Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 7 aprilie 2012

Frumusetea e in ochii privitorului

Si aceasta formulare, ca mai toate de altfel, poate fi inteleasa/abordata pe diferite nivele de intelegere. Poate fi inteleasa si conform fizicii cuantice, in sensul ca "o manifestare/realitate ia nastere ATUNCI CAND E PRIVITA/observata" dar si la interfata cu nivelul psihologic, varianta de care am de gand sa ma ocup eu aici. Pentru ca, desi noi nu suntem mintea noastra, inca ii traim hipnozele si asta e TOT CE NE DESPARTE de CINE SUNTEM NOI, CU ADEVARAT.
O draga prietena ma intreba ieri, foarte cinstit, deschisa, minunata, de ce oare nu isi poate iubi partenerul. Chiar simtea ca e ACOLO o "problema" la ea, doar ca, asa cum ades mi se intampla, pe mesenger si individual nu am cum dedica atata timp/spatiu pentru a lamuri corect/complet cate o complexitate ca cea care urmeaza DE INTELES. 


FATA: buna, octav! ce faci cand esti implicat intr-o relatie si afli ca esti "inselat"?
FATA:: adica........eu.........care ar trebui sa fie reactia? sa ierti ? sa consideri ca nimic nu se intampla cu adevarat...................what the fuck? sunt putin bulversata..........iarta-ma , te rog, daca deranjez
o_tiganus: pacat ca nu eram la calc, am fost iesit putin
o_tiganus: dar te rog insista sa vb cu mine, ai un nivel de confuzie nepermis tie,pup
FATA:sunt la calc
FATA:da, crede-ma sunt foarte confuza
FATA:nu mai stiu nimic
o_tiganus: deci, mama, iubirea e altceva decat credeam noi
o_tiganus: e un sens de curgere
o_tiganus: e un dar
o_tiganus: nu pune conditii si restrictii
o_tiganus: aici inca esti in "iubirea mintii" adica in ceva ce oricum nu exista
FATA:ok, dar ce fac daca eu nu simt ca vreau sa traiesc langa el? nu simt ca-l iubesc........oricum, acum sunt varza
FATA: nu ma supara ca a fost el cu alte femei ci faptul ca eu am ales sa stau intr-o relatie pe care nu mi-o doream
o_tiganus: pai pleaca!
o_tiganus: despartirea e ades cea mai buna solutie
FATA:pai mi-am ales un mod ciudat de a pleca;)
o_tiganus: de ce ii zici ciudat?
FATA:nu am inteles de ce nu l-am putut iubi
o_tiganus: nici nu trebuie
o_tiganus: ia-o asa cum e
FATA:ce ma baga in confuzie este tocmai sentimentul ca nu-l iubesc, ca nu ma atragea
o_tiganus: poate fi lipsa de rezonanta dar nu stiu ce v-a apropiat
FATA:am ales sa traiesc aceasta experienta, desi puteam renunta de mult la relatie......inca nu am inteles de ce eu sunt capabila sa spun ca nu iubesc un om........cum pot sa simt asta? inseamna ca sunt jos de tot. si am tot incercat sa -l iubesc
o_tiganus: esti confuza
o_tiganus: mintea NU IUBESTE NICIODATA, pt ca nu asta e treaba ei
o_tiganus: totusi toti pretind ca iubesc-,in minte fiind
o_tiganus: si tie ti s-a intamplat
o_tiganus: acum te trzisi ca nu poti
o_tiganus: posibil sa te invinovatesti ca nu poti iubi un om
o_tiganus: dar acea iubire, in Lege, nu seamana cu dulce si roz bombon
o_tiganus: e doar pace, armonie,joaca
FATA:dorinta mea sexuala era zero
FATA: cred ca de asta s-a ajuns aici
FATA:nu mai zic nimic, sunt foarte confuza
o_tiganus: pai la pestoaice e tipic sa se ajunga aici
o_tiganus: ele vin f oarte sexuale, apoi urmeaza crunte reprimari, apoi dezamagiri si refuz
o_tiganus: e tipic la pestoaice
FATA:da? mai usor nu se poate?
o_tiganus: nu
FATA:si ce fac?
o_tiganus: sa fii tu insati
FATA:incerc in (cerc).............glumesc
FATA: am trait 4 ani fara sa-mi manifest sexualitatea.........
o_tiganus: glumeste ca e ok,atentie la riduri
FATA:am reprimat ...........sa-mi fie teama de ce va urma? ma dezlantui?
o_tiganus: dezlantuie-te odata!
o_tiganus: astepti de...o viata!
FATA:multumesc ca existi!
o_tiganus: pup inima ta
FATA:si eu!


Desi cuvintele nu au fost multe, am lipit totusi aici aceasta scurta conversatie, deoarece reprezinta o forma des intalnita sub care se manifesta "trezirea". In plus, vreau sa ii fie limpede si dragei mele interlocutoare, faptul ca ea nu este un caz special ci unul tipic, si sa o si atentionez astfel ca intreaga dezvoltare a subiectului o priveste si pe ea, in mod direct. Pup inima ei.
La modul general, trebuie inteles ca
in intreaga Creatie nu exista nimic "rau", "negativ" sau orice alt epitet ar sari mintea sa inventeze. Cu atat mai putin un om rau...
      TOT ceea ce ne poate a-pare ca fiind rau sau negativ, s-ar putea exprima mult mai exact prin formularea "din conditionarea in care eu am fost format, conditionarea in care tu ai fost format mi se pare INACCEPTABILA".
In abordarea psihologica, eu nu renunt la conditionarea mea si fac ORICE E POSIBIL sa te presez pe tine sa iti modifici conditionarea ta. Se poate numi iluzia de a educa pe celalalt.
       In ADEVAR insa, tu stii ca nici un demers nu poate functiona inafara ta. Ca tot ce poate fi modificat cu adevarat esti doar tu, propria ta conditionare, modul in care tu alegi sa "privesti " lumea si viata. Mai stii si ca functie de ce/cum privesti, aduci in manifestare sau nu...
Ceea ce mereu ne scapa este ADEVARUL ca nimeni nu se vede pe el insusi. Ca este si motivul pentru care avem nevoie de oglindiri in altul, pentru a vedea ceea ce noua nu ne place-evident la noi, oglinditul.
Este de altfel si singura cale de evolutie obisnuita, cea prin suferinta. Cea prin constientizare e cea catre care eu va tot indic, dar stiu bine cator de putini le este accesibila. Hipnoza mintii este, de regula, mult peste ceea ce omul isi poate imagina.
Ceea ce intuia prietena mea este exact acest aspect, ca "problema" este la ea. Ce nu putea intelege, deoarece ea nu se poate vedea, este modul in care arata conditionarile in "ograda proprie", raportat desigur NU LA PARTENER ci la ADEVAR, la Lege. Daca alegi cumva sa te raportezi la partener, faci o dubla greseala; in primul rand consideri ca el este ok si tu nu, deci te anulezi si te "autopresezi/educi" pe tine, si in al doilea rand tot departe de ADEVAR si Lege vei fi. Ca sa te poti insa raporta la Lege, este necesar sa o cunosti si util sa o re-cunosti, daca nu in tine macar undeva inafara ta. Pentru inceput.
Ca o aparenta "particularitate", dar deosebit de frecvent intalnita, apare anularea sexualitatii. Nu insa si grozavia demersului. La o entitate incarnata sub "pesti" cu atat mai dura. De fapt prin aceasta remarca mie imi este clar ca, in cadrul cuplului in care se gaseste, ea a interzis "viata" sa se manifeste. Ca atare, acolo a existat doar pretentia unui cuplu stator/rotor, si de aici "griparea" intregului mecanism. Pentru ca acolo nu se mai atragea energie vitala din campul de energie Universala ci dimpotriva, in mod logic se vampirizau energetic unul pe celalalt. Aspect intalnit la majoritatea cuplurilor "clasice", in care desele certuri nu sunt decat manifestari ale acestui gen de vampirism, ulterior rasfrant si asupra odraslelor, cand oricum beligerantii sunt ambii storsi de orice bruma de energie vitala.
Va rog pe fiecare, doar priviti in jurul vostru: indiferent contextul/conditiile, acolo unde in acelasi spatiu vital, ca este camin sau servici sau alt context, chiar nu conteaza cadrul, dincolo de orice PRETENTIE de etica sau morala, veti observa ca DACA EXISTA un barbat si o femeie, in mod obligatoriu apar doar doua posibilitati: ori interactioneaza electric/magnetic si prin asta nu fac decat sa se supuna Legii, indiferent ca sunt/nu sunt constienti de motivul pentru care au o relatie, ori se supun unor asa zise norme morale/etice si apar tensiuni imposibil de manageriat. Culmea este ca nici situatiile limita, cand cei doi sunt chiar frati biologici, nu fac exceptie de la regula. Nu mai spun de alte nivele de "rudenie". Va dati seama ca situatiile aparent "benigne", in care sotii se "suporta" unul pe altul niste ani de zile, in acelasi spatiu, pe anumite considerente artificiale, dar se ignora -aparent- sub aspect al interrelatiei magnetic/electric, sunt adevarate surse de tensiuni majore, cu atat mai periculoase cu cat sunt deja "cronicizate".  Altfel spus, ei par deja suficient de hipnotizati de "starea" generta, pentru a mai avea chiar si cea mai mica sansa de a mai observa cosecintele. Sa enumar doar cateva, obligatorii: copiii aflati in asemenea "mediu familial" vor manifesta o asexualitate care poate merge pana la distrofie a organelor, atragerea din campul de energie universala a contextelor/conjuncturilor favorabile vietii in acel cuplu diminueaza pana la ce se mai numeste " inchiderea cerurilor", practic totul se naruie, aparent fara logica, tot ce e cuprins in "abundenta" incepe sa diminueze. Apar "boli" cu trimitere la sexualitate, in special la femeie.
 Retineti, nu numai in familii, chiar si in mediul de "afaceri".
Titlul folosit pentru postare nu face decat sa va re-trimita la ADEVARUL conform caruia Legea trebuie cunoscuta si respectata, nu interpretata de o "privire", care poate oricand zugravi orice "realitate" asa cum mintii ii pare sa ii convina. Cu alte cuvinte sa va responsabilizeze, ca unic autor al "scenariului, regiei, interpretarii si chiar al contemplarii" propriei "realitati" experientiale.