum esti la masa de joc si oricum ceva va rezulta...absolut aleator/intamplator...
Atunci cand "vezi" ca ai in mana un AS, desigur ti se ofera OPORTUNITATEA de a-l pune in valoare. Ca sa o faci, mai intai trebuie chiar sa-l "observi". Cu asta incepe orice act de "creatie". Daca vei fi NEATENT, chiar daca l-ai avut in mana, prin simplul fapt ca nu ai fost ATENT, i-ai anulat "potentialitatea" si ca atare va fi clar o mana "pierduta". Dar si observandu-l, tot va fi util sa ii creezi configuratia/contextul/oportuniatea de a-l pune in valoare, altfel ii vei irosi potentialul valoros.
In mod paradoxal, in jocul numit "viata", de multe ori am fost judecat ca am vazut potentialul acolo unde el apoi nu s-a confirmat/manifestat. Sau, dimpotriva, am fost aspru "judecat" ca mi-am permis sa creez contexte/conjuncturi, fara sa am "permisiunea", riscandu-ma sa vad "potentialul" chiar fara acceptul respectivei... "carti de joc"...
In jocul de-a "viata", cartile de joc au o proprietate ciudata: nu sunt constiente NICIODATA de propria lor "valoare", de imensul potential pe care ele il au. Ba mai mult, cand au inceput sa inteleaga si sa accepte ca sunt poate "asi", te trezesti in mijlocul jocului ca ...isi schimba "valoarea", devin...nouari, poate. Daca incerci sa afli ce s-a petrcut, vei auzi ca a lipsit in-crederea!!! 
Da, asa e in jocul vietii, cartea care esti, "crede ea" ca IN-crederea este un articol care ar trebui sa-i parvina de undeva, eventual ca o lume noua ar trebui cladita pe schimbarea aprozarului din colt, pe ale carui rafturi de acum sa se vanda articole precum "incredere", "creativitate", "stare de ATENTIE", "PACE", "ARMONIE" si eventual inca cateva similare...
Ceea ce intentionez sa subliniez si chiar merita ATENTIA VOASTRA, sunt diversele nivele ale ADEVARULUI, continut in diferite formulari, dar si modul in care trebuie inteles actul de Creatie si Fizica cuantica, in unul din aspectele ei importante: o Realitate (experientiala desigur) ia nastere in exact clipa si cu actul(actiunea) OBSERVARII EI. Altfel ramane la stadiul de POTENTIALITATE nemanifestata. Actul Creatiei nu incumba ceva ce s-ar putea numi "munca"! Asta IN MOD CERT!
Crearea in continuare a unor contexte/conjuncturi favorabile mentinerii in manifestare ar avea "nevoie" tot de "observare", si de putina iubire, daruire vie, dar nerabdarea de cele mai multe ori ne face sa intervenim in zona "efectelor" si atunci suntem tentati sa "mutam peretii 3D"...Ca sa pui in valoare o carte de joc observata, adusa deja in manifestare in mana ta, nu trebuie sa muncesti ci doar sa ai atentia necesara de a-i creea niste configuratii necesare manifestarii potentialului ei valoric. Graba te-ar putea face eventual chiar si sa "trisezi", doar ca nu asa arata un joc cinstit...armonios.
Deja pot spune ca am lucrat cu multe valori umane, cu multe "potentialitati"...Si desi si eu stiu ca "suportul" provine din aceeasi SURSA, va asigur ca potentialurile sunt infinit de diferite si, ca jocul sa nu fie plictisitor, nici nu exista GARANTII cum ca un AS chiar va dori sa-si ofere sansele maxime de a se manifesta. Degeaba incerci tu sa-i creezi -desigur SURSA, prin tine -, contexte si conjuncturi favorabile implinirii sale, ceea ce Iisus a afirmat ramane, cu amar, valabil si acum: din o mie veniti, unul ales, din o mie ramasi,unul...etc. Cu mentiunea si mai amara ca atunci inca mai erau 2000 de ani...
Privesc la ceea ce se declara, din momente de ADEVAR si CLARITATE, cu privire la crearea unei lumi noi, mai bune, pe cu totul alte frecvente/valori. La faptul ca aceasta "trecere" nu este chiar la bunul nostru plac, ca ea SE VA PETRECE, cu sau fara participarea noastra ca individualitati. Avem dreptul sa alegem ORICE, doar ca o alegere CONSTIENTA ar fi de preferat uneia hipnotice...In fond nu e chiar lipsit de importanta ce alegeri facem ACUM...
Stim bine-conceptual desigur- catre ce frecvente si valori ne indreptam, cu toate astea, din hipnoza, ALEGERILE de a canaliza ATENTIA si deci FORTA NOASTRA CREATOARE mereu ne contrazic.
De ceva vreme stiu ca ar fi utila crearea unor comunitati, la inceput mici, care sa traiasca exclusiv in frecventele IUBIRII, ale Legii, si privesc cum are loc aceasta Creatie. Cocreez la aparitia primeia si sunt foarte atent cum se directioneaza "privirea creatoare" a celor cu care calatoresc catre aceasta lume noua. Cata in-credere si abnegatie se manifesta. Mie imi pare LIMPEDE ca nu poti aduce/sustine in manifestare douar REALITATI EXPERIENTIALE care au valorile opozite si frecvente total diferite. Nu ai cum "vedea" simultan doua "realitati" si nici nu ai cum sa le traiesti simultan experientele. Cu toate astea "mintea", vrea ea "sa se asigure"...Ca ce? Nu conteaza, ea zice ca...sa iti fie..."bine"...doar ca nu ar si sti sa defineasca termenul...Asa e in...hipnoza!
O locomotiva ajunsa la un macaz, mie imi e limpede ca NU POATE nici face ea macazul, dar chiar de ar putea, tot nu va putea sa ruleze pe ambele directii. Mai intai va trebui SA ALEAGA, apoi sa urmeze unul sau altul din trasee, care mai mult decat PROBABIL nu sunt facute sa duca in exact acelasi punct, sau oricum macar prin experiente/peisaje diferite.
Pentru a putea avea in-credere, mai intai este utila credinta. Cu alte cuvinte sa ajungi suficient de treaz pentru a intelege ca Viata nu poate fi un joc al intamplarii, si ca manifestarea, asa cum noi o putem percepe, a fost cumva generata de ceva/cineva, caruia am convenit cumva sa-i cam acordam acelasi nume.
Apoi este util sa intelegem ce se ascunde sub afirmatii laconice sau criptice, cum este Prima Lege a Kybalionului si dece coincide alarmant de mult cu alte formulari, la fel de criptice, ca cele din misticism, si dece se suprapun aproape riguros cu afirmatii stiintifice din fizica moderna. Nici Biblia nu face exceptii. 
Daca acest pas ti-a devenit limpede, nu vei mai cauta in-crederea pe rafturi de magazin inca necreate, ci acolo unde este locul ei: in inima care TU ESTI.
Cand ai inteles CU ADEVARAT ca aceasta etapa de joc chiar s-a incheiat, cand nu te mai lasi prada hipnozei mintii care a creat acest nivel al iluziei (Maya), atunci vezi LIMPEDE ce este de Creat de aici mai departe. Poti desigur sta la masa de joc si dupa ce ai pierdut, poti astepta sa fi "dat afara" de cei ce au in "grija" spatiul respectiv, dar oare asa vei optimiza tu etapa urmatoare a jocului, pentru experienta ta? Nu ar fi mai util/placut sa fi treaz si limpede din timp, sa te retragi elegant/armonios si sa creezi altceva? Doar sa fi ATENTIE si sa aduci in manifestare ceva armoios, in acord cu inima ta si deci cu Legile Universale, a caror reprezentant in corp fizic ea este.
Desigur nu am atins infinitatea de aspecte ale momentului ACUM, cu atat mai mult cu cat fiecare dintre voi este o potentialitate, care trebuie ADUSA IN MANIFESTARE.
Daca nu este cineva care sa va observe, desi fiti siguri ca exista si are ATENTIE LA VOI, riscati-va si observati-va singuri. va doresc succes!