Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 6 iulie 2011

de fapt, vorbim doar despre CONSTIINTA

PUNCTUL ZERO


Interesante vremuri traim!
Desi inca o mare majoritate din semeni nu si-au gasit timp sa isi puna intrebari existentiale, nedepasind nivelul hipnozei generale rezultate din puternica conditionare a mintii, totusi din ce in ce mai multi, macar datorita unor efecte inregistrate in experientele lor de viata cotidiana, incep sa devina mai atenti. Si pentru ei incepe sa devina destul de limpede ca nu intotdeauna mintea reuseste sa vada o coerenta in ciclurile cauza/efect. Aceste aspecte sunt cel mai ades cauzatoare ale inceperii trezirii din hipnoza mintii.
Acest blog se adreseaza insa acelei foarte mici minoritati, care nu numai ca s-a trezit dar a si parcurs in mare cam toate etapele experientei constiintzei catre constientza. Maslow ne-a infatisat niste nivele, etape ale dezvoltarii constiintei, si ea ramane de inteles la nivel psihologic, din pacate constituindu-se si in sprijin al neasumarii, pentru unii, a drumului catre Atributele Sinelui.

Dincolo insa de acest nivel sunt experiente cu un grad de libertate mult mai mare, in care orice concept mental dispare. Eu vad Constiintza ca fiind UNICA si ADEVARATA noastra identitate. Ea are ca principal atribut starea de emptyness, vidul, iar noi in experienta coboram prin libera alegere sa experimentam nivelele descrise in piramida lui Maslow. Partea interesanta este ca, asumandu-ne acele nivele ale experimentarii iluziei, pierdem partial sau total contactul cu Realitatea, traind exclusiv visul mintii noastre. Apoi, retragandu-ne iar prin experienta catre degajarea care rezulta din escaladarea piramidei mai sus amintita, incepem sa degajam senzatiile psihologice de stres, inconfort experiential si daca asta ne pare suficient, vom mai zabovi la niveluri partiale de constiintza pana ce experienta ne va motiva sa urcam si mai sus. Eu gasesc mai cuprizatoare uramatoarea intelegere, tot in forma grafica.

Acestui punct EU SUNT ii corespunde STAREA DE EMPTYNESS. Multi se iluzioneaza ca deja traiesc acest nivel de constientza, datorita faptului ca AU INTELES conceptual cum este acest joc. ADEVARUL este insa ca FIIND O STARE, ea a fost descrisa in multe feluri si aproximativ inteleasa, de unii chiar traita in stari de asa numit Samadhi, dar nu a fost si permanentizata.
Cum se pierde aceasta stare? Prin simpla neatentie la Legile creatiei. Pentru ca "unde iti duci atentia acolo esti", si asta o stie foarte bine si mintea limitata, care nu are deloc intentia ca tu sa ajungi la punctul la care sa recunosti ca, de fapt, nu stii absolut nimic.
          Mintea limitata, intelectul, se sperie foarte tare de acest punct, deoarece functia ei, mai ales cea infatuata ca ea poate si stie, este fundamental amenintata. Iar neatentia ta te face ca inca sa te identifici cu complexul minte/corp, si atunci traiesti iar si iar in vesnicul registru griji/nevoi/necaz/durere, visul mintii colective.
           ACUM, pe diferite cai, parte din semeni stiu si asteapta sa apara tehnologii ale punctului zero, si in principal scaparea de servitutile rezultate din ceea ce noi am ales ca sa numim energie. Auzim ca ne vor fi oferite din alte dimensiuni, ca vor fi aduse de civilizatii extraterestre, si tot felul de alte minuni. Si aici confuzia este maxima. Toata experienta iluzorie la scoala Pamant este o experientza a Constiintzei si este doar functie de nivelul de constientza la care am ales sa ne jucam. NU EXISTA O ASA NUMITA EXPERIENTA OBIECTIVA, despre nimic, deoarece nu exista nici realitate obiectiva ci doar una perceptuala.
           Exista semeni care se straduiesc sa depaseasca limitele tehnologiilor actuale, in special in domeniul obtinerii unor alternative energetice, dar este interesant ca-desi parte din ei acceseaza si intelegerea ezoterica la diferite nivele-nu au inteles inca MARELE ADEVAR: noi insine nu ne oferim sanse reale la a percepe si altfel lucrurile.
           Si aici iar va trebui sa fac referire la marile ADEVARURI ALE CREATIEI, pomenite des de mine prin retrimiterea fiecaruia la a intelege Legile Kibalionului, la mari intelepti cum ar fi Neville Godard, la ultimele intelegeri datorate fizicii cuantice, la ce au zis misticii dintotdeauna...Legea Mentalismului, cea a Corespondentei, fara intelegerea carora visul mintii nu se poate sfarsi...


             De acum stim, s-a observat, dar...mereu uitam si ne jucam imberb, sperand in miracole ale experientei. Ele NU AU DE UNDE VENI, daca noi NU NE ASUMAM de a fii noi acel miracol. S-a si spus in multe moduri asta, de la Biblie pana la...oricare intelept.
                                                                         ....Neville Godard, cu cateva zeci de ani in urma !!!

         Am numit acest blog PUNCTUL ZERO deoarece este "locul frecventional" catre care ne indreptam cu viteza din ce in ce mai mare. Cei care au auzit despre Calendarul Mayan stiu si dece. Masuratorile radiestezice arata ca sunt zile in care, in doar o singura zi, realitatea experientiala a celulelor care ne alcatuiesc pretinsul vehicul fizic se modifica cu peste 50%. Aparent acuzam oboseli ciudate sau dimpotriva, nivele de energie crescute, habar neavand carui fapt se datoreaza...inca neatentia ne permite sa visam vise ale mintii...
         Inca unii se limiteaza in a-si trai "realitatile" psihlogice ale unui "bine experiential", comparandu-l la infinit cu un "rau experiential" de pana acum...Nu ajuta la nimic, inca nu am devenit CONSTIENTI de infinita noastra capacitate de a Crea in totalitate orice experienta consideram armonioasa si utila, libera si neingradita de absolut nimic. Nu asa vom accede vreodata la Tehnologiile Punctului Zero. De fapt vom ramane in continuare tributari visului mintii colective, a ceea ce a fost conditionat in mintile fiecaruia prin procesele educationale si de pretins invatamant.
         In continuare ma voi apropia mai mult de ceea ce s-ar numi tehnologiile punctului zero, pana aici incercand sa sugerez doar contextul pe care ni-l oferim singuri, in acest miraculos ACUM.


4 comentarii:

  1. ma bucur ca existi si ca tot mai multe fiintze constientizeaza diferentza dintre autenticitate in perceptia adevarului si pacaleala simturilor

    RăspundețiȘtergere
  2. te rog sa popularizezi cartea lui Scarlat Demetrescu "din tainele vietii si ale universului"

    RăspundețiȘtergere
  3. NU am iluzia ca Scarlat Demetrescu ar fi necesar sa fie popularizat de mine, dar retin sugestia. Daca insa este o aluzie, te asigur ca nu este cazul. Chiar sunt multe titluri celebre de care am cunostiintza dar...nu le-am citit.

    RăspundețiȘtergere
  4. de ce sa o popularizeze?..prin simplul fapt ca ai mentionat tu de ea, deja ai popularizat-o suficient..cine e curios, o va citi..si va invata ceva, poate...

    RăspundețiȘtergere