Totalul afișărilor de pagină

marți, 2 august 2011

azi ne jucam...IMPORTANT!

        In urma cu multi ani, la inceputul cautarilor mele, tin minte ca am citit ca maestrii au o altfel de vedere. Mi-au trebuit multi ani sa inteleg ce a vrut ala sa spuna acolo...Criptica scrierilor spirituale,deh!
      Flood it este numele unui joc. De o simplitate dezarmanta ca viata, este posibil insa sa fie trait si cu toata parsivenia pe care pretindem uneori ca viata ar avea-o! Cu ajutorul lui am sa va fac sa intelegeti repede ce a vrut ala sa spuna prin "maestrii vad altfel"...
     Este un joculet minunat, pe care eu ma amuz sa il joc din cand in cand, deoarece se preteaza f bine cu starile meditative. Cu o singura conditie insa, sa nu uiti ca cele 25 de clicuri nu reprezinta de fapt nimic mai mult decat 25 de clicuri. Si viata e la fel.
     Dar sa vi-l prezint: incepe prin a va oferi o configuratie aleatorie. Fiecare nou joc- o alta configuratie. La fel ca viata, indiferent la ce aspect ai face referire!
     Mergi la gradinita, o configuratie iti e prezentata. La facultate, contextul doar se schimba. Intri intr-o relatie, o alta configuratie. Ai un copil sau mai multi, doar contextele/configuratiile se schimba...Tu doar dai clicuri.
      Jocul iti propune o configuratie ca cea de sus. Poate fi o alta. Tu doar poti alege sa dai un clic, pe oricare din patratelele vecine cu cea din stnga sus. Poti fi mai atent sau mai putin, mai inspirat sau mai putin. Cu fiecare clic obtii o configuratie noua. Exact ca in viata!

      Eu am ales asa, dar putea fi oricum altfel, nu difera decat ce clic dai. Desigur configuratiile obtinute vor fi altele apoi. Exact ca in viata...In orice clipa ai un buton, pe el scrie "new game", adica poti renunta la acea configuratie care iti pare riscata si sa te bagi intr-o alata configuratie...Exact ca in viata! 
        Ce reprezinta clicul tau? Evident DOAR O ALEGERE! Nu te infatua ca ar fi nevoie sa fii destept sau instruit ca sa o faci...Nici ca daca vei juca jocul de 1000 de ori vei deveni EXPERT. Te pacalesti singur! El doar iti ofera conjunturi/configuratii, la fel ca viata! La care desigur si tu cocreezi-la fel ca in viata!
      Pe masura ce consumi cele 25 de clicuri, obtii campuri diferit colorate. Parca ar fi aspecte de viata...Dar tu doar ai dat cateva clicuri, nu uita!
       Cu cat ai deschis mai mult campul, cu atat ai mai multe optiuni ce ti se propun pentru a continua jocul. Si tot atatea variante cu diferite potentiale de...sfarsit. Deci...se insinueaza limpede ca... sfarsitul ar putea fi...un scop.(?)....Exact ca'n viata?
     Lasand gluma la o parte, ca doar tratam despre un joc serios, cumva tot se termina cele...25 de clicuri la dispozitie...Acum vine incarcatura de dramatism: 

SAU...
...exact ca in viata???

     Daca "pui botul" te-ai ars! Taman ti s-a insinuat ca, de fapt jocul nu e joc caci...are miza! Te obliga sa te raportezi la el, halind un calificativ: castigator cu aplauze (proprii) sau un imbecil de "loser"...
     Poti alege sa fii atent si atunci te vei raporta corect iar imaginea va fi LIMPEDE: te-ai asezat la un joc de 25 de clicuri, ai ales sa bagi energia atentiei tale timp de cateva minute in el, si ORICE AI FACE, la un anumit nivel tot ai pierdut timp si energie, iar la un altul oricum ai castigat, deoarece notiunea "timp" e a mintii si e falsa, iar energia nu este "a ta" ci infinita iar castigul, daca poate fi folosit acest cuvant stupid, este doar experiential: ai jucat un joc!...La fel si in viata?
     Dar daca jocul ar fi fost INFINIT, ai mai fi putut primi vreun calificativ? Desigur nu! Ti-ar fi generat la infinit clicuri potentiale. Deci, ca tu sa poti primi un calificativ, e limpede ca trebuie creat un ceva finit. O iluzie a limitei. La fel si in viata?
    Tot ce e limitat e produsul mintii, ca acest joc! Tot ce produce mintea TREBUIE sa aiba o miza! Oare dece spun inteleptii: NU DATI SCOP VIETII, CACI VIATA INSASI E SCOP? Tot ce traiti CU SCOP va indeparteaza de voi insiva si e menit sa va fure viata. Voi sunteti aici sa dati clicuri intr-o secventa de joc INFINIT! Ca atare nu are miza! Nu e nimic de castigat sau de pierdut! Asa este Maya!
     Si pentru ca tot vorbeam de clicuri si jocuri, aseara din clic in clic am ajus sa vorbesc cu o minunata entitate de cer 10 de la Mioveni/Arges. Un baietel de 9 anisori, deosebit se pare, Alin Daniel Gabriel Mihalcea, mi-a vazut poza de la avatar cand vorbeam cu matusa luiCe a rezultat din asta veti vedea singuri acum.
Ce pot spera, decat ca ne-am jucat frumos astazi? Din clic in clic, "castigand" Flood it !  Asa "vede un maestru"! Va iubesc.

3 comentarii: