Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 15 februarie 2012

Ce ar mai fi de...inteles/rezolvat?

Va spuneam ca eu scriu cand ceva/cineva ma inspira, in mod deosebit.
Ieri tatal Ramonei ii baga in posta un articol, pe care desigur l-am parcurs, parand ca readuce in atentie una din multele "relatii" pe care, in ACUM, le mai avem de INTELES/REZOLVAT, desigur in noi insine. Ii multumesc pe aceasta cale.
Articolul pe care il voi lipi aici vine sa completeze imaginea pe care atat Neville cat si Haanel au incercat sa v-o ofere despre relatia cu...banii.
Warren Buffett

Interviu   CNBC cu Warren Buffett, al doilea dintre cei mai bogati din lume,care a donat 31 milioane $ pt caritate. 

Cateva aspecte foarte interesante ale vietii lui: 
1.- A cumparat prima actiune la 11 ani si regreta ca a inceput prea tarziu! 

2.- A cumparat o mica ferma la 14 ani cu economiile din vanzari de ziare. 

3.- Si astazi mai locuieste in mica lui casa in Omaha ,cu 3 camere,pe care a cumparat-o dupa ce s-a casatorit, acum 50 de ani. Él spune ca in acea casa are totul. In casa sa nu are nici un tablou sau decoratiuni interioare, statui..

4.- Isi conduce singur masina , nu are sofer si nu are bodyguard. 

5.- Niciodata nu a calatorit in avion particular, chiar fiind proprietarul celei mai mari companii de avioane private din lume. 

6.-Compania lui, Berkshire Hathaway, are in subordonare inca 63 de firme. Odata pe an, el trimite scrisori directorilor firmelor sale, cu targeturile pt noul an. Niciodata nu convoca reuniuni sau da telefoane zilnice  directorilor.

Directorilor lui le-a impus urmatoarele 2 reguli: 

  
- Regula 1 :nu pierdeti niciiodata investitile actionarilor.
 Regula  2: Nu uitati regula 1. 

7.- Él nu socializeaza cu lumea in inalta societate. Isi petrece timpul liber cu o farfurie de popcorn la TV. 
8.- Bill Gates , cel mai bogat din lume, l-a cunoscut recent, acum 5 ani. Bill Gates credea ca nu are nimic in comun cu Warren Buffett . Pentru asta, a stabilit o intalnire cu el, programata sa dureze o jumatate de ora. Dar cand l-a cunoscut , intalnirea a durat 10 ore si Bill Gates s-a transformat intr-un fan al lui Warren Buffet. 
9.- Warren Buffet nu are telefon mobil si nici laptop pe birou. 
10.- Sfatul lui pt tineri: Indepartati-va de cartile de credit si investiti in voi.  

AMINTITI-VA:
A. Nu banul face pe om, ci omul face banul.
B. Viata este atat de simpla pe cat v-o faceti voi.
C. Nu faceti ce spun altii, ascultati-i, dar faceti cum simtiti. 
D. Nu va imbracati doar cu haine de firma, ci cu cele in care va simtiti confortabil.
E. Nu cheltuiti banii pe lucruri care nu sunt necesare, ci doar pe cele cu adevarat necesare.
F. Pana la urma, viata voastra e a voastra. De ce sa le dati altora sansa sa v-o conduca?
G. Daca banii nu ajuta ca sa-i imparti cu ceilalti, atunci pt ce mai sunt buni? AJUTATI CHIAR DACA NU PUTETI, MEREU CEI CARE STIU SA IMPARTA VOR FI BINECUVANTATI.   
H. NU cheltuiti banii pe care nu ii aveti.Cartile de credit, imprumuturile, etc au fost inventate de societatea de consum. 
I. Inainte de a cumpara ceva,ganditi-va: Ce mi se intampla daca nu cumpar asta? Daca raspunsul este "nimic", atunci nu cumparati, pt ca inseamna ca nu aveti nevoie. 

"Nimic nu am adus pe lume, nimic nu vom lua cand plecam.." 
Ii multumesc pe aceasta cale si celui care mi-a dat linkul la filmuletul care urmeaza, desigur pe aceeasi tema:
Si pentru ca e util sa ne amintim ca NOI ne generam viata, iar Universul nu face decat sa ne ajute:
Braden ne propune sa ne vindecam "credintele", nu de alta dar...daca ele ne "vindeca", pare logic ca tot numai ele ne-au si "imbolnavit".



Change For A Dollar Movie: Is he asking for Change, or is he asking for CHANGE? Follow a man as he affects multiple peoples' lives with just one dollar, proving that it doesn't take much to be the change in someone's life. Written and directed by Sharon Wright.
 Ii multumesc si Ramonei ca a scris o pagina pe aceeasi tema, asa cum se vede de la ea..

8 comentarii:

  1. foarte bun articolul RAMONEI si la obiect..nu se poate spune ca nu se intelege ce a vrut sa spuna....e nemaipomenit...totul depinde de energia noastra...unde ne ducem punctul nostru de observare ne ducem si energia noastra..ar trebui sa ne gandim mai mult unde ne ducem noi energia de fiecare data si ce primim de acolo????este ceva general.......numai bine si iubire tuturor ,..NAMASTE

    RăspundețiȘtergere
  2. Dupa o discutie de cateva zile cu....Inima mea, reapar aici, pentru ca da....am ceva spus. Urmaream in tot acest timp postarile lui Octav din ultimele zile...cele legate de asa numitul Barter (schimb de produse, servicii etc intr-o comunitate) dar si postulurile lui cu timisorenii care lasa cadouri in diverse locuri si... postul actual despre....bani. Ia ghicitzi voi ce...."nebunii" s-au desfasurat in inima si mintea mea in ultimele ore? Pai va povestesc acum pentru ca....credeti-ma, chiar nu am altceva mai bun de....facut! Inainte de asta, va povestesc putin despre....zbaterile mintii mele... destepte si intelectuale din ultimii ani...
    M-am tot chinuit eu sa aflu fel de fel de lucruri in cei 34 de anishori ai mei.....si atata m-am...chinuit, ca n-am aflat mai nimic....mai mult, m-am epuizat pana la nistelimite de un ridicol si penibil despre care, poate, o sa vorbesc intr-o carte. Toata chinuiala asta se vroia a fi o adaptare, o integrare la trendul societatii....la... "desptepaciunea" din jurul meu si din capu´meu....de frica de a nu parea prost....inutil, lipsit de valoare. Asta a presupus niste eforturi incredibile.....de la alegerea cu grija (frica) a fiecarui cuvant rostit....a gesticii si mimicii chiar....pana la decizii luate la sugestia altora pentru a parea baiat/coleg bun, de...."comitet" cum se mai spune, baiat care... IA IN CONSIDERARE sfaturile celorlalti...si nu unul...cu nasu´pe sus... cum mi s-a tot spus ca as fi. Am tot rascolit in mine de ani de zile si n-am gasit acolo niciun arogant....poate cel mult o gramada de frici.. frica de a pierde prieteni, frica de de a...tot pierde....
    Am avut azi o sclipire a Inimii....de o simplitate de care o sa radeti (da´si eu rad...hihi),care mi-a aratat cat de beat sunt....si prost....si mic.....tare, tare mic! Tot azi am vazut ce mult mi-am complicat existenta....ce ganduri alambicoase de...intelectual ratat...sunt capabil sa creez si care....evident, nu se mai opresc sa-mi aduca tot mai multa durere...
    Brusc am vazut simplitatea vietii intr-o... oala cu ciorba. Da...da...am vazut cum fiecare dintre noi are ceva de daruit...o punga de pufuletzi, o umbrela, o pereche de pantofi, 2 piftele sau....o oala de ciorba! Asa cum stiti din postul aterior a lui Ocatv, asta se intampla deja in Timisoara...iar inimutza mea a mers mai departe cu...fantezia. Am vazut cum se poate incepe astfel un Barter ....chiar de la cel mai jos nivel de....supravietuire! Ma refer aici la oamenii care ...chiar nu au nimic de oferit....fie ei oameni ai strazii, boschetari, cersetori....sau mai stiu eu cum ne-am obisnuit sa-i batjocorim. Daca as fi un astfel de om....si daca as gasi cateva pungi de pufuletzi....evident ca dupa ce-mi umplu burta cu ei....o sa vreau sa ...pip si o tigara, de exemplu. Cineva are desigur cateva tigari pe care sa le schimbe pe.... cateva pungi de pufuletzi. Boschetarul nostru are un....capital....adica...EL ARE CE DARUI/SCHIMBA! Nu va puneti acum mintea sa ganditi cum se va desfasura toata povestea asta.....pentru ca o stim....NU STIM NIMIC! Adica....STIM....ca nu stim nimic.....si este minunat s-o stim!
    Daca si un astfel de om ....ARE CEVA....el va simti ca ...da...POATE si....VREA....si pentru ca va fi mereu o... Tanti cu gradina mare care trebuie sapata....el va trece de la...pufuletzi....la ciorba si/sau dulceatza oferita de tanti....in schimbul sapatului in gradina. Credeti ca dulcetza ii apartine lu´`Tanti? Nu, ea a gasit intr-un parc un... pulvor tineresc cu un biletzel alaturat ...pe care l-a oferit vecinei....de la care a primit cu toata dragostea... dulceatza! Zamabiti.....da....zambiti....o fac si eu ...din toata Inima! Nu merg mai departe cu ....basmul inchipuit de inima mea....pentru ca aveti fiecare in voi atat Inima....cat si fantezie! Doresc doar sa mai amintesc un amanunt...fiindca am avut tangenta cu jurnalismul acum ceva ani.....mi-am promis mie ca... in toate formele mass-media pe care le cunosc vor apare anunturi ASA....direct din oala cu....ciorba.....pardon, din INIMA...si anume:

    RăspundețiȘtergere
  3. (continuare)..ANUNT: sunt Dan....si stiu sa fac cea mai buna ciorba de....fasole din lume....pe care o ofer cu toata dragostea in schimbul unui zambet din....INIMA! Namaste´

    RăspundețiȘtergere
  4. Si....ca sa ma fac si mai bine inteles....insa in mai putine...inutile cuvinte, propun sa ascultam ceea ce All Stars....adica noi....ne tot straduim de mult timp sa aducem la lumina din Inimile noastre....http://youtu.be/SDq-ztM2rCU


    cu mult respect si iubire.....Namaste´

    RăspundețiȘtergere
  5. foate frumos DAN...stii ,ma gandeam ca batranii nostrii intotdeauna au omenit pe ceilalti ,pe vecini..se duceau si isi daruiau unul altuia o farfurie cu mancare si toti erau primiti ..ba mai era si un moment de socializare..in ultima perioada noi cei tineri am cam uitat ce inseamna sa te duci la vecin cu ceva:)ba mai mult nici nu ne cunoastem vecinii.....ei bine.eu am ales sa ma mai duc pe la vecini si cand fac cate ceva sa mai le duc si lor asa..fara nici un motiv..eu nu sunt bisericoasa sa duc de sambata mortilor sau alte sarbatori:)duc cand am eu prea mult:)si stii ce am observat??ca ajutorul mi se intoarce cand nu ma gandesc si primesc cand si eu nu am in casa intr-o anumita zi...de asemenea desi stiu ca nu o sa primesc niciodata inapoi,eu obisnuiesc sa dau cersetorilor care mai imi cer,pentru ca aici e un oras sarac si oamenii o duc greu dar cersetorii????ei bine,intr-adevar nu am cum sa primesc inapoi de la ei insa primesc de la DUMNEZEU....acum de mai mult timp totul curge normal si nu ma mai simt ca la inceput stingherita:))e frumos sa ajuti si e frumos sa fii OM..mie imi face placere si ma uit cu drag cand vad si pe altii ca fac asa ceva...........cred ca noi avem in noi inclusiv aceasta forma de a darui celorlalti cand noua ne prisoseste si se intoarce inapoi la noi sub alta forma cand avem nevoie....te pupic si te imbratisez...NAMASTE

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc frumoasa Laura Averchi....stiindu-te pe tine la Vaslui....te-as contrazice si ti-as spune ca acest....oras NU are cum sa fie....sarac!
    Doresc sa mai transmit cititorilor acestui blog niste amanunte venite.....zic eu... din INIMA....ramane la latitudinea autorului acestui site sa decida daca ma insel....ori nu.
    Pentru ca tuturor dintre NOI li "se tot intampla" tot felul de lucruri pe parcusul experientei numita de noi viata.....am ajuns la concluzia ca ....chiar nu ne pasa de....noi insine. Evident ca asta se extinte si asupra celorlalti.....si iata circul sadic in care...."ni se tot intampla"...
    Am fost in iad ....iar.....acum cateva zile bune.....nici mai stiu exact cand....si ca sa va faceti o imagine cam ce-am experimentat acolo.....am sa va rog sa vizionati urmatorul clip...cu specificatia ca .....l-as corecta putin pe autorul acestei creatii care spune...T H E Y don´t care about us (LOR nu le pasa de noi) si as spune....MIE NU-MI PASA DE MINE (si nici de TINE....evident!)
    Iata cam cum arata Iadul meu....in care dragalashului de mine din motive de...neinteles....chiar nu-i mai pasa....DE EL INSUSI! Sunt acolo si sclipiri promitatoare de...Rai (a se vedea printre altele....pumnii in masa!)....ca alfel n-as mai fi...AICI...ACUM http://youtu.be/97nAvTVeR6o
    Nu va ganditi ca am venit aici sa va arat asemenea imagini....am venit doar sa spun ca.....BA DA....IMI PASA DE MINE.....si de TINE....evident!!! Cu iubire si respect....Namaste´

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va citesc cu drag, desi din umbra in ultimul timp!
      Imi plac foarte tare aceste initiative, mereu cand am putut am daruit, poate nu mereu lucruri palpabile,materiale insa a ajuta un batran sa traverseze, sa coboare din autobuz, a darui un covrig, cred ca lucruri marunte care ma faceau sa ma simt foarte fericita.

      Eu sunt bisericoasa, nu la modul habotnic insa de cand eram copil ma simt bine acolo si in curtea Bisericilor, dupa cum se stie, e plin de oameni care cersec. Evident,nu poti sa le dai tuturor mai ales ca ajungi sa te simti hartuit de ei. Am remarcat un pusti cu ochi mari negrii care avea ceva in el, o modestie, o jena ca trebuia sa faca asta, impreuna cu mama lui. Ne-am imprietenit, sa zic asa, cand mergeam, venea si statea langa mine in Biserica, ii dadeam cat si ce aveam. M-a rugat sa-i cumpar niste incaltari fiindca nu are cu ce sa mearga la scoala, i-am cumparat. I-am dus cateva plase cu hainute, atat pentru el cat si pt mama lui, facand ordine prin dulapuri..Eh si dupa toate acestea, incepuse sa-mi spuna ca nu are bani sa plateasca curentul, nu vreau sa-i platesc factura? ca mama e bolnava si nu mai stiu ce..Cred ca parintii il invatau sa forteze nota.

      De la inceputul anului, incet incet tot ceea ce era important pentru mine, anul trecut, a devenit neimportant. Nu stiu cum sa explic, parca totul s-a prabusit. Sunt intr-o perioada de adaptare de expectanta, de analiza, de autoanaliza. Cred ca am tendinta de a complica lucrurile care in esenta sunt simple, a-mi produce suferinte. Iar mintea ma tot trage, ma intoarce..Mereu m-am luptat sa fiu cea mai buna, sa fiu cea mai desteapta, sa fiu in top, indiferent despre ce a fost vorba. Studenta, de meserie, cu mult mai multe diplome decat un tanar de varsta mea, rezultate bune..si nu ma puteam opri,ceva lipsea..in sfarsit credeaam ca am gasit drumul pe care vreau sa merg..dar dintr-o data, nu mi s-a mai parut interesant.

      Cred ca nu ma iubesc suficient si caut recunoastere in exterior. Revelatia anului :)) incerc sa ma gandesc doar la mine, la ce mi-ar placea mie, sa fac, indiferent de opiniile celorlalti.

      Imbratisari!
      P.S: N-am ajuns la Harman, Octav insa voi veni intr-o zi. Sa trec de turbulentele-mi create :))
      Namaste!

      Ștergere
    2. Pentru toti cei care....au venit la mine la...o ciorba de ....fasole si...mi-au zambit din....INIMA, hm..."aaaaa....aaaaa.....se-ntampla ceva!"
      http://youtu.be/SgR3qBcXlpo
      Cu dragoste si respect....Namaste´

      Ștergere