Totalul afișărilor de pagină

marți, 13 septembrie 2011

OPORTUN-ismul in creeatie, sau "PENTRU CA POT"

     In acceptiune omeneasca, sentimental/emotionala, a fi oportunist pare destul de neinregula. As vrea sa privim putin mai atent la acest cuvant/aspect.
     Daca eu as simti sa completez legile Kibalyonului, cu OPORTUNISMUL le-as completa, si iata de ce: eu, nu exist, tu nu existi, exista Creatorul care se joaca cu el insusi, prin mine si prin tine. Cu alte cuvinte, rolurile, mastile, personalitatile noastre sunt doar OPORTUNITATI prin care Se castiga experienta. Nu pentru mine si evident, nici pentru tine...ci prin "noi".
     Rolurile nu fac altceva decat sa creeze o dinamica relationala iluzorie evident, intre aspecte ale creatiei, si isi ofera unul altuia exact...oportunitati. Ele sunt atat in relatiile inter personale cat si intre masti si contexte/conjuncturi experientiale. 
     Din starea de atentie dar si intuitiv noi putem "vedea" sau intui, sau putem sa nu ne oferim beneficiul unei oportunitati experientiale. Daca intuim sau "vedem" corect, se cheama ca acea alegere a noastra a fost "aliniata" intentiei inteligentei universale si este menita sa si fructifice, pe cale de consecinta. Daca dimpotriva, noi doar AM CREZUT ca am "vazut" o  oportunitate, dar nu era reala, atunci ea nu va avea si rezultatele (efectele) pe care noi le vizam.
     Deci ceea ce eu vreau aici sa subliniez este ROLUL FIRESC BENEFIC in Creatie al oportunismului. Prin el si cu ajutorul STARII DE ATENTIE, personalitatile care noi am ales sa fim, pot sa isi ofere un anumit maxim de experientza. Partea interesanta si mai putin inteleasa este ca aceste oportunitati de cele mai multe ori au si consecinte pe care nu le "vedem" si care apoi ne surprind, de parca cineva si-ar fi propus "sa ne pacaleasca" cu ceva. Doar ca...nu este chiar asa. 
     Pentru ca este o oportunitate sa alegi sa faci un parteneriat cu o anumita persoana, la un momendat, si poate sa iti fie sau sa nu iti fie clar de ce faci acea alegere, si desigur experienta ta a beneficiat PARTIAL de oportunitatea oferita- daca nu ai fost si CONSTIENT, ca in majoritatea cazurilor- dar nu suficient de mult pentru ca acum sa nu te simti "pacalit". Daca ai fi fost atent, odata cu oportunitatea respectiva exista si provocarea de a NU TE LASA pacalit, doar ca...nu ai fost atent si nu ai "vazut-o". Asa ca acum acea OPORTUNITATE pare clar o irosire, neaducand nici un fruct. Dar neatentia a fost...a ta.
      Cunosc cateva parteneriate pe care eu le vad cat de "curajoase" au fost. Cand spun curajoase ma refer tocmai la puternicul potential de crestere pe care -reciproc- si l-au oferit, desigur fara sa fie si constienti. Sunt acele relatii stabilite intre entitati de vibratii destul de diferite sau venite sub configuratii astrale destul de greu compatibile. Sunt cazuri si/si dar si cazuri sau/sau. Si sunt destul de frecvente, chiar daca fiecare cand va citi va fi ABSOLUT CONVINS CA LA EL MA REFER...
      De regula unul dintre parteneri, mai apropiat ca vibratie de cea a locului experientei noastre 3D-iste, are si capacitatea de a se manifesta mai familiar aici, obtinand si o baza "materiala" utila jocului. In mod intuitiv alege sa isi creasca viteza de deplasare catre constienta sa, prin a face o relatie tip "familie" cu o entitate de vibratie mai ridicata, de multe ori chiar nepotrivit de ridicata. Aceasta ar avea menirea sa-i tempereze excesele 3D-iste, sa-l/sa o faca mai atent/atenta, sa-l/a o ajute sa obtina stari de liniste si/sau transcedenta.
      Partenerul/a sa desigur "vede" cealalta "oportunitate", anume aceea de a fi ajutat ca experienta sa fie usurata prin degrevari de la obligatii de tip 3D.
      Desigur dupa ani, ambii ajung la concluzia ca par a fi fost "pacaliti" de cineva. De fapt doar de NEATENTIA SI NEINTELEGEREA PROPRIE. Pentru ca, desi poate intuitiv fiecare multumeste pentru oportunitatea avuta, de care poate chiar a stiut sau nu sa se si bucure, pe de alta parte si-a lasat mintea proprie sa distruga EXACT CEEA CE ar fi fost sa devina fructul real al relatiei. Si, desigur, nu ma refer aici la copii. Ci doar la cresterea proprie. 
      Ce se petrece , de fapt si ce duce la aceste senzatii este faptul ca niciunul nu a stiut sa priveasca atent si cu recunostiinta la cel de langa el, multumindu-i pentru darul sau. Ca nicunul nu a inteles ca unicitatea celuilalt este singura valoare adusa in relatie si ca ea este util sa fie intampinata DOAR CU ATENTIE, RECEPTIVITATE SI CONSIDERATIE/ADMIRATIE.    
      Ca atare fiecare a incercat sa puna instrumentele "educationale" la indemana, indreptate catre "corijarea defectelor" celuilalt sau "trecerii lor cu vederea/ingaduinta", ambele instrumente de tortura si schingiuire EXACT A CEEA CE TREBUIA PUS IN VALOARE. Desigur pretinsa educatie nu aduce decat rezultate chinuite, care fac din ambii doi nefericiti, primul deoarece niciodata celalalt nu poate deveni un al doilea TU, iar cel "educat" devenind doar un reprimat care se intreba vesnic de ce anume nu este el in stare sa isi multumeasca partenerul. Cert este ca aportul sau destinat cresterii se iroseste constant, in defavoarea partenerului si a parteneriatului respectiv. Desi intuitiv asta s-a cautat sa se obtina.
      La toate cuplurile la care se manifesta acest gen de "oportunism relational" se va observa o constanta: cel/cea care are o vibratie mai apropiata de 3D si care de regula asigura mai facil mijloacele experientiale aici, are si imboldul de a "educa" partenerul/a, in ciuda faptului ca STIE, chiar RECUNOASTE indubitabil valoarea pe care celalalt o are, o anume "ascendenta in spirit". De cele mai multe ori manifesta chiar o puternica REVERENTA, o anume dependenta emotionala si o stare de "plecaciune interioara" fata de acesta/aceasta, desi il/o terorizeaza prin fiecare cuvant/gest, prin nemultumire aparenta si ostila.
      Desigur constientizarea este SINGURUL REMEDIU si este functional. Singura boala care exista este doar aceea a mintii egotice, deci si aceste aspecte sunt adevarate boli care doar prin constienta se pot vindeca. Potentialul de evolutie existent in mod real in asemenea cupluri este deosebit de mare, cu singura conditie SA NE DORIM VINDECAREA MINTII. Este deosebit de benefic sa stim sa multumim partenerului pentru EXACT CE ADUCE EL ca INDIVIDUALITATE in cuplu, stiind bine ca complementaritatea este cea care ne intregeste. 
      Discutam zilele trecute cu partenera mea, o entitate minunata si desigur foarte COMPLEMENTARA MIE, din mai toate punctele de vedere si ii sunt dator o intelegere draga mie. Ea imi spunea ca o regula de baza in evolutie poate fi definita prin formula "PENTRU CA POT".
      Spunea -si a trebuit sa-i dau dreptate- ca de fapt nimeni nu ajuta pe nimeni ci face exact ce are el de facut, doar PENTRU CA POATE! Si, de fapt, este atat de logic! Desigur ca un general nu devine general ca sa conduca coloneii, nici de dragul armatei nu o face ci din simplul motiv ca, avand o viziune strategica, poate sa fie general. 
      Nici eu, trebuie sa recunosc, nu in speranta ca vreunul din voi chiar va intelege si va schimba ceva in viata lui -poate da/poate nu- ma manifest ca Maestru. Ci...pentru ca pot! Desigur, ca sa o pot face, trebuie sa fie ALINIAT la intentia mintii universale. 
      Tot asa si in parteneriatele cu mare potential de evolutie se intra PENTRU CA POTI ! Daca ai crede ca nu poti, desigur nu ai intra. Interesant este ca uiti si apoi crezi ca nu mai poti. Si mai interesant este ca, chiar daca "cineva" te vede ca fiind acea entitate de vibratie deosebita, tu ai uitat de tine si te identifici in continuare cu rolurile si mastile pe care ai fost, si apoi te-ai obligat singur/singura sa le primesti.
       Maestrii nu cred in tehnici. Cel mult in meditatie si sinonimul ei natural-sexualitatea inalta. Dar toti stiu bine ca CONSTIENTIZAREA este unicul remediu in orice privinta. Ca atare toti indeamna la STARE DE ATENTIE, PACE, ACCEPTARE, care in final poarta denumirea de STARE DE IUBIRE. 
      Acceptati deci, cu IUBIRE ca stare, darul unic pe care doar partenerul vostru vi-l poate aduce si multumiti-i pentru el. 
Namaste !
       P.S. Voiam sa adaug, si NU LIPSIT DE IMPORTANTA, ca inclusiv venirea in planul experientei este tot un act de "oportunism". Entitatea care suntem, fara corp fizic, in astral, stie bine ca doar in acest PLAN AL EXPERIENTEI se poate evolua. Ca atare este foarte interesata sa revina aici si abia asteapta o "oportunitate" de a se intrupa. Ca atare alege sa treaca prin "portalul energetic" numit de noi vagin, si sa devina "copilul vostru drag", in ciuda faptului ca foarte arar are vre-o relatie reala, alta decat biologica, cu cine sunteti voi.
       
     

Un comentariu:

  1. Oportun.. oportun este si momentul cand a venit postarea ta. Mi s-a raspuns exact cand aveam nevoie si cautam, cautam. Multumesc Octav! Sau, cum s-ar zice: namaste!
    P.S. Cu mare drag iti citesc blogul...

    RăspundețiȘtergere