Totalul afișărilor de pagină

vineri, 15 februarie 2013

Particule, entitati...inteligenta

...Mai citesc, mai vad, mai aud...reflectez, in mine sau spre inspiratia voastra meditativa...
Postarea aceasta cam asa va fi.
Nu am pretentia sa spun lucruri destepte, ba poate dimpotriva, banale si nici foarte "stiintifice" , doar reflexive.
O particula, fie ea de orice fel, clar face parte din Creatie, fie ea prana, adamantina sau cum o vom fi botezat noi. Ea poate contine si o informatie, poate fi o banca de date simpla sau compusa. Insa nu contine inteligenta. Nu poate procesa date.
Pentru a fi prelucrate date este nevoie de inteligenta, chiar minimala. De supravietuire macar. O particula nu are asa ceva. 
Prelucrarea unor date, indiferent cat de simple, este specifica unor sisteme mai complexe. Exista evident o relatie intre complexitatea/evolutia acelui sistem inteligent si diversitatea/complexitatea datelor pe care este capabil sa le proceseze. La orice nivel am face referire, raportul "direct proportional" se pastreaza.
Cand ne referim la sisteme cu inteligenta proprie, desigur le putem numi entitati. O infoenergie nu este o entitate, dar o entitate emite infoenergie, deoarece prelucrarea de date este un fenomen deja electromagnetic. Este deja o "manifestare".
Orice "curgere dirijata" inteligent este deja o manifestare, fie ca este un sentiment, un gand sau un alt...fluid. Ca si o miscare de electroni. Si evident, radiaza. Ce, cum, cu ce intensitate, deja sunt multi factori impricinati si nu face subiectul reflectiilor mele de aici. Ca observatie generala insa, exista iar o relatie direct proportionala in toata fenomenologia: cu cat frecventa este mai ridicata, radianta emisiilor creste.
In ciuda tuturor celor scrise de mine pana aici, nu stiu in baza carei logici, se presupune ca, fiinta umana evoluand ar trece in "starea" de complexitate in care inteligenta ei ar putea/s-ar presupune ca... trebuie sa dispara. 
Desi NICI UN AUTOR  sau EXPERIMENTATOR SERIOS nu a afirmat sau probat prin experienta lui asa o ineptie, multa "literatura" asa zis spirituala, si desigur o "intreaga subcultura de FB" afirma ca o fiinta supraevoluata, eventual una Iluminata ar cadea in imbecilitate. 
Deci am fi de acord ca este o fiinta evoluata, catre "cea mai", dar nu mai suntem de acord ca exista o legatura directa intre gradul de evolutie/complexitate a unui sistem si capacitatea sa de a prelucra date...Mi se pare cel putin suspecta aceasta logica...de FB.
Ca prin prelucrare intensiva de date se ajunge la concluzia ca nu aceea este Calea este cu totul ALTCEVA. Ca se ajunge in mod firesc sa vezi ca Inteligenta Suprema, EA insasi radiaza si poti doar prelua in fiece ACUM ceea ce iti este util, e doar o  superconcluzie logica, dar la ea se ajunge abia dupa ce te-ai "saturat" sa tot prelucrezi tu, chiar daca ajungi sa procesezi doar datele din ACUM. Dar si pentru a ajunge la ...doar ACUM, ai incins bine circuitele proprii cu trecut si viitor...Privesc cum multi se autosuspecteaza ca nu sunt pe drumul bun deoarece...devin inteligenti cu adevarat, nu doar intelectuali.  Intelectualul proceseaza date, doar ca in sistem CONDITIONAT/matriceal, inteligenta in schimb e jucausa, creativa. Ea nu are sabloane, e vie, sprintara. Intelectul e limitat la sabloanele bagate in el, programabil doar. Inteligenta este autocreatoare, se autoperfectioneaza.
Toti Iluminatii si Marii Maestrii ai toturor civilizatiilor au fost exemple de inteligenta sclipitoare si mare putere de patrundere, iar caile spirituale, oricare, sunt toate presarate cu pilde pline de inteligenta. Doar un intelect limitat poate crede (si credinta devine Lege pentru el), ca excelenta umana ar presupune...imbecilitate notorie...
http://vimeo.com/59234097


...si vizite pe acest blog!
Ca o continuare a filmului de mai sus, nici acesta nu este de evitat:
POVESTEA HAKTIVISTILOR
O celula este o entitate inteligenta. In ea au loc cca. 2000 de procese. Ca atare, ca sa functioneze optim, util ar fi sa o respectam, lasand-o sa-si optimizeze creativ procesele interne si relatiile externe. Din necunoastere/neintelegere insa noi alegem de multe ori, intelectuali fiind, sa o transformam si pe ea in unitate de viata ...intelectuala. Cu alte cuvinte ii predam tipare ale mintii noastre liniare, spre transfer si executie. Este motivul pentru care "ne antrenam" corpul "fizic", uitand ca el este doar o proiectie a Sinelui nostru, perfecta daca o lasam sa fie. Astfel obtinem din celule/tesuturi de celule inteligente, capabile de multa flexibilitate si infinita adaptabilitate creativa, niste biete masinarii bazate pe stimulare mecanicista. Un timp e posibil sa para ca "arata mai bine", dar la disparitia stimulilor dispare si presupusa lor estetica. Orice fost sportiv a cunoscut aceste urmari...
Daca nu suntem atenti, confundam usor o viziune inteligenta cu una...intelectuala, bazata pe anchiloza a sabloanelor/retetelor de tot felul.
In urma cu mai bine de 20 de ani era sa imi pierd ochiul drept, in urma spargerii unui disc diamantat care se rotea cu 4000 rot/min. Ma jucam, incercand sa tai ...plexiglas. A urmat o internare lunga la Spitalul de oftalmologie. Dupa mai bine de o luna, la externare, cea care pe atunci era sefa de sectie si de multi ani acum directoarea spitalului, mi-a facut o recomandare. Ca sa vad bine ar fi fost necesar sa merg sa imi corectez cu niste ochelari cu lentila special confectionata, niste aberatii total aiurea. Sau, imi recomanda ea, sa sufar putin de incomoditate vizuala si sa las in seama celulelor sa se adapteze/armonizeze singure ca tensiune, pentru a regla o imagine corecta. Alegerea imi apartinea, desigur. Am ales inteleapta ei recomandare si nu am confectionat nici un ochelar. Iata ca sunt ok.

miercuri, 13 februarie 2013

aparent...neclar: ARMONIA

ARMONIA

Pare, dar...DOAR PARE, cea mai indefinibila notiune. De fapt ea nu numai ca ESTE cea mai "matematica" si stricta deci notiune, dar mai si guverneaza TOATE celelalte Legi si...legisoare ale Creatiei!!!
Eram pusti, elev la arte plastice si ma straduisem eu timp de sase ore, sa fac o "compozitie", o "natura statica"...Aveam ca profesor un artist plastic destul de cunoscut, care la sfarsitul orelor de "creatie" intindea toate lucrarile, sprijinite de perete, sa le privim impreuna. Pe "a mea" a asezat-o cu...capul in jos! A spus: asa e perfecta! Apoi a si justificat...pusesem multe "pete" de rosu intens in partea superioara, iar acestea, fiind cromatic/compozitional "grele", imi rasturnau compozitia...cu susul in jos. ASA, acum era...perfecta! Doar ca...totul era cu susul in jos, logic!
Aparent nu era o "lege" acolo incalcata de mine, doar ca un anume "ceva" din mine ar fi trebuit sa aiba macar "intuitia/bunul simt" sa "simta " ca ceva am incalcat. Ce anume? Armonia compozitionala!
Daca as vrea sa o definesc matematic, desigur ea se regaseste peste tot, este acel ciudat sir al lui Fibonnacci, 1,618...omniprezent in intreaga Creatie.
Dece eu ar fi trebuit sa "simt" ca am incalcat "armonia" in pictura mea? Din simplul motiv ca, in noi, aceasta armonie este inscrisa bine, la toate nivelele fiintei. A existat in mine o "preocupare a mintii" sa fac eu un ceva anume, si nu am lasat sa "simt" armonia.
Sa va dau un alt exemplu: formatele de hartie NU SUNT ALESE INTAMPLATOR! Ele au raportul laturilor in ACORD ARMONIOS Lungine/latime. Acel 297mm/210 mm este gasit astfel, RESPECTAND ..."sectiunea de aur", adica aceeasi armonie! Altfel, simpla manipulare a hartiilor ne-ar "stresa", fara ca noi sa ne dam seama dece. Pentru ca ele nu ar fi in ACORD ARMONIOS cu armoniile Creatiei, care se regasesc in toate nivelel fiintei.
ACUM, noi "evoluam" catre constientza constiintei! Dar credeti ca o "facem" intamplator? Nu, desigur, o facem tot pe o spirala/sir al lui Fibonnacci. "Evenimentele" care au loc pe spirala evolutiei individuale, si ele sunt in armonie cu o spirala MAI MARE, de un alt nivel, care cuprinde constiinta colectiva! 
Cand tu te balbai pe spirala ta, tie doar ti se pare ca te reintorci la punctul de unde ai plecat: asa ceva NU POATE EXISTA IN INTREAGA CREATIE! Tu doar presupui similaritati intre primul drum si cel pe care il reincepi, dar e ...o alta spirala! Ceea ce ai agonisit e doar experienta de a ajuge mai repede unde erai, dar spirala e o alta. Nu vei putea spune NICIODATA, acum stiu ca daca as fi continuat, as fi ajuns tot aici...Dimpotriva, iti garantez ca nu ai fi ajuns tot aici. Puncetele/eveniment de fiecare data vor fi altele si vor alcatui o alta configuratie. Din neatentie puetm gandi insa...si asa de absurd.
ACUM deja incep sa se "dezarhiveze" capabilitati ale fiintei/Sinelui...la unii. Desigur o prima tentatie a mintii ar fi sa creada ca...e a lor! Ca este ...pentru ei! Ca astea i-ar situa intr-un anume punct...avantajos!
Nu numai ca este ceva absurd de FALS, dar le va si bloca ascensiunea!
Nimeni, NICIODATA, nu a "primit" ceva in folos propriu. Daca asa a crezut, apoi va asigur ca a aflat cat de cumplit s-a inselat! Suntem o echipa de "alpinisti" si da, unii poate isi insangereaza degetele ca sa bata pitoane si sa deschida drumuri de consteintza, dar asta nu-l poate face sa faca altceva decat sa treaca funia si sa o paseze coechipierilor...Ar fi mai mult decat sinistru sa creada ca menirea lui ar fi...sa le taie coarda! Sau...sa se infatueze pentru asta, uitand ca PRIN EL S-A FACUT, nu  el face! Atentie la egoul spiritual, care presupune ca ai uitat Stiinta Compasiunii!
Eu nu recomand nimanui ca la fiecare "pas" sa ia un metru si sa masoare, dar recomand sa "priveasca atent in el" la fiecare gest/cuvant/gand si sentiment. 
Va decela precis ce este ARMONIOS si ce nu este, cand alege sa se si ...manifeste! Altfel "risca" sa se autostrezeze in raport cu propria sa...manifestare, ca si cand ar fi obligat sa traiasca printre foi de hartie...taiate anapoda, si evident nici macar sa nu fie constient ca singur si-a facut-o!!!

luni, 11 februarie 2013

Inca...de INTELES!!!

Cum va mai spuneam, unele postari sunt "inspirate" de voi, cei aflati in contact cu mine. Asa si aceasta, care CRED ca este importanta, deoarece pare ca multi sunt cei care inca nu au inteles...
Aseara eram intrebat, "oare dece orice iesire inafara imi depreciaza unii parametrii...pana cand va fi asa?"
Ca sa explic pe inteles voi folosi un exemplu: considera ca constiinta CARE TU ESTI este nacela unui aerostat (balon ca in Jules Verne). Acest balon are o anumita capacitate de a ridica "greutati". Ce ar fi "greutatile", pentru o fiinta care tinde catre explorarea dimensiunilor "inalte" ale constiintei? Pai cam tot ce are vibratia 3D.
Daca alegi sa umpli "nacela", acel mic container pentru pasager, cu tot felul de "obiecte", cand vei dori sa ridici aerostatul vei vedea ca este IMPOSIBIL! Este mult prea...dens! Ai de ales intre "a zbura" cu balonul tau, sau a vrea sa detii langa tine toate "obietele tale".
Desigur ai putea sa te multumesti cu...pozele tuturor acestor "obiecte", sau si mai bine, doar cu memoria despre ele, sau...sa le uiti, intentia ta in ACUM fiind sa te ridici! Toate astea sunt doar ALEGERI! In mod cert balonul nu se va ridica cu nacela plina. Degeaba l-ai mai achizitionat, puteai sa te lipsesti de el, de pretinsa ta INTENTIE de a zbura. Poti ramane linistit sa te joci/sa iti administrezi "obiectele" de densitatea a treia. Ai voie, este experienta ta!
Daca ceva te-a facut sa iti doresti zborul, apoi va trebui sa ai discernamant: in nacela va trebui sa pastrezi RIGUROS, doar ce iti serveste intentiei tale de inaltare: un bidon de apa, ceva merinde, eventual un coechipier...Posibil niste haine mai groase...
Inaltarea "spirituala" este EXACT o asemenea aventura. Desigur nu este pentru toti, nu e "obligatorie". Sunt insa unii care au aceasta "chemare spre inalt". Ceva in ei s-a saturat de densitatea a treia si vor sa exploreze...inaltul! Posibil au experimentat destul...pentru acestia scriu eu acum.
Asa cum spuneam, in Creatie fiecare "fenomen" are o frecventa specifica. Si apartine desigur unei anumite "densitati vibrationale". Constiintele care noi suntem, pot fi foarte bine asemuite cu "nacela" balonului aerostat. Pentru a "lua ceva" in nacela/constiinta, este necesar si obligatoriu sa ne acordam frecventa la vibratia acelui "ceva". Frecventa lui, ca fenomen, este "de catalog", nu se schimba. Ca atare doar noi ne putem "regla" raportarea la el. Pentru ca a lua ceva in constiinta este una, si a ne pozitiona corect fata de acel "ceva" este cu totul altceva. A ramane DETASAT, a nu te identifica cu "obiectul", te pune in situatia de utilizator detasat al acelui "obiect" al interesului tau. Din neatentie insa, sau din necunoastere, poti "gresi" fata de tine, crezand ca tu trebuie sa fii TOTAL ACOLO! Aici sunt si foarte multe insinuate nu degeaba in "literatura de net" a ultimului timp! Evident menite sa te insele. Tu trebuie sa fii SI ACOLO, dar ca fiinta multidimensionala, in nici un caz DOAR ACOLO.
"Caderea/prabusirea" constiintei in materie, a pornit exact din hipnoza pe care simturile o exercita asupra mintii: fii cu toata fiinta atent la ce se "intampla"!
Ori NIMIC NU SE INTAMPLA, doar ca noi in acest mod hipnotic, asezam cauzele in spatele efectelor. Ne fascineaza lumea "efectelor/manifestarii", care NE APARE CA FIIND SINGURA ...importanta!
Asa se explica dece unul "gestioneaza" usor relatia cu densitatea manifestarii, iar altul devine un "buldozer", avand foarte mult din constiinta care el este prabusit prin IDENTIFICARE, in zona fenomenologiei 3D-prin acordare vibrationala excesiva cu foarte multe "detalii" si prin propria lipsa de constientza, nestiind ca toate se pot gestiona la fel de usor din "dimensiuni" mai inalte. 
A deveni/fi constiinta multidimensionala insemana ca ti-ai oferit "oportunitatea" de a-ti "explora" verticala Sinelui pana in frecvente tot mai inalte, catre Sursa din care ESTI PLECAT/GENERAT/SUSTINUT, si ai cate o particica din constiinta depozitata in diferitele nivele, astfel diminuand "prabusirea" in zona manifestarii. 
Desigur, "unde iti duci atentia, acolo ESTI"! Este motivul pentru care cel mandatat de Sinele sau catre ascensiune vibrationala, va acorda o pondere din ce in ce mai mare in viata sa celor doua instrumente principale de evolutie vibrationala/energetica: meditatia si sexualitatea tantrica. Ele si NUMAI ELE te apropie de axa fiintei care tu esti, hipnoza oricarui "fenomen" tarandu-te in sens invers, catre perimetru.
Asta NU INSEAMNA in nici un caz sa te retragi din manifestare, ci inseamna o corecta/judicioasa/atenta raportare la fenomene si manifestari. A conduce o masina NU NECESITA IDENTIFICAREA CU EA! Corpul "fizic" conduce, o parte din intelect participa, dar tu esti spectator. Tu nu esti soferul. Cu cat te identifici mai mult cu soferul vei conduce mai prost, timorat, sunt functii automate care fac asta pentru experienta ta! Asa e la incepatori! La fel raportat la absolut ORICE: nu conteaza atat de mult CE FACI, la ce sau ce anume manifesti, conteaza insa deosebit de mult din ce "pozitie" o faci,  care este gradul tau de implicare mental/emotionala acolo, cat ai cazut in uitare/hipnoza si te identifici cu ceea ce tu atunci faci.
Pentru ca, de fapt, e FALS sa CREZI ca Tu faci ceva. Ori SE FACE PRIN TINE, ori TU ALEGI SA EXPERIMENTZI CEVA, prin intermediul vehicululului de constiinta pentru densitatea fenomenologica 3D. TU, cel care ESTI, de fapt este doar un martor, care inregistreaza DETASAT experienta. Nu e A TA! Este cel mult prin tine sau...pentru tine. Te joci...detasat cu acel obiect/conjunctura. "Am mers la schi...", nu, nu TU ai mers la schi ci corpul tau a schiat, tu trebuia doar sa fii martorul detasat al corpului si mintii care, atunci, schiau! TU erai fiinta multidimensionala, din care doar o catime din constiinta care TU ESTI, era alocata densitatii unde...se poate si schia! In dimensiunile de unde vii/carora le apartii, de fapt, nu se poate schia, de aceea si esti aici, sa te bucuri de a schia, nu sa te prabusesti in acea"activitate", care nu este ...A TA!
Deci, dragilor, a ne afla SI in experienta 3D, a acestei densitati vibrationale, unde beneficiem de asa un minunat vehicul de constiinta care ne poate intermedia o multitudine de experiente, cum  este acest "corp fizic", jucandu-ne DETASAT cu o multime de jucarii, noi putem fi -e datoria noastra fata de noi insine- fiintele multidimensionale care DE FAPT SUNTEM. Constiinta care NOI SUNTEM, are capacitatea infinita de a accepta orice noi vom alege sa experimentam, dar discernamantul va fi un instrument util mereu. Chiar si poze daca am incerca sa incarcam in "nacela", pentru intreaga fenomenologie densa, si tot vom avea tone de ridicat... Ca atare va trebui sa stim ca unele experiente le-am mai facut in multe vieti, nu ar avea rost sa le mai acordam atentia/energia noastra, iar cele pe care ACUM-ul le cere, vor trebui sa fie judicios "privite" ca fiind exact ceea ce sunt, niste experiente, carora nu ar fi util sa le acordam atasamentul nostru mental/emotional. DETASAREA face ca nacela care suntem sa se poata inalta, cu o "incarcatura" armonioasa in ea, potrivita INTENTIEI NOASTRE de a...zbura in dimensiuni/densitati vibrationale superioare...Calatorie placuta!
.