Totalul afișărilor de pagină

joi, 7 februarie 2013

"Ma tem ca chiar nu ai inteles, prietene"

Asta e una din expersiile pe care le aud destul de des de la un prieten, care evident nici el nu a inteles...
Pentru ca, dupa mine, a intelege inseamna ca...chiar ai inteles, si nu partialitati, conjuncturi ci...ADEVARUL!
Mai toti, ACUM, au inteles ca suntem la o scoala, scoala Pamant, si mai toti sunt de acord ca au "teme" de rezolvat in "vietile lor". Dar acest adevar este privit foarte...partial. Cred ca ori ne temem sa chiar "vedem", ori atat poate mintisoara asta limitata. 
Ne imaginam ca in "viata noastra", noi ne conducem "destinele", si ca anumite fragmente din ea se circumscriu "temelor" pe care noi le-am avea de rezolvat. Ori asta este absolut fals. 
Avem de-a face cu un complex de "teme", pe care nu le vedem decat in "acutele" lor, acolo unde doare cel mai rau. Pentru ca asa zisele teme se refera la apartenenta "viziunii " noastre despre "lume si viata". De fapt noi avem de ales o banda de frecventa din care sa privim/creem/traim experienta numita viata. Daca eu ti-am pus niste ochelari rosii pe nas, ORICE vei privi va fi...rosu. Tu zici "aceste detalii ma deranjeaza si le am de rezolvat", doar ca nu poti da acei ochelari jos decat ... total sau sa nu-i dai deloc. Ele vor ramane exact cum sant, cata vreme pastrezi banda de frecventa din care tu ai ales sa percepi "realitatea".
Daca vezi viata din banda de frecventa a mintii, acolo oricat te-ai forta, opereaza legitatile ACELEI FRECVENTE si doar ale ei. In spatele oricarui gest, gand, cuvant sunt mereu aceiasi "sponsori" :
griji/nevoi/necaz/durere.
A PRETINDE ca poti "vindeca" ceva, cat in spate raman aceiasi "sponsori", este doar un mod rusinos/ignobil/las de a te minti. Stii bine din start ca NU POATE FUNCTIONA! 
Daca vrei sa vindeci un aspect, sa-ti faci "temele", presupune ca AI INTELES ASTA! 
Frecventa inimii/supraconstientei este cu totul alta si contine alte legitati. Acolo opereaza doar pacea, armonia, iubirea, bucuria de A FII!
Aceasta este "vindecarea" sau rezolvarea temelor nefacute, nicidecum conflictul cu mama sau o vecina...Ele vor inceta -toate- cand stiinta compasiunii va fi Legea Ta. Doar ca ea nu se gaseste in spectrul de frecvente unde totul se subordoneaza/circumscrie grijilor, nevoilor, necazului sau durerii. De aceea a si zis Iisus ca "nimeni nu poate servi la doi stapani!".
Cata vreme inca suntem in acest spectru jos frecevntional, puteti considera ca NU VEDETI. TOTUL, dar absolut totul in "viata voastra" va fi amprentat de "culoarea" ochelarilor pe care ii purtati. 
Pe drept cuvant, cata vreme experienta voastra se desfasoara dupa legitatile acele benzi de frecventa, totul dar ABSOLUT TOTUL are doar valoare de "material didactic". Cu alte cuvinte, relatiile vor fi doar material didactic, indiferent daca va referiti la contexte/conjuncturi, la oameni, asa zis "straini" sau "apropoiati", la obiecte...toate le vedeti deformat, deoarece...ochelarii sunt pe nasul vostru!
Specific acestei perioade "de tranzitie" este ca multi "privesc" realitatea alternativ, cu ochelari si...fara. Ca atare uneori vad corect, pentru ca dupa putin sa-si piarda frecventa si iar sa "vada stramb".
Ar fi foarte util sa retineti ca ORI DE CATE ORI sesizati ca va anima grijile, teama, senzatia de nevoie sau o durere psihologica, deja vedeti TOTUL DEFORMAT! Din acea clipa chiar, in fata voastra TOTUL s-a transformat in...material didactic! NIMIC nu mai este ADEVARAT! Totul devine o poveste a mintii voastre despre ceva/orice. Ori in intreaga Creatie nu aveti alt presupus "dusman", decat cel care va face sa priviti deformat lucrurile. Adica spectrul frecventional patronat de frici. Statutul de CONSTIENT, nu are nimic comun cu neasumarea ADEVARULUI ca nu poti cauta CEVA CE NU SE GASESTE, intr-un loc unde chiar nu are cum sa fie! Nu cred ca mergeti la marketul din colt dupa covoare si nici la supermarket dupa ...aspirina.
Creatia este un loc ordonat, totul are o frecventa anume si nu o puteti gasi la o alta "adresa" frecventionala. Degeaba iti vrei feminitatea sau cuplul, daca ai ochelarii cu griji/nevoi/necaz/durere pe nas! Nimeni in intrega Creatie nu-ti poate face aceste daruri, decat tu insuti, mutandu-te in CONSTIENTZA!
Nici chiar presupusul Dumnezeu! 
Vrei sa scapi de gelozie, crezi ca doar ea e lectia ta...te inseli, cata vreme vezi TOTUL DEFORMAT! Nu vei scapa de ea decat atunci cand te vei satura sa deformezi lucrurile, prin modul tau de a le privi! Ea se leaga de neincerederea ta in tine, de neasumarea rolului de barbat/femeie pe care acum il joci, de lipsa de iubire de sine...de excesiva ta focalizare pe o dorinta sau un om...
Cata vreme astea nu le-ai inteles, totul se transforma doar in material didactic: partenerul TREBUIE sa iti oglindeasca tie ceea ce pe tine te doare, chiar de ar fi zeu pentru restul lumii...iar pentru tine va fi doar biet material didactic, gips vopsit si dat cu lac, la scoala Pamant, pe care candva, oricum, tot va trebui sa o absolvi. Acum sau...peste alti 26.000 ani.


Un comentariu:

  1. eu o simt ca pe un soi de "picoteala"... stii cum e cand esti treaz, apoi te ia somnul si pici in visare, apoi iar te trezesti si tot asa...
    Citesc Cartea Secretelor a lui Osho si tocmai am ajuns la capitolul despre vis... "Viata e un vis" devine mantra pentru trezire... Universul este un paradox infinit
    Namaste!

    RăspundețiȘtergere