Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 1 decembrie 2012

"Sfanta Treime"...in ADEVAR

Asa cum cu multe SE "INTAMPLA", in cercetarea "adevarurilor" din spatele mintii, exact la fel este si cu intelegerea a ce reprezinta -de fapt- "sfanta treime".
Subiectul acestei postari imi este "cerut" de cateva zile, cu insistenta chiar, de catre Mintea Universala si eu am cam intarziat sa-l tratez...dat fiind ca este unul din categoria "delicate". Dar in mod cert este exact si motivul pentru care sunt obligat sa-l aduc in fata constientzei voastre.
Zilele trecute citeam intr-un text oarecare:
ESENTA invataturilor Huna este aceea ca omul este alcatuit din trei Euri sau minti: mintea subconstienta, mintea constienta si mintea supraconstienta. Mintea constienta- Sinele Mijlociu este partea omului cu constienta de sine si capacitatea de a rationa. Mintea subconstienta- Sinele Inferior este depozitul intregii memorii si sediul emotiilor. Sinele Superior se gaseste intr-un plan superior de constiinta si construieste viitorul nostru pornind de la gandurile, sperantele si temerile Sinelor Mijlociu si Inferior.
Cheia pentru o viata implinita consta in armonizarea si integrarea subconstientului, constientului si Sinelui Superior.


Nu cumva este un alt mod de a vorbi exact despre "sfanta treime"?
In mod cert, DA!
TATAL este numit aici Sinele Superior, FIUL este numit constient iar sfantul duh sau SUFLET il regasiti ca "subconstient".
Acest subiect eu retin ca l-am mai tratat candva/undeva, dar nu stiu cat de explicit si vreau sa fiu cat mai limpede.
In exercitul de viata hipnotic, adormit, individul CREDE si deci SE IDENTIFICA -prin mintea constienta- cu rolul experimentatorului, care este regasit in Cunoastere sub denumirea de  FIUL risipitor.
Pe masura ce intervine "trezirea" sau incepi sa constientizezi ca nu esti numai corpul sau complexul minte/corp, intelegi ca experienta s-a constituit in partea de "irosire" si ca "intoarcerea la Tatal" reprezinta de fapt chiar destinatia finala/sensul firesc al vietii. Dar, dincolo de fabula, ni se vorbeste despre nivele de constientza ale constiintei. De fapt despre niste "functii perceptuale" ca si "functii de prelucrare date".
Cata vreme esti hipnotizat, prin receptori centralizti de minte, de catre pretinsa "realitate/Maya", desigur nu ai cum depasi functia de efect, cea a experimentatorului INCONSTIENT.
Cand incepe "trezirea" si incepi sa "vezi" dincolo de iluzie, in lumea "cauzelor", hipnoza incepe sa diminueze dar "ceva" parca se interpune meru intre "tatal" si "fiul". Acest ceva este denumit poetic "suflet", sau "duh" in scripturi.
Incep cu dezidentificarea: el nu este nici Spiritul care TU ESTI, dar nici corpul/vehiculul constiintei care tu esti, pentru aceasta densitate. Deci ce este acest "suflet/duh"? Un invelis cu frecventa de a patra densitate vibrationala/dimensiune, care contine o componenta emotionala si una mentala.
Ceea ce NU S-A INTELES de aproape nimeni dar deja a fost experimentat de suficienti, este diminuarea emotiilor in exercitiul de viata la cei care ascensioneaza. Este o logica simpla si matematica dar nu stiu dece atat de greu de inteles.
Ne "deplasam" frecventional si deci consecutiv si ca experienta, catre dimensiunea a cincea. Suntem fiecare...unde ne-am permis sa fim. La fel si PERCEPTIILE noastre si deci si experientele. "Dimenisiunea frecventionala sau densitatea a patra" se afla, logic si legic, fie in curs de traversare sau deja traversata, in experienta fiecaruia. Dar in mod cert tot ce se afla in structurile care NOI SUNTEM, sub frecventa la care noi ne situam, nu mai are cum sa ne insoteasca, in frecvente/dimensiuni "superioare".
Spuneam ca "sufletul/sfantul duh" este o componenta de frecventa astrala/de a patra densitate. In mod cert el nu are cum patrunde in cea de a cincea densitate vibrationala. Ca atare NU NE POATE INSOTI "mai sus". Ce vom "pierde"?
Pai desigur ceea ce nu ne va mai fi util experientei: emotiile care ne faceau efect a ORICE si mintea subconstienta, cea in care se facea exact preprogramarea noastra. Desigur ca si consecinta nu vom mai putea experimenta decat mintea constienta si cea supraconstienta, altfel spus nu vom mai trai experienta de a fi EFECT a ceva ce a fost "inscris" in noi prin emotii. Jocul emotional va trebui sa inceteze, adica TOT CE A FACUT "FARMECUL CONDITIEI SUBUMANE".
Multi cred inca in calatorii astrale. Dar oare nu e limpede CINE/CE poate calatori?
In mod cert Sinele nu a venit sa se proiecteze intr-un corp pentru ca apoi sa se desprinda si sa plece la plimbare. Corpul ca vehicul este doar ce este, nu calatoreste decat cu "sofer" cu tot. Ca atare cel care se poate desprinde este exact corpul astral de a apatra densitate vibratorie, sufletul, deci emotii plus minte subconstienta. Ca apoi incearca sa ne marcheze experienta, prin CREDINTELE noastre despre ce a adus ca infoenergii este deja alta neintelegere.
Dragilor, nu va mai invinovatiti cand va simtiti  "lipsiti de suflet", din simplul motiv ca e firesc sa-l pierdeti, dar fiti siguri ca asta nu va va transforma in roboti. Sinele/Dumnezeu ESTE IUBIRE, deci registrul va fi un altul.
Namaste!

3 comentarii:

 1. Greu de inteles ,pt multi.Chestia e ca nu dispare iubirea ci se trece la o forma superioara,de iubire totala ,care include compasiunea si constiinta pura.Insa sa nu uitam pilda cu calugarul care medita sub un copac,detasat si alaturi de el,un om batut ,pe moarte,cerea ajutor.El a ramas detasat,si-a zis ,e karma lui ca a fost batut.Atunci i-a aparut Buddha si i-a zis,ti-ai pierdut viata ,nu ai inteles nimic.

  RăspundețiȘtergere
 2. Din punctul meu de vedere intervine claritatea..cu cat ne apropiem de sursa care este in noi(si in acelasi timp proiectata in exterior)cu atat avem o mai mare claritate a ceea ce se intampla,cum si de ce,cine suntem si cine sunt ceilalti...claritatea ne arata ca totul este doar EU=sursa=constiinta divina..drumul in exterior catre vibratii mai inalte se face simultan cu un alt drum care merge inspre interiorul nostru si coboara in adancurile fiintei nostre catre singularitatea din fiecare care este una cu sursa...astfel simultan pornim in ambele directii punctul de plecare fiind punctul constiintei noastre si ne dilatam cuprinzand in interiorul nostru din ce in ce mai mult din constiinta divina care suntem pana cand probabil vom deveni una cu ea pierzandu-ne identitatea care ne-a facut sa ne experimentam pe noi insine pentru a ne redescoperi intregul din noi pornind de la partialitatea unui singur punct de constiinta divina:)cat despre iubire pot spune ca suntem insasi iubirea neconditionata caci numai neconditionat putem sa ne iubim pe noi insine..insa se trece de la o vedere duala(in care il percepem pe celalalt separat,diferit de noi)la o vedere non-duala in care ne vedem doar pe noi insine in multiple experiente..iar iubirea conditionata trece la iubirea neconditionata care are alte caracteristici...claritatea aduce alte caracteristici:intelegerea,acceptarea celorlalti asa cum sunt,detasarea,linistea dar mai ales RECUNOASTEREA...astfel niciodata celalalt nu este altcineva ci doar tu insasi si astfel vom actiona mereu ca si cum ne-am ajuta pe noi insine..iubirea va fi o iubire care vine din intelegere si va fi o iubire in care linistea va fi principala caracteristica...aceasta liniste interiora de multe ori este confundata cu nepasarea:))sau indiferenta...de parca linistirea inimii este ceva ce este gresit pentru ca nu mai avem acele pendulari emotionale,acele simtiri..e adevarat ca odata cu claritatea intervine linistirea inimii iar noua ni se pare ca devenim insensibili....asa vad eu lucrurile caci si eu experimentez aceasta linistire ce la inceput mi s-a parut o pierdere a sensibilitatii....cat despre ceea ce a scris FLORIN,cred ca ceea ce a interpretat in mod eronat calugarul nu a fost faptul ca omul era batut datorita Karmei lui ci faptul ca l-a vazut separat..el a interpretat bine prima parte pentru ca tot ce ni se intampla ni se intampla datorita noua,nimeni nu intervine din exterior sa dam vina pe altii,insa fiecare om,fiecare lucru,fecare poiectie este tot a MEA...atat calugarul cat si omul pe moarte sunt una..atunci cand te vezi pe tine in tot nu poti sa stai deoparte ci actionezi atunci cand esti sigur ca nu i-ai incalcat libera lui alegere si atunci cand ti se cere ajutorul ajutandu-l fiind constient ca pe tine te ajuti in propia experienta....nu mai vezi ca oferi ajutor cuiva separat de tine ci te ajuti pe tine :))multumiri pentru acest minunat articol NAMASTE

  RăspundețiȘtergere
 3. Minunat articol, clarifica multe.
  Namaste.

  RăspundețiȘtergere