Totalul afișărilor de pagină

marți, 14 februarie 2012

Exista BUCURIE in inimi!

Sunt multi prieteni care ma atentioneaza si despre initiative ARMONIOASE, anuntand acea noua paradigma. Multumesc, Silviu Libotean

Un nou tip de lanţ uman: nişte necunoscuţi lasă cadouri în spaţii publice din Timişoara

Ideea a luat amploare, cadourile fiind mici atenÅ£ii pe care ÅŸi le permite oricine ÅŸi care au scopul de a produce un zâmbet: o cafea, câteva banane, o ciocolată sau un tricou. Cadourile sunt însoÅ£ite de un bileÅ£el: „Cu drag, pentru cine are nevoie”
 
·       Sursa: Adrian PîcliÅŸan

ÃŽn Statele Unite, acum câțiva ani a apărut un curent social aparte: persoane care au rămas în anonimat au început să lase mici ”cadouri” în comunitate. MărunÈ›iÈ™ în cabina telefonului pubic, o umbrelă în staÈ›ia de autobuz pe timp de ploaie, cafea plătită în avans pentru următorul client. NiÈ™te timiÈ™oreni au adaptat trendul  È™i, de câteva luni, le îndulcesc viaÈ›a concitadinilor lor ori le lasă obiecte folositoare.


„Cu mult drag, pentru cine are nevoie”

Pentru că È›in la anonimat însă vor să își facă gesturile cunoscute, găsind astfel noi adepÈ›i, își spun AsociaÈ›ia Look Inside. Totul a început în noiembrie. O pereche de cizme noi de piele È™i o pereche de jeans de firmă au fost lăsate în zone circulate din TimiÈ™oara cu câte un bileÈ›el pe ele. Cu mult drag pentru oricine are nevoie.  Biletul avea È™i un post–scriptum: „Ajută È™i tu pe cineva fără să ceri nimic în schimb”. Cadourile lăsate prin oraÈ™ au continuat să apară: o carte bună într-un tramvai, o ciocolată într-o cabină de telefon public, câteva banane, un fir de bambus ornamental, o pungă cu detergent È™i aÈ™a mai departe. Fiecare gest a fost fotografiat È™i pus pe Facebook, pe profilul asociaÈ›iei. Vestea s-a dus repede È™i alÈ›i timiÈ™oreni au început să contribuie la campanie.

O cutie cu bomboane lăsată pe o bancă

Ileana Garconiță a făcut zilele acestea primul ei gest „dulce”. A lăsat, cu bileÈ›el, o cutie de praline de ciocolată, în PiaÈ›a Unirii. „Cu drag, unui om care are nevoie de un mic imbold dulce”, a scris tânăra pe un bileÈ›el lipit de cutia cu bomboane. A ochit un loc vizibil pe mobilierul urban din zonă È™i È™i-a lăsat darul. Ceva mai încolo, a pus È™i un pliculeÈ› de cafea instant, pentru un timiÈ™orean dornic de energie în pauza de masă. Tânăra povesteÈ™te că a observat pe reÈ›elele sociale campania de bunătate pornită în oraÈ™ul de pe Bega È™i s-a gândit să continue gesturile gratuite, fără să îi cunoască pe iniÅ£iatori. „Am văzut pe Facebook fotografii cu mici cadouri lăsate pe stradă È™i mi-a plăcut foarte mult ideea. Este un gest foarte frumos de trezire a simÅ£ului cetățenesc. E acÈ›iune. Și mai e ceva: un gest care aduce un zâmbet. Acum două zile am văzut acest lucru È™i am decis imediat să continui”, a declarant Ileana Garconiță, o tânără de 34 de ani care lucrează în consultanță.

Ideea unor tineri care vor o lume mai umană

Pe Facebook, AsociaÈ›ia Look Inside are peste 1.400 de prieteni. Tot aici este promovată campania „un om dă mai departe”. „Ne-am gândit să dăm drumul unei roÈ›i a binelui în TimiÈ™oara. Proiectul nostru e simplu È™i din suflet: LuaÈ›i o eÈ™arfă, o carte, un borcan de gem, o pernă, orice, absolut orice aveÈ›i È™i doriÈ›i să daÈ›i mai departe, scrie-È›i un bilet: „ Din suflet, pentru oricine are nevoie.. Cu drag,...un OM ! PS: ajută È™i tu pe cineva fără să ceri nimic în schimb” – este mesajul transmis. Cei care au avut ideea sunt 14 tineri cu vârste cuprinse între 20 È™i 30 de ani. Unii studenÈ›i, alÈ›ii au joburi deja, dar toÅ£i vor să trăiască într-o lume mai umană, spun ei. „ÃŽncercăm să îi facem pe oameni conÈ™tienÈ›i că pot avea compasiune fără să piardă nimic, să îi facem conÈ™tienÈ›i de umanitatea lor. Sunt lucruri simple, care vin din suflet”, explică VincenÈ›iu Rădoi, 28 de ani, inginer IT la o multinaÈ›ională.



Multumesc Laura pentru linkul tau, care ne arata ca oricum, nu noi am fi primii in Creatie care stiu sa (se) daruiasca:
Urmatorul videoclip, primit tot cadou desigur, eu parca il vad ca simbol pentru perioada pe care o traversam, chiar l-as intitula 2012:


Un comentariu:

  1. Ciudat ca mi s-a intamplat ceva asemanator. In ultima vreme. Mi-a ramas ceva de mancare (fie am primit de la o brutarie un corn pentru ca trec pe acolo sa iau proba de apa in fiecare zi, fie mi-a dat socrul niste bomboane care mie nu-mi plac), si cand am vrut sa le dau unor copii care traiesc din pomeni, ca acasa nu primesc decat paine si salam, in cel mai bun caz, nu am gasit pe nimeni. Si atunci am lasat pachetul in piata, pe o banca, fara bilet. Orasul e mic si initiativa va prinde greu. Dar unii vor fi aflat ce se intampla in alte orase si... se vor simti solidari cu ceilalti. Inceputul e greu.

    RăspundețiȘtergere