Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 4 ianuarie 2012

2012 sau iesirea din...cutiuta

Acest titlu, dupa mine, este echivalentul singurei provocari reale.
Tot dupa mine, el inca se adreseaza unei minoritati absolute, probabil la mai putine individualitati decat degetele unei singure maini, la nivelul vorbitorilor de limba romana. 
Conform perceptiei mele, nu asa era util sa fie, insa conform cu ADEVARUL ca daca asa este, probabil altfel nu se putea, nu pot decat sa admit situatia.
Cu toate astea, stiind bine ce e util sa urmeze, stiu si ce ar fi util de inteles, chiar cu riscul de a ma repeta in idei.
Cum s-ar putea defini "cutiuta"? Pai cumva ca totalul credintelor tale. Ele iti alcatuiesc "lumea". Nimic obiectiv, desigur, intr-un univers "mental", unde totul este doar energie si informatie.
Revin la comparatia cu calculatorul. Acesta are o "inima centrala", Procesorul, caracterizat prin o seama de parametrii si care il individualizeaza, dar functia lui de baza este aceea de a fi INTELIGENTZA. Acum, nu ar fi deloc indicat sa crezi ca este singura unitate inteligenta din PC. Sunt multe microprocesoare in calculator si toate au capacitatea de a fi nivele de inteligenta. Dar cum s-ar defini o "inteligenta"? O definitie simpla ar fi aceea de a avea capacitatea de a da raspunsuri diferentiate la semnale diferite. Desigur ca functionarea corecta a tuturor acestor componente  "active" este asigurata de existenta unor componente "pasive" cu rol determinant in corecta si stricta alimentare cu energie, riguros necesara unei bune"procesari" de date. De aici si importanta energiei in existenta informatiei. 
Aceasta sumara ilustrare a unui proces simplu se vrea iar o trimitere la ce este "omul". Un perfect sistem de calcul, poate cel mai "puternic" din creatie. Tehnologia creata de el este doar o palida proiectie inafara sa a ce este si el.
Si el este un cumul de nivele de "inteligentza", aflate desigur intr-o anumita "arhitectura interioara", altfel spus intre "componentele active" sunt statutate legitati de ordonare/subordonare, care musai trebuie sa respecte "proiectul initial", cartea tehnica daca vreti.
"Procesorul central" la om este inima sa. Ea asigura o procesare date de mare acurateta si cu o viteza deosebita, deoarece este racordata la un nivel de inteligenta mult superior si anume Inteligenta Universala. Fiind un "dual core", lucreaza foarte bine in tandem cu supraconstientza, care si ea este racordata la Mintea Universala. Impreuna asigura "functia Tatalui" in entitatea aflata in corp "fizic".
Functia "Fiului" este asigurata de un cumul de procesoare date, care de regula este denumit "minte". Aceasta are si ea doua componente principale, cea constienta si cea subconstienta.
Prima reprezinta cam cinci procente din total si are ca menire de a "stabili" ce este acceptat de sistemul de calcul care esti, ca fiind "adevarat", deci apt de a fi "prelucrat". Cel de al doilea nivel, subconstientul, are ca menire aducerea la "indeplinire" si transformarea in "adevar experiential" a datelor patrunse in el. Este alcatuit deopotriva din componente active de procesare date cat si dintr-o infinitate de "memorii" reprogramabile.
Un alt nivel de inteligenta la om este cel botezat "sfantul duh" sau "suflet". Este un nivel de inteligenta emotionala, cu doua straturi/etaje, unul denumit mental si unul emotional. Si aceste doua nivele lucreaza "foarte bine" in tandem, aservindu-se reciproc. Are rol de "interfata" in perceperea pretinsei "realitati", sub aspect emotional. Are capacitatea de a scrie in subconstient, direct in memoriile aflate acolo, de multe ori trecand peste cei 5% minte constienta.
Daca analizam acest echipament "uman" vom constata ca distributia nivelelor de inteligenta este ades nonlocala, ca comunicarea intre ele este mai degraba wirless sau/si pe anumite trasee infoenergetice, ca unele se identifica totusi cu anumite "organe" iar aletele, cum este "sufletul", nici macar nu apartin frecventei corpului "fizic", ci unei frecvente putin superioare, cea a astralului.
Acum, o asa zisa "iesire din cutiutza", in acceptiunea desenului animat din "The rabbit holle", ar presupune intelegerea corecta a tuturor nivelelor de inteligenta care contribuie la "experienta umana", restabilind corecta "arhitectura interioara" a diverselor etaje.
Stiind bine ca starea de atentie/martorul nu poate fi continut decat de cei 5% minte constienta, nu este chiar o misiune usoara. Si ea poate fi infinit de dificila daca nici macar la acel nivel nu domneste ordinea, o anume intelegere corecta, si ceva chemare catre "verticalitate".
Subconstientul este un miracol adevarat, deoarece este singurul capabil sa "aduca in manifestare" ceea ce a ajuns in memoriile sale ca fiind "adevarul tau", doar ca el nu are si capacitatea/menirea de a verifica acest adevar. Ca atare, ORICE si PE ORICE CALE ceva a ajuns acolo, el va fi adus in manifestarea experientei tale. Multe din "datele" ajunse in acele memorii sunt scrise in prima copilarie, in acei celebri "7 ani de acasa". Ceea ce nu inseamna ca restul a fost "scris"in stare de constientza ci majoritatea tot inconstient, prin intermediul "sufletului", care a preluat emotii din experienta si le-a depozitat acolo.
Cei care stiu bine cum poate fi manipulat omul au si procedat in consecinta si au folosit emotiile mereu spre conditionare/programare. Ca mecanismul sa functioneze, si prin sistemele educationale s-au creat conditionari menite sa deregleze "arhitectura interioara" a omului. Ca atare a fost exacerbat rolul "sufletului", asa incat emotiile au inceput sa para a fi legitime in a scrie cliseele din subconstient. Apoi s-au facut permanent presiuni pe emotii pentru a se obtine un om obedient, incapabil de a mai discerne valoarea de nonvaloare. Au fost manevrate cu mare atentie nevoile, iluzia nevoilor, fricile. S-a procedat exact ca si in cazul dresajului animalelor, dar cu multa CUNOASTERE si deci tact. 
Pentru a "iesi" din acest joc al limitarilor induse, impuse si desigur inconstient ACCEPTATE a fi adevar in subconstient, se impune readucerea omului la "proiectul initial" ca si ordine interioara. El va trebui sa accepte ca poarta cea mai ades folosita in manipularea sa este pozitionarea sub suflet. Desi nefacand parte nici din structura sinelui si nici a corpului fizic, sufletul nu este "de prisos", doar ca trebuie atent supravegheate emotiile care incearaca sa forteze intrarea. Unii spun sa le privesti doar dar mie nu mi se pare ca este o cale de Creator Constient, fiind si deosebit de lunga. Pentru mine a functionat starea de atentie a martorului, vigilenta si pozitionarea mea, INTOTDEAUNA, deasupra oricarei emotii. Astfel ea urma sa devina la dispozitia mea si nu eu la dispozitia ei. Pentru ca emotia odata scrisa in memoriile subconstientului va necesita multa energie si atentie si mai mare pentru a nu se realimenta. Ori evident nu este economicos si e vorba de energia propriei vieti.
In mod pardoxal s-a ajuns ca inclusiv cei 5% minte constienta sa fie situata la omul adormit tot sub complexul "suflet", el traind cu convingere "normalitatea" aceasta. Cel mai ades ei vor spune ca "asa simt", despre o seama de "probleme", in rezolvarea carora folosesc "simtitul" pe functie de discernamant.
Asa s-a obtinut un "om" dat peste cap, in care locul procesorului e luat de placa video -sa zicem- si mai are si credinta ca e ok.
Taman ma gandeam daca sa continui postarea, cand am citit comentariul lui Flipi. Foarte dragut cum mi se ridica mingiile la fileu. Pentru ca DA, ar putea fi o atitudine corecta acest Zen sugerat de comentariu, cu cateva amendamente. Ca sa functioneze ori tre sa faci parte din cei de care pomeneam la inceputul articolului, mai putini decat degetele de la o mana, ori sa ii fi tovaras Anastasiei sau ceva similar. Daca nu asta este cazul tau, si ai facut pana de curand parte din grosul piramidei de mai sus, atunici atitudinea zen e cea mai putin recomandabila. Ea iti va oferi doar oportunitatea unui nou ciclu de reincarnari, ceea ce nu pare sa recomande nici printesa japoniei.
De recomandari este plin acest blog si ca ATENTIE general valabila v-as recomanda sa intelegeti ca ABSOLUT NIMIC NU ESTE CEEA CE PARE sau CEEA CE VI S-A SPUS CA ESTE. Ca atare intai priviti atent pana sa validati ca adevar orice, inclusiv ce spun eu.
Din observatiile recente as adauga aici ca, datorita vibratiilor mereu in crestere si datorita atentiei noastre care inca nu este obisnuita cu statut de fiinte multidimensionale, se manifesta o intrerupere accentuata a racordarii energetice cu Pamantul. In buna functionare a sistemului care suntem, impamantarea NU ESTE DE NEGLIJAT, ea asigurand o corecta alimentare energetica a mecanismelor interne. Va rog insistent sa procedati la restabilirea acestei legaturi. Veti si simti energetic daca veti proba. Un link care spune ceva despre asta
Tot din observatiile recente, exista riscul neatentiei la cei care au ascensionat in primul val. Si-au dus corpul la frecventa inalta si apoi atentia a coborat, uitand ca nu poti lasa corpul fara stapan si sa te mai si simti confortabil. Daca cobori prea mult risti ca vehiculul fizic sa isi piarda abilitatile.
Deocamdata inchei aceasta postare, asa ca puteti comenta.

10 comentarii:

  1. mai continua postarea sau "sar" cu intrebarile? :p

    RăspundețiȘtergere
  2. simţirea fără cunoşterea înţeleptă e în cele din urmă similară cu cunoaşterea fără inteţia simţirii. amândouoă, şi efluviile astralului cât şi a mentalului se împletesc în definirea relităţii interpretate şi atunci nu pot fi disociate, nepunând accent pe niciuna dar nici ignorân un element sau pe celălalt.
    ieşirea din cutiuţă pentru mine ar reprezenta atingerea echilibrului curgerii naturale, fără blocaje între toate structurile omului, pentru că atunci devii conştiinţă manifestă şi creator conştient pălin de înţelepciune şi în acelaşi timp pentu a închide triunghiul unei primare existenţe fizice, ajutor şi ocrotitor pentru tot ceea ce însemană viaţă.
    şi cuvântul provocare mi se pare doar ca nadă pentru minte, e în fine un proces natural la fel ca oricare altul.
    decodificând omul poţi privi infinitul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Din punctul de constienta in care ne aflam, ca atare si cel al experientei, PROVOCAREA este doar un cuvant bland menit sa atentioneze ca de la noi si pana la conceptul de curgere fireasca calea e deosebit de ...lunga.

    RăspundețiȘtergere
  4. şi totuşi nu e decât o particulă de visare între aici şi acum şi ZEN (englezescul then ;))
    implict fizică, experienţa de orice natură implică un grad de implicare în conştientizare şi atunci acţiunea modifică câmpul existenţial într-o măsură mai mică sau mai mare. până la urmă pe fiecare fir ei merge, sub influenţa schimbărilor naturale ce au loc se produce viitorul pe care îl visăm cu toţii mai mult sau mai puţin conştient.
    şi da, în acelaşi timp e cel mai înalt carusel din care trebuie să ai curaj să porneşti, dar neuitând de toate aspectele.
    curgerea firească e departe poate, dar e gravitaţia care ne aşeză în moduri sferice pe liniile aurite ale matricei spaţiu-timp, de unde ne rostogolim în infinit prin intermediul conştiinţei. cât despre alegere... oricum la nivel absolut le-am făcut deja, pentru zona inferioară de vibraţie îmbinările sunt atât de dinamice şi complexe că nu le poţi însuma, poţi doar să mergi pe aceste felii de destin şi să vezi dacă îţi deschid o experienţă sau alta. alegerea, în cazul câtorva e de mult făcută, e în acord cu destinul luminii din care s-au re-creat.
    pentru grosul experimentatorilor însă mi-e greu să dau un verdict final (ceea ce e şi parte din farmecul experienţei umane, oricât de înalt ar fi gradul de conştiinţă exprimat, tot sunt imposibil de exprimat în fizic, complet, cu câteva notabile excepţii de care aminteşti şi tu aici, pentru a avea panorama completă).
    o să studiez răspunsul tău puţin mai aprofundat în weekendul acesta să văd cum mă situez eu în ecuaţie pentru că sincer... nu ştiu exact :D

    RăspundețiȘtergere
  5. imi pare bine ca ai revenit cu subiecte care sa ne dea de gandit:)este foarte bine si chiar necesar sa stim cum functionam..ceea ce pot eu spune in privinta mea este ca atunci cand ma mai confrunt cu unele stari de dezechilibru..incep sa le constientizez si sa ma detasez,..fiecare stare de dezechilibru anuntandu-si aparitia inca dinainte prin dureri de cap sau ameteli...nu stiu cum va fi transformarea noastra insa pot spune ca eu simt ca totul mi se va deschide mereu ca o carte,pe care o voi intelege in momentul potrivit,simt ca totul este cum trebuie si ca nu trebuie sa ne facem griji in privinta niciunui aspect ,pentru ca este ceea ce chiar noi am ales sa experimentam..si sa mergem cu credinta si incredere in fiecare expeditie:))in acest moment eu incerc sa impac rolurile celor 2 emisfere ale creierului si sa le echilibrez--sa impac ceea ce emisfera stanga decodifica si creeaza aceasta realitate materiala din jurul meu cu ceea ce emisfera dreapta imi ofera si anume imi arata apartenenta la universul infinit,ma prezinta ca pe o fiinta fara limite si multidimensionala,,unde constiinta mea e parte din constiinta universala si intregul e cuprins in mine..unde "eu"sunt un univers in expansiune si vibrez pe mai multe nivele...si totusi trebuie sa functionez folosind ambele emisfere si sa le echilibrez pentru a functiona optim:)ei bine???cum cuprind intreg universul in acest corp si cum ma folosesc de aceasta cunoastere?cum inchid necuprinsul in limitele corpului fizic???si constiinta nelocalizata in constiinta individuala???si cum va fi viata mea de acum incolo???imi pun aceeasi intrebare ca NASIM HAREIMAN care s-a gandit cum infinitul este cuprins intr-un punct???eu cred ca tocmai de aceea este frumos OMUL..pentru ca initial am fost infinitul..apoi am impartit infinitul in mai multe infinituri si am pornit la experimentarea acestor infinituri pe care le-am cuprins in limitele corpului fizic si descoperind limita am creat o lume de cutiute...iar acum ne redescoperim apartenenta la INFINIT si la constiinta nelocalizata universala prin iesirea din CUTIUTA...(sau din forma,descoperind ca nu suntem forma)si totusi cel mai frumos lucru mi se pare ca este realizarea imbinarii constiente si echilibrarii acestor doua concepte descoperite:microcosmosul si macrocosmosul....a fost o vreme cand am fost fara forma..a fost o vreme cand am fost (am crezut si am experimentat )forma..acum e o vreme cand imbinam forma cu infinitul si mai tebuie sa si stim cum s-o facem:))dupa parerea mea ESTE O VREME INTERESANTA si va da nastere la ceva interesant...si nu mi-e frica caci stiu ca se va face:))cand,cum???nu mai conteaza...samanta a fost plantata.timpul imi este prieten,matricea a fost facuta...nu mai trebuie decat sa ne alegem locul in MARELE PLAN DIVIN:))))))))numai bine tuturor si o sa citesc cu atentie cele scrise de OCTAVIAN....multumesc mult:))NAMASTE

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu "repezita" in ale comentariilor de data asta nu ma "arunc". Tocmai ce mi-am creat o "tabula rasa" pe laptopul meu pt ca mi-a crapat hardul fara nici o posibilitate de recuperare date ...si dupa un soc ca am pierdut vreo 2 ani de amintiri (poze) si informatii pretioase - m-a apucat un amuzament teribil pentru aceasta creatie, trecand peste socul initial acum ma apreciez.
    La prima citire am reintalnit un punct in care sunt in "neacceptare" - e aia cu sufletul, dar din experienta anterioara stiu ca e posibil ca doar conceptele sa fie diferite si pana la urma cand acestea se clarifica esenta sa fie aceeasi.
    Asa ca o mai "rumeg" p-asta cu sufletul inainte sa-ti cer clarificari. Asta cu impamantarea e misto, eu o recomand in stanga si in dreapta dar cand te-am citit pe tine am realizat ca am vreo luna de cand am uitat total de impamantare.
    Salutari tuturor si bine ati revenit la "povesti".

    RăspundețiȘtergere
  7. DhyanaSpamReply12:28 AM 1/7 nu reusesc sa iti las comentarii pe blog. Ti-l voi lasa personal, daca imi permiti
    12:29 AM 1/7 Mereu cand citesc vreo scriere de a ta, simt ca stiam acele lucruri dar le-am sau nu le-am constientizat pana atunci. Mi-a placut foarte mult formularea: nu mintea ca instrument trebuie oprita, ci cea egotica, bazata pe frici. Sunt foarte de acord. Zilele acestea am realizat cu adevarat faptul ca echilibrul nu consta in imbinarea mintii si a inimii, pt ca ele nu au fost niciodata despartote si nu se exclud una pe cealalta. Simt perfect ceea ce spui in legatura cu 4D si 5D. Eu simt putenic de la eclipsa de luna din iulie 2011 ca lucrurile s-au schimbat enorm si s-a intrat intr-o alta sfera vibrationala. Am experimentat in ultima vreme lucruri pe care inca nu le inteleg, de care m-am speriat si pe care le asociez cu 5D, sar nestiind inca ce inseamna ele.
    12:29 AM 1/7 Fiintele despre care vorbesti, din jurul nostru, ne pot si ajuta, da, cu multa iubire Si ai spus-o atat de frumos: Nu e ca nu auzim susurul paraului, ci zgomotul limitarii 3D e prea puternic. Iti mulstumesc pt lumina lumina lumina. Aici si acum, dintotdeauna, totdeauna. Dhyana N

    RăspundețiȘtergere
  8. Intrebare: poate oricine veni la meditatii? ori e nevoie a indeplini ceva conditii? eu sunt la inceput pe acest drum..nici macar nu stiu daca stiu a medita..dar mi-ar placea..

    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  9. Draga Dana, desigur oricine poate veni la meditatii. De regula eu solicit intai intrarea pe mesenger si cateva schimburi de cuvinte dinamic, eventual cu o poza pentru a stii ambii cam unde te situezi. ID de mes: o_tiganus. Te astept sa vb.

    RăspundețiȘtergere