Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 15 februarie 2012

Ce ar mai fi de...inteles/rezolvat?

Va spuneam ca eu scriu cand ceva/cineva ma inspira, in mod deosebit.
Ieri tatal Ramonei ii baga in posta un articol, pe care desigur l-am parcurs, parand ca readuce in atentie una din multele "relatii" pe care, in ACUM, le mai avem de INTELES/REZOLVAT, desigur in noi insine. Ii multumesc pe aceasta cale.
Articolul pe care il voi lipi aici vine sa completeze imaginea pe care atat Neville cat si Haanel au incercat sa v-o ofere despre relatia cu...banii.
Warren Buffett

Interviu   CNBC cu Warren Buffett, al doilea dintre cei mai bogati din lume,care a donat 31 milioane $ pt caritate. 

Cateva aspecte foarte interesante ale vietii lui: 
1.- A cumparat prima actiune la 11 ani si regreta ca a inceput prea tarziu! 

2.- A cumparat o mica ferma la 14 ani cu economiile din vanzari de ziare. 

3.- Si astazi mai locuieste in mica lui casa in Omaha ,cu 3 camere,pe care a cumparat-o dupa ce s-a casatorit, acum 50 de ani. Él spune ca in acea casa are totul. In casa sa nu are nici un tablou sau decoratiuni interioare, statui..

4.- Isi conduce singur masina , nu are sofer si nu are bodyguard. 

5.- Niciodata nu a calatorit in avion particular, chiar fiind proprietarul celei mai mari companii de avioane private din lume. 

6.-Compania lui, Berkshire Hathaway, are in subordonare inca 63 de firme. Odata pe an, el trimite scrisori directorilor firmelor sale, cu targeturile pt noul an. Niciodata nu convoca reuniuni sau da telefoane zilnice  directorilor.

Directorilor lui le-a impus urmatoarele 2 reguli: 

  
- Regula 1 :nu pierdeti niciiodata investitile actionarilor.
 Regula  2: Nu uitati regula 1. 

7.- Él nu socializeaza cu lumea in inalta societate. Isi petrece timpul liber cu o farfurie de popcorn la TV. 
8.- Bill Gates , cel mai bogat din lume, l-a cunoscut recent, acum 5 ani. Bill Gates credea ca nu are nimic in comun cu Warren Buffett . Pentru asta, a stabilit o intalnire cu el, programata sa dureze o jumatate de ora. Dar cand l-a cunoscut , intalnirea a durat 10 ore si Bill Gates s-a transformat intr-un fan al lui Warren Buffet. 
9.- Warren Buffet nu are telefon mobil si nici laptop pe birou. 
10.- Sfatul lui pt tineri: Indepartati-va de cartile de credit si investiti in voi.  

AMINTITI-VA:
A. Nu banul face pe om, ci omul face banul.
B. Viata este atat de simpla pe cat v-o faceti voi.
C. Nu faceti ce spun altii, ascultati-i, dar faceti cum simtiti. 
D. Nu va imbracati doar cu haine de firma, ci cu cele in care va simtiti confortabil.
E. Nu cheltuiti banii pe lucruri care nu sunt necesare, ci doar pe cele cu adevarat necesare.
F. Pana la urma, viata voastra e a voastra. De ce sa le dati altora sansa sa v-o conduca?
G. Daca banii nu ajuta ca sa-i imparti cu ceilalti, atunci pt ce mai sunt buni? AJUTATI CHIAR DACA NU PUTETI, MEREU CEI CARE STIU SA IMPARTA VOR FI BINECUVANTATI.   
H. NU cheltuiti banii pe care nu ii aveti.Cartile de credit, imprumuturile, etc au fost inventate de societatea de consum. 
I. Inainte de a cumpara ceva,ganditi-va: Ce mi se intampla daca nu cumpar asta? Daca raspunsul este "nimic", atunci nu cumparati, pt ca inseamna ca nu aveti nevoie. 

"Nimic nu am adus pe lume, nimic nu vom lua cand plecam.." 
Ii multumesc pe aceasta cale si celui care mi-a dat linkul la filmuletul care urmeaza, desigur pe aceeasi tema:
Si pentru ca e util sa ne amintim ca NOI ne generam viata, iar Universul nu face decat sa ne ajute:
Braden ne propune sa ne vindecam "credintele", nu de alta dar...daca ele ne "vindeca", pare logic ca tot numai ele ne-au si "imbolnavit".



Change For A Dollar Movie: Is he asking for Change, or is he asking for CHANGE? Follow a man as he affects multiple peoples' lives with just one dollar, proving that it doesn't take much to be the change in someone's life. Written and directed by Sharon Wright.
 Ii multumesc si Ramonei ca a scris o pagina pe aceeasi tema, asa cum se vede de la ea..

marți, 14 februarie 2012

Exista BUCURIE in inimi!

Sunt multi prieteni care ma atentioneaza si despre initiative ARMONIOASE, anuntand acea noua paradigma. Multumesc, Silviu Libotean

Un nou tip de lanţ uman: nişte necunoscuţi lasă cadouri în spaţii publice din Timişoara

Ideea a luat amploare, cadourile fiind mici atenţii pe care şi le permite oricine şi care au scopul de a produce un zâmbet: o cafea, câteva banane, o ciocolată sau un tricou. Cadourile sunt însoţite de un bileţel: „Cu drag, pentru cine are nevoie”
 
·       Sursa: Adrian Pîclişan

În Statele Unite, acum câțiva ani a apărut un curent social aparte: persoane care au rămas în anonimat au început să lase mici ”cadouri” în comunitate. Mărunțiș în cabina telefonului pubic, o umbrelă în stația de autobuz pe timp de ploaie, cafea plătită în avans pentru următorul client. Niște timișoreni au adaptat trendul  și, de câteva luni, le îndulcesc viața concitadinilor lor ori le lasă obiecte folositoare.


„Cu mult drag, pentru cine are nevoie”

Pentru că țin la anonimat însă vor să își facă gesturile cunoscute, găsind astfel noi adepți, își spun Asociația Look Inside. Totul a început în noiembrie. O pereche de cizme noi de piele și o pereche de jeans de firmă au fost lăsate în zone circulate din Timișoara cu câte un bilețel pe ele. Cu mult drag pentru oricine are nevoie.  Biletul avea și un post–scriptum: „Ajută și tu pe cineva fără să ceri nimic în schimb”. Cadourile lăsate prin oraș au continuat să apară: o carte bună într-un tramvai, o ciocolată într-o cabină de telefon public, câteva banane, un fir de bambus ornamental, o pungă cu detergent și așa mai departe. Fiecare gest a fost fotografiat și pus pe Facebook, pe profilul asociației. Vestea s-a dus repede și alți timișoreni au început să contribuie la campanie.

O cutie cu bomboane lăsată pe o bancă

Ileana Garconiță a făcut zilele acestea primul ei gest „dulce”. A lăsat, cu bilețel, o cutie de praline de ciocolată, în Piața Unirii. „Cu drag, unui om care are nevoie de un mic imbold dulce”, a scris tânăra pe un bilețel lipit de cutia cu bomboane. A ochit un loc vizibil pe mobilierul urban din zonă și și-a lăsat darul. Ceva mai încolo, a pus și un pliculeț de cafea instant, pentru un timișorean dornic de energie în pauza de masă. Tânăra povestește că a observat pe rețelele sociale campania de bunătate pornită în orașul de pe Bega și s-a gândit să continue gesturile gratuite, fără să îi cunoască pe iniţiatori. „Am văzut pe Facebook fotografii cu mici cadouri lăsate pe stradă și mi-a plăcut foarte mult ideea. Este un gest foarte frumos de trezire a simţului cetățenesc. E acțiune. Și mai e ceva: un gest care aduce un zâmbet. Acum două zile am văzut acest lucru și am decis imediat să continui”, a declarant Ileana Garconiță, o tânără de 34 de ani care lucrează în consultanță.

Ideea unor tineri care vor o lume mai umană

Pe Facebook, Asociația Look Inside are peste 1.400 de prieteni. Tot aici este promovată campania „un om dă mai departe”. „Ne-am gândit să dăm drumul unei roți a binelui în Timișoara. Proiectul nostru e simplu și din suflet: Luați o eșarfă, o carte, un borcan de gem, o pernă, orice, absolut orice aveți și doriți să dați mai departe, scrie-ți un bilet: „ Din suflet, pentru oricine are nevoie.. Cu drag,...un OM ! PS: ajută și tu pe cineva fără să ceri nimic în schimb” – este mesajul transmis. Cei care au avut ideea sunt 14 tineri cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani. Unii studenți, alții au joburi deja, dar toţi vor să trăiască într-o lume mai umană, spun ei. „Încercăm să îi facem pe oameni conștienți că pot avea compasiune fără să piardă nimic, să îi facem conștienți de umanitatea lor. Sunt lucruri simple, care vin din suflet”, explică Vincențiu Rădoi, 28 de ani, inginer IT la o multinațională.



Multumesc Laura pentru linkul tau, care ne arata ca oricum, nu noi am fi primii in Creatie care stiu sa (se) daruiasca:
Urmatorul videoclip, primit tot cadou desigur, eu parca il vad ca simbol pentru perioada pe care o traversam, chiar l-as intitula 2012: