Totalul afișărilor de pagină

vineri, 18 ianuarie 2013

APA...constiinta lichida

In urma cu multi ani, la inceputul cautarilor mele, am studiat si utilizat energia/vibratia piramidelor. A fost o experienta utila si foarte interesanta, la acel nivel al constientei la care ma gaseam. In folosirea in scop "curativ" a vibratiilor ei, am utilizat mult apa, ca mediu de acumulare si transport catre organisme/organe a acelei infoenergii. Ba am avut si bucuria de a participa la doua Simpozioane internationale, organizate sub egida Academiei Oamenilor de Stiinta, ambele avand ca tematica "Memoria apei". Unul dintre promotori era prof.dr. Marioara Godeanu, care a studiat mult acest fenomen, impreuna cu colectivul pe care il conducea La Institutul de Cercetari Ecologice.
Ieri gasesc in posta un articol care m-a frapat putin, tocmai pentru ca are la baza ideea de "memorie" a apei. Ceea ce se spune acolo este desigur bine stiut de toti cei care s-au apropiat cu adevarat de intelegerea a ce este apa, iar in Biblie veti vedea ca, la inceput, Dumnezeu a creat "pereti de apa"...Chiar multumesc personal Elenei Cocis si Monicai Visan pentru acest material, venit cu amabilitatea lor.

Jordan Duchnycz este“Stiinta Spiritului”


Jordan Duchnycz, ”creierul” din spatele acestor serii “Stiinta Spiritului” este, asa cum se defineste singur, un cautator. Nimic deosebit pana aici, doar ca lucrurile devin mai mult decat interesante, atunci cand afli ca nu are decat 19 ani. In plus, dupa ce vizionezi una sau doua dintre clipurile sale, denumite ”lectii”, iti dai seama ca este un suflet special, plin de farmec, super intelligent is foarte deschis. Este unul dintre acele spirite inalte, la care procesul de reamintire este foarte accelerat is care a venit pe Pamant, in aceasta viata, pentru a ne ajuta. El reuseste as sintetizeze, intr-un mod simplu is clar, invataturi stravechi pline de intelepciune.
Ma simt onorata ca pot contribui la promovarea muncii lui. Am aflat despre el, atunci cand am participat la Cursul de formare is acreditare a profesilor “Trezirea Inimii Iluminate” (ATIH – Awakening The Illuminated Heart) de la Scoala Reamintirii (School of Remembering), a lui Drunvalo Melchizedek. Acolo a fost prezentata Lectia nr. 12, ca material de curs, in cadrul “Lectiilor de istorie”. Spre marea uimire a participantilor, in s-a spus ca acest copil nu IL cunoaste personal pe Drunvalo is nu a participat niciodata la cursurile lui, desi cele mai multe dintre Lectii lui Jordan sunt intemeiate pe invataturile sale.
As putea continua as vorbesc despre Jordan, Inca cel putin cateva pagini, Dar mi se pare mai potrivit sa il lasam as se prezinte singur, in stilul sau propriu, intr-un text de prezentare scris chiar de el…despre el. Asadar…
Salutare, numele meu este Jordan,
In ultimul semestru de colegiu, am avut un moment de trezire. O mare intelegere is reamintire, despre ce am venit as fac aici. Asa ca am inceput as invat, as ma reconectez cu mine insumi is as aflu din ce in ce mai mult despre Univers. Pe parcurs, au ajuns la mine toate instrumentele is cartile potrivite. Nu a trebuit as caut prea mult dupa raspunsuri – pur is simplu, ajungeau la mine, prin sincronicitati. In cele din urma, am ajuns in punctul in care incercam as imi dau seama cum as predau aceste lucruri, pentru ca stiam ca asta era urmatorul meu pas. Incepusem as scriu o carte, Dar nu mergea prea bine, desi MI-am demonstrat mie insumi, ca intelesesem materialul. Ceva nu se lega. Apoi, MI-am dat seama ca, din nou, raspunsul era in fata mea. Mi-am petrecut opt ani din viata, invatand cum as animez desene 2D pe calculator is MI-am dat seama ca acesta era raspunsul. Mi-am petrecut cateva saptamani, gandind seria is, intr-un final, am scris prima lectie Gandurile. Am continuat as Le fac, fara as ma uit inapoi. In fiecare zi, tot gasesc din ce in ce mai multe informatii incredibile is am intuitii care as ma ajute as predau aceste lucruri, iar sustinerea tuturor a fost pana acum, foarte inaltatoare!
Vreau as multumesc, din nou, tuturor, pentru sustinere is pentru ajutorul in raspandirea acestor informatii. E pe cale as se petreaca o schimbare uriasa is nu am vrea as o ratam!
Lumina is Iubire
Jordan Duchnycz
VA OFER CU BUCURIE TRANSCRIEREA IN LIMBA ROMANA A TUTUROR LECTIILOR LUI JORDAN (evident, cu acceptul sau). Am ales aceasta varianta – is nu subtitrarea – pentru ca vorbeste foarte repede, iar intentia mea este as va indemn as reflectati pe indelete asupra celor prezentate. ATRAG ATENTIA CA NU VETI INTELEGE PE DEPLIN MESAJUL LUI JORDAN, DECAT DACA URMARITI SI MATERIALUL VIDEO.

Spirit Science
Lectia 20 – ApaSalutare tuturor! As vrea sa v-o prezint pe frumoasa noastra prietena Caroline Gimorelli care ne-a ajutat saptamana aceasta. Multumesc Caroline!
A sosit momentul sa discutam despre Apa. Acesta este un subiect care a provocat dispute in sectiunea de Comentarii si discutii chiar de la Lectia 1, cand am vorbit despre dr. Emoto care si-a petrecut intreaga viata cercetand apa. El a demonstrat ca daca proiectam iubire asupra apei apoi o congelam, asta va face ca ea sa inghete in tipare frumoase. Daca proiectam emotii negative, apa va ingheta cam asa. E o diferenta destul de dramatica. Emoto a incercat asta cu multe energii si emotii diferite. Acesta este Beethoven. Bach si Mozart. Asta este Heavy Metal si asta este ura. Contraargumentul scepticilor este un studiu triplu orb asupra cercetarilor lui Emoto, in care de cateva ori nu s-au obtinut nici pe departe aceleasi rezultate ca si Emoto. Asta inseamna ca Emoto este un japonez mincinos nebun? Nu neaparat! Pare un tip destul de cerebral. Poate fi faptul ca cei care au facut studiul triplu orb, nu au inteles ce stia Emoto despre apa? Simt ca asta e mai mult decat o posibilitate – si despre asta vom discuta azi.
Haideti sa privim putin apa, in mod obiectiv. Ce stim, cu adevarat, despre ea, din punct de vedere stiintific? Stim ca este substanta cea mai raspandita de pe Pamant. De asemenea, mai stim ca toate speciile vii de pe Pamant provin din apa si au nevoie de apa pentru a creste. Apropo, inclusiv cristalele au nevoie de ea. Stim ca corpul uman contine aproximativ 75-90% apa. E destul de mult. Si nu doar oamenii. Apa domina in tot ce inseamna Viata. Fara apa, viata pe aceasta planeta nu ar putea exista. Stiinta stie deja ca viata pe Pamant a aparut din apa si toate studiile asupra planetei demonstreaza ca Viata provine din apa de unde a evoluat lent si au crescut noi forme de viata. Dar apa a fost substanta originala din care a provenit. Deseori e denumita supa primordiala. Apa este singurul element din Existenta, capabila de trei stari de agregare: solida, lichida si gazoasa. Datorita acestei proprietati, se afla cam peste tot. Apa nu se afla doar in oceane, lacuri si rauri, ci si in aer. Norii nu sunt decat apa. De asemenea, se mai gaseste in abundenta, la Polul Nord si la Polul Sud.
Ce altceva mai stim despre apa? Este singurul element al carei volum creste cand ingheata si se micsoreaza cand se topeste. Toate celelalte elemente de pe Pamant face exact opusul si, din aceasta cauza, stiinta de astazi nu poate explica acest lucru. Oamenii de stiinta au mai descoperit ca apa este capabila sa creeze o presiune imensa, fie prin inghetare sau chiar si in Viata. De exemplu, intr-o samanta, in momentul germinarii, ajunge la 400 de atmosfere. Din acest motiv, o planta poate strapunge, cu usurinta, asfaltul. De ce apa are la suprafata cea mai mare tensiune dintre toate lichidele? De ce este solventul cel mai puternic de pe Pamant? De ce este ea capabila sa invinga gravitatea si sa patrunda in trunchiul arborilor, depasind sute de atmosfere de presiune?
Vreti sa stiti adevarul? Adevarul este ca exista multe intrebari fara raspuns despre apa si despre ce reprezinta ea. Nu avem nici un raspuns logic, concludent. Dar asta este un lucru uimitor, pentru ca, recunoscand ca nu stim nimic, ne permite sa ne deschidem si sa aflam lucruri noi, despre ce vrem sa stim. In cazul nostru, despre apa.
Multi oameni de stiinta de pe intreg globul au inceput sa faca asta si au ajuns la niste revelatii miraculoase. Urmatoarele fragmente fac parte dintr-un documentar secret, pe care l-am gasit ”plutind” in profunzimile youtube-ului. Este in permanenta accesat si ma intreb de ce.
”Ca sa inregistreze informatii, apa are nevoie de proprietati noi. Cu toate acestea, compozitia ei chimica ramane neschimbata. A devenit evident ca compozitia chimica a apei este importanta. Stirea senzationala este ca asta e un nonsens/prostie. Structura apei e mult mai importanta decat compozitia chimica.
Structura apei reprezinta modul in care moleculele se organizeaza. Putem observa cum moleculele de apa se aduna in grupuri. Acestea se numesc clustere/ciorchini. Oamenii de stiinta au venit cu ideea ca aceste clustere functioneaza ca celule de memorie de un anumit fel, prin care apa inregistreaza toata informatia despre relatie ei cu lumea, ca pe o banda magnetica.
Oamenii nu stiu ca, atunci cand stingi lumina, apa se schimba. Cand indepartezi campul electric de la liniile de electricitate, apa se poate schimba. Asta e directia in care se indreapta cercetarile.
Bineinteles ca apa ramane apa, dar aceasta structura de sistem nervos reactioneaza la fiecare rotatie. Instrumentele de masurare a apei au facut posibila inregistrarea faptului ca, in fiecare celula memorie din apa, sunt inregistrate 44.000 de paneluri informationale, fiecare fiind responsabil pentru propriul tip de interactiune cu mediul inconjurator.
Daca iei in considerare faptul ca un cluster este un grup de anumite celule inseamna ca el poate supravietui doar o perioada de timp scurta. Dar daca consideri ca este o structura in care moleculele pot pleca, pentru ca sa faca loc unora noi, atunci clustere pot exista, efectiv, o perioada foarte lunga de timp. Stabilitatea structurii clusterelor confirma ipoteza ca apa este capabila sa inregistreze si sa depoziteze informatii.
Apa poate fi computerul cel mai maleabil. Este ca o memorie de computer. Este memoria informatiei. Trebuie sa stii cum e aranjata. E ca alfabetul. Daca nu il cunosti, nu stii nici o litera, nici un cuvant, nici o propozitie. Deci, structura moleculara este alfabetul apei. Trebuie sa ”scrii” o propozitie cu apa. O poti chiar schimba.
(video) Iar ADN-ul este alfabetul Corpului Constiintei care contine, de asemenea, si informatia din apa. Dar si informatia de la Soare (vezi Lectia 11_11).”
Vedeti deci ca nu doar Emoto cerceteaza apa, ci si multi alti oameni de stiinta, mai ales rusi, care fac zilnic o groaza de descoperiri uimitoare. Emoto a iesit in public cu cristalele sale de apa si asta a deschis o groaza de discutii publice.
Am privit partea luminoasa a lucrurilor, dar a sosit momentul sa o privim si pe cea intunecata. Totul este energie si orice energie poate fi transmutata de la pozitiv la negativ – si viceversa.
Asa curge apa in mod natural, in natura. Nu-i asa ca pare fericita? Apa curge in curbe, oriunde are nevoie sa ajunga. Totusi, pana ajunge in casele noastre, apa parcurge un alt tip de calatorie. Curge asa. (vezi video). Multe, multe intoarceri in unghiuri drepte si muchii dure. Daca ati citit Tablitele de smarald, va amintiti cum Toth a descris in Tablita nr. 8, cat de extraordinar a trait in taramul curbelor, dar cand s-a aventurat in taramul unghiurilor drepte, a fost urmarit de demoni. Eu simt ca inca nu putem intelege, cu adevarat, toata povestea de la acest nivel de constiinta, dar seamana destul de mult cu modul in care noi ne deterioram apa, prin tehnologie. Nu curge – iar asta nu e sanatos. Structura naturala a apei este modificata/stricata la fiecare intoarcere. La un nivel mai mare, se stie ca multe orase au un sistem looping inchis. Asta inseamna ca apa pe care o folosim, este reciclata permanent. Apa trece printr-un sistem de purificare chimica agresiv si filtre puternice, apoi revine in casele noastre, avand in memorie chimicalele si violenta la care a fost supusa. Totusi, mai rau decat asta, este informatia poluata, pe care apa o acumuleaza prin kilometri intregi de tevi din mii de case si apartamente. Spiritual, noi ne poluam apa si asta se petrece la scara mare. Apa inregistreaza toata frica si stresul din viata noastra. Cand ajunge in corpurile noastre, nu prea e intr-o forma buna. Si nici nu ne ajuta pe noi, cei care o bem.
Imi dau seama ca e destul de sumbru, dar mai important e sa ne reamintim ca totul este energie si orice energie poate fi transformatata. Hai sa vorbim despre asta. Care sunt solutiile practice pentru purificarea apei si pentru a le oferi corpurilor noastre, apa pura? In primul rand, cred ca aceasta este una dintre multiplele functii ale orgonului. Daca punem orgoane in canalizari sau aproape de tevile din casa noastra, ele vor incepe sa modifice si sa transmute in mod pozitiv, energia negativa din apa, in ceva fantastic.
In al doilea rand, preparati-va niste ”apa spirituala”. De cand am vorbit, in partea a doua, despre apa si cristale, multi oameni ne-au scris si ne-au spus ca nu mai beau cafea dimineata, deoarece pun cristale in apa, inainte de a merge la culcare si beau o apa revitalizanta si incarcata, inainte de a-si incepe ziua. Aducand energie sanatoasa, in fiinta voastra, puteti folosi acea frecventa, pentru a gandi mai clar, pentru a aduce frecvente mai inalte si fericire in viata voastra si a celor din jurul vostru. In timp, se va raspandi mai multa iubire. Daca stramosii nostri puteau sa faca apa vindecatoare, folosindu-se de recipiente de argint, pe noi ce ne opreste?
In al treilea rand, cred ca ar fi minunat daca ati face o meditatie saptamanala, cu apa. In fiecare duminica, voi intra in meditatie si ma voi concentra pe reintinerirea si vindecarea apei de pe Planeta. Nu trebuie sa fie la o anumita ora... ci, candva, duminica. Puteti lucra la transmutarea apei din corpul vostru, din casa voastra sau de pe intreaga planeta. Depinde de voi. Fiecare meditatie va conta, deoarece intentia voastra va va proiecta constiinta asupra a ceea ce va doriti.
Si ultima, fiti recunoscatori pentru apa pe care o beti.
Acesta este un alt clip pe care as vrea sa vi-l arat.
”Dr. Emoto a facut un alt experiment interesant. A pus orez si apa in 3 recipiente de sticla. Apoi, in fiecare zi, timp de o luna i-a spus: ”Multumesc” unui recipient, ”Esti un idiot” celui de al doilea, iar pe cel de al treilea l-a ignorat complet.
Dupa o luna, orezul caruia i s-a multumit a inceput sa fermenteze, eliberand o aroma puternica si placuta. Orezul din al doilea recipient s-a innegrit, iar orezul ignorat a inceput sa putrezeasca.
          Dr. Emoto e de parere ca acest experiment ne ofera o lectie importanta, legata mai ales de modul in care ne tratam copii. Ar trebui sa avem grija de ei, sa le oferim atentie, sa vorbim cu ei. Indiferenta face cel mai mare rau.”
          Apa creeaza atat de multe structuri, fara de care viata nu ar putea exista. Apa formeaza spirala de ADN, dar si structura proteinelor. Corpurile noastre nu pot functiona fara apa. Fiecare samanta sau embrion prinde viata in apa. Apa care inconjoara embrionul creeaza viata si aduce nutrientii necesari pentru a facilita cresterea. Pamantul nostru este un recipient urias de apa, din care au aparut toate formele de viata. Fiecare fiinta vie este, in esenta, un recipient de apa. Asa cum o lucrare de arta nu a fost inca sculptata de artist, in forma ei finala, la fel apa contine posibilitati infinite de viata, in interiorul ei. Apa a adus cu ea o preconceptie despre viata. Pentru ca viata sa apara, mai intai are nevoie de un impuls. Fiecare specie vie se straduieste constant sa atinga propria perfectie, dar totul provine din aceeasi constiinta originala, din aceeasi sursa.
          Ultimul lucru despre care as vrea sa vorbesc inainte de a incheia episodul de saptamana aceasta este o analogie cosmica. Fara apa, viata pe Pamant nu ar putea exista. Celalalt element absolut necesar vietii pe Pamant este Soarele. Fara Soare viata nu ar exista. Intr-un mod poetic frumos acestia sunt Mama si Tatal Vietii de pe Pamant. Ganditi-va putin! In reproducerea biologica este nevoie de un barbat si de o femeie. Masculul ofera samanta iar femeia ovulul. Impreuna, cele doua danseaza si formeaza o viata noua. Soarele este aspectul masculin care aduce Mamei Pamant forta cosmica a vietii. Mama Pamant este bineinteles, mama care ofera ovulul unde viata noua va creste. Apa poate fi placenta prin care creste toata viata. Suprafata Pamantului unde viata creste este pantecul/uterul planetei. Cum e sus, asa e si jos. Mama, tatal si copilul = Pamant, Soare, viata noua. Acestia suntem noi dar si toate celelalte animale, viata salbatica, cristale si tot ce mai traieste pe aceasta planeta.
Stiinta moderna si societatea sunt relativ sceptice - si asta e putin spus – la mesajele apei. Dar daca privesti in pespectiva, simt ca munca lui Emoto doar a ”zgariat” suprafata a ceea ce inseamna intelegerea apei. Daca privesti aceste cristale de apa inghetata si le cataloghezi ca pseudo-stiinta e ca si cum ai da la o parte o intelegere mult mai cuprinzatoare despre ce inseamna apa si rolul pe care ea il joaca in evolutie.
Este Viata! Sunteti voi!
Dragii mei, ii multumesc prietenei noastre, Elena Cocis, pentru aceste traduceri pe care ni le pune la dispozitie. Dupa ce am trimis ieri, lectia 20, ne-am gandit sa o luam cu lectia 1, si sa va trimit o lectie pe saptamana. Linkul la video este acesta,
Cu drag, Monica si Elena
Stiinta spiritului – Lectia 1 – Gandurile, de Jordan Duchnycz
Religia viitorului va fi o religie cosmica. Ar trebui sa transceada Dumnezeul personal si sa evite dogma si teologia. Albert Einstein
    Simtiti? Un fel de… anticipare, care creste din ce in ce mai mult. Un alt fel de a spune ca timpul se accelereaza – de ceva vreme, tot aud discutia asta. Stiu ca foarte multi oameni au simtit-o la un moment dat, poate in timp ce se uitau la stiri sau poate cand s-a intamplat ceva in viata lor. Ceva grandios e pe cale sa se petreaca. Putem vedea semnele acesteia peste tot in lume, in revolutiile care se raspandesc rapid in Orientul Mijlociu, in protestele care se desfasoara in America si in Europa. Cutremurele devasteaza lumea, asa cum au facut-o in Japonia, Myanmar si Grecia. Economia globala se prabuseste atat de mult si se pare ca intram intr-o recesiunea globala, care face ca cea din anii `30 sa para o gluma. Nu vreau sa mentionez incalzirea globala care, daca nu va duce planeta intr-o era glaciara, ne vom ucide, cu siguranta, singuri, datorita suprapopularii. Si daca luam in considerare rata dublarii (cantitatii de resurse utilizate generate de cresterea economica – n.t) cu siguranta nu avem resurse sa supravietuim ca in prezent, decat poate pentru inca aproximativ 10 ani.
    Si cu toate acestea, suntem pe cale sa invatam ceva extraordinar. Ceva care va transforma complet Pamantul pe care il cunoastem, in ceva incredibil si frumos. Multi oameni de pe tot globul au auzit de acest lucrul-au aplicat pe ei si au fost martori unor schimbari minunate. Altii si-au dedicat vietile lor ca sa vorbeasca despre acest lucru, sa ii invete pe ceilalti. Eu sunt o persoana care inca cauta/exploreaza si vreau sa vorbesc cu mai multi oameni despre asta.
    Minte, corp si spirit: aceasta este Sfanta Treime, care permite existenta vietii pe Pamant. Chiar si fara una dintre aceste trei, nu am putea sa functionam corespunzator. Si, cu toate acestea, in lumea de azi nu intelegem decat două din cele trei. Am cartografiat stiintific mintea si corpul si intelegem fiecare aspect al lor. Cu toate acestea, ce stim cu adevarat despre spirit, despre suflet? Ce este? De unde vine? De secole, religiile au fost sursa principala de raspunsuri legate de suflet, dar acestea nu sunt concrete. Multe religii diferite au raspunsuri si idei diferite, despre cum functioneaza lucrurile, la acest nivel. Cu toate astea, recent s-a descoperit ceva. Aceasta descoperire a condus la alte descoperiri – si apoi, la alte descoperiri. Aceste intuitii incredibile nu au captat atentia comunitatii globale, au fost acceptate de guverne si agentii secrete, dar nu a ajuns, cu adevarat, la mase. Astazia, ceasta informatie iese incet la suprafata, iar eu o voi impartasi cu voi.
Gandurile
    Ce stie, cu adevarat, lumea stiintifica, despre ganduri? Stim ca pot fi masurate, conectandu-ne la scannere care masoara frecventa emisa de ganduri, in procesul gandirii. Sunt masurabile, dar nu sunt stocate intr-un loc anume al creierului. E cumva posibil ca ele sa fie create in afara mintii? Mmmm…poate ca nu, dar este posibil ca gandurile din mintea voastra sa creeze lumea exterioara? Despre acest lucru vom vorbi, astazi.
    Vi s-a intamplat vreodata sa stiti exact ce urmeaza sa spuna altcineva, cu 23 secunde inainte sa inceapa sa vorbeasca? Aveti o conexiune cu o persoana iubita sau cu un animal de companie, care va permite sa stiti exact cum se simte celalalt, sau ce gandeste, chiar si cand nu sunt pe langa voi? Ati cunoscut pe cineva de la care ati simtit vibratii negative, iar mai tarziu intuitia voastra v-a confirmat ca ati avut dreptate? Cu totii am avut cel putin cateva asemenea experiente, unii mai multe decat altii. Exista cativa oameni care chiar pot avea asemenea experiente, destul de usor. Cred ca li se spune: ”persoane cu calitati extrasenzoriale”?
    De dragul discutiei, sa presupunem ca, atunci cand te gandesti la ceva – orice – acel lucru apare in fata ta. Nu, nu fizic, dar sa spunem ca apare intr-un alt taram, care exista in noi si in jurul nostru. Hai sa presupunem, pentru moment, ca nu suntem constienti de acest lucru, si sa vorbim mai tarziu de asta. Hai sa-l numim, pentru moment…Taramul gandurilor.
    Atunci cand faci ceva, mai intai te gandesti la acel lucru. Fie ca iti construiesti o piscina in spatele casei sau iti faci un sandvis, mai intai gandesti acel lucru. Da, chiar si ganduri subconstiente, cum ar fi mersul sau respiratul. Acest lucru nu ar trebui sa fie ceva nou pentru noi. Gandim lucrurile inainte de a le face, chiar daca acest lucru se intampla doar cu o fractiune de secunda inainte. Pur si simplu, asa functionam – actiunile noastre fizice reflecta gandurile deja create. Poti sa spui ca te misti printre gandurile tale, transformand ideile non-fizice, in actiuni fizice.
    Atunci cand un inventator are o idee, ea se raspandeste rapid printre colegii si prietenii sai. Ideile si gandurile se raspandesc si e posibil ca mai multor oameni sa le vina aceleasi idei, in acelasi timp, iar acest lucru permite dezvoltarea lor. In acest scenariu, nu considerati ca gandurile sunt separateci un intregla care fiecare dintre noi se poate conecta. Bineinteles cadeoarece nu putem vedea fizic acest taram al gandurilor, nu putem spune ”exact” care a fost ideea originala, ci doar interpretarea pe care o dam, folosindu-ne de functii ca limbajul corpului, propria intuitie, adica modul in care gandurile se conecteaza unul la celalalt. Datorita acestui lucru, putem adauga putina creativitate din partea noastra, la aceasta combinatie, propriul nostru ”condiment”, in timp de lucram la un scop comun.
    O reuniune sociala este un exemplu de cum functioneaza, in practica, acest lucru – oamenii se aduna, pentru ca impartasesc idei asemanatoare, ganduri si emotii, cu oamenii de acolo. Un alt exemplu ar fi un curs de arhitectura la universitate; persoanele interesate de arhitectura pot participa la curs, deoarece impartasesc, la nivel mental, acelasi interes. Acest lucru nu ar trebui sa va uimeasca; e viata noastra de zi cu zi – dar privita dintr-o alta perspectiva. Chiar daca folositi ceea ce altii au creattot creezi aceasta experienta pentru tine. Tu ai materializat acel Ipad, acea casa sau orice altceva din experienta voastra.
Deci, odata cu conectarea gandurilor cu alte ganduri, apare prima mare intelegere. Aceasta noua intelegere arata cat de legati suntem, cu adevarat, unul de celalalt – nu doar la nivel fizic, ci si la nivel mental si spiritual.
    Pana de curand, oamenii au stiut ca sunt conectati doar prin fiinta lor fizica. Presupuneam ca experienta constienta, ca si gandirea,  era 100% izolata de tot restul. Realitatea este ca nu suntem. Suntem atat de conectati unul cu celalal, tincat e aproape imposibil de crezut.
    Ganditi-va la orice alta creatura de pe Pamant. Ce stim, cu adevarat, despre legatura care ii conecteaza? Gastele pot circula pe distante lungi, schimband,pe randin sensul acelor de ceasornicgasca care zboara in fruntea stolului. Multi pesti inoata in bancuri maridar stim ca nu au o forma de comunicare verbala. Animalele noastre pot comunica unul cu celalaltfara sa vorbeasca sicu toate acesteastiu ce simte fiecare si se conecteaza intr-un mod extraordinar. Aproape orice creatura vizibila se conecteaza cel putin cu specia din care face partedaca nu si cu altele. Noi, oamenii, suntem pasul urmator in evolutie, dar asta nu inseamna ca nu avem aceasta conexiune. Ce anume ar putea spune ca nu suntem conectati la fel? Nu mai suntem conectati cu noi insine, de foarte mult timp si acum ne dezvoltam total dezarmonic.
    Acum, gandurile create sunt doar varful iceberg-ului. Partea interesanta vine in momentul in care iei in considerare emotiile. Emotiile sunt mult mai puternice decat gandurile. Emotiile atrag, va controleaza actiunile, va ghideaza prin viata. Nu gandurile controleaza locul pe care stai in sala de clasa sau intr-un autobuz, daca iti place acea fata sau daca crezi ca acel individ miroase. Atunci cand un cuplu se formeaza, cei doi sunt legati de emotii. Si cand se cearta, tot emotiile ii despart. Privesti emisiunile tv care iti plac, petreci timp cu prietenii, deoarece ai legaturi emotionale cu ei.
    Acum, acest lucru se aplica si la o scara mai mica. Ai avut vreo dimineata din aceea in care te trezesti prost dispus, te lovesti la deget si te gandesti ” E una dintre zilele alea” si iti dai seama ca toata ziua iti merge teribil de prost? Totul merge prost! Cum sunt zilele in care te trezesti exaltat, fericit si gata de plecare? Toata ziua este excelenta si totul merge bine! Chiar daca se intampla ceva rau, esti mai putin afectat, deoarece esti atat de bine din punct de vedere emotional. Motivul care diferentiaza modul in care merge ziua este starea TA emotionala. Oamenii cred ca lumea va merge la fel, fara ei Dar, in realitate, nu este asa. Oamenii interactioneaza diferit cu alti oameni si fiecare ar avea experiente complet diferite, daca nu ai fi acolo unde te afli.
    Imaginati-va acest scenariu. Un bataus cauta pe cineva pe care sa il bata. Sunt copii care fac sport, care se urca pe funie, se dau in leagane dar, pe margine sta, in iarba, un baiat care se uita la ceilalti cum se joaca. Nu simte ca cineva ar vrea sa se joace cu el, asa ca sta departe de grup. Batausul stie imediat unde sa se duca – si ciclu violentei incepe.
    Prin sentimentul vulnerabilitatii, devii vulnerabil in fizic. Daca baiatul ar fi iesit in pauza si ar fi spus: ”Pot sa ma integrez!” probabil ar fi facut sport. Acest lucru se aplica si batausului, deoarece el nu avea cu cine sa se joace – probabil din cauza unei nesigurante (mentale), iar asta l-a condus la nevoia de a le face rau celorlalti. El crede ca isi face un bine, lovindu-l pe baiat – dar in realitate, pe termen lung, se loveste pe el insusi.
    De asemenea, poti sa privesti si la nivelul societatii si vei vedea multe dovezi care sustin acest lucru. Oamenii care au cel mai mare succes, sunt cei care vorbesc cel mai mult despre succes. Cei care vorbesc mai mult de boli, sunt cei care le au.
Da, si boala este tot una dintre creatiile voastre. Din cauza ta, ai un sistem imunitar scazut. De obicei, dam vina pe virusi si pe ce se intampla cu sistemul nostru imunitar. Dar devenim sensibili la ele, din interior – fie ca e vorba de o energie negativa sau de vreun sentiment negativ, caruia i-am permis sa intre. Putem, de asemenea, sa ne vindecam pe noi insine – dar voi vorbi despre vindecare, in alt clip.
    Odata cu aceasta intelegere, apare ceva nou. Tu iti creezi propria realitate. Noi suntem 100 % responsabili de situatiile in care ne aflam, de lucrurile bune sau rele care ni se intampla. In ziua de azi, ne trezim ca jucam, destul de des, jocul vinovatiei. E vina lui ca nu am fost eu promovat, e vina ei ca nu m-am dus la meci, e vina tuturor ca sunt eu atat de depresiv. Orice se intampla – si asta poate fi foarte greu de inteles – este vina ta. Fericirea ta, tristetea ta, fricile si norocul, fiecare experienta din viata ta de pe Pamant s-a petrecut din cauza ta.
    Adu-ti aminte ca asa cum iti creezi propria realitate, la nivel individual, ne co-cream propria realitate, ca un colectiv. Suntem o singura specie si ca specie ne cream realitatea pe care o traim impreuna. Unul dintre argumentele obisnuite pe care le aud este: ”Dar cum sta treaba cu copiii care mor de foame in Africa? Cum isi creeaza ei foametea? As raspunde, spunand ca stilul de viata vestic nu prea le permite tuturor de pe planeta sa traiasca in abundenta, nu-i asa? Noi folosim toate resursele lumii, nu prea impartasim nimic decat daca suntem bine platiti sau primim ceva in schimb. Si ne mai intrebam de ce sunt ei saraci? Nu am impartit cu fratii si surorile noastre de pe planeta! Repet: noi, ca si colectiv, cream realitatea pe care o traim pe planeta.
Acest lucru se aplica la toate nivelele, inclusiv la cel familial, unde va creati propria realitate si in care actiunile voastre vor schimba ceea ce familia voastra traieste. Datorita acestui lucru – dar si faptului ca nu suntem acordati cu noi insine – poate sa para uneori ca nu detinem complet controlul asupra a ceea ce traim. Uneori, suntem aparent fortati sa intram intr-un scenariu, care pare incontrolabil. Acest lucru este un rezultat al dizarmoniei si al lipsei de conexiune cu propria noastra intuitie. Cand suntem mai acordati cu noi insine, putem sa simtim anumite scenarii si sa decidem daca este calea pe care vrem sa pasim. Poate ca nu o voi lua pe aleea intunecata, poate ca e corect sa nu ma angajez acolo ....
    Dincolo de asta, odata ce simti ca nu mai detii controlul, e momentul sa decizi ce faci mai departe. Ii poti permite experientei sa scoata ce e mai bun din tine, sa te sece de energie si sa intri intr-un loc dens, nefericit din punct de vedere emotional. Sau, poti decide sa o iei asa cum este – ca pe o simpla experienta si sa mergi mai departe. Fiecare nor intunecat are o margine argintie si daca o cauti, iti va fi mult mai usor sa o gasesti.
    Multi dintre noi au auzit de ceea ce se numeste ”Legea Atractiei”. Vorbeste de ceva asemanator cu ceea ce vorbesc eu aici, dar mai mult despre realitate si nu despre taramul gandurilor. Peste tot in lume, oamenii s-au inscris si si-au spus povestile uimitoare, in care s-au concentrat pe ceea ce voiau si au trait miracole si coincidente. Asta nu este decat o mica parte din oceanul vast al lumii interioare, despre care voi vorbi. Cu toate acestea, este foarte real si chiar poti schimba orice din viata ta, daca iti doresti acest lucru. Stiu asta din experienta personala si nu e greu sa gasesti si pe altii care au facut acest lucru. Unul dintre argumentele permanente, pe care le aud de la oamenii care neaga aceasta ”Lege a Atractiei”, este: ”Nu poti sa te gandesti la ceva si sa schimbi, stand degeaba”, iar eu raspund ”Exact! Nu stai nici o clipa. Doar schimbi setarile mintii si iti continui viata. Creeaza emotiile in minte si apoi adu-le in fizic. Nu va lasati condusi de emotii. Atrageti gandurile in taramul fizic. Nu lasati emotiile sa va controleze.”
    Ce poti face, ca sa schimbi lucrurile? Pai, doar fii bun cu tine insuti! Umple-te cu emotia iubirii si a fericirii, pe masura ce iti parcurgi ziua! Cinsteste-te pe tine insuti si incearca sa iti schimbi perceptia despre viata, de la ce cred altii ca e bine pentru tine, la ceea ce crezi TU ca este bine pentru tine. Ia-ti cateva minute, stai jos si gandeste-te: ”Ce imi doresc, cu adevarat?” Bineinteles ca, la inceput, multi oameni se vor gandi mai intai la bani, bogatie, faima, lux ... si chestiile astea chiar sunt dragute. Dar iti vor cumpara ele, fericirea? Cred ca asta depinde de tine. Din experientele mele am aflat ca, dincolo de toate astea, oamenii vor sa fie acceptati, apreciati si iubiti. Oferind acest lucru, celorlalti, si voi le veti primi la randul vostru, iar legatura care va conecteaza cu ceilalti va deveni din ce in ce mai puternica!
    Mai vreau sa va spun ceva, inainte de a ramane fara timp. Un om de stiinta din Japonia, a facut acum cativa ani o descoperire incredibila, dar care a trecut neobservata sau nu a fost recunoscuta la nivelul comunitatii stiintifice globale. Dr. Masaru Emoto a descoperit ca, daca pui apa intr-un pahar si o congelezi, poti modifica modul in care apa cristalizeaza. In borcanul pe care au scris ”te iubesc”, apa a format cristale de genul acesta. Pe borcanul pe care au scris ”Mi-e greata de tine, vreau sa te omor”, apa s-a cristalizat asa cum vedeti. Daca gandurile ii pot face asa ceva apei, imaginati-va ce ne pot face noua!
Pai, se pare ca timpul pe ziua de azi s-a terminat. Inainte de a pleca, vreau sa va las cateva cuvinte la care sa va ganditi. Pentru cei care cauta, in acest moment, o indrumare.
Poti avea, poti face sau poti fi, oricine doresti sa fii.
Namaste! Multumesc ca m-ati ascultat!

joi, 17 ianuarie 2013

Momentul ACUM, dupa...

Aceasta postare, destul de...neconventionala, vine sa exemplifice cum "se vede" ACUM-ul din doua puncte de constiinta diferite, dar ambele valoroase. Va fi util sa intelegem ca nu exista "profesori" sau "elevi" decat in liniaritatile cu care am fost conditionati. Chiar daca nu subliniez eu textul, incercati si nu fiti superficiali la lectura...stiu bine ce spun!

MOMENTUL ACTUAL...
by Laura Averchi on Thursday, January 17, 2013 at 12:15pm ·
Este o noua dimineata si eu as vrea sa scriu acum despre noua dimineAta care are loc la un nivel mai subtil..
Ma gandeam aseara la relatia mea cu sinele interior,apoi mi-au venit in minte amintiri din parcursul vietii mele, si la senzatia pe care am avut-o mereu care se facea uneori simtita mai acut si anume ca eu singura mi-am ales exact aceasta perioada a timpului pentru a exerimenta viata pe planeta PAMANT..
Viata mea se desfasura normal si totusi eu stiam ca trebuie sa mi se intample ceva minunat si ca sub ACEASTA NORMALITATE ma pregateam pentru ceva minunat, care insa avea sa mi se arate exact la momentul potrivit...astfel ca am urmat diferite experiente, am avut diferite slujbe, gustand si eu din normalitatea acestei vieti pamantene...
Tin minte ca in unele slujbe intervenea o perioada in care aveam un sentiment de plictiseala sau mai exact de irosire, simteam ca ma irosesc..
Ceea ce trebuia sa fac nu se incadra in creativitatea si bucuria pe care eu o simteam..acelasi lucru se repeta mereu, iar slujba mi se parea ca ar fi trebuit sa fie facuta de roboti:)pentru ca era o simpla repEtare a unor operatiuni, iar eu nu vroiam sa fiu o simpla executoare, eu simteam nevoia sa creez si sa imi folosesc potentialul experimentand o stare zilnica de bucurie si in acelasi timp de implinire..
Datorita conjuncturii timpului eu am fost indrepatata spre stiintele exacte, in scoala punandu-se accent pe matematica , fizica , chimie...
Astfel mi-am dezvoltat potentialul existent al partii drepte a creierului , bazandu-ma apoi pe aceste abilitati....
SI TOTUSI, creativitatea, intuitia si tot ceea ce tinea de cealalta jumatate a creierului, aplEcarea spre poezie, spre explorarea interiorului si spre artele frumoase puneau pe mine o presiune care trebuia rezolvata..
Nu ma simteam intreaga desi mintea imi mergea brici si din aceasta cauza aveam momente in care pur si simplu cadeam in pase de negare a ceea ce pana atunci mi se paruse ca reprezinta normalitatea vietii mele..
Simteam nevoia sa ma armonizez si sa ma echilibrez, acordand aceeasi importanta ambelor parti ale mele, atat partii masculine cat si partii feminine...
Credeam ca pot sa-mi construiesc viata experimentand doar o particica din intregul care sunt , insa sinele meu interior stia ca in aceasta viata am ajuns dupa multe reincarnari, dupa multE experiente la scoala PAMANT si ca ACUM aveam sa inchid bucla, experimentand INTREGUL...
Stiu ca NIMIC nu este gresit si ca fiecare este exact unde trebuie, ca unii se simt minunat eperimentand doar o parte din intregul care sunt si ca asta le aduce sentimentul implinirii ,asTA mi-a  spus SINELE este pentru ca ei se aliniaza perfect pe calea pe care si-au propus-o inainte de intrarea in acest rol, se simt minunat pentru ca asta este rolul pe care trebuie sa-l joace....
STII-mi-a spus SINELE, fiecare este diferit, si fiecare are alt rol, nu sunteti toti de aceeasi vibratie, intrati aici cu vibratii diferite , tocmai pentru a experimenta vibratia care sunteti si sa urcati apoi pe o alta vibratie pe care sa o experimentati in urmatoarea voastra experienta...
-Din aceasta cauza nu trebuie sa judecati pe nimeni, caci ceilalti au propiul lor rol, se afla in propia lor experienta, au propia lor vibratie si trebuiesc acceptati asa cum sunt, recunoscuti ca fiind exact unde trebuie, pentru ca fiecare A VENIT AICI stiind de la bun inceput ce rol va trebui sa-l joace sau sa-l experimenteze... 
Oamenii insa tind sa uite asta si judeca pe ceilalti deoarece vazandu-i ca impart acelasi spatiu cu ei, cred ca sunt la fel:)
ei bine-NU...
Nu sunt la fel...sunteti toti de vibratii diferite si pOAte tocmai in asta consta frumusetea acestei experiente la scoalA PAMANT: sa impartiti acelasi spatiu cu celelalte parti ale voastre care sunt de vibratii diferite..
ASA sa-i privesti de acum incolo, mi-a spus sinele, ca fiind fiecare de o alta vibratie...
Acum, revenind ...eu incepeam sa simt ca ma indrept undeva, undeva pe care nu-l cunoasteam insa simteam ca in aceasta viata, in aceaSTA experienta ceva minunat mi se va intampla..
SINELE ma purta direct spre acea experienta si de multe ori am aVut senzatia ca SUNT EXACT UNDE TREBUIE..ca am ales exact aceasta perioada din istoria mamei GEEA pentru a o experiMEnta si ca pentru mine are insemnatate..
ASTEPTAM, ducandu-mi in acelasi timp existenta in parametrii normali:))incadrandu-ma in peisajul inconjurator..
Nu stiam ce va urma, nu stiam ce voi experimenta insa STIAM CA va fi exact ceea ce trebuia...
SINELE MEU a lasat sa ajunga la sufletul meu senzatia de implinire si de liniste tocmai pentru a putea sa fac fata momentului cand lumea mea se va narui, cand iluzia va deveni vizibila si cand eu va trebui sa fac cunostinta cu el-cu SINELE MEU...
In functie de mine depindea daca aveam puterea de a ma trezi sau daca in deznadejdea momentului, nemaiavand de ce sa ma agat voi opta pentru iesirea din acest rol, nemaiducandu-mi pana la capat experienta...
PENTRU asta, MI-A spus sinele meu, ti-am trimis mesaje inca cand te aflai in experiemntarea iluziei si iti jucai rolul, pentru asta ti-am trimis acele STARI de liniste, de asta aveai acel sentiment ca ceva minunat ti se va intampal:)ti-am trimis stari din viitorul potential ce se va desfasura dupa momentul zero, pentru a te face sa poti sa depasesti acel moment..
Atunci mi-am dat seama ca daca nu as fi fost atenta sau daca luam totul in deradere, daca nu dadeam atentie acelor stari pe care nu le intelegeam, atunci poate ca nu as fi ales sa trec prin MOMENTUL ZERO si as fi abandonat...
Ceea ce vreau sa spun, privind acum in urma si prin lumina sinelui meu vazand totul cu claritate, este ca m-am pregatit pentru TREZIRE inca de la inceput...
Acesta era lucrul minunat care avea sa mi se intample..
Aveam sa ma cunosc pe mine insami, sa trec la un alt nivel, sa imi REAMINTESC cine sunt...
M-am pregatit o viata si nu numai pentru ACEST MOMENT - momentul in care sunt...
Momentul in care valurile aveau sa cada, momentul in care voi face cunostinta cu divinitatea din mine, momentul in care ma voi muta din exterior in interior..
ACEST MOMENT este momentul meu, insa cred ca este momentul multora...
Mi-am intrebat sinele daca este adevarat si el mi-a raspuns : DA...
Multi sunt ca tiNE, tu ai reusit sa vezi, sa ai o relatie foarte buna cu mine, m-ai integrat si acum esti una cu mine si cu INTREGUL, insa multi s-au pregatit pentru asta...
Se afla inca in faza de negare sau de cautare dar si ei au fost manati ca si tine pentru a simti ACEST MOMENT...
Si ei simt ca au venit in aceasta experienta pentru a iesi din bucla, a deveni UNA cu ei insasi, pentru a-si reaminti si apoi a continua ALTFEL...
Multi sunt  ca si tine in momentul in care TREBUIE sa se mute din exterior in inTerior, sa nu-si MAI  nege vocea din interior, care este vocea sinelui lor, multi trebuie sa isi dea seama ca EXACT PENTRU ASTA s-au reincarnat..
-Multi -mi-a mai zis sinele meu-, sunt capabili de a-si lua puterea in propiile maini si sa priveasca, sa construiasca de acum din interior...
Nu intamplator au ales sa vina EXACT ACUM, pe PAMANT...
Aici sinele meu mi-a mai adaugat, pentru ca deja a auzit intrebarea pe care o aveam in minte:de unde pot sa-si dea seama oamenii, care sunt cei care au ales sa fie aici PENTRU ACEST MOMENT si pentru care s-au pregatit?
-STII, este foarte simplu...cei care se simt rupti, nu se simt bine cu viata pe care o duc, cei care cred ca exteriorul nu ii reprezinta, cei care se lupta, cei care sufera, cei care cauta cu nerabdare nici ei nu stiu ce, cei care nu se simt aliniati cu ceea ce se desfasoara in jur, si care au un sentiment ca locul lor nu este aici..aceia sunt oamenii care au venit pentru A SE TREZI...aceia s-au pregatit toata viata lor PENTRU ACEST MOMENT...
Restul, ceilalti pe care noi ii vedem ca se simt bine cu ceea ce se afla in exterior, aceia care se incadreaza perfect in societate si carora totul pare ca le merge bine, ca totul nu ii influenteaza, ca totul pare sa-i ajute si sunt prinsi tare in jocul/rolul lor aceia sunt spiritele care nu si-au ales TREZIREA...ele si-au ales doar experienta la scoala PAMANT, scoala 3d-ului.
Nu stiu de ce trebuie mereu sa impartim in gresit/corect sau sa credeti ca toti rebuie sa se trezeasca iar cei care nu o fac gresesc sau vor fi pedepsiti:)
Nu intelegeti ca nimic nu este gresit si ca toti sunt EU??? ca toti sunt constiinta divina care sunt?
De ce trebuie sa mentinem in continuare judecata ca daca celalalt nu merge pe acelasi drum pe care merg eu inseamna ca el merge pe un drum gresit iar eu, nu....
Pe care drum gresit., LAURA?? drumul a fost de la inceput altul pentru ca si spiritele sunt de la inceput altele de diferite vibratii, din diferite ceruri, cu diferite roluri si cu diferite experiente ulterioare...
Deci MOMENTUL actual, este momentul asumarii si reamintirii...este momentul in care oamenii trebuie sa aiba incredere in tot drumul lor parcurs pana acum, este momentul in care se vor recunoaste in a fi una cu sinele si cu diviniatea, este momentul in care totul se muta in INTERIOR...
Cei care nu se aliniaza momentului, sunt cei care TREBUIE...ei isi vor continua experienta in 3d...
Ceilalti isi vor continua jocul in alta dimensiune...
SI totul este exact cum trebuie....
DE CE AR TREBUI SA CREDEM CA NU ESTE CUM TREBUIE??
In mijlocul creatiei, noi trebuie sa ne jucam si sa-I LASAM SI PE CEILALTI sa -si joace propiul lor rol, sa-i acceptam si sa le respectam alegerile , ajutandu-i numai CAND NI SE CERE,,,in rest doar IUBIRE NECONDITIONATA avem de oferit...
Va imbratisez si eu dragii mei si fie ca fiecare sa se recunoasca cine este din aceasta povestire si sa stiti ca faceti ceea ce trebuie:)

Top of Form
Laura Averchi cine isi asuma faptul ca este creator constient ,este o.k...cine nu-si asuma acest fapt isi va duce in continuare experienta prins in bucla timpului,trecand prin trecut-prezent -viitor,jucandu-se inca cu iluzia,caci cei care isi asuma ca sunt creatori constienti creeaza din dimensiunea interioara,care nu mai este prinsa in TIMP...ei gusta din momentul ACUM...si sunt atemporali:)desi in esterior timpul curge la fel si avem impresia ca totul este normal,desfasurandu-se la fel ca inainte,de fapt noi in interior am gustat din nemurire si nimic nu mai este pentru noi limitat,prins intre limite...sau prins in timp...suntem deja fiinte multidimesionale,extinzandu-ne si cuprinzand in noi atat iluzia/visul/jocul cat si centrul din care toate au pornit..suntem mai multe puncte de constiinta SIMULTAN si ne dam seama de asta chiar daca inca nu putem sa ne manifestam pe deplin aceasta simtire... o vom manifesta cand trebuie:))

Energiile lunii ianuarie, de Jennifer Hoffman
ii multumim Alexandrei

Un An Nou fericit! Cred ca urmeaza un an minunat si ca vom vedea, in sfarsit, rezultatele muncii noastre de zeci de ani. Nu asteptati insa prea multe schimbari in luna ianuarie, intrucat in luna aceasta asezam temelia pentru ceea ce va urma. Este un timp al intentiei, al echilibrului, analizei, alinierii si integrarii. Acum ne stabilim frontierele drumului, iar actiunea si miscarea vor veni mai tarziu. Chiar daca am vrea sa luam startul imediat, de indata ce credem ca rotile se pun in miscare, sa ne indepartam de tot ceea ce ne-a limitat, asta ar fi ca si cum am pleca in excursie, fara sa stim incotro vrem sa ne indreptam sau cum anume vom ajunge acolo si daca avem destul combustibil in rezervor, chiar si numai pentru a pune masina in miscare.
Energiile lunii ianuarie vor fi resimtite ca fiind relativ linistite, dupa activitatea din ultimele trei luni. Cu cuadratura Uranus/Pluto, eclipsa din noiembrie si activitatea din decembrie, avem nevoie de ceva timp pentru a ne regrupa – si asta se intampla in luna ianuarie. In loc sa simtim ca nu se intampla nimic, este mai degraba ca si cum am privi cum plutesc ratustele pe apa. La prima vedere e ca si cum ar pluti, pur si simplu, pe suprafata apei; sub apa insa, piciorusele lor pedaleaza frenetic. Suprafata poate parea calma acum dar, dedesubtul ei se intampla o multime de lucruri pentru noi toti.
A venit vremea sa luam in serios ceea ce vrem sa facem, incepand cu a identifica unde suntem prezenti in viata noastra. Ce ne preocupa - unde am fost sau incotro ne indreptam? In ce directie curge energia noastra spre trecut sau in momentul prezent? Cum ne miscam energia prin intentie sau prin confundarea dorintelor cu realitatea? Intentia inseamna directionarea constienta, orientata si puternica, a atentiei, asupra a ceea ce vrem sa materializam in viata. Atunci cand confundam dorintele cu realitatea, speram ca lucrurile se vor termina cu bine, dar simtim ca nu le putem controla, ca suntem neputinciosi si lipsiti de echilibru. Suntem fiinte divine puternice, a caror experienta umana este o oglinda a capacitatii noastre de a ne cunoaste ca maestri ai energiei. Putem misca energia, dar trebuie sa ne stabilim intentia, pentru ca ea sa se miste in directia pe care o dorim. Si trebuie sa tinem cont de bugetul nostru energetic.
Avem cu totii un anumit buget energetic, care determina cat de multa energie avem pentru a ne crea realitatea. Cantitatea de energie pe care o putem folosi, chiar daca resursele ei sunt nelimitate, depinde de prezenta noastra si de obiectul atentiei noastre. Orice ar fi fie ca e vorba despre problemele acestei saptamani, de angajamentele pentru saptamana viitoare, de regretele legate de trecut sau de fricile legate de viitor toate reprezinta locul in care suntem prezenti si directia in care se indreapta energia noastra. Si atunci cand energia noastra se indreapta in multe directii diferite, fara concentrare sau intentie, bugetul nostru energetic se epuizeaza rapid.
Avem tendinta de a cheltui o multime de energie cu problemele noastre si foarte putina pentru solutionarea lor. Facem o multime de lucruri in acelasi timp (se eu ma fac vinovata de asa ceva) si foarte rar ne concentram sa facem doar cate un lucru odata, chiar si atunci cand sunt lucruri pe care ne place sa le facem. Intentia este raspunsul, deoarece ea creaza o focalizare a energiei noastre, asemenea unui laser indreptat spre o tinta. Atunci cand ne stabilim intentii puternice, pentru ceea ce dorim – lucruri ca bucurie, pace, abundenta, iubire – bugetul nostru energetic creste pentru a crea aceste lucruri in viata noastra, deoarece intr-acolo se concentreaza atentia noastra, in acel spatiu suntem prezenti. Dar, daca ne concentram asupra grijilor, fricii, indoielii si limitarii, bugetul nostru energetic scade, deoarece nu suntem prezenti in clipa de fata, suntem ingrijorati in legatura cu trecutul. Energia lucreaza cu forta in prezent, trecutul nu are energie. 
Nu conteaza ce s-a intamplat luna sau anul trecut, acum este momentul cu care trebuie sa lucram si orice schimbare incepe cu momentul prezent. Folositi aceasta luna pentru a va stabili intentiile, pentru a va stabili frontierele in limitele carora vreti sa se miste energia voastra, eliberati-va de grijile trecutului (nu puteti fi ingrijorati in legatura cu nimic din prezent, pentru ca nu s-a intamplat inca) si scapati de indoiala si frica ce va limiteaza bugetul energetic. Inchipuiti-va bugetul energetic crescand pana la starea sa adevarata – adica, fara limite. Aveti toata energia necesara pentru a rezolva orice problema, pentru a va transforma orice aspect al vietii, pentru a fi cat de puternici intentionati sa fiti; daca va traiti viata din prezent, amintindu-va ca energia curge intotdeauna spre voi si de la voi.
Cum veti folosi energia pe care o primiti si la ce anume ii dati forta, cu energia voastra? Pe masura ce treceti de la o clipa la alta, fiti atenti unde anume sunteti prezenti – la ce va ganditi? Acolo sunteti prezenti. Folositi-va energia si nu gandurile pline de ingrijorare, pentru a va transforma viata si a evolua spre iubire, pace, bucurie, belsug si realitatea miraculoasa pe vreti sa v-o creati. Sa aveti o luna minunata!
Copyright (c)2013 by Jennifer Hoffman. All rights reserved.

miercuri, 16 ianuarie 2013

In aceasta aparenta "normalitate"...

Adineaori bunul prieten Cosmin imi scria:
2:17:48 PM  
ignat cosmin: salutare  
ignat cosmin: poti verifica daca masuratoarea mea e corecta? 
ignat cosmin: romania calibreaza acum la 853?
o_tiganus: salut-da, asa calibreaza
 Asta fiind o valoare impresionanta, daca avem in vedere tabelul scalei calibrarilor al lui Hawkins:

Tot adineaori citeam aici partea a doua a deslusirilor Elenei Cocis privin trecena in care ne gasim, si voi lipi ambele mesaje aici, poate nu toti le-ati primit/citit:

Un nesaj extrem de interesant, de la prietena noastra, Elena Cocis

Dragii mei,
Din cand in cand, atunci cand simt ceva si nu stiu ce simt, de unde vine acea stare speciala si ce vrea ea sa-mi spuna, "cineva" ma ia de mana si ma conduce la Calendarul Mayas. Asa mi s-a intamplat si astazi. Ceea ce am inteles acum, privind pentru a nu stiu cata oara acest Calendar, a mai adaugat o fila la modul meu de a intelege simbolurile mayase si voi incerca sa impartasesc cu voi, mesajul primit. Sper ca asa o sa-mi vorbeasca ingerasii macar pana la 31 martie (ziua in care se va incheia un ciclu al Calendarului Tzolkin) – dar acum, desi am incercat sa "privesc" intreaga perioada, inca nu pot deslusi despre ce va fi vorba in acest interval si nici nu sunt sigura daca imi vor mai spune ceva ce sa pot povesti. Am inteles, cumva, ca se vor tot rari mesaje ce vin din "exterior".
Eu simt ca de acum inainte cam suntem pe cont propriu, iar interventia Divina va avea loc tot mai mult, doar la nivel personal, ca a venit timpul unui alt tip de conlucrare, in care sa fim condusi astfel incat sa atingem starea de maestru al vietii noastre, fara a simti ajutorul din surse ce vin din afara noastra, indiferent ce intelegem prin asta. Daca privesc spre starile si evenimentele prin care trec oamenii in aceasta perioada, mi-este clar ca suntem in permanenta supusi testului de maiestrie interioara. Totul s-a schimbat mult mai mult decat ma asteptam – si intr-o directie pe care as fi putut-o prevedea, daca as fi fost mai atenta la anumite aspecte. (De exemplu, sentimentul de singuratate si abandon, pe care foarte multi oameni l-au avut in ultima perioada, l-am pus pe seama sarbatorilor de iarna, cel putin in cazul celor ce au invocat scuza ca nu au familie.... sau cineva este tocmai acum plecat... si multe altele asemanatoare. Nu m-am gandit nicio clipa ca el este un semn al evolutiei spirituale si ca ghizii si helperii nostri incep sa "se indeparteze", pentru a ne invata, din nou, "mersul pe propriilor noastre picioare")
Voi incerca, cu ajutorul simbolurilor din Calendarul Mayas, sa spun cateva lucruri care sper sa va fie de folos. Stiu ca multi dintre voi nu sunt familiarizati cu acest Calendar, motiv pentru care ma voi stradui sa fiu cat mai clara, deci mai putin tehnica. O sa incerc sa va povestesc putin despre magia perioadei pe care am incheiat-o si a celei ce urmeaza, explicand cat se poate de sugestiv semnificatia unor simboluri, asa cum se succed ele in Calendarul Mayas.
Totul a plecat de la faptul ca, fara nicio aparenta legatura cu ceea ce faceam, ghidul meu mi-a atras atentia asupra unui aspect pe care pana acum nu l-am observat – sau, mai corect, nu l-am interpretat in acest fel – si anume, ce inseamna "un nou inceput", in sensul sau biblic, exprimat prin sintagma "a doua venire a lui Iisus!" Acum, ca am depasit cu bine Marele Portal, ca am contribuit cu totii la restabilirea energiilor feminine, traim, concret, acest timp: al unui nou inceput. Intr-un fel sau altul, trebuie sa constientizam asta si sa ne acomodam cu un nou fel de abordare, mai intuitiv, mai putin explicativ, dar plin de sensuri profunde. Incep, cu pasi marunti, sa intrezaresc cam ce ar insemna asta. Va invit si pe voi sa reflectati asupra acestei observatii – si poate, printr-un efort comun, vom ajunge sa traim adevarata maretie a Vietii.
Sa incep prin a va spune ca acest calendar la care ma refer, Calendarul Tzolkin, singurul care a mai ramas in vigoare, este cel ce reprezinta rotita cea mai mica din ansamblul rotitelor ce dau nastere calendarelor cu care mayasii au descifrat matricea timpului Divin, motiv pentru care mai este denumit si Calendarul Sacru. El exprima energiile cosmice ce se revarsa pe Pamant, zi dupa zi, odata cu trecerea timpului si tot el este cel implicat in numaratoarea lunga, cea care a definit ciclurile prin care a trecut evolutia omului pana acum. Altfel spus, el este cel care construieste spirala timpului, pana in punctul in care vom atinge Numarul de Aur. Asta inseamna ca acest calendar – ce isi incheie un ciclu pe 31 martie – este cel care ne poarta prin sirul lui Fibonacci si ne conduce, secventa cu secventa, pana vom ajunge la perfectiune, in punctul in care vom fi capabili, ca specie, sa realizam un salt cuantic in constiinta, sa incepem sa traim intr-o alta realitate, total diferita de cea de acum. Din perspectiva mea, acest Calendar nu se va opri niciodata, atata timp cat vom fi pe Pamant in aceasta forma, atata timp cat nu am ajuns sa atingem Numarul de Aur, in parcursul evolutiei noastre.
Povestea pe care acum vreau sa o depan incepe pe data de 5 decembrie, cand am intrat sub ghidarea unui simbol extrem de subtil si creator, Samanta stelara, spuma cuantica din care totul este creat. Timp de 13 zile (atat dureaza o trecena) am fost sub influenta acestui semn si am semanat. Ce? Simplu: Noua Constiinta. A fost perioada celui mai important portal, cel din 12.12. Trecena care a inceput ieri, duminica, 13 ian – si despre care o sa vorbesc mai tarziu - ne indeamna la introspectie, la a afla ce anume am semanat din energia inimii si ce a mai ramas in viata noastra creat din neiubire. Avem la dispozitie 13 zile sa intram in lumile noastre interioare, in Spatiul Sacru al Inimii si sa aflam ce am reusit sa sadim in acea perioada si cu ce tip de energie alegem sa cream de acum incolo: cu energia inimii sau cu cea a mintii duale. Deja Viata ne arata ce am ales atunci, pentru ca, in intervalul care a trecut, ceva a rasarit, a prins deja contur. Ceea ce am creat din inima infloreste, se extinde – iar ceea ce am creat din dorinta egoista a mintii, din orgoliu, ne perturba existenta, pentru ca acum se intoarce impotriva noastra, mult mai repede decat ne-am fi gandit vreodata! Am facut-o constient sau nu, in acea perioada am pus baze noi vietii noastre, am semanat!
Mergand mai departe pe sirul evenimentelor cosmice, a urmat, intre 18 si 30 dec., o noua etapa, ce s-a desfasurat sub simbolul Pamant, perioada in care a avut loc alinierea cu Centru Galactic din21.12. Cum a picat aceasta zi, tocmai in trecena Pamantului... si acum ma intreb. Daca ati urmari, zi dupa zi, simbolurile mayase din aceasta perioada, ati constata cu destula usurinta cum Mama Pamant ne-a vorbit despre o noua constiinta, cum ne-a aratat, cu rabdare, ce mai avem de facut ca sa trecem, treptat, spre o alta lume. Nu am spatiul necesar pentru a detalia, dar va spun ca este fascinant sa analizezi, din aceasta perspectiva, o perioada deja incheiata.
Voi spune doar ca simbolul zilei de 21.12 a fost Ahau, de ton 4. Ce inseamna asta? Cum a fost posibil ca cel mai important si complex simbol din Calendarul Mayas sa pice tocmai in aceasta zi, este greu de imaginat! Observam din nou o sincronicitate absolut uluitoare, intre Calendarul Gregorian si cel Mayas, intre ziua alinierii galactice – fenomen astrologic real, explicat stiintific - si energia zilei exprimata de acest Calendar, alcatuit cu multe secole in urma.
In acea zi, Parintii nostri Divini (Ahau) au sustinut evolutia vietii pe Pamant si trecerea la un alt nivel, intr-un echilibru perfect - poate ca de aceea nu am simtit nimic, cei mai multi dintre noi. Tonul patru ne vorbeste despre stabilitate, claritate, hotarare, plan implinit, despre forma scenei pe care se desfasoara viata si despre cei ce au roluri in aceasta piesa. Ceea ce s-a infaptuit in ziua de 21.12 depaseste cu mult orice ne-am putea imagina. Ca sa va fie putin mai clar, o sa va spun ca, atunci cand construim o cosmograma (matricea misiunii personale), simbolul care se afla pe tonul patru este interpretat a fi acea fiinta/constiinta cosmica, universala, care implineste sarcina divina de a stabili arhitectura, tiparul Divin al misiunii personale, cel ce deseneaza, in detaliu, contextul in care se desfasoara lectiile vietii, creand in acest fel conditiile optime pentru a fi implinit Planul existential al nativului. Acum, pe 21.12, acest rol l-a jucat insusi Dumnezeu Mama/Tata, Ahau, Cel ce uneste toate aspectele fiintei umane si ne conduce spre un alt nivel de constiinta, spre o alta dimensiune a sufletului, spre Frecventa Geniu. Aceasta opera celesta a fost tesuta cu rabdare si iubire, cu blandete si intelepciune, dar acum a capatat forma sa finala.
Faptul ca in ziua de 21.12 a fost Ahau de ton 4, in trecena Pamantului, ne spune clar si neindoielnic ca, incepand din acel moment, toate conditiile pentru a trece pragul spre o noua viata pe Pamant, sunt implinite. Este clar ca totul este gata, ca totul este pregatit, ca nu avem altceva de facut decat sa asteptam, cu iubire si rabdare, dezvoltand comportamente cosmoetice, hotararea Mamei Pamant de a face Marele Salt. Toate semnele si simbolurile importante, stiinta si esoterismul, credintele de orice fel, toti autorii/comunicatorii importanti ai lumii ne spun in cor acelasi lucru: conditiile pentru un nou nivel de viata pe Pamant au fost create, iar ceea ce ne ramane de facut este sa ne instruim, sa ne antrenam, pentru a valorifica orice tip de oportunitate ne poate duce spre a trai la un alt nivel de constiinta. Putem afirma, in acest sens, fara sa gresim, ca sfarsitul vechii lumi a avut loc si o noua lume s-a nascut! Acum trebuie doar sa invatam sa o recunoastem si sa fim capabili sa identificam ce tine de trecut, ca sa putem elimina reminiscentele vechiului din viata noastra. sau integra experientele acumulate prin succesiunea existentelor pamantesti - dupa caz.
Daca mai facem un pas pe sirul evenimentelor, constatam ca in ziua de 31 decembrie a inceput trecena celui numit Pazitorul Legii Divine, Pazitorul Pragului, cel care ne deschide poarta dintre lumi, daca ne-am implinit menirea. Nu poti sa nu fii uimit cand vezi cum se tese realitatea, dincolo de ceea ce mintea noastra poate intelege! Tocmai in noaptea dintre ani, dupa calendarul Gregorian, sa existe in Calendarul Mayas, o astfel de energie-simbol...!? De multa vreme sunt uimita cand intalnesc aceste sincronicitati. Acum, cu ajutorul lui Drunvalo, am si explicatia. Era sub nasul meu, dar nu o vedeam. Sa va explic.
Din cand in cand, Monica Visan imi face bucuria de a-mi da sa citesc cate o carte, inainte de tiparire, cu gandul ca poate mai observ ceva ce ar trebui corectat sau reformulat. Asa am avut norocul sa citesc inaintea voastra Uroborosul Mayas, ultima carte a lui Drunvalo. Este fascinanta! M-am lamurit! Acum stiu cum se face ca apar aceste extraordinare sincronicitati – total ilogice si de neexplicat, care nu au niciun suport material, fizic sau matematic. Cea care poate face asta este doar Mama Pamant, energia feminina, care s-a instalat, treptat, din nou, pe Pamant. In 21.12 am parasit lumea dezechilibrata de excesul energiilor masculine si am intrat, definitiv, in era energiilor feminine. Si nu este vorba aici despre sexe, despre barbati si femei, ci despre mintea duala, logica, exacta, care prin argument detine controlul, despre orgoliu si personalitate (energie masculina) si "mintea" inimii – intuitiva, creatoare, cea care urmeaza cai nebanuite, fara logica, dar clare, eficiente, novatoare, pline de sens (energia feminina).
Trecena guvernata de aceasta "zeitate" cosmica - numita Pazitorul Legii Divine - are pe tonul 11, ton ce inseamna un nou inceput,a doua venire , tot pe Ahau (Dumnezeu Tata/Mama, Creator al Universului si a tot ceea ce exista, cel mai puternic, mistic si misterios simbol mayas)! Asta a fost acum cateva zile (joi, 10 ian)Ahau de ton 11.
Si acum... povestea celor trei trecene - care au marcat trecerea spre o alta lume - se incheie intr-o maniera plina de semnificatii, asupra carora mai este de meditat: vineri, 11 ian (de ziua internationala a cuvantului "multumesc" - pana vineri nici nu am stiut ca exista aceasta zi) a fost ziua in care zeitatea ce simbolizeaza Inceputul Inceputurilor, cea care ne spune ca totul s-a nascut din nimic, Dragonul, s-a aflat pe ton 12, numar apostolic, cu o incarcatura simbolistica inegalabila. Cei care ajung la vibratia numarului 12, asa cum au fost apostolii lui Iisus, il vad pe Cel de al 13-lea - Christul, copilul lui Dumnezeu, cel ce sta ascuns in fiinta noastra si asteapta, rabdator, sa traiasca, sa reinvie, sa-si manifeste liber Darurile Divine. Ultima zi a trecenei, sambata 12 ian., ca sa implineasca Treimea, a fost un alt simbol care desavarseste tranzitia, numit IK, sau Respiratia Divina. Acest simbol este extrem de puternic, mai ales atunci cand se afla in putere maxima, pe tonul 13, asa cum a fost acum, in 12 ianuarie.
Aceste trei trecene au implinit profetia, au realizat trecerea, au adus la bun sfarsit o era si au deschis portile cele noi. Multi sunt dezamagiti, pentru ca, poate, credeau in aparitia unor evenimente dramatice - sau, cel putin, foarte clar definite. NU se asteptau la o zi aparent normala, in care viata sa se desfasoare fara spectacol, intr-un echilibru perfect, neetalat cu emfaza.
Dar foarte multi sunt si cei care stiu ca, in curand, intreaga frumusete a naturii umane va fi dezvaluita, ca miracolul iubirii Christice s-a infaptuit si asteapta, tacut, traind aparent in acelasi mod, sa pogoare Sfantul Duh peste intreaga omenire, sa renasca splendorile Mamei Pamant, creand o noua lume, din Micul Spatiu al Inimii, de acolo de unde toti suntem Unu.
Din pacate, nu pot controla momentele de inspiratie si comunicare cu helperii sau cu ghizii mei. Aceste momente vin tocmai cand ma astept cel mai putin. De ce am inteles acum toate astea - si nu inainte ca aceste evenimente cosmice sa se desfasoare - nu stiu. Probabil ca perioada care va urma are o anume importanta, ce poate fi inteleasa doar prin cunoasterea celei ce s-a incheiat. Asta este, poate, ce-mi zice mintea care, din cand in cand, vrea sa-si explice ceea ce mi se intampla - dar nu as fi sigura ca asa si este. Sa lasam lucrurile sa fie asa cum vor ele si sa vedem daca va face sens sau nu, felul in care mi se arata mie "viitorul".
O frumusete pe care mintea noastra nu o poate percepe si nici nu si-o poate imagina pluteste in aer, ne inconjoara deja, o respiram, o simtim, dar inca nu o vedem. In timpul care ne-a mai ramas, daca reusim sa traim tot mai mult in Micul Spatiu din inima noastra, aceasta frumusete va prinde forma, se va arata, vom reusi sa o materializam. Totul depinde de noi si de cat de mult ne antrenam pentru a reusi sa traim numai in inima si sa cream din energia iubirii. Atunci cand ne dam voie si lasam visele cele mai profunde sa se elibereze, exista un mecanism interior, care face ca aceste vise sa se oglindeasca in lumea exterioara si apoi sa se materializeze. Universul va reactiona si va recunoaste doar ceea ce este creat din energia inimii, din iubirea primordiala din care totul a fost creat. Cu cat sunt mai multi cei care au dobandit aceasta cunoastere si exerseaza modul in care se infaptuieste, cu atat mai usor si mai repede vom atinge Epoca de Aur. Depinde, in exclusivitate, de noi. Este si motivul pentru care am afirmat ca suntem pe cont propriu. Acum stim tot, experientele vietii ne-au spus tot ce aveau de spus. Ciclul cunoasterii prin intermediul dualitatii s-a incheiat. ASTA ESTE CE S-A SFARSIT, NU VIATA DE PE PAMANT! Este in drept Divin, sa devenim co-creatori.
Daca in viata noastra inca mai sunt provocari, suferinte ori motive de tristete sau de neliniste, este fie pentru ca mai caram cu noi bagaj emotional si traume nevindecate - deci nu ne hotaram sa lasam rucsacul cu pietre din spate - fie pentru ca suntem excesiv de empatici, simtim suferintele si nelinistile celor care sunt inca profund adormiti, ancorati deplin doar in lumea materiala, rupti total de existenta spirituala.
Nu-mi dau seama daca este menit sa ii linisteasca sau nu, pe cei care inca se mai confrunta cu aspecte dramatice sau perturbatoare ale existentei lor, dar vestea buna, zic eu, este ca o proportie insemnata dintre cei care stiu sa se conecteze cu lumea Divina, care sunt pe drumul lor bine conturat, care au lucrat si au atins inalte performante in munca spirituala, se confrunta acum cu stari de neinteles. In continuare apar rasturnari de situatie, la care nu se mai asteapta, apar simptome bizare in corpul fizic sau in cel emotional, intalnesc stari sau situatii negestionabile etc. Parca tot ceea ce au invatat despre autocontrol a disparut si, de multe ori, parca nimic nu mai are sens. Toate aceste stari/situatii pot fi de intensitati sau durate diferite, dar oricum prezente, chiar daca doar in viata celor din jur, in viata celor dragi sau a celor din anturajul apropiat. De unde pana nu de mult dadeau sfaturi bune, ii puteau conduce pe cei apropiati spre a descifra o cauza (spirituala) a starilor/situatiilor prin care trec, acum nicio reteta nu mai functioneaza.
Eu una, mai mult decat sa donez/daruiesc/ofer iubire neconditionata, celor din jurul meu si sa incerc sa le vorbesc despre a trai in inima, altceva nu cred ca mai am ce face. Din nou ajung sa recomand, poate prea insistent, cartea Prin ochii sufletului, pentru ca este cea care ne invata cum sa traim in aceste timpuri, cum sa ne intelegem reactiile si evenimentele prin care trecem. Avem nevoie de alte tipuri de invataturi. Practicile si stiintele spirituale ce-si au izvorul in cercetarea lumii si a vietii prin intermediul dualitatii au luat sfarsit. In curand va apare (tot la Editura For You) si Uroborusul Mayas, ultima carte a lui Drunvalo Melchizedek, care va face multa lumina in sufletele noastre. Si, nu uitati ca am adunat in Cartea Inimii, cele mai importante mesaje ale lui Drunvalo, in care el ne vorbeste despre epoca pe care o traim si despre cea care va veni si despre ce avem de facut ca sa trecem, odata cu Mama Pamant, intr-o alta dimensiune. Aceasta carte se distribuie gratuit (in limita editiei tiparite) si este oferita celor interesati de soarta omenirii si le pasa de propria devenire, fara a cere nimic in schimb. Editura For You, impreuna cu o mana de voluntari inimosi, incearca sa aduca optimism si pace in sufletele oamenilor, sa transmita acele mesaje si invataturi autentice, simple, accesibile tuturor, sa ne uneasca pe toti in jurul unei idei, a unor idealuri inalte.
Poate am divagat putin, dar sper sa se inteleaga din asta ca am facut si vom face, impreuna, atat cat putem, gesturi si fapte menite sa aduca clarificari, ca incercam sa ne punem in slujba celor interesati de cunoastere, asa cum putem mai bine. Va asteptam alaturi de noi.

Sa ne intoarcem la analiza noastra.
Pana la sfarsitul acestui ciclu Tzolkin mai sunt sase trecene (si cu cele trei care au trecut, fac in total noua, numar care ne vorbeste despre putere spirituala in punctul sau maxim).
Intamplator sau nu, cea care a inceput ieri, 13 (!) ian, este Noaptea Albastra, simbolul mayas al aducerii la suprafata (in constienta) a tuturor secretelor universului, a tot ceea ce este sacru, misterios, mistic, ascuns ochiului profanilor, dar nu secret! Avem la dispozitie 13 zile magice, in care ne putem intalni, din nou, cu noi insine. O prietena draga, care a plecat dintre noi ca sa ne ajute de dincolo, imi spunea, atunci cand se retragea in tacere, ca ii este, din cand in cand, dor de ea insasi! In starea asta trebuie sa ajungem in aceste zile: sa ne intalnim cu noi, ca sa stingem acest dor!

PARTEA A DOUA a mesajului scris de Elena Cocis.
Ma uit din nou la hartia alba din fata mea si ma intreb ce sa scriu, astfel incat sa fie clar, dar si sintetic. Aceste 13 zile pe care le parcurgem sunt pline de mister si de mesaje subtile. Stiu foarte bine ca timpul ne preseaza - se tot scurteaza - iar mesajele lungi ajung ascunse in foldere ce asteapta sa se intample o minune si sa se mai nasca o zi, un ceas sau o ora libera. Ce sa spun, din cate am de spus? Voi incerca.

Dincolo de modul lejer cu care am inceput acest mesaj, simt nevoia sa aduc in atentie un subiect extrem de important: economisirea resurselor - dintre care cea mai importanta este timpul. Orice forma de energie, inclusiv banii, reprezinta o resursa si iata ca a ca acum devine tot mai presanta, nevoia de cheltui cu atentie, deci de a economisi - in sensul de a trata orice resursa, cu respect

Cu totii simtim si stim ca timpul s-a accelerat si mai stim si ca, oricat de indepartata va fi "ziua" trecerii in dimensiunea a patra, mult nu mai este pana atunci. Si, cu toate astea, alegem in continuare sa facem lucruri inutile, care tin de vechea lume si ignoram, lasam pe maine, ce avem de facut pentru noi, pentru instruirea, sau bucuria sufletului nostru. In continuare facem gesturi si activitati din rutina, din tiparul lui "asa am invatat" , "asa se cuvine"... sau, pur si simplu, pentru ca ne-am robotizat existenta. Am uitat sa radem, sa dansam, sa luam totul in joaca, am uitat sa ne comportam ca niste copii liberi de orice constrangere. Si totusi, nu avem alta solutie, daca vrem sa calatorim alaturi de Mama Pamant. Asta este unul dintre mesajele importante ale trecenei care a inceput in data de 13 si va dura pana in 25 ianuarie - trecena care ne invata calea spre inaltimi si, vrem nu vrem, ar fi bine sa economisim de peste tot, ca sa acordam un buget de timp mai important, cautarilor interioare si introspectiei.
Denumirea mayasa a ceea ce a fost tradus prin Noaptea Albastra este AKBAL- un ghid spiritual de o frumusete desavarsita. Misiunea lui este strans legata de evolutia vietii pe Pamant, ceea ce face din aceasta trecena un element extrem de interesant, dar mai ales folositor, daca ii urmam invataturile. Pentru Akbal noi suntem fiinte spirituale, care traim o experienta umana si nu oameni care ne dorim o experienta spirituala. Akbal ne duce, pas cu pas, zi dupa zi, pana la inaltimea Vulturului si ne reaminteste ca putem zbura.
(Nota: Ca sa intelegem mai usor cum se descifreaza Calendarul, sa asemanam aceasta unitate de timp, numita trecena, cu un interval de timp in care se implineste o anume misiune, extrem de bine definita. Ca orice misiune, ea este incredintata unei constiinte/fiinte, cu "sarcina" de a fi dusa la indeplinire - in cazul nostru, i-a fost incredintata lui Akbal. Ea trebuie sa-si alcatuiasca o echipa de lucru si sa stabileasca sarcini foarte precise, pentru ca, in final, intreaga echipa sa poata ajunge la implinirea misiunii pe care o are de indeplinit. Sarcinile au acelasi cadru pentru fiecare trecena: unul se ocupa de dualitate (tonul 2), altul de copilul interior (tonul 3), altul stabileste arhitectura, scena vietii pe care se desfasoara invataturile (tonul 4), altul este conducatorul "barcii" ce pluteste pe raul vietii (tonul 5), altul se ocupa de miscare - intensitatea valului - (tonul 6), altul de mentinerea echilibrului. (tonul 8) ... si tot asa. Cineva va aduce invatatura de baza (tonul 7), iar altii arata cum sa facem ceea ce avem de facut, ca sa atingem nivelul maxim al cunoasterii (tonul 9 si 10), exemplificat prin exemplul personal al ultimilor trei simboluri (tonurile 11-13). Ceea ce este diferit la fiecare trecena in parte, este misiunea si alcatuirea echipei.)
Akbal are misiunea de a aduce pe Pamant elementul sacru, cunoasterea ascunsa, Adevarul Divin - dar, mai ales, vine sa ne arate/invete cum sa ajungem ca aceste valori sa faca parte din fiinta noastra. El este un ghid puternic, cu o echipa pe masura. Se spune ca adevarul iese intotdeauna la lumina, doar ca in aceste zile, cand Akbal isi revarsa cunoasterea asupra vietii pamantene, este vorba despre mult mai mult. Nu vorbim aici despre adevar versus neadevar - valori importante in comportamentul cosmoetic al cautatorului Legii Divine - ci despre Adevarul cu A mare, acela pe care Dumnezeu l-a asezat in inima noastra si pe care noi il vom descoperi, curand.
In aceste 13 zile avem timp suficient sa meditam asupra vietii si fiintei noastre, sa reasezam prioritatile, sa vedem ce pastram si ce lasam sa plece.
Akbal. prin vocea si energia simbolului de pe tonul 4,  Cimi, ne spune ca fara sa transformam (de tipul moarte/renastere) fiecare element ce ne compune viata, nu putem merge intr-o alta dimensiune. Acolo unde vrem noi sa mergem, nimic material nu are valoare. Ceea ce avem de facut este sa aducem spiritul in materie, sa impregnam aceasta dimensiune in care absolvim cea mai frumoasa scoala din Univers, inaltele adevaruri si vibratii Divine.
Iata, pe scurt, ce energie poarta aceasta trecena:
Tonul 1: Akbal, a carui misiune cat de cat am creionat-o.
Tonul 2: cel care ne deseneaza scena vietii, Samanta, despre care am vorbit pe larg in mesajul de ieri, ne invata de aceasta data ca trebuie sa semanam proiectele vietii, cu puritate si iubire, in adevar deplin, cautand in permanenta sa implinim prin ele visele sufletului si sa le abandonam pe cele nascute din ego..
Tonul 3 - ziua de azi: trinitatea, copilul interior, Divinitatea launtrica - are ca protagonist Sarpele cel ce detine intreaga cunoastere, cel ce reprezinta Unitatea dintre minte si inima, dintre material si spiritual, cel ce stie! El ne arata ca, fara cunoastere, nu avem repere, cautam ceva ce nu stim daca putem gasi si unde, sau cum o putem face. Este un simbol stravechi, in care daca ne afundam, scriem o carte. Ziua de azi le da forta cautarilor noastre. Sa facem ceva astazi, din care Universul sa inteleaga ca pretuim cunoasterea si dorim sa iesim din ignoranta.
Tonul 4 Cimi, cel cu care de fapt am inceput, este simbolul transformarii, este cheia devenirii, a evolutiei spirituale: fara atasamente, fara sisteme de aparare sau scuze, fara victimizare - si, mai ales, fara sa-I pretindem Divinitatii ca stim mai bine decat Ea, ce este cel mai bine pentru noi. Daca ne opunem, Cimi ne obliga sa curgem lin in fluxul energiilor cosmice. In aceasta trecena, incercati sa nu tineti cu dintii de ceea ce nu merge, nu curge lin, pentru ca incapatanarea de a pastra in viata noastra, ceea ce este clar ca nu merge - doar din motive egoiste, din frica sau din trufie - ne va aduce multa suferinta inutila, pentru ca ce nu ne apartine oricum, intr-un tarziu, tot va pleca, se va elibera. Intrebati-va: ce parte din mine doreste asta... si asta... mintea sau sufletul? Fiti sinceri cu voi insiva!
Tonul 5: Cerbul, simbolul Mainii lui Dumnezeu, cel ce conduce barca pe raul vietii din acum! Protectie deplina, rabdare, compasiune, intelepciune, respect, liber arbitru, iubire neconditionata - sunt doar cateva dintre darurile acestui simbol, aflat in acest context. Ce sa facem concret, in aceasta zi? In orice facem, orice gandim sau actionam, sa ne intrebam: ce ar face Christos, in locul meu?
Tonul 6: Stea, spuma cuantica din care totul este creat, fertilitate, miscare, drum fara intoarcere, claritate. Acest simbol ne spune ca daca ne dorim sa atingem cele mai sacre adevaruri Divine, daca vrem sa implinim scopul pentru care am venit, trebuie sa intelegem lectia "Faca-se voia Ta, Doamne". Cum stim ca asa si facem, tot acest ghid ne spune: observand daca ceea ce facem are nevoie de efort si indarjire - sau iese de la sine, pur si simplu. Universul ne da tot ceea ce avem nevoie pentru implinirea misiunii si numai noi am creat iluzia ca trebuie sa luptam pentru ceea ce avem nevoie. A venit vremea sa schimbam aceasta paradigma care ne tine pe loc si sa observam raspunsul si reactia Universului, la gandurile si actiunile noastre.
Tonul 7: Apa. Pentru a intelege ce vrea sa ne spuna acest simbol, avem nevoie de inteligenta inimii, de intreaga cunoastere adunata acolo. Misterul vietii pe Pamant, manualul de utilizare a acestei dimensiuni ne sunt oferite de cunoasterea si patrunderea in profunzimea acestui simbol. Asa cum apa sapa muntele in tacere, asa cum ea isi croieste drum spre oriunde vrea sa ajunga, asa putem si noi face. Ganditi-va la faptul ca apa nu are forma, ca are nevoie de vas, de albie, de tarm, ca sa se defineasca. Noi suntem vasul ei, noi suntem vasul lui Dumnezeu, noi suntem vasul cunoasterii! In noi se afla totul! Tot ceea ce apa detine, codurile secrete si sacre ale vietii, se afla in egala masura in inima Mamei Pamant si in inima noastra. Tot ceea ce avem de facut este sa-i ascultam susurul, cantecul.
Tonul 8: echilibru, stabilitate: Cel care ne arata calea implinirii stabile este, de aceasta data, insasi Pazitorul Legii Divine. Revedeti ce am scris ieri despre acest simbol si veti intelege ajutorul deplin pe care acest ghid ni-l aduce intr-o noua forma, intr-un alt context. El nu vrea sa stim, acum, decat un singur lucru: ca fiecare dimensiune are legea sa, care nu poate fi incalcata, nici negociata sau interpretata. Daca ne dorim o dimensiune a constiintei mai inalta, trebuie sa invatam si sa respectam legile de acolo - iar acolo este un alt aici! Mai reflectati.
Tonul 9 ne aduce multa frumusete. El ne vorbeste despre puterea spirituala a celui ce a ajuns pana aici, iar simbolul prin care se exprima este Maimuta, Chuencel ce se joaca si stie sa traiasca, sa cante si sa danseze, cel ce intelege umorul, ce creeaza bucurie, relaxare, pace, armonie, buna intelegere, cel ce are abilitati nebanuite, cel ce-si da voie sa fie
Tonul 10 se afla la granita dintre lectiile parcurse si examenele finale. Este un fel de vacanta de studii, ne da timp sa ne gandim cum sa integram atatea informatii, cum sa facem din viata noastra pamanteana, o calatorie de succes, cum sa facem ca atunci cand ne privim in oglinda, sa ne vedem laurii victoriei, rod al misiunii implinite. Simbolul de pe acest ton se numeste Drum si ne vorbeste despre piramide, despre cunoasterea straveche si despre legatura noastra cu Universul, cu Pleiadele, cu Sirius si Oreon, cu Centrul Galaxiei... ne vorbeste despre Arborele Cosmic si despre caracterul multidimensional al fiintei umane. Acest simbol ne spune ca am venit de departe si ca ne este dor de casa, ca, daca avem incredere in noi si in drumul nostru, vom reusi ce ne-am propus cu mult, mult timp inainte. El ne spune ca am venit aici pe o cale si tot pe aceiasi cale ne vom duce, din nou, spre alte misiuni, dar imbogatiti cu experiente unice. 
Tonul 11. Combinatia dintre acest ton - 11 un nou inceput, a doua venire... - si simbolul ce reprezinta saltului cuantic in constiinta (Porumbul) este una "exploziva", clara, transanta, cu un mesaj puternic si plin de sens: pentru a depasi starea de adormire in care ne aflam trebuie sa facem ca lucrurile ce par a fi imposibile sa devina posibile, sa realizam - prin vointa si munca proprie - un salt in constiinta, pregatiti si siguri pe noi, fara sa manifestam ezitari sau indoieli. De noi depinde sa o putem face. Mama Pamant va sti momentul cand vom fi gata de drum, ne va sprijini, ne va ocrotine va indruma, va sincroniza Mer-Ka-Ba Ei cu a noastra si, impreuna, vom infaptui Planul. Stim ca pe Pamant nu vor fi locuri sigure, ci doar oameni siguri. Increderea in noi, in Mama Pamant si in Planul Divin este cheia evolutiei. Totul se va petrece in mod spontan, atunci cand Ea va simti ca a venit momentul. Acest mesaj este explicat pe larg de catre Drunvalo, in ultima sa carte, Uroborosul Mayas, ce va apare foarte curand la Editura For You.
Tonul 12 Jaguarul, vindecatorul cosmic, singurul simbol samanic. Un saman autentic este cel a carui cunoastere si pricepere este pusa in slujba comunitatii. Cu alte cuvinte, nivelul apostolic il vor atinge mai intai cei ce se vor ingriji de cei din jur, cei ce sunt implicati in intrajutorarea semenilor, a caror daruri sunt puse in slujba celorlalti, cei ce cauta vindecarea lor si a comunitatii din care fac parte (sub multiplele sale fatete), cei carora le pasa! Acest aspect este vast si merita discutat ca atare, pentru ca este de o importanta covarsitoare. Nu este o activitate - a face ceva pentru altul - ci este o stare, un mod de fiintare, o dorinta sincera a sufletului, o stiinta bazata pe multa cunoastere si intelepciune. Altfel, ia aspectul unei incercari de mituire a Divinitatii - facem fapte bune, pentru ca asa e bine.... Se spune ca iadul este pavat cu intentii bune. Am inteles tarziu acesta intelepciune. Sper sa mai vorbim pe acest subiect, extrem de complex si destul de delicat, pentru ca presupune mai intai vindecarea/ schimbarea unor vechi paradigme.
Tonul 13 Vulturul reprezinta scopul, tinta noastra din acest interval, numit trecena. Vulturul este simbolul celui ce se ridica atat de sus, incat vede curbura Pamantului, dar si hrana ce se afla in tarana. Coboara, isi ia hrana, si se ridica din nou. Abundenta hranei ce-i sta la dispozitie NU il poate corupe! Din pacate, viata materiala stie sa corupa, iar noi nu stim sa ne tinem departe de aceasta tentatie. Cei care studiaza constientologia, acorda spatii largi acestui subiect. In descifrarea lui, gasim cheia ce descifreaza insasi Viata pe Pamant.
Imi place sa cred ca voi avea inspiratia, timpul si oportunitatea de a dezvolta acest subiect - sau, mai exact, de a uni intr-un sigur gand, ultimele trei teme (puse in evidenta de aceste trei simboluri: Porumb, Jaguar si Vultur), aduse in atentia mea/noastra de acest ghid minunat, care se numeste AKBAL. 
Este pentru prima - si sper ca si pentru ultima - oara cand fac descrierea detaliata a unei trecene, pentru ca o consider cea mai importanta pentru perioada pe care o traim. Ea ne ajuta sa revedem trecutul si sa asezam patul germinativ al viitorului. Daca ne oferim acest interval de introspectii, vom invata cele mai pretioase lectii ale Vietii ,iar drumul nostru va fi lin si plin de bucurii.
Va multumesc ca m-ati citit.
Elena Cocis
Scuze pentru ca mi-am permis sa subliniez, dar stiu ca se citeste superficial - octav.
www.elenacocis.ro
elenacocis@yahoo.com


Multe mesaje primesc zilnic si multe mai observ si eu despre perioada aceasta pe care o avem de traversat. Tin minte ca in urma cu multisori ani aparuse pe net un film care vorbea -putin altfel- tot in baza Calendarului Mayan. Si acolo concluzia era ca vom trai perioade in care nu ne vom recunoaste unii pe altii, de la ora la ora...deja se experimenteaza asta de cate unii. Oricum doar pentru cei care inca dorm este o aparenta "normalitate"...NAMASTE!