Totalul afișărilor de pagină

joi, 2 februarie 2012

EDUCATIE...catre o noua paradigma

Dragilor, privesc cu mult interes la diferitele transformari care contribuie la schimbarea modului de intelegere/perceptie a vietii.
Apar in diferite zone de interes, dar cele cu adevarat semnificative mie mi se par acelea care au loc in educatie/invatamant, acolo unde chiar se pun bazele unei noi intelegeri.
Sunt si incercari de cosmetizare, care in mod rizibil se vor a fi initiative "revolutionare", dar sunt si multe preocupari serioase.
Prietenul Cristian Muresanu, de cativa ani, a gasit modalitati interesante de a "insinua", a introduce adica cu tact si rabdare in mediile academice, anumite concepte, probate de el si apoi de altii, si care se regasesc in diferitele traditii ale umanitatii, dar nu si-au gasit cale de acceptare in vechea paradigma de gandire, in special occidentala.
El face parte, dupa perceptia mea, din categoria oamenilor din mass media care au acum menirea de a se gasi in primele randuri in ceea ce priveste SCHIMBAREA. 


\Se contureaza de cativa ani o astfel de categorie in randul oamenilor din presa.
Zilele trecute am primit un mass mesaj de la el si vreau sa vi-l supun atentiei:

Cristian Muresanu: Incepind de miine voi lucra la traducerea si prelucrarea capitolelor 3 si 4 din cartea mea Biotransformari sub Influenta Psihicului pentru a fi publicate mai intii intr-o alta carte, pe care o va scrie dl profesor de la Universitatea Houston iar eu voi fi co-autor la acel capitol si va face aplicatia de grant pentru studierea stiintifica a fenomenului biotransformarilor si intre timp asteptam si decizia universitatii legata de publicarea cartii mele ca manual pentru studenti si restul se va tipari pe banii de grant asa ca nu va fi nevoie de o investitie aprobata de rector... dar e posibil sa se si aprobe...
Deja calea catre schimbarea sistemului de educatie si invatamint a inceput... dialogul meu din aceasta seara cu profesorul de la Houston a pecetluit acest fapt....vom schimba manualele scolare de peste tot din lume la biologie si medicina...tinerii generatiei viitoare vor practica bioalchimia

 Pentru prima data in istoria stiintei,  un fenomen de sorginte orientala, cunoscut sub numele de "ascensiunea" sau "trezirea" lui kundalini, este adus intr-o cercetare acreditata de catre un profesor de biologie moleculara.


Cercetarea sa va porni de la ideile si teoriile biotransformarilor prezentate in cartea mea.

In aceste zile asteptam aprobarea conducerii universitatii de a publica cartea, intii o versiune condensata de aproximativ 140 pagini, pe urma integral cele 400 pagini dar inaintea de aceasta, mi s-a propus ca intre timp sa lucrez la un capitol mai extins al unei alte carti si anume “Interacţiuni ale produselor (alimentare-n.t.) naturale asupra genomului în contextul vindecării neconvenţionale”. care va apare la CRC Press 2013 a Universitatii Houston, iar eu am fost ales ca si co-autor, alaturi de profesorul de la Universitate, pentru capitolul special rezervat prezentarii in premiera a fenomenului biotransformarilor, pentru prima data in lume, la o editura din topul celor mai bune, apartinind unei universitati, deasemenea din topul celor mai bune pe plan international.

       Incepind cu saptamina viitoare vom stabili un plan editorial adecvat, un demers stiintific pentru aplicatia de grant, numele temei de cercetare si speram sa facem fata cerintelor severe de inscriere a acestei teme neobisnuite pina la data limita a depunerii proiectelor care este undeva in jurul lui 1 martie, asadar mai e putin timp.
       Intre timp, articolul meu publicat in International Journal of Emerging Sciences este studiat la nivel academic de catre expertii de la Houston in vederea pregatirii unui viitor (de ce nu ?) manual pentru studentii de la Facultatile de Medicina si Biologie.

       Pe masura ce se va derula cercetarea stiintifica si pe masura ce vom reusi sa prezentam dovezi ale existentei fenomenului de biotransformare, manualele mele vor fi ulterior difuzate in tot teritoriul Statului Texas si apoi vom publica la Nature pentru a acredita aceste rezultate si a initia astfel o noua viziune supra vietii, stiintelor vietii, educatiei si a o face accesibila peste tot in lumea vorbitoare de limba engleza.
        Pasii urmatori, care se intrezaresc de aici incolo constau in schimbarea manualelor scolare sau adaugarea unui capitol special de prezentare a biotransformarilor educate, astfel incit orice tinar sa fie in stare sa isi foloseasca la modul practic resursele sale biologice speciale.
       Este ceamai directa cale de a actiona asupra sistemului de educatie in mod sistematic si profund.

      Acestea sunt intentiile noastre, le prezint aici ca pure intentii si nu profetii ale unui viitor gata setat. Speram sa fim in stare sa le solutionam in timp util.

       Sincere multumiri tuturor celor care m-ati incurajat si ajutat sa promovez aceste informatii.

Introducerea de schimbari in modul de a gandi el le opereaza in principal prin emisiunile al caror redactor de televiziune este:

In curind la TVR Cluj

la Stiinta si Cunoastere, va participa un invitat special:
Prin legatura videoskype la distanta, din Tenino, Washington ~ SUA

Miceal Ledwith, L.Ph., L.D., D.D., LL.D.

Vom discuta subiecte in premiera, niciodata abordate public pina acum care vor include printre altele, in masura in care si domnia sa va fi de acord cu propunerile mele si anume:

-Vindecarea distrofiei transversale de care a suferit in urma cu 10 ani,
-Rolul biotransformarilor in mentinerea starii de sanatate
-Dezvaluiri din perioada celor 17 ani in care a avut acces la Biblioteca Vaticanului, in calitate de consilier al Papei Ioan Paul al 2-lea
-Stiinta si Constiinta ~ Un subiect fascinant care l-a implicat si pe Dalai Lama din Tibet si cei mai importanti neurologi pe plan mondial
-Influenta constiintei asupra materiei ~ cautarea dovezilor stiintifice

I-am propus sa facem doua interviuri a cite o ora fiecare, ce vor fi difuzate atit integral cit si in episoade reluate alaturi de comentarii suplimentare din partea celor mai distinsi invitati care vor participa la Stiinta si Cunoastere


10 comentarii:

  1. Foarte asteptate informatiile postate,multumim Octavian...ma bucur cand vad cum incepe o "evolutie spontana"asa cum a spus doctorul BRUCE LIPTON si sper ca aceasta sa fie in completarea schimbarilor din fizica mecanica si genetica ce s-au completat cu noile cunostinte din fizica cuantica si epigenetica si care ne arata clar ca materia e doar energie si ca totul este spirit iar la genetica domnul BRUCE LIPTON a spus clar ca noi nu suntem programati genetic ci ca perceptia noastra ne schimba adn-ul si genele si numai schimbandu-ne modul in care privim viata,si percepem realitatea ne poate schimba genele..deci noi putem schimba genele nu genele ne conditioneaza pe noi:)ca o completare la ce este postat pot spune ca de abia astept sa folosim si energia vidului si sa fabricam noile modele de mijloace de transport:)care nu mai functioneaza pe benzina:)....numai bine si sper ca sa avem parte acum toti de o "evolutie spontana"...NAMASTE

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte laudabila initiativa... desi va lua mult timp pana va produce ceva efecte. Oricum, schimbarea trebuie sa inceapa de undeva, chiar si cu pasi mici...
    In acelasi spirit, mie o miscare indrazneata si radicala mi se pare Unschooling-ul sau Homeschooling-ul, educarea acasa a copilului. Exista deja un curent favorabil si cativa parinti care si-au asumat cu curaj (pt ca trebuie sa infrunti hartuiala sistemului) faptul de a nu-si lasa copiii modelati de paradigma oficiala.
    Parerea mea e ca daca e sa facem o schimbare, cel mai usor este cu un model alternativ de educatie pentru cei mici, care nu au fost inca 'spalati pe creier'... Desigur, orice schimbare e binevenita, la orice palier...
    Aici sunt mai multe info despre Unschooling:
    http://temepentruacasa.wordpress.com/2011/12/08/unschooling-o-abordare-de-tipul-nu-te-baga/
    Namaste!

    RăspundețiȘtergere
  3. multumesc pentru comentariile voastre, sunt exact completarea pe care as fi scris-o si eu in prezentarea subiectului, doar ca nu am avut timp, aveam multi prieteni prin jur. Desigur este minunat ca ati facut-o voi . NAMASTE

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. un blog superb pe care il urmaresc despre unschooling. unele dintre idei le folosesc cu copiii mei. si sunt foarte bine primite.
      http://unschoolgirls.blogspot.com/2012/01/its-alive.html#!/2012/01/its-alive.html
      multumesc pentru articol. m-a uns pe suflet :)

      Ștergere
  4. Multumesc foarte mult tuturor pentru sustinere si aprecieri. Sper sa mai putem exista si dupa 5 aprilie, deoarece se prevad nori negri pentru TVR si mai ales studiourile teritoriale... asa ca acum mai mult ca oricind e nevoie de sustinere din partea tuturor celor interesati de munca mea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mie personal mi-ati daruit foarte mult prin informatiile pe care le-am aflat. ganditi un program de sustinere si vom fi alaturi. adevarul ajunge cunoscut prin cai pe care ne este greu sa le banuim. felicitari pentru tot ce faceti.

      Ștergere
  5. Multumesc Monica, si tuturor celorlalti care sunteti alaturi de mine. In primul rind e nevoie sa fie cit mai promovata emisiunea mea Stiinta si Cunoastere (TVR Cluj duminica ora 18.00) si e important sa primesc ecouri cit mai multe pentru a avea argumentele necesare de a justifica rolul, necesitatea si impactul emisiunii. Poate chiar mai mult ar fi util ca cei interesati sa imi scrie doleante si intrebari atit in ceea ce priveste emisiunile deja planificate (si atunci eu voi inmina intrebarile la invitatii care vor veni acolo sa comenteze) cit si fata de emisiunile mai vechi al caror subiect poate fi reactualizat cu ajutorul intrebarilor dvs. Intreaga mea arhiva de emisiuni este depozitata pe serverul 4shared si o gasiti aici

    http://www.4shared.com/folder/J8s6-MgV/Cristian_Muresanu.html

    Din pacate ele nu ruleaza decit cu intreruperi... dar le puteti pune la descarcat si eventual sa le vizionati ulterior.

    Deasemenea, promourile la emisiuni le pun pe scribd cu link-uri spre Facebook dar momentan Facebook mi-a blocat contul...

    Deci aveti aici promo-urile si o multime de articole si colectia mea de carti.

    http://www.scribd.com/cristim23

    Un alt neajuns este ca emisiunea mea nu se preia pe TVR 3 sau alte canale ale TVR asa ca pentru cine nu o vede de la TVR Cluj, numai internetul e singura optiune valida...

    In calitate de angajat nu am dreptul sa comentez de ce aceasta emisiune nu se preia pe TVR 2 sau 3 in timp ce altele sunt preluate. As zice ca jumatatea plina a paharului este aceea ca aceasta emisiune exista si va implini 2 ani de existenta in 1 aprilie.

    ... continuare pe postul urmator

    RăspundețiȘtergere
  6. ... continuare

    Intrebarile, propunerile, sugestiile, ideile dvs legate de aceasta emisiune mi le puteti adresa atit aici cit si oriunde pe paginile mele de forum sau pur si simplu pe e-mail (cristim23@yahoo.com) dar as dori sa imi scrieti numele dvs real nu cel de user, si localitatea unde va aflati ca sa pot alcatui, la un moment dat (de ce nu ?) o posta a redactiei in care inainte de finalul emisiunii sa oferim raspunsuri... iar unde e cazul putem face emisiuni intregi pe baza subiectelor propuse si eu voi anunta toate propunerile pe post.

    Pina in prezent nu am avut aproape nici un singur dialog pe tema emisiunii si problema nu e ca eu personal as avea nevoie... E nevoie ca sa avem si noi argumente clare, scrise sau telefoane in direct la emisiune, insa daca nu scrie nimeni si daca nu suna nimeni, nu am ce prezenta departamentelor din conducere. Faptul ca eu stiu ca e vizionata pentru mine e suficient sa stiu ca nu lucrez pe degeaba, dar altii nu stiu treaba asta...

    Totusi nu trebuie sa va ascund faptul ca exista emisiuni unde lumea suna fara incetare si nu pot prinde linie libera si nimeni nu le-a cerut niciodata nici un sprijin... asa ca totusi inca audienta e foarte mica si interesul pe ansamblu e inca foarte scazut pentru a se putea intimpla altceva...

    Faptul ca in prezent exista discutii pentru a publica cartea mea la Universitatea Houston din Texas e in acelasi timp un lucru bun si un lucru ingrijorator. E ingrijorator pentru ca in Romania nu vrea nimeni sa mai investeasca 1000 de euro pentru o carte in care cineva scrie ca te poti vindeca fara medicamente... Pentru simplul fapt ca daca cel care da banii de exemplu ... cineva ce are tangenta cumva cu domeniul acesta al sanatatii, ce va zice ?

    Pai daca aceasta carte va reusi sa convinga cititorii ca ei se pot autovindeca atunci eu nu mai pot vinde produsele, si nu numai ca nu le pot vinde celor citeva sute carora le vind cartea dar chiar imi aduc un deserviciu firmei pe care o conduc...

    Deci aceste chestiuni si inca multe altele fac parte din realitatea prezenta in Romania, ca sa nu mai vorbim faptul ca daca numai pretul de tipar pentru carte e vreo 40 lei pentru cele 400 de pagini (a4 hirtie alba cit de cit buna) imi pun intrebare citi isi permit sa cumpere cartea la minim 50 lei...

    Prima editie am scos-o in 2009 si am platit 1000 de euro pe ea. Au iesit 150 de exemplare dar vreo 35 au trebuit facute cadou... cred ca intelegeti de ce... deci cu restul trebuia sa acopar restul investitiei (inclusiv cele facute cadou)

    Va multumesc mult pentru mesaje si gindurile bune
    Cristian

    RăspundețiȘtergere
  7. suntem alaturi de tine...CRISTIAN.....trebuie sa mergi mai departe...faci o munca deoasebita...interviul cu BRUCE LIPTON a fost fenomenal:))te iubim....NAMASTE

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc mult Laura ... sper sa nu fiu singur in actiunea mea de a merge mai departe... dupa cum am prezentat, unele lucruri nu le pot face singur.
    Cristian

    RăspundețiȘtergere