Totalul afișărilor de pagină

luni, 9 aprilie 2012

Intelegand Punctul Zero, mai profund

"Doar cei care vor fi aidoma copiilor..."

Probabil citatul va aminteste de Iisus si bine face, dar oare a inteles cineva ce voia el sa zica prin asta?
"Punctul Zero", oare si el, ce vrea sa insemne? Oricum semnifica cam acelasi "loc" sau pozitie sau...atitudine profunda. Ce semnifica in fizica cuantica faptul ca universul nu e alcatuit din obiecte ci dintr-un infinit camp de POTENTIALITATI.
Chiar si Richard Wilkins, aici, tot la acest "punct" de profunda intelegere se refera...
Sunt o infinitate de formulari, din toate timpurile si spuse de foarte diferiti maestrii sau chiar de fini observatori ai "realitatii". Si Sal Rachele vazui ca, intr-o carte, face trimitere la acelasi punct. Pentru ca DA, este un MARE SECRET in spatele acestor formulari.
Un om oarecare, de fapt un Dumnezeu incarnat dar poate inconstient inca, face o afirmatie...Imediat "auditoriul" se pozitioneaza fata de acea afirmatie in cele doua...potentialitati: unii CRED ca acea afirmatie este ADEVARATA, altii dimpotriva, ca nu este adevarata. Un Jules Verne scrie niste romane de science fiction, le arunca in "lume" si dupa ceva timp ne minunam ca a fost "vizionar, futurolog..." Nu intelegem NIMIC! El, saracul,  NU FUTUROLOG A FOST ci doar... creator de realitati! El a stiut SA FACA ABSTRACTIE de o pretinsa "realitate" cu pretinse "legi", si sa creeze dincolo de limitele ei.
Atunci cand chiar ai inteles, stii ce mare CHEIE este in A UITA CINSTIT, CU CONVINGERE, tot ceea ce mintea ar pretinde ca stii. Atunci ai inteles si dece nu ne iese viziunea din "The Secret"...Pentru ca noi pretindem ca stim, in subconstient, ca miracole nu au cum sa apara. Desigur doar aceasta pretentie stupida e cea care face ca nimic sa nu se manifeste. Pentru ca ...noi "stim" ca nu are de unde sa apara! De aceea toti cei care au studiat fenomenul aducerii in experienta au ajuns la concluzia ca, cea mai dificila etapa este cea in care noi "dam drumul" sau "permitem sa se manifeste".
Acum poate veti intelege mai profund unde  este cu adevarat "pericolul" educatiei si invatamantului. Ambele te scot din "punctul zero", firesc tie cand ajungi in acest plan...si te duc intr-o credinta oarecare, despre niste reguli sau altele, in mai toate directiile. Oare dece marii inventatori ai omenirii, chiar geniile, au fost copii greu de conditionat in sisteme de invatamant? Dece oare profesorii l-au catalogat pe Einstein ca fiind "fara speranta"...
Noi inca vorbim cu oarecare lejeritate depre ce avem adunat in subconstient si suntem gata oricand sa facem concesii acelor tipare, dar daca am fi pe deplin constienti ca ele ne interzic miracolele sa se produca in viata noastra, am mai fi atat de blanzi cu ele?
Cel mai de inima sfat pe care vi-l pot da este ca ACUM, cat mai urgent poate fiecare, sa uite ca ar sti ceva. Nu puteti "vedea" un camp de infinite potentialitati, cata vreme stiti voi cum stau lucrurile, indiferent circumstanta. In prajma unor "credinte" conditionate, nici macat tehnologii create deja, din sfera celor pe care TOTI LE ASTEPTAM, NU VOR FUNCTIONA!!! 
Despre "a crede", chiar fara a cerceta, trebuie sa ne reevaluam pozitia. Am fost conditionati sa ne indoim in permanenta, de tot si de orice. Pe de alta parte ni se spune ca, orice poate gandi un gand, este musai ADEVARAT. Cu alte cuvinte, se poate aduce in manifestare! A te indoi de o formulare a cuiva inseamna, IN MOD NECESAR, ca ai interzis ca acel gand sa se poata manifesta si in realitatea ta. Cand ar fi vorba despre boli, este benefic experientei, dar priviti mai atent, ca tot asa va indoiti si de faptul ca se poate sa castigati la...loto. Doar "s-a calculat statistic" ca mult mai mari "sanse" aveti sa muriti intr-un accident auto...! Deci...stiti!!!
Dece oare exista "un dumnezeu al betivilor"? Pentru ca aia...atunci...chiar nu mai au pretentia ca detin vreun control. Ca atare viata le este natural protejata. Desigur, doar pana se trezesc...Dece oare interzic oricarui "bolnav" autodeclarat sau diagnosticat deja, sa mai faca si investigatii suplimentare relativ la cazuistica bolii respective? Pentru ca va dobandi o conditionare suplimentara, si sansele de a se recupera scad proportional. Dece oare cel mai bun sfat in cazul unei dureri a corpului este... sa iti iei atentia de acolo...?
Sunteti pe..."Punctul Zero" si era musai sa aflati si sa reflectati profund la ce inseamna el, cu adevarat...
PS...cati oare din cei care ma cititi...va indoiti ca eu as fi iluminat? Chiar merita sa va scoateti, prin asta, iluminarea din realitatea voastra?
Era...retorica...Poza care urmeaza, in schimb, e insinuanta!
Poate va veti aminti, totusi, inainte sa o faceti, ca iubirea NU DINAFARA SE CAUTA! Daca inca nu ati inteles...e o alegere, la fel de stupida ca cele mai multe din cele uzuale...
"Din punct de vedere al zeilor, această lume nu e mai mult decât un joc de copil; este sămânţa aruncată în pământ, pură potenţialitate. Întreaga lume a conştiinţei noastre este doar o sămânţă a viitorului. Doar când prin trezirea lui Kundalini, veţi depăşi starea de pură potenţialitate, veţi intra negreşit într-o lume care este a eternităţii, total diferită de lumea actuală - Carl Jung"


5 comentarii:

 1. Ca bine spui. Fericite urechile care imi bucura sufletul.Fericit ochiul care preschimba lumina in intelepciune. Fericit cel ce se imparte tuturor ramanand intreg. Fericit cel ce aude, Fericit cel ce spune.

  RăspundețiȘtergere
 2. Frumos spus...
  PUNCTUL ZERO cred ca este acolo unde colapseaza tot,unde intram in atemporalitate,unde cunoastem natura ultimei realitati,a adevaratei realitati din care toate "celelalte realitati "iau nastere...in punctul zero minunile nu sunt minuni ci sunt adevarata natura a creatiei..in punctul zero ne dam seama de adevaratul izvor a TOT cea ce exista...in punctul zero contrariile nu mai sunt contrarii,dualitatea dispare in unime,vesnicia este o caracteristica a punctului zero,ciclurile dispar,..punctul zero contine insasi ADN-ul creatiei,acolo totul se petrece in ACUM SI AICI,poarta tuturor minunilor,se obtine eliberarea din lumea temporala...pentru a ajunge la punctul zero,trebuie sa facem ceea ce a scris si OCTAVIAN,in primul rand sa intelegem conditionarile pe care le avem si sa taiem legatura acestor conditionari ce ne tin prinsi in acest plan,pentru a putea ajunge in punctul zero,de unde DIVINITATEA sa se manifeste prin noi iar noi sa fim de data asta constienti de asta.....
  atunci vom fi pe deplin aliniati cu armonia creatiei....NAMASTE

  RăspundețiȘtergere
 3. Da, Laura, exact ASA CUM SPUI in randurile tale, ASA SI ESTE!

  RăspundețiȘtergere
 4. Citind cele scrise aici despre copii si despre conditionari mi-am amintit de o discutie de la tv.
  Era vorba de o educatoare foarte tinara care ii invata pe copii diverse jocuri ciudate: cum sa tina o lingurita lipta de cap sau de palma sau cum sa mute cu privirea mici jucarii de plastic...
  Copii s-au laudat acasa cu ce au invatat la gradinita si parintii au reactionat dur. Sa ii invete pe copii ce trebuie ! Sa ajunga ceva in viata, nu niste ciutati pe la circ !
  Ar fi de ras ... daca nu ar fi de plins...
  Nu am mai aflat continuarea povestii cu acea educatoare dar cred ca nici nu mai conteaza.

  RăspundețiȘtergere
 5. DA, Horia, asa se intampla uneori, din nefericita conditionare...Cunosc multe cazuri de tineri care, accesand ADEVARUL si manifestandu-l, au ajuns in spitale de psihiatrie, doar datorita parintilor...Foarte grav aspect!

  RăspundețiȘtergere