Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 7 ianuarie 2012

Bucuria de a fi...IN VIATA!

Desi titlul poate fi inteles in fel si chip, va voi lamuri ce vreau sa va spun.
In primul rand as vrea sa fim limpezi: suntem spirit aflat la o frecventa a experientei care ne permite sa traim iluzia de a "fi in corp fizic" si a experimenta "viata".
De aici deriva o infinitate de "oportunitati experientiale", care, doar adormit sa fii, sa poata semana a "drama".
Gust de acest fel se poate obtine DOAR in urma propriilor credinte, obtinute si ele in anumite moduri. 
Toti care acum isi ridica vibratia si deci incep sa "vada", sunt fascinati de senzatia de despovarare. Si cumva se minuneaza singuri cum de nu au vazut pana acum. Desigur, pe masura ce trezirea are loc, gradual datorita unor nivele ale "mintii", senzatia de eliberare tot creste. Ceea ce insa are loc in multe cazuri, este ca dezidentificarea de roluri si masti si chiar de corp poate duce si catre alte nivele de neintelegere.
Pentru ca, desigur, a avea aceasta experienta este o catime din totalul experientelor unei entitati, dar ea se desfasoara in ACUM, nu poate fi o intamplare deoarece asa ceva nu exista, deci are o functie, chiar daca acum nu esti constient de ea.
Asa stand lucrurile, admite ca un anumit nivel al constiintei care esti, STIE PRECIS atat menirea ta aici si acum, cat si mijloacele de a ti-o face. Pentru a ti-o aduce in constienta, desigur va trebui sa te linistesti cat mai mult si, prin mijloace specifice, sa iti ridici nivelul de constientizare/vibratie pana acolo unde informatia exista. Asa o vei afla.
Pentru ca tot acest proces sa poata sa aiba loc este necesar ca toate structurile tale sa fie optimizate, incepand cu vehiculul "fizic". El are anumite nevoi energetice si informationale, el trebuie sa fie echilibrat si armonizat, deoarece altfel blocajele iti vor consuma multa energie si atentie si ingreuna prin asta Calea ta catre ...tine.
A fi "treaz" implica in primul rand multa responsabilitate, constientza. Oriunde veti cauta, fiecare intelept asta va spune. 
In privinta "corpului fizic" si a relatiei tale cu el ma vad obligat sa subliniez cateva lucruri foarte importante. In primul rand e foarte util de inteles ca TU esti in fiecare celula. Ea a luat nastere ca sa te serveasca. Tu ai "nascut"-o, esti si ea. Cand vezi un om spalandu-se, sti exact cat este de constient de el insusi. Ma doare cand vad ca spalam corpul cu aceleasi sentimente cum spalam o farfurie. Asta e hipnoza.Celulele acelea stiu ca TU NU STI ce sunt ele si ca ele te iubesc iar tu...nu. Nu este o relatie cinstita aceasta. Cand misticii spun "templul corpului" , apoi aia chiar au inteles. la ei spalatul era un act sacru, si avea si o denumire speciala. Asa cum toate de fapt aveau: hranirea, sexualitatea, nasterea unui copil.
In ACUM, relatia noastra cu acest vehicul al spiritului in experienta, nu poate diminua ci dimpotriva. Odata ca ne-am "prins" ca nu mai e cazul sa-l parasim asa de repede ci ne poate fi util chiar si o mie de ani, apoi ca deja stim ca absolut toti parametri lui depind doar de nivelul nostru de constientza, de gradul de armonie, de alegerile noastre. Pentru el nu e firesc sa "imbatraneasca" sau sa se uzeze ci doar pentru mintea noastra plictisita. El are mijloace infinite de regenerare, doar noi sa ii permitem. Optim ar fi sa il iubim,in rest stie el singur ce are de "aranjat".
Este foarte important, determinant de fapt, atat modul in care noi intram seara in somn cat si cel in care ne trezim. Acea stare de multumire sau dimpotriva va scrie totul in celulele corpului tau. Functie de asta vei intineri sau imbatrani, orice crede mintea ta. Recomandabil este sa adormi in bratele unei fiinte iubitoare si ea, careia sa i te daruiesti. In acest fel si dimineata poate deveni tot o promisiune de armonie si pace, pentru ambii. Asa nu ai cum sa imbatranesti. Fiecare celula iti va fi recunoscatoare pentru energia si vibratia iubirii.
Aparent este o problema parteneriatul, doar ca iar mintea te minte. Ea te-a "inchis" si nu mai esti capabil sa intri in rezonanta cu nimeni, desi lumea este plina de finte aflate si pe vibratia ta. Daca ceea ce iti vine pe vibratie nu pare sa iti convina, este semn ca nu emiti ceea ce te-ai astepta sa primesti. Singuratatea nu poate avea nici o justificare, in adevar. In minte are...o infinitate.
Deci as vrea sa fie limpede ca eu nu "ma agat" de corp sau de experienta "aici", ci doar sunt constient ca daca suntem aici este cu un anume motiv. Ca atare de pe aceasta pozitie -comuna- va invit sa nu va irositi si nici sa va ingreunati drumul catre voi si propria voastra misiune.
Mofturile mintii le stim cu totii doar ca...iubirea se daruieste si nu cere nimic in schimb. Apoi ne e la indemana sa observam ca nu poti darui decat ce iti apartine. Ori e deja clar ca nu iti apartine cu adevarat nimic, decat propria ta fiinta. Asa incat verbul "a darui" trebuie corectat: "a te darui". Iar despre darurile tale nimeni nu are ce sa comenteze, este singurul lucru de care doar tu poti dispune.
Cand ai constientizat ca a fi in experienta AICI nu e o intamplare, cand ai inteles ca este doar o experienta si care ii sunt legitatile dincolo de aparente, vei constata ca este firesc sa fi bucurie. Nimic nu te obliga la nimic, totul este un joc pe care tu , maiastru, il poti crea constient, din moment ce basmele inconstientzei au fost depasite. NAMASTE!
Indienii,in engleza, spun la fel.

6 comentarii:

  1. minunat!!!
    şi dacă îmi permiţi aş vrea să completez cu o mică observaţie pe care am făcut-o de curând apropos de simţurile pe care nu le conştientizăm: văz, auz, pipăit, miros, gust.
    sunt expresia ultimă a spiritualităţii, pentru că în ele stă prezenţa tuturor structurilor superioare, cu cât mai la nivel vegetativ cu atât mai adânci. şi pentru a ajunge la ele trebuie să devii conştient în timpul procesului şi să te armonizezi cu el pentru că eşti parte din el şi viceversa. respiră odată cu pulsaţiile şi contracţiile corpurilor sufleteşti şi ai să simţi prezenţa lor în conştienţă. fii întrega fiinţă, mereu şi acum.
    celula, care te compune, e energie, cu potenţial infinit de regenerare, trebuie doar organizată şi iubită, să închizi practic suprafaţa meobiusului întorcând naturalului iubirea. şi apoi să o manifeşti radiind.
    munay!

    RăspundețiȘtergere
  2. Este superb si sublim ceea ce ai scris! Mi-a umplut fiinta fiecare cuvant. Cred ca din cate te-am citit pana acum (si te-am citit) la nimic nu am vibrat ca acum. Primeste recunostinta mea!

    RăspundețiȘtergere
  3. in ultima perioada am fost indrumata spre multe aspecte pe care le mentionezi tu aici..de o saptamana am inceput sa spun in fiecare zi plantelor din casa mea"te iubesc""si ele au inceput sa infloreasca...de o saptamana ii spun corpului in fiecare seara"te iubesc.,iubesc fiecare celula din care esti facut,imi cer iertare pentru ca pana acum nu mi-am dat seama de lumina pe care fiecare celula o are..iti trimit lumina si iubire""iti multumesc pentru ca te comporti asa de bine in mijlocul acestor transformari,..pentru ca daca corpul este templul divinitatii,atunci el trebuie sa fie ca un templu nu ca o cocioaba care se darama din cauza ca nu i se acorda atentie:))daca florile infloresc la cuvantul"te iubesc"atunci va dati seama cum se poate regenera corpul nostru cand ii daruim iubire????in ceea ce priveste cum adormim seara.,tot de o saptamana am inceput sa ma pregatesc de culcare amintindu-mi macar un lucru care m-a facut ziua sa fiu fericita...am hotarat ca in fiecare seara sa-mi aduc aminte macar de un lucru bun,care mi-a adus zambetul pe fata:))este extraordinar cum toate aceste lucruri apar aparent fara nici o legatura iar apoi citesc pe blogul tau explicatiile deciziilor pe care le-am luat si felul lor pozitiv in care actioneaza,parca postarile tale venind la fix pentru a-mi confirma ca "ceva din mine ,STIE foarte bine ce trebuie sa fac""iar eu nu trebuie decat sa fiu bucurie:)))ii multumesc lui DUMNEZEU pentru aceste lamuriri,pentru aceste sincronicitati si pentru faptul ca existi si ne ghidezi pe acest drum:)))iti trimit multa iubire si tuturor celor care citesc postarile tale,va imbratisez pe toti:)NAMASTE

    RăspundețiȘtergere
  4. Si in cazul celor denumiti de catre societate transsexuali cum ar sta lucrurile?

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga David, in general denumirile vor sa puna la dispozitia mintii categorisiri. Fiecare suntem unic, deci nu cred in categorii. Individualitatea respectiva e posibil sa fi inteles sau SA AIBA DE INTELES CEVA. Vorbim,daca vrei...ID o_tiganus

    RăspundețiȘtergere
  6. multumesc. am rezonat foarte tare cu fiecare fraza.

    RăspundețiȘtergere