Totalul afișărilor de pagină

luni, 8 august 2011

Iluzia competitiei si ADEVARUL, pe care nu-l vedem

       Venind din puternice conditionari ale mintii limitate, toti am beneficiat de iluzia separarii si desigur de consecutiva senzatie de concurentza. Dar...de acolo venim! 
     Pe masura ce devenim atenti incepem sa intelegem ca registrul competitiei este fals si ca complementaritatea exeprientei daca o valorificam, putem fi mult mai "avantajati"...Putem sa insumam experienta ta cu a mea si a lui si sa alcatuim o baza de date mult mai bogata decat daca le folosim ca motiv de vesnic repros pueril: "Tu nu esti ca mine, nu ne putem intelege!" Nu numai ca ar fi plictisitor sa traim intr-un univers de sosii (copii), dar este o pretentie absurda, fiecare venind la confluenta drumurilor din ACUM de pe o Cale proprie si absolut unica, irepetabila in toata Creatia. Nu exista doua secunde la fel, dar doua experientze umane, nemaivorbiind de nivelul de individualitate cu infinite intrupari aici sau aiurea.
      Mai mult chiar, daca veti avea atentia sa observati, "intamplator" perechile/cuplurile formate, cel mai ades prezinta particularitatea ca vin de pe segmente de experienta opozite. Daca unul este foarte doct, ades partenerul este doar intuitiv si nu a prea pus pret pe mobilarea intelectului in formarea sa. Daca unul nu are frici celalalt este plin de ele, si cam in toate se...completeaza. Pare ca suntem invitati la reconcilierea mijlocului...
       Daca ne dorim sa accedem la acel Punct Zero si la toate atributele sale va trebui musai sa stim sa ne bucuram atat de unicitatea noastra cat si de a oricui, care vine cu DARUL SAU spre a ne fi complement pe un segment sau altul. Scapati de iluzia competitiei ne vom putea bucura de un castig de vibratie si de o mare povara lipsa: nu avem de ce sa concuram, in nici o directie.
       Fiecare din noi are de fapt un singur competitor, pe el insusi, iar sensul este si el unul, cel al limpezimii si al excelentei umane, singura care chiar merita efortul de atentie solicitat permanent. Succes, dragilor, e aparent treaba fiecaruia dar beneficiul este comun...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu