Totalul afișărilor de pagină

vineri, 18 ianuarie 2013

APA...constiinta lichida

In urma cu multi ani, la inceputul cautarilor mele, am studiat si utilizat energia/vibratia piramidelor. A fost o experienta utila si foarte interesanta, la acel nivel al constientei la care ma gaseam. In folosirea in scop "curativ" a vibratiilor ei, am utilizat mult apa, ca mediu de acumulare si transport catre organisme/organe a acelei infoenergii. Ba am avut si bucuria de a participa la doua Simpozioane internationale, organizate sub egida Academiei Oamenilor de Stiinta, ambele avand ca tematica "Memoria apei". Unul dintre promotori era prof.dr. Marioara Godeanu, care a studiat mult acest fenomen, impreuna cu colectivul pe care il conducea La Institutul de Cercetari Ecologice.
Ieri gasesc in posta un articol care m-a frapat putin, tocmai pentru ca are la baza ideea de "memorie" a apei. Ceea ce se spune acolo este desigur bine stiut de toti cei care s-au apropiat cu adevarat de intelegerea a ce este apa, iar in Biblie veti vedea ca, la inceput, Dumnezeu a creat "pereti de apa"...Chiar multumesc personal Elenei Cocis si Monicai Visan pentru acest material, venit cu amabilitatea lor.

Jordan Duchnycz este“Stiinta Spiritului”


Jordan Duchnycz, ”creierul” din spatele acestor serii “Stiinta Spiritului” este, asa cum se defineste singur, un cautator. Nimic deosebit pana aici, doar ca lucrurile devin mai mult decat interesante, atunci cand afli ca nu are decat 19 ani. In plus, dupa ce vizionezi una sau doua dintre clipurile sale, denumite ”lectii”, iti dai seama ca este un suflet special, plin de farmec, super intelligent is foarte deschis. Este unul dintre acele spirite inalte, la care procesul de reamintire este foarte accelerat is care a venit pe Pamant, in aceasta viata, pentru a ne ajuta. El reuseste as sintetizeze, intr-un mod simplu is clar, invataturi stravechi pline de intelepciune.
Ma simt onorata ca pot contribui la promovarea muncii lui. Am aflat despre el, atunci cand am participat la Cursul de formare is acreditare a profesilor “Trezirea Inimii Iluminate” (ATIH – Awakening The Illuminated Heart) de la Scoala Reamintirii (School of Remembering), a lui Drunvalo Melchizedek. Acolo a fost prezentata Lectia nr. 12, ca material de curs, in cadrul “Lectiilor de istorie”. Spre marea uimire a participantilor, in s-a spus ca acest copil nu IL cunoaste personal pe Drunvalo is nu a participat niciodata la cursurile lui, desi cele mai multe dintre Lectii lui Jordan sunt intemeiate pe invataturile sale.
As putea continua as vorbesc despre Jordan, Inca cel putin cateva pagini, Dar mi se pare mai potrivit sa il lasam as se prezinte singur, in stilul sau propriu, intr-un text de prezentare scris chiar de el…despre el. Asadar…
Salutare, numele meu este Jordan,
In ultimul semestru de colegiu, am avut un moment de trezire. O mare intelegere is reamintire, despre ce am venit as fac aici. Asa ca am inceput as invat, as ma reconectez cu mine insumi is as aflu din ce in ce mai mult despre Univers. Pe parcurs, au ajuns la mine toate instrumentele is cartile potrivite. Nu a trebuit as caut prea mult dupa raspunsuri – pur is simplu, ajungeau la mine, prin sincronicitati. In cele din urma, am ajuns in punctul in care incercam as imi dau seama cum as predau aceste lucruri, pentru ca stiam ca asta era urmatorul meu pas. Incepusem as scriu o carte, Dar nu mergea prea bine, desi MI-am demonstrat mie insumi, ca intelesesem materialul. Ceva nu se lega. Apoi, MI-am dat seama ca, din nou, raspunsul era in fata mea. Mi-am petrecut opt ani din viata, invatand cum as animez desene 2D pe calculator is MI-am dat seama ca acesta era raspunsul. Mi-am petrecut cateva saptamani, gandind seria is, intr-un final, am scris prima lectie Gandurile. Am continuat as Le fac, fara as ma uit inapoi. In fiecare zi, tot gasesc din ce in ce mai multe informatii incredibile is am intuitii care as ma ajute as predau aceste lucruri, iar sustinerea tuturor a fost pana acum, foarte inaltatoare!
Vreau as multumesc, din nou, tuturor, pentru sustinere is pentru ajutorul in raspandirea acestor informatii. E pe cale as se petreaca o schimbare uriasa is nu am vrea as o ratam!
Lumina is Iubire
Jordan Duchnycz
VA OFER CU BUCURIE TRANSCRIEREA IN LIMBA ROMANA A TUTUROR LECTIILOR LUI JORDAN (evident, cu acceptul sau). Am ales aceasta varianta – is nu subtitrarea – pentru ca vorbeste foarte repede, iar intentia mea este as va indemn as reflectati pe indelete asupra celor prezentate. ATRAG ATENTIA CA NU VETI INTELEGE PE DEPLIN MESAJUL LUI JORDAN, DECAT DACA URMARITI SI MATERIALUL VIDEO.

Spirit Science
Lectia 20 – ApaSalutare tuturor! As vrea sa v-o prezint pe frumoasa noastra prietena Caroline Gimorelli care ne-a ajutat saptamana aceasta. Multumesc Caroline!
A sosit momentul sa discutam despre Apa. Acesta este un subiect care a provocat dispute in sectiunea de Comentarii si discutii chiar de la Lectia 1, cand am vorbit despre dr. Emoto care si-a petrecut intreaga viata cercetand apa. El a demonstrat ca daca proiectam iubire asupra apei apoi o congelam, asta va face ca ea sa inghete in tipare frumoase. Daca proiectam emotii negative, apa va ingheta cam asa. E o diferenta destul de dramatica. Emoto a incercat asta cu multe energii si emotii diferite. Acesta este Beethoven. Bach si Mozart. Asta este Heavy Metal si asta este ura. Contraargumentul scepticilor este un studiu triplu orb asupra cercetarilor lui Emoto, in care de cateva ori nu s-au obtinut nici pe departe aceleasi rezultate ca si Emoto. Asta inseamna ca Emoto este un japonez mincinos nebun? Nu neaparat! Pare un tip destul de cerebral. Poate fi faptul ca cei care au facut studiul triplu orb, nu au inteles ce stia Emoto despre apa? Simt ca asta e mai mult decat o posibilitate – si despre asta vom discuta azi.
Haideti sa privim putin apa, in mod obiectiv. Ce stim, cu adevarat, despre ea, din punct de vedere stiintific? Stim ca este substanta cea mai raspandita de pe Pamant. De asemenea, mai stim ca toate speciile vii de pe Pamant provin din apa si au nevoie de apa pentru a creste. Apropo, inclusiv cristalele au nevoie de ea. Stim ca corpul uman contine aproximativ 75-90% apa. E destul de mult. Si nu doar oamenii. Apa domina in tot ce inseamna Viata. Fara apa, viata pe aceasta planeta nu ar putea exista. Stiinta stie deja ca viata pe Pamant a aparut din apa si toate studiile asupra planetei demonstreaza ca Viata provine din apa de unde a evoluat lent si au crescut noi forme de viata. Dar apa a fost substanta originala din care a provenit. Deseori e denumita supa primordiala. Apa este singurul element din Existenta, capabila de trei stari de agregare: solida, lichida si gazoasa. Datorita acestei proprietati, se afla cam peste tot. Apa nu se afla doar in oceane, lacuri si rauri, ci si in aer. Norii nu sunt decat apa. De asemenea, se mai gaseste in abundenta, la Polul Nord si la Polul Sud.
Ce altceva mai stim despre apa? Este singurul element al carei volum creste cand ingheata si se micsoreaza cand se topeste. Toate celelalte elemente de pe Pamant face exact opusul si, din aceasta cauza, stiinta de astazi nu poate explica acest lucru. Oamenii de stiinta au mai descoperit ca apa este capabila sa creeze o presiune imensa, fie prin inghetare sau chiar si in Viata. De exemplu, intr-o samanta, in momentul germinarii, ajunge la 400 de atmosfere. Din acest motiv, o planta poate strapunge, cu usurinta, asfaltul. De ce apa are la suprafata cea mai mare tensiune dintre toate lichidele? De ce este solventul cel mai puternic de pe Pamant? De ce este ea capabila sa invinga gravitatea si sa patrunda in trunchiul arborilor, depasind sute de atmosfere de presiune?
Vreti sa stiti adevarul? Adevarul este ca exista multe intrebari fara raspuns despre apa si despre ce reprezinta ea. Nu avem nici un raspuns logic, concludent. Dar asta este un lucru uimitor, pentru ca, recunoscand ca nu stim nimic, ne permite sa ne deschidem si sa aflam lucruri noi, despre ce vrem sa stim. In cazul nostru, despre apa.
Multi oameni de stiinta de pe intreg globul au inceput sa faca asta si au ajuns la niste revelatii miraculoase. Urmatoarele fragmente fac parte dintr-un documentar secret, pe care l-am gasit ”plutind” in profunzimile youtube-ului. Este in permanenta accesat si ma intreb de ce.
”Ca sa inregistreze informatii, apa are nevoie de proprietati noi. Cu toate acestea, compozitia ei chimica ramane neschimbata. A devenit evident ca compozitia chimica a apei este importanta. Stirea senzationala este ca asta e un nonsens/prostie. Structura apei e mult mai importanta decat compozitia chimica.
Structura apei reprezinta modul in care moleculele se organizeaza. Putem observa cum moleculele de apa se aduna in grupuri. Acestea se numesc clustere/ciorchini. Oamenii de stiinta au venit cu ideea ca aceste clustere functioneaza ca celule de memorie de un anumit fel, prin care apa inregistreaza toata informatia despre relatie ei cu lumea, ca pe o banda magnetica.
Oamenii nu stiu ca, atunci cand stingi lumina, apa se schimba. Cand indepartezi campul electric de la liniile de electricitate, apa se poate schimba. Asta e directia in care se indreapta cercetarile.
Bineinteles ca apa ramane apa, dar aceasta structura de sistem nervos reactioneaza la fiecare rotatie. Instrumentele de masurare a apei au facut posibila inregistrarea faptului ca, in fiecare celula memorie din apa, sunt inregistrate 44.000 de paneluri informationale, fiecare fiind responsabil pentru propriul tip de interactiune cu mediul inconjurator.
Daca iei in considerare faptul ca un cluster este un grup de anumite celule inseamna ca el poate supravietui doar o perioada de timp scurta. Dar daca consideri ca este o structura in care moleculele pot pleca, pentru ca sa faca loc unora noi, atunci clustere pot exista, efectiv, o perioada foarte lunga de timp. Stabilitatea structurii clusterelor confirma ipoteza ca apa este capabila sa inregistreze si sa depoziteze informatii.
Apa poate fi computerul cel mai maleabil. Este ca o memorie de computer. Este memoria informatiei. Trebuie sa stii cum e aranjata. E ca alfabetul. Daca nu il cunosti, nu stii nici o litera, nici un cuvant, nici o propozitie. Deci, structura moleculara este alfabetul apei. Trebuie sa ”scrii” o propozitie cu apa. O poti chiar schimba.
(video) Iar ADN-ul este alfabetul Corpului Constiintei care contine, de asemenea, si informatia din apa. Dar si informatia de la Soare (vezi Lectia 11_11).”
Vedeti deci ca nu doar Emoto cerceteaza apa, ci si multi alti oameni de stiinta, mai ales rusi, care fac zilnic o groaza de descoperiri uimitoare. Emoto a iesit in public cu cristalele sale de apa si asta a deschis o groaza de discutii publice.
Am privit partea luminoasa a lucrurilor, dar a sosit momentul sa o privim si pe cea intunecata. Totul este energie si orice energie poate fi transmutata de la pozitiv la negativ – si viceversa.
Asa curge apa in mod natural, in natura. Nu-i asa ca pare fericita? Apa curge in curbe, oriunde are nevoie sa ajunga. Totusi, pana ajunge in casele noastre, apa parcurge un alt tip de calatorie. Curge asa. (vezi video). Multe, multe intoarceri in unghiuri drepte si muchii dure. Daca ati citit Tablitele de smarald, va amintiti cum Toth a descris in Tablita nr. 8, cat de extraordinar a trait in taramul curbelor, dar cand s-a aventurat in taramul unghiurilor drepte, a fost urmarit de demoni. Eu simt ca inca nu putem intelege, cu adevarat, toata povestea de la acest nivel de constiinta, dar seamana destul de mult cu modul in care noi ne deterioram apa, prin tehnologie. Nu curge – iar asta nu e sanatos. Structura naturala a apei este modificata/stricata la fiecare intoarcere. La un nivel mai mare, se stie ca multe orase au un sistem looping inchis. Asta inseamna ca apa pe care o folosim, este reciclata permanent. Apa trece printr-un sistem de purificare chimica agresiv si filtre puternice, apoi revine in casele noastre, avand in memorie chimicalele si violenta la care a fost supusa. Totusi, mai rau decat asta, este informatia poluata, pe care apa o acumuleaza prin kilometri intregi de tevi din mii de case si apartamente. Spiritual, noi ne poluam apa si asta se petrece la scara mare. Apa inregistreaza toata frica si stresul din viata noastra. Cand ajunge in corpurile noastre, nu prea e intr-o forma buna. Si nici nu ne ajuta pe noi, cei care o bem.
Imi dau seama ca e destul de sumbru, dar mai important e sa ne reamintim ca totul este energie si orice energie poate fi transformatata. Hai sa vorbim despre asta. Care sunt solutiile practice pentru purificarea apei si pentru a le oferi corpurilor noastre, apa pura? In primul rand, cred ca aceasta este una dintre multiplele functii ale orgonului. Daca punem orgoane in canalizari sau aproape de tevile din casa noastra, ele vor incepe sa modifice si sa transmute in mod pozitiv, energia negativa din apa, in ceva fantastic.
In al doilea rand, preparati-va niste ”apa spirituala”. De cand am vorbit, in partea a doua, despre apa si cristale, multi oameni ne-au scris si ne-au spus ca nu mai beau cafea dimineata, deoarece pun cristale in apa, inainte de a merge la culcare si beau o apa revitalizanta si incarcata, inainte de a-si incepe ziua. Aducand energie sanatoasa, in fiinta voastra, puteti folosi acea frecventa, pentru a gandi mai clar, pentru a aduce frecvente mai inalte si fericire in viata voastra si a celor din jurul vostru. In timp, se va raspandi mai multa iubire. Daca stramosii nostri puteau sa faca apa vindecatoare, folosindu-se de recipiente de argint, pe noi ce ne opreste?
In al treilea rand, cred ca ar fi minunat daca ati face o meditatie saptamanala, cu apa. In fiecare duminica, voi intra in meditatie si ma voi concentra pe reintinerirea si vindecarea apei de pe Planeta. Nu trebuie sa fie la o anumita ora... ci, candva, duminica. Puteti lucra la transmutarea apei din corpul vostru, din casa voastra sau de pe intreaga planeta. Depinde de voi. Fiecare meditatie va conta, deoarece intentia voastra va va proiecta constiinta asupra a ceea ce va doriti.
Si ultima, fiti recunoscatori pentru apa pe care o beti.
Acesta este un alt clip pe care as vrea sa vi-l arat.
”Dr. Emoto a facut un alt experiment interesant. A pus orez si apa in 3 recipiente de sticla. Apoi, in fiecare zi, timp de o luna i-a spus: ”Multumesc” unui recipient, ”Esti un idiot” celui de al doilea, iar pe cel de al treilea l-a ignorat complet.
Dupa o luna, orezul caruia i s-a multumit a inceput sa fermenteze, eliberand o aroma puternica si placuta. Orezul din al doilea recipient s-a innegrit, iar orezul ignorat a inceput sa putrezeasca.
          Dr. Emoto e de parere ca acest experiment ne ofera o lectie importanta, legata mai ales de modul in care ne tratam copii. Ar trebui sa avem grija de ei, sa le oferim atentie, sa vorbim cu ei. Indiferenta face cel mai mare rau.”
          Apa creeaza atat de multe structuri, fara de care viata nu ar putea exista. Apa formeaza spirala de ADN, dar si structura proteinelor. Corpurile noastre nu pot functiona fara apa. Fiecare samanta sau embrion prinde viata in apa. Apa care inconjoara embrionul creeaza viata si aduce nutrientii necesari pentru a facilita cresterea. Pamantul nostru este un recipient urias de apa, din care au aparut toate formele de viata. Fiecare fiinta vie este, in esenta, un recipient de apa. Asa cum o lucrare de arta nu a fost inca sculptata de artist, in forma ei finala, la fel apa contine posibilitati infinite de viata, in interiorul ei. Apa a adus cu ea o preconceptie despre viata. Pentru ca viata sa apara, mai intai are nevoie de un impuls. Fiecare specie vie se straduieste constant sa atinga propria perfectie, dar totul provine din aceeasi constiinta originala, din aceeasi sursa.
          Ultimul lucru despre care as vrea sa vorbesc inainte de a incheia episodul de saptamana aceasta este o analogie cosmica. Fara apa, viata pe Pamant nu ar putea exista. Celalalt element absolut necesar vietii pe Pamant este Soarele. Fara Soare viata nu ar exista. Intr-un mod poetic frumos acestia sunt Mama si Tatal Vietii de pe Pamant. Ganditi-va putin! In reproducerea biologica este nevoie de un barbat si de o femeie. Masculul ofera samanta iar femeia ovulul. Impreuna, cele doua danseaza si formeaza o viata noua. Soarele este aspectul masculin care aduce Mamei Pamant forta cosmica a vietii. Mama Pamant este bineinteles, mama care ofera ovulul unde viata noua va creste. Apa poate fi placenta prin care creste toata viata. Suprafata Pamantului unde viata creste este pantecul/uterul planetei. Cum e sus, asa e si jos. Mama, tatal si copilul = Pamant, Soare, viata noua. Acestia suntem noi dar si toate celelalte animale, viata salbatica, cristale si tot ce mai traieste pe aceasta planeta.
Stiinta moderna si societatea sunt relativ sceptice - si asta e putin spus – la mesajele apei. Dar daca privesti in pespectiva, simt ca munca lui Emoto doar a ”zgariat” suprafata a ceea ce inseamna intelegerea apei. Daca privesti aceste cristale de apa inghetata si le cataloghezi ca pseudo-stiinta e ca si cum ai da la o parte o intelegere mult mai cuprinzatoare despre ce inseamna apa si rolul pe care ea il joaca in evolutie.
Este Viata! Sunteti voi!
Dragii mei, ii multumesc prietenei noastre, Elena Cocis, pentru aceste traduceri pe care ni le pune la dispozitie. Dupa ce am trimis ieri, lectia 20, ne-am gandit sa o luam cu lectia 1, si sa va trimit o lectie pe saptamana. Linkul la video este acesta,
Cu drag, Monica si Elena
Stiinta spiritului – Lectia 1 – Gandurile, de Jordan Duchnycz
Religia viitorului va fi o religie cosmica. Ar trebui sa transceada Dumnezeul personal si sa evite dogma si teologia. Albert Einstein
    Simtiti? Un fel de… anticipare, care creste din ce in ce mai mult. Un alt fel de a spune ca timpul se accelereaza – de ceva vreme, tot aud discutia asta. Stiu ca foarte multi oameni au simtit-o la un moment dat, poate in timp ce se uitau la stiri sau poate cand s-a intamplat ceva in viata lor. Ceva grandios e pe cale sa se petreaca. Putem vedea semnele acesteia peste tot in lume, in revolutiile care se raspandesc rapid in Orientul Mijlociu, in protestele care se desfasoara in America si in Europa. Cutremurele devasteaza lumea, asa cum au facut-o in Japonia, Myanmar si Grecia. Economia globala se prabuseste atat de mult si se pare ca intram intr-o recesiunea globala, care face ca cea din anii `30 sa para o gluma. Nu vreau sa mentionez incalzirea globala care, daca nu va duce planeta intr-o era glaciara, ne vom ucide, cu siguranta, singuri, datorita suprapopularii. Si daca luam in considerare rata dublarii (cantitatii de resurse utilizate generate de cresterea economica – n.t) cu siguranta nu avem resurse sa supravietuim ca in prezent, decat poate pentru inca aproximativ 10 ani.
    Si cu toate acestea, suntem pe cale sa invatam ceva extraordinar. Ceva care va transforma complet Pamantul pe care il cunoastem, in ceva incredibil si frumos. Multi oameni de pe tot globul au auzit de acest lucrul-au aplicat pe ei si au fost martori unor schimbari minunate. Altii si-au dedicat vietile lor ca sa vorbeasca despre acest lucru, sa ii invete pe ceilalti. Eu sunt o persoana care inca cauta/exploreaza si vreau sa vorbesc cu mai multi oameni despre asta.
    Minte, corp si spirit: aceasta este Sfanta Treime, care permite existenta vietii pe Pamant. Chiar si fara una dintre aceste trei, nu am putea sa functionam corespunzator. Si, cu toate acestea, in lumea de azi nu intelegem decat două din cele trei. Am cartografiat stiintific mintea si corpul si intelegem fiecare aspect al lor. Cu toate acestea, ce stim cu adevarat despre spirit, despre suflet? Ce este? De unde vine? De secole, religiile au fost sursa principala de raspunsuri legate de suflet, dar acestea nu sunt concrete. Multe religii diferite au raspunsuri si idei diferite, despre cum functioneaza lucrurile, la acest nivel. Cu toate astea, recent s-a descoperit ceva. Aceasta descoperire a condus la alte descoperiri – si apoi, la alte descoperiri. Aceste intuitii incredibile nu au captat atentia comunitatii globale, au fost acceptate de guverne si agentii secrete, dar nu a ajuns, cu adevarat, la mase. Astazia, ceasta informatie iese incet la suprafata, iar eu o voi impartasi cu voi.
Gandurile
    Ce stie, cu adevarat, lumea stiintifica, despre ganduri? Stim ca pot fi masurate, conectandu-ne la scannere care masoara frecventa emisa de ganduri, in procesul gandirii. Sunt masurabile, dar nu sunt stocate intr-un loc anume al creierului. E cumva posibil ca ele sa fie create in afara mintii? Mmmm…poate ca nu, dar este posibil ca gandurile din mintea voastra sa creeze lumea exterioara? Despre acest lucru vom vorbi, astazi.
    Vi s-a intamplat vreodata sa stiti exact ce urmeaza sa spuna altcineva, cu 23 secunde inainte sa inceapa sa vorbeasca? Aveti o conexiune cu o persoana iubita sau cu un animal de companie, care va permite sa stiti exact cum se simte celalalt, sau ce gandeste, chiar si cand nu sunt pe langa voi? Ati cunoscut pe cineva de la care ati simtit vibratii negative, iar mai tarziu intuitia voastra v-a confirmat ca ati avut dreptate? Cu totii am avut cel putin cateva asemenea experiente, unii mai multe decat altii. Exista cativa oameni care chiar pot avea asemenea experiente, destul de usor. Cred ca li se spune: ”persoane cu calitati extrasenzoriale”?
    De dragul discutiei, sa presupunem ca, atunci cand te gandesti la ceva – orice – acel lucru apare in fata ta. Nu, nu fizic, dar sa spunem ca apare intr-un alt taram, care exista in noi si in jurul nostru. Hai sa presupunem, pentru moment, ca nu suntem constienti de acest lucru, si sa vorbim mai tarziu de asta. Hai sa-l numim, pentru moment…Taramul gandurilor.
    Atunci cand faci ceva, mai intai te gandesti la acel lucru. Fie ca iti construiesti o piscina in spatele casei sau iti faci un sandvis, mai intai gandesti acel lucru. Da, chiar si ganduri subconstiente, cum ar fi mersul sau respiratul. Acest lucru nu ar trebui sa fie ceva nou pentru noi. Gandim lucrurile inainte de a le face, chiar daca acest lucru se intampla doar cu o fractiune de secunda inainte. Pur si simplu, asa functionam – actiunile noastre fizice reflecta gandurile deja create. Poti sa spui ca te misti printre gandurile tale, transformand ideile non-fizice, in actiuni fizice.
    Atunci cand un inventator are o idee, ea se raspandeste rapid printre colegii si prietenii sai. Ideile si gandurile se raspandesc si e posibil ca mai multor oameni sa le vina aceleasi idei, in acelasi timp, iar acest lucru permite dezvoltarea lor. In acest scenariu, nu considerati ca gandurile sunt separateci un intregla care fiecare dintre noi se poate conecta. Bineinteles cadeoarece nu putem vedea fizic acest taram al gandurilor, nu putem spune ”exact” care a fost ideea originala, ci doar interpretarea pe care o dam, folosindu-ne de functii ca limbajul corpului, propria intuitie, adica modul in care gandurile se conecteaza unul la celalalt. Datorita acestui lucru, putem adauga putina creativitate din partea noastra, la aceasta combinatie, propriul nostru ”condiment”, in timp de lucram la un scop comun.
    O reuniune sociala este un exemplu de cum functioneaza, in practica, acest lucru – oamenii se aduna, pentru ca impartasesc idei asemanatoare, ganduri si emotii, cu oamenii de acolo. Un alt exemplu ar fi un curs de arhitectura la universitate; persoanele interesate de arhitectura pot participa la curs, deoarece impartasesc, la nivel mental, acelasi interes. Acest lucru nu ar trebui sa va uimeasca; e viata noastra de zi cu zi – dar privita dintr-o alta perspectiva. Chiar daca folositi ceea ce altii au creattot creezi aceasta experienta pentru tine. Tu ai materializat acel Ipad, acea casa sau orice altceva din experienta voastra.
Deci, odata cu conectarea gandurilor cu alte ganduri, apare prima mare intelegere. Aceasta noua intelegere arata cat de legati suntem, cu adevarat, unul de celalalt – nu doar la nivel fizic, ci si la nivel mental si spiritual.
    Pana de curand, oamenii au stiut ca sunt conectati doar prin fiinta lor fizica. Presupuneam ca experienta constienta, ca si gandirea,  era 100% izolata de tot restul. Realitatea este ca nu suntem. Suntem atat de conectati unul cu celalal, tincat e aproape imposibil de crezut.
    Ganditi-va la orice alta creatura de pe Pamant. Ce stim, cu adevarat, despre legatura care ii conecteaza? Gastele pot circula pe distante lungi, schimband,pe randin sensul acelor de ceasornicgasca care zboara in fruntea stolului. Multi pesti inoata in bancuri maridar stim ca nu au o forma de comunicare verbala. Animalele noastre pot comunica unul cu celalaltfara sa vorbeasca sicu toate acesteastiu ce simte fiecare si se conecteaza intr-un mod extraordinar. Aproape orice creatura vizibila se conecteaza cel putin cu specia din care face partedaca nu si cu altele. Noi, oamenii, suntem pasul urmator in evolutie, dar asta nu inseamna ca nu avem aceasta conexiune. Ce anume ar putea spune ca nu suntem conectati la fel? Nu mai suntem conectati cu noi insine, de foarte mult timp si acum ne dezvoltam total dezarmonic.
    Acum, gandurile create sunt doar varful iceberg-ului. Partea interesanta vine in momentul in care iei in considerare emotiile. Emotiile sunt mult mai puternice decat gandurile. Emotiile atrag, va controleaza actiunile, va ghideaza prin viata. Nu gandurile controleaza locul pe care stai in sala de clasa sau intr-un autobuz, daca iti place acea fata sau daca crezi ca acel individ miroase. Atunci cand un cuplu se formeaza, cei doi sunt legati de emotii. Si cand se cearta, tot emotiile ii despart. Privesti emisiunile tv care iti plac, petreci timp cu prietenii, deoarece ai legaturi emotionale cu ei.
    Acum, acest lucru se aplica si la o scara mai mica. Ai avut vreo dimineata din aceea in care te trezesti prost dispus, te lovesti la deget si te gandesti ” E una dintre zilele alea” si iti dai seama ca toata ziua iti merge teribil de prost? Totul merge prost! Cum sunt zilele in care te trezesti exaltat, fericit si gata de plecare? Toata ziua este excelenta si totul merge bine! Chiar daca se intampla ceva rau, esti mai putin afectat, deoarece esti atat de bine din punct de vedere emotional. Motivul care diferentiaza modul in care merge ziua este starea TA emotionala. Oamenii cred ca lumea va merge la fel, fara ei Dar, in realitate, nu este asa. Oamenii interactioneaza diferit cu alti oameni si fiecare ar avea experiente complet diferite, daca nu ai fi acolo unde te afli.
    Imaginati-va acest scenariu. Un bataus cauta pe cineva pe care sa il bata. Sunt copii care fac sport, care se urca pe funie, se dau in leagane dar, pe margine sta, in iarba, un baiat care se uita la ceilalti cum se joaca. Nu simte ca cineva ar vrea sa se joace cu el, asa ca sta departe de grup. Batausul stie imediat unde sa se duca – si ciclu violentei incepe.
    Prin sentimentul vulnerabilitatii, devii vulnerabil in fizic. Daca baiatul ar fi iesit in pauza si ar fi spus: ”Pot sa ma integrez!” probabil ar fi facut sport. Acest lucru se aplica si batausului, deoarece el nu avea cu cine sa se joace – probabil din cauza unei nesigurante (mentale), iar asta l-a condus la nevoia de a le face rau celorlalti. El crede ca isi face un bine, lovindu-l pe baiat – dar in realitate, pe termen lung, se loveste pe el insusi.
    De asemenea, poti sa privesti si la nivelul societatii si vei vedea multe dovezi care sustin acest lucru. Oamenii care au cel mai mare succes, sunt cei care vorbesc cel mai mult despre succes. Cei care vorbesc mai mult de boli, sunt cei care le au.
Da, si boala este tot una dintre creatiile voastre. Din cauza ta, ai un sistem imunitar scazut. De obicei, dam vina pe virusi si pe ce se intampla cu sistemul nostru imunitar. Dar devenim sensibili la ele, din interior – fie ca e vorba de o energie negativa sau de vreun sentiment negativ, caruia i-am permis sa intre. Putem, de asemenea, sa ne vindecam pe noi insine – dar voi vorbi despre vindecare, in alt clip.
    Odata cu aceasta intelegere, apare ceva nou. Tu iti creezi propria realitate. Noi suntem 100 % responsabili de situatiile in care ne aflam, de lucrurile bune sau rele care ni se intampla. In ziua de azi, ne trezim ca jucam, destul de des, jocul vinovatiei. E vina lui ca nu am fost eu promovat, e vina ei ca nu m-am dus la meci, e vina tuturor ca sunt eu atat de depresiv. Orice se intampla – si asta poate fi foarte greu de inteles – este vina ta. Fericirea ta, tristetea ta, fricile si norocul, fiecare experienta din viata ta de pe Pamant s-a petrecut din cauza ta.
    Adu-ti aminte ca asa cum iti creezi propria realitate, la nivel individual, ne co-cream propria realitate, ca un colectiv. Suntem o singura specie si ca specie ne cream realitatea pe care o traim impreuna. Unul dintre argumentele obisnuite pe care le aud este: ”Dar cum sta treaba cu copiii care mor de foame in Africa? Cum isi creeaza ei foametea? As raspunde, spunand ca stilul de viata vestic nu prea le permite tuturor de pe planeta sa traiasca in abundenta, nu-i asa? Noi folosim toate resursele lumii, nu prea impartasim nimic decat daca suntem bine platiti sau primim ceva in schimb. Si ne mai intrebam de ce sunt ei saraci? Nu am impartit cu fratii si surorile noastre de pe planeta! Repet: noi, ca si colectiv, cream realitatea pe care o traim pe planeta.
Acest lucru se aplica la toate nivelele, inclusiv la cel familial, unde va creati propria realitate si in care actiunile voastre vor schimba ceea ce familia voastra traieste. Datorita acestui lucru – dar si faptului ca nu suntem acordati cu noi insine – poate sa para uneori ca nu detinem complet controlul asupra a ceea ce traim. Uneori, suntem aparent fortati sa intram intr-un scenariu, care pare incontrolabil. Acest lucru este un rezultat al dizarmoniei si al lipsei de conexiune cu propria noastra intuitie. Cand suntem mai acordati cu noi insine, putem sa simtim anumite scenarii si sa decidem daca este calea pe care vrem sa pasim. Poate ca nu o voi lua pe aleea intunecata, poate ca e corect sa nu ma angajez acolo ....
    Dincolo de asta, odata ce simti ca nu mai detii controlul, e momentul sa decizi ce faci mai departe. Ii poti permite experientei sa scoata ce e mai bun din tine, sa te sece de energie si sa intri intr-un loc dens, nefericit din punct de vedere emotional. Sau, poti decide sa o iei asa cum este – ca pe o simpla experienta si sa mergi mai departe. Fiecare nor intunecat are o margine argintie si daca o cauti, iti va fi mult mai usor sa o gasesti.
    Multi dintre noi au auzit de ceea ce se numeste ”Legea Atractiei”. Vorbeste de ceva asemanator cu ceea ce vorbesc eu aici, dar mai mult despre realitate si nu despre taramul gandurilor. Peste tot in lume, oamenii s-au inscris si si-au spus povestile uimitoare, in care s-au concentrat pe ceea ce voiau si au trait miracole si coincidente. Asta nu este decat o mica parte din oceanul vast al lumii interioare, despre care voi vorbi. Cu toate acestea, este foarte real si chiar poti schimba orice din viata ta, daca iti doresti acest lucru. Stiu asta din experienta personala si nu e greu sa gasesti si pe altii care au facut acest lucru. Unul dintre argumentele permanente, pe care le aud de la oamenii care neaga aceasta ”Lege a Atractiei”, este: ”Nu poti sa te gandesti la ceva si sa schimbi, stand degeaba”, iar eu raspund ”Exact! Nu stai nici o clipa. Doar schimbi setarile mintii si iti continui viata. Creeaza emotiile in minte si apoi adu-le in fizic. Nu va lasati condusi de emotii. Atrageti gandurile in taramul fizic. Nu lasati emotiile sa va controleze.”
    Ce poti face, ca sa schimbi lucrurile? Pai, doar fii bun cu tine insuti! Umple-te cu emotia iubirii si a fericirii, pe masura ce iti parcurgi ziua! Cinsteste-te pe tine insuti si incearca sa iti schimbi perceptia despre viata, de la ce cred altii ca e bine pentru tine, la ceea ce crezi TU ca este bine pentru tine. Ia-ti cateva minute, stai jos si gandeste-te: ”Ce imi doresc, cu adevarat?” Bineinteles ca, la inceput, multi oameni se vor gandi mai intai la bani, bogatie, faima, lux ... si chestiile astea chiar sunt dragute. Dar iti vor cumpara ele, fericirea? Cred ca asta depinde de tine. Din experientele mele am aflat ca, dincolo de toate astea, oamenii vor sa fie acceptati, apreciati si iubiti. Oferind acest lucru, celorlalti, si voi le veti primi la randul vostru, iar legatura care va conecteaza cu ceilalti va deveni din ce in ce mai puternica!
    Mai vreau sa va spun ceva, inainte de a ramane fara timp. Un om de stiinta din Japonia, a facut acum cativa ani o descoperire incredibila, dar care a trecut neobservata sau nu a fost recunoscuta la nivelul comunitatii stiintifice globale. Dr. Masaru Emoto a descoperit ca, daca pui apa intr-un pahar si o congelezi, poti modifica modul in care apa cristalizeaza. In borcanul pe care au scris ”te iubesc”, apa a format cristale de genul acesta. Pe borcanul pe care au scris ”Mi-e greata de tine, vreau sa te omor”, apa s-a cristalizat asa cum vedeti. Daca gandurile ii pot face asa ceva apei, imaginati-va ce ne pot face noua!
Pai, se pare ca timpul pe ziua de azi s-a terminat. Inainte de a pleca, vreau sa va las cateva cuvinte la care sa va ganditi. Pentru cei care cauta, in acest moment, o indrumare.
Poti avea, poti face sau poti fi, oricine doresti sa fii.
Namaste! Multumesc ca m-ati ascultat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu