Totalul afișărilor de pagină

joi, 11 august 2011

cam obraznic: BRETARIANISMUL !

    A te hrani cu lumina/respiratie - mai e denumit si respirianism...Ce ma face sa pun acest subiect intre cele care ar fi util sa ne intereseze acum, cand ne indreptam vrand/nevrand catre Punctul zero? Pai acest punct poate fi definit ca un punct de eliberare totala de servituti si credinte limitative de orice natura. Abia apoi putem fii Creatori deplini. 
     Ori tot ceea ce noi numim a te hrani si tot ce este adiacent acestei pseudonevoi face ca orice idee de libertate reala sa para glumitza. Cum sa nu iti asiguri hrana, vrei sa mori de foame/inanitie? Ca atare, asta va justifica majoritatea actiunilor 3D, din ce numim viata noastra. Deci nu o bucurie va fi in spatele acestor actiuni, ci o mare ...nevoie. Asa spune...legenda. Daca ai asa un mare capitol sub spectrul nevoii, apoi restul chiar sunt bagatele. Sa privim insa putin la ADEVAR...
     Pai din ce stiu bine si am scris despre energie si ce stiu din Mintea Universala, fiecare atom, celula apoi , este racordat permanent energetic la Sursa. Ca atare primeste energie: 0,3v fara incetare. Daca coroboram aceasta Cunoastere cu fenomenele Inedia -adica acele cazuri spontane in care hranirea cu hrana densa a fost parasita natural- sau cu toata cazuistica si parte din explicatiile date de Jasmuheen, si mai si gandim logic ca atomii nu se hranesc, iar ei stau la baza asa zisei organizari a materiei, de ce sa nu acceptam logica ca celula vie este o organizare superioara si ca nu ar trebui sa presupunem ca o astfel de superioritate vine la pachet cu...dependentele. (gandesc eu, nu tocmai pe masura)
     Daca la toate adugam experientele facute de majoritatea dintre noi -de mine precis- privind alimentatia, daca mai punem si observatiile legate de apetitul de a manca al copiilor mici, pe care II SILUIM de-a dreptul in primele luni cu mancarea, avem oportunitatea de a intelege cate ceva. Desigur daca vrem.
     Conform propriei experiente, in care am cochetat cu bretarianismul, pot trage cateva concluzii certe. In primul rand abordarea ACESTEI ATITUDINI DE VIATA este o problema individuala si tine de dezvoltarea constientzei constiintzei proprii fiecaruia. Deci eu nu as recomanda cursuri si sisteme, chiar Jasmuheen parasind dupa ceva ani propriul ei sistem de 21 de zile, ca nefiind viabil general. Apoi consider de-a dreptul riscat sa o faci sub conducerea mintii constiente, deoarece cea subconstienta se va opune intens si ai toate sansele sa te trezesti cu grave probleme de "sanatate". Nu uitati raportul de 5% versus 95%. Cu atat mai grava confuzia daca te apuci sub imperiul nevoii. Adica ceva de genul: nu am slujba, nu mai vreau sa fiu sclav, e o solutie. Va asigur ca NU E! Puteti rapid in acest fel sa va faceti rost si de "nevoia" de doctor si de spitalizari...
      Pentru cei ajunsi la un anumit nivel de dezvoltare, abordarea este posibila din SENTIMENTUL DE BUCURIE AL LIBERTATII. Pentru ca el sa fie real, trebuie sa fii tot timpul deasupra fenomenului, sa il privesti DETASAT si deci OBIECTIV CUMVA. Altfel mintea te va pacali precis. De fapt bretarianismul nu este ceva ce se opune unor nevoi reale ale corpului fizic (care real si care fizic?) ci este un fenomen intampinat cu mare ostilitate de corpul emotional, care trage subconstientul dupa el si creeaza reactiile in corp. Ca atare noi pentru emotii mancam, nu pentru energie. Asta mie imi este deosebit de limpede.
      Ce as vrea in mod insistent sa recomand parintilor: va implor nu mai insistati pe langa copii cu mancare si nici nu mai operati in preferintele lor. Ei sunt muuult mai aproape de adevar decat voi! Si, chiar daca nu sunteti constienti ca ei sunt mai treji, macar amintiti-va ca nu exista animal atat de prost incat sa se lase sa moara...de foame! Daca nu veti intelege asta, atunci cu buna stiinta va condamnati la DEFORMARE entitatile venite la voi, desi civilizatia oricum merge catre renuntare la aceasta dependenta...EMOTIONALA.
      Multi au practica postului, unii chiar al postului negru. Nu este acelasi lucru, dar macar stiti unele lucruri despre corpul vostru, in plus fata de cei ce nu au incercat. Postul este facut din minte, pe anumite consideratii, unii pentru sanatate, altii pentru dieta sau chiar religie. Poate veti fii atenti totusi sa nu continuati postul negru si sa incercati sa-l transformati in bretarianism. Frecventa mintii nu este cea apta sa sustina un astfel de proiect, doar cea a inimii, va rog sa ma credeti in folosul vostru!
      Exista o orientare care a prins destul de multi adepti si este generat de o entitate inalta si benefica, anume Anastasia. Mai este si orientarea numita "permacultura", aparent si ea benefica...Daca priviti insa mai atent veti fi obligati sa recunoasteti ca una reclama intoarcerea la ceva vechi si sa admitem, "bun", prin obligarea unor structuri la anumite masuri administrative, iar permacultura face o intoarcere in timp si mai mare, mergand insa pe o filozofie a vietii relativ noua. Ceea ce pe mine ma face sa ma indoiesc este faptul ca nu vad firesc ca evolutia sa insemne intoarceri la ceva vechi,chiar daca aparent ar fi fost un drum ceva mai util/placut. 
      Este motivul pentru care eu creditez bratarianismul si nu cosmetizari ale dependentelor emotionale in conditii mai "acceptabile" de confort. Oricum, daca privesti atent tendintele alimentare ale celor care deja se bucura de constientza si de vibratii ridicate, marea majoritate au redus semnificativ cantitatea de alimente ingerate, apoi au o mult mai mare atentie la ceea ce introduc in corp.
      Ceea ce este evident mie este ca intr-un univers mental unde experienta ESTE ceea ce noi ALEGEM SA FIE, a ne impiedica la infinit de dependenta emotionale se constituie in clar obstacol catre punctul de maturizare numit Punctul zero. Ca atare eu vad aceasta dependenta de alimente ca pe una din ne numitele "boli" de care trebuie sa scapam, sadite in subconstient ca informatie viciata.
Namaste.
      





2 comentarii: