Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 9 iulie 2011

free mind, adica...

          Pe aceasta tema as putea-si s-au si scris- o infinitate de pagini. Sunt si acum uimit ca chiar si conceptul de liber este...limitat, desi este firesc deoarece este prelucrat de o minte limitata si mereu comparat inafara, cu ceva experimentat anterior. Dar, dragilor, LIBERTATEA nu este ceva ce poate fi cuprins, si nici comparat sau raportat la ceva. Este o stare INTERIOARA, ca orice stare, si se poate defini prin eliberarea definitiva a Sinelui de servitutile la care mintea limitata il tot obliga sa fie martor. Am insistat mult pe linga cele mai apropiate fiinte sufletului meu sa inteleaga acest aspect si, atunci cand a trebuit sa accept ca nu am nici o sansa, a trebuit sa renunt. Vorba preluata, "nu spui nume"...
          Misticul este o biata fiintza ca si tine, care a ajuns sa trebuiasca sa recunoasca ca, oricat de mult s-a straduit, in galetusa mintii lui nu are cum sa incapa oceanul de informatie a Intregului. Este atat de "de bun simt" aceasta logica, incat desigur te apuca rasul cand vezi infatuarea mintii, indiferent forma sub care se manifesta...de aceea la urma ramane un ras de copil...
          Iar partea cea mai comica si...aparent surprinzatoare este ca abia cand ai ajuns sa intelegi ca te-ai  condamnat singur sa fii un prost si un limitat, brusc mintea universala vine si iti arata ca iti sta la dispozitie, ca este doar o extensie a ta si ca poti folosi oricand ai nevoie orice informatie iti pare tie utila in experientza. Doar linistit si in-crezator sa fii. Adica tradus, credincios inlauntrului tau. Credinta inlauntru este tot ceea ce ne este ACUM absolut indispensabil. Am tot experimentat de-a lungul miilor de incarnari credinta inafara noastra si am creat experientele cele mai ciudate,uneori grotesti. E timpul sa ne reorientam. Chiar este! dar, desigur, avem iluzia libertatii de a ALEGE, iarasi.
           Acum important ar fi sa devenim acel punct zero. Adica sa devenim non mind. Sa avem bunul simt sa recunoastem ca am avut doar o pretentie despre faptul ca am fi stiut ceva, atat ca indivizi cat si ca societate. Nu in minte. Am crezut ca avem de invatat ca sa putem stii ceva, obtinand de fapt uitarea de Sine si conditionarea maxima. Daca privim atent este imposibil sa nu ne dam seama...
           Am mai putea intelege ca diferenta dintre a stii conceptual cum arata Creatia si Legitatile ei, cum s-ar defini punctul zero sau starea de non mind si a fii acestea este infinita si scrisa in realitatile biochimice ale corpului. S-a tot sugerat ca una este sa fii vorbitor si alta traitor a ceva, dar o intelegere completa nu  am am vazut inca. Trecerea de la a functiona in baza perceptiilor si reactiilor creierului reptilian sau subconstientului la supra constientza sau mintea universala cunoaste etape percepute ca detensionari, ca un grad de confort psihologic sporit. Aceste perceptii schimba frecventa in celule, iar daca se adauga si meditatiile inalte si eventual o sexualitate tantrica procesul este si mai abrupt, ducand la modificarea proceselor chimice din celule si din organe/tesuturi. Mai mult, ridicarea energiei si a frecventei de vibratie a corpului face ca sa se activeze glanda pineala, acea ghinda care apare obsesiv in mai toate traditiile spirituale, iar aceasta are doua conseccinte importante. Pe de o parte se modifica iarasi perceptiile si pe de alta ea comanda si modul in care sistemul endocrin va functiona, iarasi cu repercursiuni benefice asupra chimismelor interne.
            Intreaga aceasta complexitate nu are cum sa fie controlata constient de catre mintea noastra limitata dar este programata in armonia structurala a proiectului acestui corp. Ceea ce ar fi de dorit poate ar fi tocmai sa nu ne mai opunem acestor armonii interne care fac ca viata in corp fizic sa fie o frumoasa iluzie, pe care toti ne-am dorit sa o mai gustam odata, dovada ca ne aflam aici. Aici isi gaseste locul ades pomenitul sentiment de ":recunostiinta", si nu intr-o viziune contextual-conjuncturala.




...povestind putin, din experienta proprie...

            Avand in vedere ca absolut TOTUL este doar o experientza a Constiintei, venita sa exeperimenteze asa numita "viata" in frecventa 3D, desigur nici nu ar fi de asteptat ca experientele sa fie asemanatoare. Ele vor corespunde modului in care fiecare am perceput aceasta frecventa cu aparentele ei manifestari si in ce masura fricile ne-au mutat catre perceptia si reactia creierului reptilian. In cazul in care acest lucru s-a petrecut este si firesc ca toata energia disponibila experientei aici sa fie folosita nu creativ ci in spectrul apararii de pretinse griji/nevoi/necaz/durere. Totusi sa nu uitam ca INTREAGA RESPONSABILITATE de a fi mai atenti si a percepe si altfel lucrurile ne-a stat intotdeauna la dispozitie. De aceea se si spune ca totul este doar O ALEGERE.
             Nu este vorba de ceea ce mintea ar considera ca se afla la antipodul fricilor, respectiv curajul, deoarece curajul este doar un alt nivel al fricilor-mergand pana catre LIPSA DE FRICI. Complementul fricilor este IUBIREA, care la randul ei presupune Pacea, armonia, starea de atentie si de aici sentimentul de libertate si...creativitatea. In alti termeni putem spune ca am avut permanent oportunitatea de a alege intre doua frecvente, cea a mintii si cea a inimii, sau intre a ne lasa pilotati de mintea subconstienta, racordata subconstientului colectiv sau de mintea supraconstienta, racoradata mintii universale. Si pentru a intelege Unificarea Fiintei, Iisus vine si spune Eu si cu Tatal Una Suntem, respectiv faptul ca subconstientul si supraconstientul pot fi una.
             Multi au perceput ca au trait limitarea datorita sistemului politic/social in care s-au format/dezvoltat si e un alt mod de a nu ne asuma ALEGERILE PROPRII. Si eu tot asa am trait, desi la nivel al experientei colective as fi preferat ALTCEVA, dar asta nu m-a oprit sa imi fac propriile alegeri si sa ma formez in acord cu ele. Nu spun ca a fost mai bine- a fost doar ALTFEL. Nimic nu m-a putut opri ca, desi absolvent de arte plastice sa activez 17 ani in cercetare, sa am 5 brevete inregistrate, sa fiu initiat tantric la 20 de ani sau sa refuz intrarea in partidul unic pe simplul  de bun simt motiv ca nu pot face parte din acelasi partid cu toti betivii si delatorii. A fost simplu, zic eu. Retin ca plecam catre institut cu teme de cercetare pe care mi le propuneam singur, pe care le experimentam pe utilajele din acea dotare "socialista", ca si cand ar fi fost "ale mele"...Nu ma pusesem intr-un cadru in care cineva sa ma fi putut opri ci dimpotriva, toata lumea era multumita.
             Dupa '89 am ales sa imi dezvolt creativitatea fara a mai fi intr-o structura si aveam sa constat ca povestile care se debitau nu concordau cu realitatea experientiala. Am dezvoltat ceva mai micutz atunci si a trebuit sa accept ca nici contributiile la Buget nu erau apreciate: trebuia sa te scoli la 5 dimineata si sa stai la o coada "ceausista" ca sa le poti plati. Atunci desigur am ales sa...nu mai platesc nici un impozit. ALEGERI. Si absolut toate AU FOST POSIBILE, chiar daca aparent mintea nu le-ar fi validat.
            Am inteles desigur repede ca CREATIVITATEA nu este ceva in care TU AI ROLUL PRIMORDIAL. Nu TU, ca minte. Din cele cinci brevete inregistrate, desigur incercat sa le rezolv cu mijloacele mintii timp indelungat, la trei dintre ele rezolvarea inspiratoare a venit cand eram in...sfantul spatiu al wc-ului. Cand mintea era in pauza.
           Creativitatea creste pe masura ce intelegi ca NU TU ESTI CEL CARE FACI CEVA, si ca PRIN TINE CEVA SE FACE/ADUCE in acest plan al experientei. Asa ca as mai fi putut inregistra si alte brevete, doar ca multe mai ai ocazia sa intelegi...Am studiat optica destul de indelung, am citit si cursuri ale Univ. Berkley ca sa pot intelege ce nu gaseam explicat satisfacator si, desi si acum sunt singurul in spatiul romanesc care poate produce filtrul de polarizare a luminii fara de care o multime de tehnologii ce folosesc cristalele lichide (celebreleLCD) nu sunt posibile, macar am reusit sa inteleg mult mai profund Legile Creatiei si ce inseamna ALEGERILE noastre in ceea ce priveste tehnologiile.
           In urma cu vreo noua ani un bun prieten mi-a propus sa incercam sa obtinem surse alternative de energie si dupa multe incercari ale mintii, evident cu slabe rezultate, aveam sa observam ca totusi aparatul de masura inregistreaza mici tensiuni induse mental...chiar mai mari decat cele obtinute prin experiment. ATUNCI AM ZIS CA NU E ACEEA CALEA SI...am cerut cateva zile sa gasesc o solutie. Dupa cateva zile aveam sa ne aflam in punctul in care trebuia sa alegem UNA dintre aproape o infinitate de modalitati de a prelua energie din campul de energie universal. Rezultatul? In mintea mea a aparut bine conturat: mai intai o explicatie ABSOLUT COMPLETA despre ENERGIE. Apoi o schema de constructie, imbunatatita dupa 24 de ore cu o alta. Am reajuns la OSIM. Aveam sa aflu ca ei doar tehnologii nu si principii noi breveteaza. Am solicitat brevet si dupa 6 luni aveam sa aflu ca...forma de intocmire a brevetului nu corespundea. Am inteles subtextul si...nu am mai revenit.
           Intre timp am incercat sa contactam pe cineva capabil sa ne ajute sa sustinem un astfel de proiect, era un consultant financiar ce isi facea reclama, care dupa ce a examinat cateva zile documentatia a zis ca o facem, ca oricati bani sunt necesari ii avem in 24 de ore, dar O FACEM CUM VREA EL. Ar fi insemnat o mare degringolada si...nu am acceptat. Voia ca intr-un an sa scoatem pe piata echipament energetic complet pt. o vila, adica ceva care sa rastoarne brusc totul...Daca nu ne-ar fi iesit, ne-ar fi "calcat o roata de tractor in...lift", dupa propriile lui declaratii.
          A trebuit deci sa inteleg ca NU SE VREA INCA tehnologie a punctului zero. Cand privesc si acum la cei care DECLARA ca muncesc pentru obtinerea de tehnologii free energy, trebuie sa observ ca inca ii pacaleste mintea si ca, de fapt, nu au inteles ce vor anume...Free energy este PRECEDATA de free mind, si asta inseamna FOARTE MULTE...

miercuri, 6 iulie 2011

de fapt, vorbim doar despre CONSTIINTA

PUNCTUL ZERO


Interesante vremuri traim!
Desi inca o mare majoritate din semeni nu si-au gasit timp sa isi puna intrebari existentiale, nedepasind nivelul hipnozei generale rezultate din puternica conditionare a mintii, totusi din ce in ce mai multi, macar datorita unor efecte inregistrate in experientele lor de viata cotidiana, incep sa devina mai atenti. Si pentru ei incepe sa devina destul de limpede ca nu intotdeauna mintea reuseste sa vada o coerenta in ciclurile cauza/efect. Aceste aspecte sunt cel mai ades cauzatoare ale inceperii trezirii din hipnoza mintii.
Acest blog se adreseaza insa acelei foarte mici minoritati, care nu numai ca s-a trezit dar a si parcurs in mare cam toate etapele experientei constiintzei catre constientza. Maslow ne-a infatisat niste nivele, etape ale dezvoltarii constiintei, si ea ramane de inteles la nivel psihologic, din pacate constituindu-se si in sprijin al neasumarii, pentru unii, a drumului catre Atributele Sinelui.

Dincolo insa de acest nivel sunt experiente cu un grad de libertate mult mai mare, in care orice concept mental dispare. Eu vad Constiintza ca fiind UNICA si ADEVARATA noastra identitate. Ea are ca principal atribut starea de emptyness, vidul, iar noi in experienta coboram prin libera alegere sa experimentam nivelele descrise in piramida lui Maslow. Partea interesanta este ca, asumandu-ne acele nivele ale experimentarii iluziei, pierdem partial sau total contactul cu Realitatea, traind exclusiv visul mintii noastre. Apoi, retragandu-ne iar prin experienta catre degajarea care rezulta din escaladarea piramidei mai sus amintita, incepem sa degajam senzatiile psihologice de stres, inconfort experiential si daca asta ne pare suficient, vom mai zabovi la niveluri partiale de constiintza pana ce experienta ne va motiva sa urcam si mai sus. Eu gasesc mai cuprizatoare uramatoarea intelegere, tot in forma grafica.

Acestui punct EU SUNT ii corespunde STAREA DE EMPTYNESS. Multi se iluzioneaza ca deja traiesc acest nivel de constientza, datorita faptului ca AU INTELES conceptual cum este acest joc. ADEVARUL este insa ca FIIND O STARE, ea a fost descrisa in multe feluri si aproximativ inteleasa, de unii chiar traita in stari de asa numit Samadhi, dar nu a fost si permanentizata.
Cum se pierde aceasta stare? Prin simpla neatentie la Legile creatiei. Pentru ca "unde iti duci atentia acolo esti", si asta o stie foarte bine si mintea limitata, care nu are deloc intentia ca tu sa ajungi la punctul la care sa recunosti ca, de fapt, nu stii absolut nimic.
          Mintea limitata, intelectul, se sperie foarte tare de acest punct, deoarece functia ei, mai ales cea infatuata ca ea poate si stie, este fundamental amenintata. Iar neatentia ta te face ca inca sa te identifici cu complexul minte/corp, si atunci traiesti iar si iar in vesnicul registru griji/nevoi/necaz/durere, visul mintii colective.
           ACUM, pe diferite cai, parte din semeni stiu si asteapta sa apara tehnologii ale punctului zero, si in principal scaparea de servitutile rezultate din ceea ce noi am ales ca sa numim energie. Auzim ca ne vor fi oferite din alte dimensiuni, ca vor fi aduse de civilizatii extraterestre, si tot felul de alte minuni. Si aici confuzia este maxima. Toata experienta iluzorie la scoala Pamant este o experientza a Constiintzei si este doar functie de nivelul de constientza la care am ales sa ne jucam. NU EXISTA O ASA NUMITA EXPERIENTA OBIECTIVA, despre nimic, deoarece nu exista nici realitate obiectiva ci doar una perceptuala.
           Exista semeni care se straduiesc sa depaseasca limitele tehnologiilor actuale, in special in domeniul obtinerii unor alternative energetice, dar este interesant ca-desi parte din ei acceseaza si intelegerea ezoterica la diferite nivele-nu au inteles inca MARELE ADEVAR: noi insine nu ne oferim sanse reale la a percepe si altfel lucrurile.
           Si aici iar va trebui sa fac referire la marile ADEVARURI ALE CREATIEI, pomenite des de mine prin retrimiterea fiecaruia la a intelege Legile Kibalionului, la mari intelepti cum ar fi Neville Godard, la ultimele intelegeri datorate fizicii cuantice, la ce au zis misticii dintotdeauna...Legea Mentalismului, cea a Corespondentei, fara intelegerea carora visul mintii nu se poate sfarsi...


             De acum stim, s-a observat, dar...mereu uitam si ne jucam imberb, sperand in miracole ale experientei. Ele NU AU DE UNDE VENI, daca noi NU NE ASUMAM de a fii noi acel miracol. S-a si spus in multe moduri asta, de la Biblie pana la...oricare intelept.
                                                                         ....Neville Godard, cu cateva zeci de ani in urma !!!

         Am numit acest blog PUNCTUL ZERO deoarece este "locul frecventional" catre care ne indreptam cu viteza din ce in ce mai mare. Cei care au auzit despre Calendarul Mayan stiu si dece. Masuratorile radiestezice arata ca sunt zile in care, in doar o singura zi, realitatea experientiala a celulelor care ne alcatuiesc pretinsul vehicul fizic se modifica cu peste 50%. Aparent acuzam oboseli ciudate sau dimpotriva, nivele de energie crescute, habar neavand carui fapt se datoreaza...inca neatentia ne permite sa visam vise ale mintii...
         Inca unii se limiteaza in a-si trai "realitatile" psihlogice ale unui "bine experiential", comparandu-l la infinit cu un "rau experiential" de pana acum...Nu ajuta la nimic, inca nu am devenit CONSTIENTI de infinita noastra capacitate de a Crea in totalitate orice experienta consideram armonioasa si utila, libera si neingradita de absolut nimic. Nu asa vom accede vreodata la Tehnologiile Punctului Zero. De fapt vom ramane in continuare tributari visului mintii colective, a ceea ce a fost conditionat in mintile fiecaruia prin procesele educationale si de pretins invatamant.
         In continuare ma voi apropia mai mult de ceea ce s-ar numi tehnologiile punctului zero, pana aici incercand sa sugerez doar contextul pe care ni-l oferim singuri, in acest miraculos ACUM.