Totalul afișărilor de pagină

joi, 29 septembrie 2011

Un subiect fierbinte?-BUNASTAREA

Ca ORICE, si bunastarea incepe CU sau este... UN SENTIMENT.
Stiam azi ca trebuie sa scriu acest subiect si, cand ma uit la numele de pe mes al Mihaelei...vad un citat, tangent exact la aceasta idee. Este un articol postat de - drag inimii mele-  psihologul Adrian Nuta si este aici:
Adrian Nuta
SENTIMENTELE sunt, intotdeauna, nu efecte ale unor contexte/conjuncturi/experiente, cum prea ades din neatentie, ni se pare, ci EVIDENT, cauze!!!
Buna-starea mie mi se pare ca e un termen care se defineste singur: A FI INTR-O STARE BUNA!!! Mie nu imi pare ca subiectul acelei stari poate fi considerat nici mediul, nici contextul si nici conjuncturile exterioare, ci TU, starea fiind A TA! Mai exact...responsabilitatea ta de Creator a propriei tale vieti!!! Atat fata de tine, cat si fata de contextele si conjuncturile pe care le creezi, chemandu-le in experienta ta!!! CARE experienta, evident, atinge pe toti cei care iti sunt aproape. Deci o... radiezi !!!
Sentimentul de buna-stare va chema, pe simpla rezonanta, contexte si conjuncturi consonante cu ea, evident. Stiu sigur -din experienta proprie- ca exista finte pe care le poti ruga, atentiona, implora ani de zile sa fie ATENTE cu starea lor, cea in care adorm ca si modul de a se trezi...cu fata la cearceaf, si tot degeaba.
Intr-o postare de zilele trecute, cand vorbeam de multele programari aflate in subconstient si introduse acolo uneori cu de-a sila, -de cele mai multe ori, de fapt- explicam cum a mai fost saracita populatia acestei tari, prin introducerea in subconstient a programarii -foarte profesional executata- ca banul trebuie chivernisit, economisit.
Cand ai introdus in subconstientul unei intregi generatii, cum s-a procedat atunci, ideea/sentimentul nevoii/lipsei, despre o energie care TREBUIE LASATA SA CURGA, cum este energia bani, rezultatul in experinta va fi -in mod obligatoriu- crearea de contexte/conjuncturi menite sa reflecte manifestarea acestui sentiment. Ceea ce si vedem acum...S-a creat o...karma colectiva prin asta. De care se scapa doar...individual, prin TREZREA LA ADEVAR. Ceea ce incerc aici sa va infatisez.
Buna stare este deci un sentiment pe care este util sa il plasam CONSTIENT in viata noastra, in fiecare dimineata, de cum deschidem ochii. Cine sa o faca, daca nu noi? Este cererea noastra, EXPRESA, de fiinte constient-creatoare catre univers, care are DATORIA sa ni-l reflecte, in experienta zilei respective sau a urmatoarelor, prin contexte/conjuncturi favorabile, aflate in rezonanta cu ceea ce noi...am emis. Daca dormim si ne permitem alt gen de sentiment/senzatie, si aceea se va manifesta, conform cu "solicitarea" noastra...adormita. Daca experienta va...durea, e chiar PERFECT, poate maine dimineata vom fi mai treji cand ne facem...solicitarile. Si asa...invatam!
Din hipnoza mentala suntem tentati sa "credem" ca noi avem dreptul la stari/senzatii/sentimente ca urmare a ceea ce traim. Asta e modul clasic in care mintea ne minte, punand efectul drept cauza. Nu trebuie sa lasam contextele (efecte) sa treaca drept cauza, aici este baza hipnozei maya. Nu am auzit in nici o intelepciune spunandu-ni-se ca am fi fiinte constatatoare, ci dimpotriva ca suntem constiinte creatoare, facute dupa chipul si asemanarea Creatorului nostru. Nici despre El nu se zice ca ar fi constatator...ma gandesc!
De cele mai multe ori eu sunt fascinat de cat de obtuza ne este atitudinea, in propria noastra viata. Cat de iresponsabil alegem sa ne manifestam, indiferent cat de EVIDENT aberam...Privesc ades la gelozia intre parteneri si stau si ma intreb ca prostul, oare cand vor intelege acesti "gelosi" ca solicita universului exact ce pretind ca nu vor: ca partenerul sa LE CONFIRME EXPERIENTIAL ca universul chiar lucreaza si pentru solicitarea lor...aberanta! Pur si simplu isi violeaza partenerii cu cererea lor de a "li se demonstra" ca...au dreptate! Declar ca...imi sta mintea in loc! Prin cine ar putea primi aceasta nenorocita confirmare...daca doar un partener au?...oare nu e limpede ca suntem...nebuni?
Vorbind de responsabilitatea de a fi generatori de buna-stare si "constatand" ca mereu ne trezim a fi efect al diverselor pretinse nemultumiri, senzatii si nevoi experientiale, inteleptii au indicat ca si metoda de a scapa de aceste psihoze, re-definirea nevoilor, prin realocare de alte etichete mentale. Majoritatea pretinselor nevoi sunt de fapt preferinte ridicate in "rang". Desigur si mai simplu s-a formulat prin a fi "modest". Unora asta le "suna" a saracie, desi este de fapt doar o trimitere la ADEVAR. Asa numita societate de consum si-a bazat evolutia exact pe creearea de PRETINSE NEVOI, facand din om o fiinta auto haituita, prin reclame, tot felul de tertipuri si presiuni psihologice. Dar asta nu este decat un fals, din care putem alege sa ne trezim. 
Exista si multa trimitere la o atitudine mentala de RECUNOSTIINTA. Chiar se considera ca ea are calitatea de a aduce in experienta mult mai usor bucurii decat starea de IUBIRE. Ba chiar exista o miscare spirituala planetara bazata pe acest concept, cu foarte multi adepti si este suficient sa cautati pe net "Go Gratitude"...Dar nici asta nu este o "descoperire" noua, o veti gasi peste tot, mai putin in ...constienta voastra.
Energia, oricare ar fi ea, se caracterizeaza de fapt doar prin ...CURGERE. Marii magnati ai lumii, indiferent care le-a fost numele, au stiut bine acest lucru. Daca credeti ca Rockfeller sau Sorosh au facut fundatii caritabile ca sa va impresioneze pe voi, chiar dormiti. Totii marii magnati ai lumii s-au intrecut in opere caritabile, si NU DE DRAGUL VOSTRU ci din CUNOASTERE. Si culmea, ca sa functioneze, chiar cu drag si convingere le-au facut. Doar ca...tot din cunoastere, a ce inseamna curgerea energiei bani. Niciodata un astfel de magnat nu ar putea asigura, prin consum propriu, o curgere care sa permita recircularea capitalului la nivelul la care e el interesat; nu are nici el decat 24 de ore, o gura, o familie...Nici investitiile proprii nu ii sunt suficiente. De aceea e obligat de constientza constiintei sale de om de afaceri sa faca donatii. Doar asa banii i se vor intoarce in ritmul viu de care el are nevoie. Si Haanel incearca sa explice acest mecanism. Ne-o si auzi careva? Si aici fac trimitere chiar si la intelepciunea populara, care STIA ca trebuie sa iti faci partas la bucuriile realizarilor tale si pe...fratele tau. Ca s-a numit "saftea", ca s-a spus "sa uzi" sau "sa faci cinste", formele sunt foarte diverse, esenta este aceeasi: IMPARTASETE CU APROAPELE TAU tot ceea ce te bucura, ca sa asiguri o curgre fireasca. Toate astea s-au "uitat", trecute cu superficialitate la "vechituri". Evreii au in traditie o anume zeciuiala, pe care o respecta cu sfintenie, din exact acelasi motiv.
Nu stiu daca ati observat dinamica oricarei "afaceri". Toate au o evolutie spectaculoasa -un timp- apoi intra intr-o faza de plafon si apoi in declin. Declinul corespunde momentului cand bucuria creativitatii scade in favoarea dorintei de castig. De acolo sfarsitul este GATA!
Pur si simplu m-am saturat sa tot explic ca e TOTAL FALIMENTAR sa tot ceri extrasul de cont sau sa iti numeri obsesiv banii. Prin asta AI PUS UN DOP curgerii acestei energii. Pentru ca sentimentul care iti cere sa faci asta este cel de LIPSA. Sau cel de GRIJA. Adica FRICA !
Nuta, in articolul de mai sus, elogiaza un om si o atitudine, care chipurile ar fi o "mare descoperire"... conceptul de flow (stare de flux)
Dar toata literatura asa zis spirituala din toate timpurile exact asta recomanda...sa curgi cu viata, sa nu te tot opui si opintesti. 
Toate recomandarile sunt sa fii creativ si nu rotita dintr-un mecanism, de dragul pretinsei securitati, care de fapt este dorinta mintii de a controla ea "viata"...
In urma cu ceva ani circula pe net o "glumita" cu aspect statistic, care chiar...te trimitea la a reflecta. Un "hatru" sugera acolo ca, din totalul populatiei, un anume procent erau asistatii social, ca din cei ramasi, nu stiu ce procent erau studentii, elevi, etc...concluzionand ca, de fapt doar el muncea, asta daca nu pune la socoteala faptul ca, de fapt scria la acea...glumita. Daca trecem insa de aspectul amuzant si chiar observam, vom constata fara prea multe dubii ca, de fapt, in pretinsele noastre activitati "productive", in "munca" noastra cea de toate zilele, marea majoritate chiar nu a produs vreodata ceva...Cand eu mi-am pus cu seriozitate aceasta problema si am adus-o in lumina maxima a constientei, m-am trezit ca trebuie sa recunosc ca NU EXISTA PREOCUPARE care, in Lege, sa nu aiba macar un aspect aberant. Ca  avocatul "minte" te va minti INTOTDEAUNA cat de important si necesar esti tu-asta e limpede. Doar ca...mai uitati-va odata! Cati dintre voi nu ati plimbat hartii o viata intreaga, cati dintre voi doar ati semnat hartii, plini de "importanta", cati dintre voi ati infestat mintile tinerilor cu programari aiurea sau cati ati sadit in constiinte cate o "boala"...Cati folositi toata ziua tastaturile cate unui calculator, menit doar sa gestioneze diverse...inutilitati, statistici, etc. Si cati "creati" in continuare visul acestei "lumi", prin reclame, promotii, etc.
In articolul mai sus mentionat, Nuta atrage atentia asupra unui segment foarte ingust de individualitati, care creaza/respira pasionant viata. Care chiar stiu ce inseamna sa simti sa faci ceea ce stii ca CHIAR ESTI. Aia insemnand sa fii aliniat cu tine insuti, sa fi avut taria necesara ca sa te vezi, sa te re-cunosti, sa stii care este BUCURIA INIMII care TU ESTI. Si atunci, da, simti si stii cu certitudine ca ESTI. Ca esti aliniat cu intreaga Creatie si ca ea va raspunde permanent tuturor viselor tale.
Capacanele sunt multe. Vocea sinelui tau este firava iar mintea bate toba despre ce SE CADE, SE POATE, ITI TREBUIE...De cele mai multe ori "talentele", acele capacitati care TE DEFINESC DOAR PE TINE, care sunt DARUL PE CARE DOAR TU il poti aduce acestei "lumi" par atat de banale, mai ales TIE, care te-ai "trezit" ca le ai atat de firesc...Poate ca tie nu iti pare deosebit talentul tau, ba eu chiar sunt convins ca nu il re-cunosti, dar incearca sa fi receptiv la ce iti sugereaza uneori o oglindire de-a ta, care "te-a vazut". Am cunoscut cateva fiinte inzestrate deosebit, dar slab constiente de harul lor. In timp ce talentul lor se iroseste, altii incearca sa "faca", cu lipsa totala de daruire, exact menirea lor. In acest fel, cu totii suntem mai saraci, intr-o lume mai ciudata si mai anosta.
 De ce credeti ca este de preferat ca o fiinta cu o daruire de exceptie in a face un masaj sexual plin de traire, sa stea sa plimbe hartii o viata intreaga, in timp ce altele fac acelasi lucru doar ca sa castige bani. Masajul acela are o MENIRE DE VIATA, si este mereu solicitat de cineva care NU MAI STIE cum sa isi ridice singur energia vitala din el. Chiar este un ajutor oferit cuiva aflat intr-o suferinta pe care macar are bunul simt sa si-o recunoasca, sa nu vrea sa...moara. Nu este CHIAR NIMIC aici de judecat. Cand este insa facuta doar cu motivatia "bani", energia care acolo  chiar se circula este minimala. Pare insa o "activitate" insuficient de "demna". Daca in schimb chiar tu mori plimband hartoage, pare demn...Mie mi se pare ilariant, pe masura ciudatelor calificari ale mintii umane, mereu la conducere. La fel de aiurea mi se pare sa vad cum, o fata tanara manuieste un aparat fotografic atat de "calificat", incat doar chior sa fii sa nu intelegi ca prin fiecare declansare ea vrea si chiar stie sa iti povesteasca ceva. Subiectul este banal, dar poza...vorbeste. Si totusi ea nu intelege cat de speciala este si, la fel, plimba hartii...Banuiesc cu temei ca absolut fiecare din voi ARE CEVA VIU SI VALOROS -numai al lui, de adus ca "dar" experientei umane. De ce nu alegeti sa o si faceti si sa traiti "in stare de flux", eu unul chiar nu inteleg...Tin minte ca am cunoscut un mare profesor universitar care, de fapt, traia din bucuria de a face...radiestezie. Venea la cursuri si toata lume il astepta in aula...cu plicuri continand poze si...bani. Nu mai prididea...
Revenind la curgerea energiei, acum multi au devenit "terapeuti energetici". Sunt multe tehnicile dar foarte putini terapeutii care chiar le-au inteles si ar avea si calitatea de a le practica. In primul rand ar fi util de inteles ca, in orice relatie/interactiune, unul din cei doi trage energie, fiind in "senzatia de lipsa". Asta daca nu cumva ambii sunt "cersetori". Din pacate cel mai ades asa se si intampla. Si nu arareori terapeutul isi vampirizeaza pacientul. Sunt terapeuti care, inainte de fiecare pacient, mediteaza sau isi fac anumite rugaciuni si aceia macar incearca sa nu faca rau. Majoritatea insa au inlocuit ocupatiile pe care le aveau, cu unele ceva mai...degajate. Motivatia fiind iarasi propria lui sustinere materiala. Un om care este insa cu adevarat RESPONSABIL si are dorinta de a-si ajuta cu adevarat semenii, va face intai ordine absoluta in el insusi. Va indrazni sa aduca in fata lui pe cineva care are nevoie de "ajutor info-energetic" abia atunci cand el insusi este permanent racordat la energia universala, deci neexistand riscul de a cere el energie si nici acela de a deveni el insusi depozitar de programele/infoenergii facute cadou lui de cel pe care il ajuta. Faptul ca ai primit o diploma care atesta ca ai urmat un curs oarecare, nu reprezinta exact nimic.
Imi amintesc din propria mea experienta cum, undeva la inceput, am vizitat o pacienta suferind de poliartrita reumatoida severa. Chiar lucram cu ea de ceva vreme, apeland la infoenergiile piramidei pe atunci si ma bucurau rezultatele pe care le inregistram. Desigur eram foarte deschis empatic si...cand sa plec, a trebuit sa constat ca nu ma mai ajutau picioarele sa ma deplasez. Statusem la aceeasi masa cu ea timp de cca o ora, iar infoenergiile s-au transferat atat de rapid incat o saptamana a fost necesara ca sa pot scapa eu complet de ele.
Desigur, era o experienta necesara mie pe atunci si care chiar mi-a servit la intelegerea PRACTICA a faptului ca, mai intai TU trebuie sa ai temele pe deplin facute, pentru a putea ajuta pe un altul.
Am vrut sa aduc si acest aspect al "curgerii energiei" in discutie, tocmai pentru a vedea ca -indiferent la ce facem referire- energia are doar aceasta calitate, de a curge. Daca undeva circulatia ei este stopata, si evident doar noi o putem stopa mental sau emotional, atunci acel proces, PENTRU NOI, se opreste. Nu ca energie nu ar fi din belsug, dar cat noi nu avem calitatea de a-i deschide total curgerea, indiferent ca o stopam la iesire sau la intrare, ea tot oprita va fi. Un terapeut, cat timp el se vede ca fiind un rezervor de energie limitat, va tot avea nevoie sa reumple acel rezervor imaginar si...la el chiar asa va functiona. In ceea ce priveste energia bani lucrurile stau  exact la fel. Bani vor fi suficienti intotdeauna, pozitia si atitudinea noastra mentala le va face drum prin viata noastra sau pe alaturi, daca noi inchidem calea lor prin noi. Ei sunt doar materializarea unei curgeri energetice, un flux, de noi depinzand daca tubul care suntem fata de ea are pus pe el un robinet, indiferent ca il botezam "economie", "nevoie", "rationalizare", "bucurie".
Apoi, nu trebuie in nici un caz sa identificam buna starea noastra, care se refera la o infinitate de aspecte si tine in special de modul in care vizualizam noi cerintele noastre catre univers, in fiecare ACUM, cu capacitatea -tot a noastra- de a ne aduce experienta curgerii energiei bani in experienta. Poate am avut mai multa pricepere si am inteles mai bine cum sa ne pozitionam experientele fata de alte aspecte ale oportunitatii de a fi in corp fizic, iar aceasta lectie abia acum o avem de facut...succes!
Un link armonios, potrivit, pentru care iti multumesc, Laura:

SINCRONICITATE Un comentariu:

  1. Sunt o femeie care nu simte niciun interes pentru bani, banii nu sunt un scop pentru mine. Pe primul plan in viata mea pun iubirea. N-am niciun talent deosebit, atata ca imi doresc sa cunosc oameni, mai ales acei oameni care au nevoie sa fie ajutati sa depaseasca anumite depresii. S-ar putea spune ca sunt un indrumator spiritual. As avea o intrebare, cum pot lua legatura direct cu dumneavoastra ca sa va pun acea intrebare?

    RăspundețiȘtergere