Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 12 octombrie 2011

soft sau hard?

In urma ultimei postari,
 nu au fost putini cei tentati sa intrebe, cum ESTE in cazul lor sau al "apartinatorilor"...
Asta m-a facut iar sa ma "gandesc" la legile Kybalionului, anume la cea a CORESPONDENTEI...
Cum e sus, asa si jos...
In urma cu ceva ani, nu multi, fiecare am "dat cu nasul" de primul calculator. La multi asta a inceput cu acele jucarii, care lucrau in DOS. Pentium I pe noi ne-a cam ocolit, dar Pentium II a aparut in viata multora. Desigur au aparut apoi generatiile urmatoare, III, IV. Asta referindu-ne la hardware.
In privinta software-lui lucrurile au evoluat si ele, similar. Sistemele de operare de la Windows au cunoscut win 95, 98, cele mai putin uzitate apoi, si au ajuns la xp, Vista si windows 7. Programele derulate pe ele, desigur au trebuit sa tina pasul.
Dar cum a fost in lumea calculatoarelor asa este si cu noi. 
Am putea asemana echipamentul hardware, deci partea de componente, cu corpul nostru fizic, in timp ce software-ul este constituit de paradigmele noastre de gandire, modul cum percepem si procesam "viata".
Si asa cum in lumea calcuatoarelor nu s-a putut sta pe loc, nici in lumea noastra nu s-ar putea, chiar daca mintea crede ca este posibil asa ceva, in dorinta ei nebuna de a tot detine controlul.
Aparent, cat nu avem atentia necesara, am putea crede ca la noi hardwre-ul/corpul fizic nu a inregistrat modificari, dar e fals. Doar neatentia ne face sa credem asa ceva. Chiar generatiile sunt diferite, din mai multe puncte de vedere. Oricum, se poate vedea o evolutie.
In ceea ce priveste parte de software/paradigme, de-a lungul a doar cateva decenii, lucrurile s-au schimbat de mai multe ori, si la maniera radicala. Cam oriunde ai privi, de la arta la tehnologii, de la stiinta la viziunea despre iubire, de la filozofie la marketing...totul. Iar hardware-ul a tot trebuit sa faca fata si a cam facut.
Perceptia mea despre aceasta masinarie umana este de "adevarat miracol" de complexitate, fiabilitate, adaptabilitate maxima, pe scurt si in consonanta cu traditiile mistice, un adevarat "templu". Daca ar fi sa "privesc" doar la ce "i-am facut eu", pe parcursul a mai bine de juma de secol, miracol de rezistenta e foarte putin spus. Fiecare din voi cred ca poate observa asta, in propria-i viata. Administram temperaturi intr-o plaja deosebita, atat ca "mediu" extern, cat si ca ce ingeram, de la minus cateva grade(inghetate) la plus 85, cam cat e un ceai fierbinte, in ce priveste PH-urile introducem atat alcaline cat si acide, alcool si zaharuri, cam orice ne trece prin cap introducem si corpul le suporta pe toate...mai gasiti o masinarie capabila de asa ceva?...Dar culmea "toxicitatilor" aplicate nu de aici rezulta ci din modul cum alegi sa percepi lumea si viata si cum re-actionezi. Emotii de tot felul cu chimismele care rezulta, nervii, stresul perceptual, competitia cu tine, cu altii, "lupta" mereu contra cronometru...La antipod calmul, reveriile, meditatia...Turatie maxima si mers la "ralanti", in diferite ritmuri, ciclicitati individuale...Adaugati medii toxice, noxe de tot felul, tutun, medicatii prin care cam toti ati trecut...si nu numai ca rezista, dar se recupereza permanent, DACA II PERMITI !
Interesant este ca, atat in calculatoare cat si in viata noastra, la inceput foarte pretios ni se parea...echipamentul. Incetul cu incetul a trebuit sa realizam insa ca lucrurile NU STAU CHIAR ASA. Poate am vazut asta mai usor si mai detasat in partea de calculatoare, unde pretul la hard a tot scazut in timp ce la soft a tot crescut. In realitate s-a intamplat si in constintele noastre, fara sa si observam.
Se pare insa ca acum, aceasta presiune vibrationala ne cere/impinge sa ne asumam o mult mai mare cantitate de SCHIMBARE. Desigur spre maturizare (a pinealei) si deci a perceptiei si modului cum noi ne ASUMAM sa ne creem constient un "drum". Nu ne mai e utila reactivitatea, cata vreme incepem sa intelegem ca percepem exact ce am creat in urma cu ceva vreme, din ce in ce mai putina.
Desigur presiunea va fi si pe hard dar si pe soft, care se cere up-gradat din mers, in fiece ACUM viu. Vibratia sporita creeaza conditiile pentru acest upgrade, dar constienta noastra va fi cea care DECIDE daca ne va iesi sau nu. 
Cu alte cuvinte, doar echipamentele hardware suficient de "stabile" emotional si acceptand mental schimbarile de paradigma vor reusi cu siguranta. Cei "intepeniti" in convingeri proprii, se vor opune operarii prin inchideri iar rezultatul va fi o sarcina in plus pe hardware, care il poate si distruge. 
Deci ceea ce va sfatuiesc ACUM este sa manifestati cat mai multa ACCEPTARE, cat mai mare deschidere si o ridicare voita/constienta a propriei vibratii, in acord cu dinamica universului.





3 comentarii:

  1. In legatura cu performantele corpului fizic se vede in probele olimpice unde recordurile sunt mereu depasite.

    "Desigur spre maturizare (a pinealei) si deci a perceptiei si modului cum noi ne ASUMAM sa ne creem constient un "drum". Nu ne mai e utila reactivitatea, cata vreme incepem sa intelegem ca percepem exact ce am creat in urma cu ceva vreme, din ce in ce mai putina."
    In momentul cand am facut o alegere ce contrasta flagrant cu paradigma, lucrurile au mers neinchipuit de usor. Asta a fost primul semnal ca "se intampla" ceva cu mine. Pe moment am zis ca uite, daca lasi sa se desfasoare in viata ta ce trebuie, totul merge lin. Dar realitatea nu era asa de simpla...

    RăspundețiȘtergere
  2. ce denumesti tu aici REALITATEA?
    apoi vezi ca mintea subconstienta isi deruleaza programele, fara sa te consulte

    RăspundețiȘtergere
  3. REALITATEA LA CARE SE REFEREA ZARAZA probabil este viata care mai este inca condusa si isi urmeaza programul vechi cu vechile limitari...este greu sa scapi de vechile programari si totul se desfasoara incet-incet..totusi mai exista o alternativa,asa cum spunea KRISHNAMURTI can ceva vedem ca nu merge decat sa peticim mai bine "renuntam total la acel tipar"ei bine,reconstruim o noua realitate,cu noi legi care sa fie total diferite,adica schimbam softul....si pornim dupa alte pricipii si alte date......

    RăspundețiȘtergere