Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 29 august 2012

Detasarea emotionala

Ieri, o prietena ma ruga cele ce urmeaza:

Prietena: Octav , as avea si eu o rugaminte la tine , bine asta daca simti. Pentru ca eu intodeauna m-am confruntat cu o problema, In momentul in care Sunt Constiinta, iubesc , dar nu ma pot declara un rau al iubirii, si oarecum simt iubirea ca nu mai curge prin mine, devin rece, aspra , vad totul pana in cel mai mic aspect si aceasta stare imi place, sunt in pace cu mine insami, dar parca iubirea e cam absenta . Si de asemenea cand sunt un izvor al iubirii, parca nu mai pot vedea atat de profund, poti face un Articol despre Iubire si Constiinta , si cum sa le stabilizam pe aman2 in noi , sa cream armonie si sa fim Una cu Aman2 .
Astazi o alta prietena, in putin alte conditii, spune urmatoarele:

fata: frisoane spasmotice în tot corpul
fata: până când
fata: nu mi-l mai simţeam
fata: deci era ca şi cum nu mai simţeam greutatea fizică
fata: dar eram conştientă
fata: deschizând ochii percepeam tot ce era în încăpere
fata: atunci am avut un sentiment
fata: de genul
fata: nimic nu e real cu adevărat
o_tiganus: corect
fata: tot ce pot numi 'real' e exact vidul ăsta
fata: energetic
fata: în rest nimic nu există
o_tiganus: nu e energetic, asa ceva nu exista- ci informational
fata: aha
fata: apoi
fata: am realizat o detaşare
fata: de fapt n-am realizat-o eu
fata: ci s-a aşezat peste mine
fata: dar era un alt fel de detaşare
fata: nu mai era nicio beţie în asta
fata: la modul..vai ce stări de iluminare trăiesc eu
fata: wow
fata: etc
fata: nu
o_tiganus: nici nu e
fata: era ceva indescriptibil
fata: dar simplu
o_tiganus: stiu
fata: apoi
fata: vbeam cu Bogdan
fata: cel care mi-e partener acum
fata: şi
fata: constata că m-am transformat într-o maşină rece-citez
o_tiganus: da, dispare emotionalul
fata: spunând că nu poate înţelege cum cea mai iubitoare fiinţă a devenit atât de rece
fata: dacă mă crezi
o_tiganus: stiu si e ok
fata: observam chiar şi tiparul ăla de om care cerşeşte iubirea
o_tiganus: dap
fata: care nu poate accepta ceea ce devine fiecare în acum
fata: evoluţia e continuă
fata: totul este în mişcare
fata: asta e
fata: acum pot fi aşa
o_tiganus: corect
fata: mâine alta
o_tiganus: nu exista decat ACUM
fata: depinde de cât de conştient aleg
fata: şi de cât vreau să-mi asum
fata: de curaj
fata: răbdare
fata: şi onestitate
fata: şi nu beţii
fata: cuvinte frumoase
o_tiganus: fata de tine poate
fata: faţă de mine, da
o_tiganus: ok
fata: însă
fata: apare o întrebare
fata: am oare curaj?
fata: să renunţ la tot
fata: ptr că efectiv nu mai rezonez cu nimic de ieri
fata: să spunem
fata: vom vedea
fata: nu-mi fac aşteptări
octavian: curajul e sa reiei iluziile
octavian: acolo nu curaj iti trebuie ci...determinare
fata: ok
fata: iluzii vor fi/sunt la tot pasul...important e acum din ce unghi le vezi?
octavian: bafta
fata: iar ca să le poţi vedea dintr-un unghi trebuie să te situezi în afara lor
fata: mulţumesc!
octavian: da. doar dinafara
octavian: pup
fata:  pup

Am alaturat aici aceste doua observatii,pe care eu le-am primit in doar 24 de ore. Am facut-o ca sa va linistiti, sa nu cumva sa credeti ca doar voua vi se intampla. Eu cunosc si fenomenul si logica lui de foarte multi ani. Si sunt foarte multi care acum il traiesc sub o forma sau alta. Multi se tem ca vor deveni sintetici, roboti, inumani. Si dau un pas inapoi, desi asta e drumul catre ADEVARATA EVOLUTIE.
Din neatentie noi am confundat emotiile cu sentimentele. Iar sentimentele cu sentimentalismele.
Este util sa intelegeti ca emotiile sunt manifestari prin care omul a fost manipulat, ca ele au asigurat experienta la scoala pamant si ca majoritatea sunt derivate ale fricilor, chiar daca par altceva. 
Iubirea este STARE si nu emotie, extazul este si el tot stare. Singura emotie a fiintei constiente este cea creativa, care se naste din constientza si ajuta la "materializarea" intentiei creatoare. Restul toate nu incearca decat sa te transforme/mentina in starea de EFECT A CEVA/CINEVA. Ca atare sunt manipulatorii. 
In jocul la scoala pamant, oamenii uneori au un adevarat atasament fata de a manipula/a fii manipulati, in egala masura. Pentru ca inca nu au intelegerea de a se abandona mintii Universale/Dumnezeu. Le este util experientei de care inca unii mai au..."nevoie".
Cand devi Constiinta pe deplin constienta, desigur se presupune ca ai renuntat la iluzii. Mai exact, ele la tine. Pentru ca nimeni nu poate renunta la ceva, cat timp il considera "valoare". Stii deja ca TU esti autorul, scenaristul, regizorul, interpretul dar si spectatorul propriei tale creatii. Nu te mai extaziezi dar nici nu mai plangi inconstient la propria ta "productie". Este si motivul pentru care Ho'opononpono functioneaza si este atat de bine descris de Joe Vitale in Zero Limite . De aceea cat mai "vezi" suferinta, ea este in tine, iar presupusa vindecare, la tine se refera. 
Nici nu poti deveni IUBIRE (stare deci), pana ce toate acestea nu iti sunt pe deplin lamurite. Pentru ca a fi IUBIRE inseamna cu totul altceva decat inventatul verb "a iubi", care desemneaza un joc la scoala pamant si care presupune conditii si polaritate. Te iubesc cata vreme si daca esti "al meu/a mea", daca si tu ma iubesti, daca imi satisfaci anumite preferinte, iar sirul nu mai conteneste. Aici este vorba DOAR DE LECTII INCA NEFACUTE, de atasamente emotionale nerezolvate, in esenta de apartenenta inca la hipnoza numita Maya. Doar nuantele pot diferi. Iar a te minti ca tu de fapt esti constient, dar respecti inconstientza partenerului, e doar o fuga de asumare, un mic carligutz al tau catre iluzie, care inca iti este draga, poate chiar la un pas de iluminare...
Cand ai devenit IUBIRE esti doar pace, armonie, recunoscand cu bucurie dreptul egal la existenta a orice/oricui, ca fiind doar o proiectie in acest plan, o alta forma de manifestare a aceluiasi Divin. Doar te poti delecta cu miracolul diversitatii acestei manifestari, avand o atitudine contemplativ/meditativa.

2 comentarii:

  1. Cunosc si eu aceasta stare..bine ca ai descris-o aici...noi suntem IUBIRE NECONDITIONATA...si nu avem cum sa fim altceva,numai ca iubirea asa cum este ea nu e la fel cu ceea ce mintea crede:)de aceea cand nu corespundem cu ceea ce credeam:)incepem sa ne intrebam daca nu cumva ne-am racit..si eu m-am intrebat mai demult,apoi am observat ca de fapt ma detasasem si ca manifest o altfel de iubire ce nu corespundea tiparului mintii...e mai calma,mai linistita,mai echilibrata..unora li se poate parea ca am devenit reci,dar nu este asa...

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu observ aceste stari, eu studiez pe mine iubirea 3D si 4D, reusesc sa imi fie clar de ce iubeam intr-un fel pana anul trecut si imi amintesc cum iubeam pe cineva, iar acum iubesc pe altcineva in cu totul alt mod, aproape ca mi-e teama uneori ca nu iubesc, dar din fericire toata viata mea am stiut ca SUNT IUBIRE. Nu mi-e teama ca devin robot, orice teama imi apare o analizez din fasa si dispare. Deasemeni toata viata m-am confruntat cu eticheta de "rece", pana am iubit 3D... asa cum a fost...

    (cum sa fiu robot daca de fiecare data cand postez un comentariu, scriu niste litere si cifre ca sa dovedesc ca nu sunt robot? :)) )

    RăspundețiȘtergere