Totalul afișărilor de pagină

duminică, 10 iulie 2011

FREE ENERGY

          Energia Libera deja este un concept hilar, intr-un  univers in care nici nu exista altceva decat ENERGIE. Putem spune ca obtinem o tehnologie apta sa ne scoata din acest univers o componenta energetica care sa satisfaca pretentiile noastre tehnologice de energie, mai exact formulat. Desigur multe experimente au fost facute si multe se gasesc acum pe net. Toate sunt cumva la interfata minte limitata/nelimitare. Pila Karpen care este expusa de cca 50 de ani si functioneaza continuu este un astfel de dispozitiv.


                 Consider ca imaginatia poate sa se joace nelimitat pe acest subiect si veti vedea cate variante pot aparea.            Priviti doar cu atentie evolutia tehnologica de acum si intrebati-va daca este logica. Ce anume ii motiveaza curgerea pe acea directie? Trebuie sa invatati sa priviti ca sa puteti intelege dincolo de ceea ce pare.
        In urma cu doar cativa ani ne bucuram noi, mai repede decat americanii, de aparitia telefoniei mobile, logic, noua ne lipsea aceasta infrastructura. Primele erau niste obiecte destul de masive si nimeni nu se scandaliza de asta, bucuros ca o poate folosi. Cu viteza maxima au inceput modernizarile, diversificarile de oferte, au aparut noi generatii. ACUM AVEM ADEVARATE COMPUTERE mici si super destepte, apte nu numai de a ne lega cu oricine in timp real pe telefonie dar simultan pe foarte multe medii. Se concureaza la sange pentru cativa pixeli in plus la camera foto sau pentru design novator. Partea cu adevarat hilara este ca concomitent se tinde si catre minimizare si ca in final s-a ales varianta in care bateria nu asigura la cele de ultima ora nici macar o functionare de bun simt de cateva ore cand lucreaza fara Wireless. Care o fi fiind logica, mai ales ca vorbim de ultimele generatii de smartphonuri? Ce rost are atata tehnologie bagata in ele si asta fara a se asigura-sub nici o varianta -o autonomie de exploatare macar acceptabila?
         Mie imi pare clara iar directionarea atentiei catre energie, respectiv lipsa. Acelasi lucru si cu camerele de filmat. Am 20 de giga de memorie dar ca sa o folosesc mi-ar trebui 10 acumulatori. Oare se crede ca daca s-ar fi adaugat cateva zeci de grame in plus aceste obiecte ar fi fost mai putin competitive?...Sa fim seriosi! Nu cred ca ar exista cumparator care sa prefere lipsa acelor catorva zeci de grame, gasindu-se atat de repede cu ceva inutilizabil. Si se vede limpede ca este un trend.
         In urma cu zece ani multe minicalculatoare erau echipate cu cateva celule fotovoltaice, suficient cat sa nu mai ai nevoie de baterie. In ultimul deceniu asa ceva nu a mai aparut. Oare de ce? Te-ai fi asteptat ca sa urmeze o folosire cat mai extinsa si intensiva, pe masura ce pretul ar fi scazut. Nu s-a vrut asa ceva. Chiar aceste smartphonuri ar fi putut avea carcasa din astfel de celule fotovoltaice, macar se vedea o preocupare.
         Ceea ce vreau sa arat este ca, in spatele unor tendinte se afla ratiuni ce nu tin de piata ci de cu totul alte politici. Este util sa le vedem. Aparent firmele sunt concurente, dar in mod absolut ciudat, toate urmaresc directii concertate. Parca am mai vazut fenomenul ...
         De fapt se stie bine ca ne apropiem de conditiile in care va urma un salt tehnologic de o cu totul alta calitate. Se stie bine si ca el se va datora unui salt in constiintza. Se cauta diversiunile la maxim, cum nu s-au cautat niciodata. Se stie bine ca ACOLO UNDE NE ESTE DUSA ATENTIA, ACOLO NE VOM GASI.
         Daca este sa ne jucam creativ cu ideea de a obtine energie, sa zicem electrica, fara prea multe sofisticarenii, haideti sa ne imaginam un acumulator la care sa fie cuplat un oscilator pe 50 herti, ca tot ne e familiara frecventza. De la acest circuit oscilant sa alimentam un difuzor, plasat intr-o incinta acustica, impreuna cu alte 10 difuzoare absolut identice. De la acestea se va culege semnalul electric obtinut din vibratia  membranei, respectiv a bobinutelor situate pe miezul magnetic. Nu vom obtine de zece ori energia introdusa in sistem, dar dupa pierderi desigur va rezulta ceva supraunitar. Nu iti trebuie decat sa fii jucaus si liber de conditionari. Nu credeti?
         Recent, un turc a gasit ca solutie pentru stocarea energiei, transformarea ei si stocarea sub forma de aer comprimat...oare era greu sa vedem aceasta solutie? Exista in orice laborator de chimie asa numitele trompe de vid. Sunt niste dispozitive de o simplitate constructiva inimaginabila. Cei care exploreaza cu adevarat tehnicile vidului stiu bine ca aceste mici dispozitive sunt SINGURELE CAPABILE, dupa ce pompele de vid nu mai fac fata, sa continue procesul. Ca ai aer comprimat sau vid e cam tot una, asigura acea dinamica care poate misca ceva...conform cu viziunile noastre tehnologice actuale.
        Nu trebuie decat sa ne largim limitele de gandire ale mintii si vom vedea ca "apar" o multime de variante de a ne juca, chiar in limitele de gandire ale tehnologiilor actuale. Suficient cat sa nu mai credem in bau-bau-ul cu energia... Ca vorbim de hidrogen obtinut intr-un fel sau altul, sau de generatoare magnetice cu magneti permanenti, acestea TOATE nu apartin punctului zero ci drumului catre acolo. DE CE SPUN ASTA?
 Pentru ca toate au in vedere vechea conceptie despre energie, intr-un fel sau altul. Toate pleaca de la NEVOIA de energie, in viziunea inca a vechilor consumuri energetice si cam toate au ca intentie-inca-obtinerea unei intaieteti si deci a unui oarecare PROFIT. In punctul zero asa ceva nu exista.
         Daca este insa sa vorbim de conceptul de energie si preluarea ei din campul de energie universala, va trebui si mobilitate dar si putin mai multa atentie.

voi continua subiectul,desigur, pe postarea urmatoare: FREE ENEGY 2

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu