Totalul afișărilor de pagină

luni, 8 august 2011

Vorbim,vorbim...

     Ni s-a sugerat ca a vorbi semnifica COMUNICARE !
Avem aceasta sugestie cu totii in subconstient. Cei mai scoliti o au desigur si mai tare bagata ca fiind si ADEVARATA. Unii chiar fac cursuri de oratorie, la care din pacate nu invata substanta ci forma...
      Substanta o detin cei care...nu vorbesc! Maestrii care STIU ca a te manifesta prin cuvinte este de fapt un act de noncomunicare. De ascundere in spatele unei avalanse de vorbe, a carui continut fundamental iti scapa de cele mai multe ori.
      Cei care STIU, chiar realizeaza care este nivelul vibratoriu caruia ii apartin cuvintele ARTICULATE. Ele sunt generate de mintea limitata, se subordoneaza frecventelor ei specifice si au intrinsec continuta dualitatea. Nu poti vorbi decat in cadrul limitelor de perceptie duala. DACA iti propui sa tratezi despre "realitati" aflate la un nivel non dual, vei constata ca ele nu mai servesc optim, ca majoritatea incercarilor de comunicare trebuiesc trecute in registrul sugerarilor doar, prin diferite "figuri de stil". Un indicator "catre"...
      Se spune ca inteleptii nu vorbesc sau vorbesc foarte rar/putin si doar cand este util. Va dati seama ca lucrurile nici nu ar putea fi altfel. Extrapoland, cand vedeti ca cineva se manifesta excesiv pe cale verbala, intrebati-va atent de fapt ce este cu el, de ce nu a inteles valoarea linistii? 
     Daca veti vrea sa fiti malitiosi, ma puteti intreba chiar si pe mine, doar ca eu sunt...exceptia. De fiecare data cand aleg sa ma manifest prin cuvinte o fac deoarece ceva -uneori un subiect tratat in jur sau o conjunctura/context- ma face sa realizez ca acel subiect este inca plin de confuzii. Nu mereu e facil sa observi, cand in tine totul e lamurit, ca altora inca acel aspect le este neclar. Iar cand ti-ai asumat, este util sa nu lasi confuziile sa treneze la infinit.
      In ultima vreme am fost nevoit sa observ cum opereaza asa numitele grupuri de "socializare", cu atat mai mult cu cat m-am trezit ca ma aflu pe diferite din ele fara sa fi solicitat. Multi sunt convins ca se trezesc pe astfel de medii fara sa stie cum au ajuns si asta deoarece diferite persoane/contacte din lista de posta completeaza in mod automat si necalificat propria lor apartenentza la astfel de grup. Apoi esti invadat cu mesaje despre postari/pereti/linkuri "foarte importante", care daca nu esti ATENTIE, iti reclama atentia acolo si tu te duci. Daca te apuci sa si raspunzi, apoi incepi sa ai o "activitate sociala"...Si bla-bla-urile nu se mai termina.
      Asta insa a fost doar o digresiune de la ce inseamna de fapt comunicarea, cea verbala in special. O aberatie maximala, ca sa zic asa. Unde de fapt nimeni nu are NIMIC DE SPUS, dar toti dau copy/paste.
     Aspectele cu adevarat "grave" sunt mult mai "intime" in aparentza. Ele apar exact acolo unde "relatiile" sunt temple si unde inca, in mod pardoxal, se mai opereaza excesiv cu vorbe si se tot incearca lamurirea celuilat -mereu a celuilalt- despre greselile "lui".
Apar in inconstientza cu care ne "educam" pe noi insine in mod "psihologic-pozitiv" sau ii educam pe copii. Apar din neintelegerea faptului ca STARILE sunt cele care chiar conteaza, ca ele se comunica non verbal, iradiindu-se de fapt prin toata fiintza. Si ca, ne convine sau nu, intr-acolo ne deplasam, inspre re-cunoasterea valorilor care SUNTEM si ca atare le avem la dispozitia noastra din statut de omniscientza si omnipotentza.
      Pe ici pe colo suntem atentionati ca intreaga civilizatie se cam deplaseaza catre un anume punct al experientei unde comunicarea verbala, devenita deja excesiv de stufoasa, mereu imbogatita cu noi termeni, incepe sa isi piarda din importanta si ca vom exeperimenta din ce in ce mai mult comunicarea EMPATICA. Unii deja o experimenteaza de mult timp, datorita unui nivel propriu de ATENTIE si PACE interioara. Exista si o asa numita comunicare telepatica, diferentza fiind constituita de nivelele de inteligenta care comunica si categoria de informatii ce se transmit.
       Prin telepatie sunt emise/receptionate date ceva mai complexe ca detalii, dar NU SI CA PUTERE DE CUPRINDERE. Aceasta telepatie se stabileste intre individualitati care rezoneaza pe frecventa mintii constiente si poate cuprinde date de amanunt, cuvinte chiar, idei complexe, intentii limpede formulate, etc.
      Empatia este un nivel de comnicare inca mai ridicat -din punct de vedere vibrational, desigur- unde detaliile nu conteaza ci doar starile. Ca atare incepem sa ne impartasim constient unii altora trairile, prin constientizare devenind si RESPONSABILI de ce emitem. Daca constientizarea intarzie, ne vom trezi izolati cumva datorita faptului ca nimeni nu se va bucura de "cadoul nostru"...
      Desigur apare si un fenomen interesant, provocator, o anume "transparentza" pe care vom fi obligati sa o constientizam si sa ne-o si asumam. Anume aceea ca din ce in ce mai multi vor sti ce gandim sau simtim. La inceput va fi dificil, deoarece am fost "imbibati" cu iluzia ca sentimentele sau gandurile sunt "zona privata"...Vor fi si cicluri cauza/efect nu mereu comode, dar cert este ca...ne vom obisnui ca chiar nu poate exista absolut nimic " privat" intr-un univers holografic. Doar NEATENTIA ne-a pacalit, ca mereu.
      Oricum, este si aceasta postare tot in cele care au in vedere ce anume inca ne desparte, ca individualitati, de experimentarea PUNCTULUI ZERO, teoretic mult dorit de multi...Va imbratisez cu drag.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu